Wanneer een nieuwe pup aanschaffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hallo allemaal,

Zoals sommige weten is mijn liefste Tyson vorige week ingeslapen. Ik mis hem ontzettend!! Ik wil niet zonder hem door maar ik kan niet anders. Ik had geen andere keus...

Maar nu komt het...

Ik weet niet wat ik moet doen en wil graag ervaringen horen. Ik zou heel graag een nieuwe hond willen. Het liefst gisteren als vandaag... maar als ik er aan denk voel ik me schuldig tegenover Tyson. Alleen als ik al aan een andere hond denk voel ik me schuldig. Hoe kan ik nou al zo snel aan een andere hond denken? Terwijl het me zoveel pijn doet dat hij er niet meer is. Wat zou Tyson wel niet denken? frown

Nu kwam ik Rescue Dogs tegen en zag ik een mooi schatje van 6 maanden oud. Maar twijfels want iets zegt mij dat het te snel is.. Ik heb me voorgenomen om een iets oudere pup te nemen en het liefst wil ik een hond een gouden mandje geven. Tyson was ook een herplaatser en heb er veel tijd en energie in gestoken om hem een liefdevol huis te geven. Ik weet het niet... Zijn er mensen die al snel een andere hond hadden? Was er geen schuldgevoel?

Ik hoop dat ik er met jullie over kan praten. 

Groetjes Gladys 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Bij twijfel niet doen. Wacht totdat je er echt klaar voor bent. 

Je kan dan beter iets langer wachten met het nemen van een andere hond, dan dat je er straks een hebt en het eigenlijk nog helemaal niet kunt. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik heb meerdere honden dus het zou al een compleet toeval moeten zijn als ze allemaal ineens weg waren,  maar ik zou zeker weten direct kijken voor een andere. 

Ik kan  en wil niet meer zonder hond leven.  

 

Schuldig zou ik me daar niet om voelen.  Mijn vorige honden gaan niet meer terug keren,  of ik nu met of zonder een nieuwe hond zou doorgaan. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn ervaring. Bij mijn eerste hond heb ik 3 maanden gewacht voor er een nieuwe hond kwam. Dat was voor mij te vroeg, ik droomde steeds over de oude hond die opeens ipv een witte een rode staart had gekregen. Alles liep door elkaar. Had geen schuldgevoel, maar was er duidelijk nog niet aan toe, had het verdriet nog niet verwerkt. Vergeleek de nieuwe hond continue met de oude en dat is niet goed. 

Bij de tweede hond had ik inmiddels al jaren twee honden, dus toen speelde het niet omdat ik wist geen twee honden ,eer te willen hebben tegelijkertijd.

Toen de derde hond op leedtijd was, en ziek, heb ik mij op de wachtlijst laten zetten, en daar voelde ik mij wel schuldig voor, naar mijn nog levende hond toe. Voelde niet fijn, gelukkig kwam er geen hond voor hij was overleden.

Nu met mijn huidige hond heb ik 3 jaar gewachr, maar dat was dan ook een ander verhaal.

Mijn advies, neem de tijd, verwerk eerst je verdriet, ga op internet zoeken, ook heel leuk om te doen, maar ga niet in een impuls een hond aanschaffen. Die zielige hond krijgt ook een ander huis. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Ik had na 5 maanden dat queenie ingeslapen was een nieuw Maltezer mijn man wou het daar ik heel veel weende en ik niet zonder kon je moet je niet schuldig voelen je lieve Tyson zou het niet willen je deed wat je kon je kan altijd een hondje gelukkig maken wat het ook is veel succes bij het zoeken en sterkte verder meisje er is terug leven in huis en vervangen doet het nooit 

" Bij twijfel niet doen. Wacht totdat je er echt klaar voor bent. 
Je kan dan beter iets langer wachten met het nemen van een andere hond, dan dat je er straks een hebt en het eigenlijk nog helemaal niet kunt.  "

Ja daar heb je helemaal gelijk in. Ik twijfel meer omdat ik me schuldig zou voelen tegenover Tyson. Maar dat gevoel zou ik ook een keer moeten loslaten.. Ik denk er heel hard over na. Het zal bij wijze van spreken niet gelijk deze week zijn hoor. Maar wel binnenkort.. Dank je wel voor je advies en reactie.

" Ik heb meerdere honden dus het zou al een compleet toeval moeten zijn als ze allemaal ineens weg waren,  maar ik zou zeker weten direct kijken voor een andere. 
Ik kan  en wil niet meer zonder hond leven.  
 
