Pup 17 wkn blaft om aandacht, kan dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

 

Wij hebben een geweldige Friese Stabij pup van 17 wkn. Ze is heel lief en we genieten volop van haar.
Maar ze blaft wel veel en dan niet als ze alleen is ofzo, maar wij hebben echt het idee dat ze dan wat wilt van ons , aandacht of bv iets wat we dan bij haar hebben weggehaald wat niet van haar is(dit doen we altijd in ruil voor een speeltje van haar en dat werkt prima) Net of ze iets probeert te zeggen of vragen aan ons.
Dit wordt steeds erger.


Ook eet ze de laatste dagen haar brokken( Acana puppy brokken) niet of slecht. En dat terwijl ze heel levendig is en lekker graag buiten rent, dus we kunnen niet zeggen dat ze ziek is. En als ze een lekker koekje of belonings snoepje krijgt, pakt ze die graag.
Ik zag in een filmpje over eten en stress dat, dat blaf gedrag zou kunnen bevorderen. Dus vandaar dat ik het ook even benoem. Maar al moet ik zeggen dat het bij Sammy meer lijkt om te blaffen in het spel of om iets te vragen, maar wel steeds vaker en harder. Erg moeilijk hoe hier juist op te reageren of juist niet. We worden niet boos, maar het werkt wel op de zenuwen als ik heel eerlijk ben , ze doet het ook als we in het ergens wat gaan drinken in cafeetje, gezellig in het bos ofzo.
Verder slaapt ze goed en vindt ze de bench geen probleem haar plekje, ze gaat er eigenlijk alleen is als ze ff alleen thuis moet blijven en s nachts. Maar tussen door gaat ze er ook wel eens gewoon lekker uit haar zelf in liggen.

Een heel veel verhaal ????, maar onze vraag is vooral hebben jullie tips en hoe kunnen we he beste reageren/negeren als ze zo blaft.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Als je iets weg haalt en je ruilt het, speel dan even samen zodat de aandacht echt naar het speeltje van de hond gaat, evt ruilen tegen een klein snoepje of een gedroogd runderoor is als afwisseling ook leuk. Zo blijft het altijd een verrassing wat de hond ervoor in de plaats krijgt.

 

Het niet eten, misschien is de pup aan het wisselen en hierdoor wat pijn aan het bekkie?

 

Leer het commando luid (blaffen) en stil (niet blaffen). Kost veel oefenen, maar het kan wellicht handig wezen als je in een café zit. 

 

Verder kan je gaan kijken waarom de hond blaft en of je wat kan doen om te voldoen aan hetgeen de hond vraagt. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien eens filmen zodat we mee kunnen kijken, of dat je zelf meer inzicht krijgt wat ze precies bedoeld en in wat voor situaties ze precies blaft?

Wat gebeurd er als je erop ingaat, en opstaat, loopt ze dan bijv. ergens heen en wil je meekrijgen?

 

Misschien is het boekje blafgedrag bij honden van Turis Rugaad iets voor je.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk zo te lezen dat ze aan het uittesten is. 17 Weken...tsja...dan willen ze weten wat ze kunnen, wat ze mogen.

Ik zou dit blaffen dus duidelijk negeren. Ben je met dr aan het spelen en begint ze dan te blaffen...spel onderbreken, speeltje weg en zelf even wat anders gaan doen.

Wat ik me wel zwaar voorstel voor een pupje van 17 weken is om in een cafeetje stil, rustig, te zijn als jullie wat drinken. Als ze dan begint te blaffen is het toch duidelijk voor mij om verveling en wil ze jullie aandacht. Dus dit zou ik zelf nog niet doen met een pupje van 17 weken.

Volgende forumvraag: Pootjes afvegen op gras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^