Schuldig zou ik me daar niet om voelen.  Mijn vorige honden gaan niet meer terug keren,  of ik nu met of zonder een nieuwe hond zou doorgaan.  "

Tyson was m'n eerste hond en heb hem 8 jaar gehad. Ik wil ook niet meer zonder hond leven. Het gevoel dat ik er geen heb maakt me gek. Ik mis het ritme die ik had en de liefde die ik kreeg. En ja ik geef je gelijk dat je er de andere honden niet mee terug krijgt. Dat besef ik me sinds vandaag ook beter eerlijk gezegd. Sinds vandaag ben ik het meer een plekje gaan geven en huil ik ook minder. Want ik besef me dat ik het niet meer terug kan draaien en dat ik mijn best heb gedaan. Maar zelfs nu dat ik minder huil voel ik me ook weer schuldig. Raar vind ik het.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Ja daar heb je helemaal gelijk in. Ik twijfel meer omdat ik me schuldig zou voelen tegenover Tyson. Maar dat gevoel zou ik ook een keer moeten loslaten.. Ik denk er heel hard over na. Het zal bij wijze van spreken niet gelijk deze week zijn hoor. Maar wel binnenkort.. Dank je wel voor je advies en reactie. "

We voelen ons allemaal schuldig gladys maar het is niet zo we willen gewoon terug iets in huis niet meer zo leeg  je maakt een gelukkig 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Tyson was m'n eerste hond en heb hem 8 jaar gehad. Ik wil ook niet meer zonder hond leven. Het gevoel dat ik er geen heb maakt me gek. Ik mis het ritme die ik had en de liefde die ik kreeg. En ja ik geef je gelijk dat je er de andere honden niet mee terug krijgt. Dat besef ik me sinds vandaag ook beter eerlijk gezegd. Sinds vandaag ben ik het meer een plekje gaan geven en huil ik ook minder. Want ik besef me dat ik het niet meer terug kan draaien en dat ik mijn best heb gedaan. Maar zelfs nu dat ik minder huil voel ik me ook weer schuldig. Raar vind ik het. "

Goed zo!

De liefde voor je eerste hond verdwijnt niet met een andere hond.  Die krijgt gewoon nieuwe liefde hp-heart

" Mijn ervaring. Bij mijn eerste hond heb ik 3 maanden gewacht voor er een nieuwe hond kwam. Dat was voor mij te vroeg, ik droomde steeds over de oude hond die opeens ipv een witte een rode staart had gekregen. Alles liep door elkaar. Had geen schuldgevoel, maar was er duidelijk nog niet aan toe, had het verdriet nog niet verwerkt. Vergeleek de nieuwe hond continue met de oude en dat is niet goed. 
Bij de tweede hond had ik inmiddels al jaren twee honden, dus toen speelde het niet omdat ik wist geen twee honden ,eer te willen hebben tegelijkertijd.
Toen de derde hond op leedtijd was, en ziek, heb ik mij op de wachtlijst laten zetten, en daar voelde ik mij wel schuldig voor, naar mijn nog levende hond toe. Voelde niet fijn, gelukkig kwam er geen hond voor hij was overleden.
Nu met mijn huidige hond heb ik 3 jaar gewachr, maar dat was dan ook een ander verhaal.
Mijn advies, neem de tijd, verwerk eerst je verdriet, ga op internet zoeken, ook heel leuk om te doen, maar ga niet in een impuls een hond aanschaffen. Die zielige hond krijgt ook een ander huis.  "

Bedankt voor je ervaring! Ja ik wil er ook echt wel klaar voor zijn en inderdaad niet impulsief zijn. Daarom dat ik mijn gevoelens graag met jullie deel. Het liefst geef ik ze allemaal een warm thuis maar dat gaat natuurlijk niet. Bedankt voor je advies! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Glady,s...Tyson heeft zijn plekje gevonden, niet meer tastbaar voor je, vergeten zal je hem nimmer...als jouw gevoel voor een andere hond er is, zal Tyson jou dat niet kwalijk nemen, als jezelf maar even denkt, nee het is me te vroeg en je bent er nog niet aan toe dan niet doen, maar als je liefde voor de andere hond er is, doen.....nooit is het te vroeg of laat...

" Ik had na 5 maanden dat queenie ingeslapen was een nieuw Maltezer mijn man wou het daar ik heel veel weende en ik niet zonder kon je moet je niet schuldig voelen je lieve Tyson zou het niet willen je deed wat je kon je kan altijd een hondje gelukkig maken wat het ook is veel succes bij het zoeken en sterkte verder meisje er is terug leven in huis en vervangen doet het nooit  "

Dank je wel voor je lieve woorden! Het is inderdaad weer een stukje leven in huis wat ik nu erg mis. 

" We voelen ons allemaal schuldig gladys maar het is niet zo we willen gewoon terug iets in huis niet meer zo leeg  je maakt een gelukkig  "

Ja dat klopt helemaal en ik mis het heel erg. En als ik een ander hondje blij kan maken dan doe ik dat met alle liefde! 

" Goed zo!
De liefde voor je eerste hond verdwijnt niet met een andere hond.  Die krijgt gewoon nieuwe liefde  "

Nee dat is waar en dat zal ook nooit verdwijnen! Dank je wel smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ieder doet het op zijn eigen gevoel en tempo.  Je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover Tyson, hij zou vast willen dat een hond die jou nodig heeft een net zo fijn plekje krijgt als hij had.

 

 ik heb zelf na het overlijden van mijn eerste hond te lang gewacht vind ik achteraf. Ik had mijn tweede hond Lola die vier jaar in een asiel zat daar veel eerder uit kunnen halen. Toen zij overleed kwam Jenna dan ook al na drie weken bij ons. 

" Glady,s...Tyson heeft zijn plekje gevonden, niet meer tastbaar voor je, vergeten zal je hem nimmer...als jouw gevoel voor een andere hond er is, zal Tyson jou dat niet kwalijk nemen, als jezelf maar even denkt, nee het is me te vroeg en je bent er nog niet aan toe dan niet doen, maar als je liefde voor de andere hond er is, doen.....nooit is het te vroeg of laat... "

Dank je wel voor je lieve woorden! Doet me goed! Ik ga ook nog even wachten met de aanschaf. Maar het verlangen om een andere hond liefde te geven is groot. 

" Ieder doet het op zijn eigen gevoel en tempo.  Je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover Tyson, hij zou vast willen dat een hond die jou nodig heeft een net zo fijn plekje krijgt als hij had.
 
 ik heb zelf na het overlijden van mijn eerste hond te lang gewacht vind ik achteraf. Ik had mijn tweede hond Lola die vier jaar in een asiel zat daar veel eerder uit kunnen halen. Toen zij overleed kwam Jenna dan ook al na drie weken bij ons.  "

Daar heb je gelijk in! Lieve woorden! Ik heb een mooierd op het oog maar is via adoptie en denk ik  erg gewild. Mijn beste optie is om begin januari een nieuwe hond aan te schaffen. Want dan ben ik even werkloos en heb ik genoeg tijd om een band te scheppen met de nieuwe hond. Wie weet komt er snel wat op mijn pad. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Daar heb je gelijk in! Lieve woorden! Ik heb een mooierd op het oog maar is via adoptie en denk ik  erg gewild. Mijn beste optie is om begin januari een nieuwe hond aan te schaffen. Want dan ben ik even werkloos en heb ik genoeg tijd om een band te scheppen met de nieuwe hond. Wie weet komt er snel wat op mijn pad.  "

begin januari is al bijnahp-wink 

 

 

" begin januari is al bijna 
 
  "

Ja de tijd vliegt voorbij laughing

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Goed zo!
De liefde voor je eerste hond verdwijnt niet met een andere hond.  Die krijgt gewoon nieuwe liefde  "

Precies dat!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja daar heb je helemaal gelijk in. Ik twijfel meer omdat ik me schuldig zou voelen tegenover Tyson. Maar dat gevoel zou ik ook een keer moeten loslaten.. Ik denk er heel hard over na. Het zal bij wijze van spreken niet gelijk deze week zijn hoor. Maar wel binnenkort.. Dank je wel voor je advies en reactie. "

De een doet daar lang over en de ander kort.

Accepteer dat en neem pas een hond als je er weer voor de volle 100% voor kan gaan.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Gladys, hoeveel vuurwerk en knallen zijn er bij jullie nu en met oudjaar? Mksschien ook iets om rekening mee te houden. Een herplaatste hond heeft tijd nodig, een pup ook om zich te settelen, misschien is al dat geknal dan wel niet zo leuk voor je nieuwe hond..... je zei al, begin januari, maar toch wilde ik het je zeggen.

 Heel veel succes met je beslissing, en weet dat voorbereiding ook heel leuk is, 

" De een doet daar lang over en de ander kort.
Accepteer dat en neem pas een hond als je er weer voor de volle 100% voor kan gaan. "

Ik ga dat ook zeer zeker doen! smile

" Gladys, hoeveel vuurwerk en knallen zijn er bij jullie nu en met oudjaar? Mksschien ook iets om rekening mee te houden. Een herplaatste hond heeft tijd nodig, een pup ook om zich te settelen, misschien is al dat geknal dan wel niet zo leuk voor je nieuwe hond..... je zei al, begin januari, maar toch wilde ik het je zeggen.
 Heel veel succes met je beslissing, en weet dat voorbereiding ook heel leuk is,  "

Dank je wel voor de tip Ientje! Hier in de buurt is het best rustig met oud en nieuw. Maar ik ga daar zeker rekening mee houden mocht ik een nieuwe hond aanschaffen. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Wat de anderen al zeggen, de een is eerder aan een andere hond toe dan de ander.

Na het overlijden van Mowgli wilde ik er eigenlijk geen hond bij, ik wilde Balou als enige hond houden. Maar Balou had veel last van het verlies van Mowgli en ik vond het zo erg vervelend om hem alleen thuis te laten als ik even weg moest dat ik er een pup bij heb genomen. Ik kan rustig zeggen dat pup Lotus zowel Balou als mij heel veel afleiding heeft bezorgd. Natuurlijk miste ik Mowgli en in het begin had ik ook een schuldgevoel naar haar. Ik denk dat deze gevoelens misschien wel bij het verwerken van het verdriet horen, je hoort het zo veel. Ik had er vooral tijdens het zoeken en kiezen van de pup last van en de eerste dagen dat ik de pup in huis had voelde het stiekem erg leuk vinden van pup Lotus als verraad naar Mowgli. Maar gelukkig hebben deze gevoelens maar kort geduurd, het is zoals Maart al aangeeft "De liefde voor je eerste hond verdwijnt niet met een andere hond.  Die krijgt gewoon nieuwe liefde  ".

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik heb eens een pup te snel gekocht na het overlijden van Spike, een jack russel die overleden is door een aanrijding. Ik kocht jack een andere jack russel. hij is hier gebleven totdatook hij overleed afgelopen september was dat, ik heb nooit zo n band met hem gehad als alle andere honden. Toen Diesel overleed een sharpei heb ik lang gewacht diesel kwam er een tijd na Jack, ow ik was echt verliefd op die lobbes, Diesel overleed jong 5 jaar nog maar aan nierfalen ik heb toen lang gewacht en na een half jaar ging ik kijken voor een cane corso ik ging voor een zwarte en kwam met een gestroomde thuis, ben de kennel ingegaan waar ze liepen en tosca liet mij niet met rust haha nog niet en ze is nu 7 jaar!!  Shadow is daarna gekocht, die is nu 5 en daarna Jillz die is nu 2 jaar. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb dat meegemaakt. Wij wilde een tweede hond en in tussen tijd (toen we op de lijst stonden te wachten)  is onze huidige hond onverwachts  gestorven. Wij hebben dan besloten om op de lijst te blijven staan en dan is 5 maand later onze pup gekomen. Dit bracht voor ons wel verlichting. Het was wel een dubbel gevoel maar het verzet wel uw zinnen.

 

sterkte ! 

" Wat de anderen al zeggen, de een is eerder aan een andere hond toe dan de ander.
Na het overlijden van Mowgli wilde ik er eigenlijk geen hond bij, ik wilde Balou als enige hond houden. Maar Balou had veel last van het verlies van Mowgli en ik vond het zo erg vervelend om hem alleen thuis te laten als ik even weg moest dat ik er een pup bij heb genomen. Ik kan rustig zeggen dat pup Lotus zowel Balou als mij heel veel afleiding heeft bezorgd. Natuurlijk miste ik Mowgli en in het begin had ik ook een schuldgevoel naar haar. Ik denk dat deze gevoelens misschien wel bij het verwerken van het verdriet horen, je hoort het zo veel. Ik had er vooral tijdens het zoeken en kiezen van de pup last van en de eerste dagen dat ik de pup in huis had voelde het stiekem erg leuk vinden van pup Lotus als verraad naar Mowgli. Maar gelukkig hebben deze gevoelens maar kort geduurd, het is zoals Maart al aangeeft "De liefde voor je eerste hond verdwijnt niet met een andere hond.  Die krijgt gewoon nieuwe liefde  ". "

Ja die schuldgevoelens zijn echt verdrietig.. Maar ik probeer ook in m'n achterhoofd te houden dat ik mn best heb gedaan voor Tyson en hem het lijden heb bespaard. Een nieuwe hond zal voor mij ook veel vreugde brengen. Het is zo fijn om voor die beestjes te zorgen! Bedankt voor je ervaring! 

" Ik heb eens een pup te snel gekocht na het overlijden van Spike, een jack russel die overleden is door een aanrijding. Ik kocht jack een andere jack russel. hij is hier gebleven totdatook hij overleed afgelopen september was dat, ik heb nooit zo n band met hem gehad als alle andere honden. Toen Diesel overleed een sharpei heb ik lang gewacht diesel kwam er een tijd na Jack, ow ik was echt verliefd op die lobbes, Diesel overleed jong 5 jaar nog maar aan nierfalen ik heb toen lang gewacht en na een half jaar ging ik kijken voor een cane corso ik ging voor een zwarte en kwam met een gestroomde thuis, ben de kennel ingegaan waar ze liepen en tosca liet mij niet met rust haha nog niet en ze is nu 7 jaar!!  Shadow is daarna gekocht, die is nu 5 en daarna Jillz die is nu 2 jaar.  "

Soms kan het inderdaad te snel zijn.. Maar ze krijgen zo te zien alle liefde van jou en dat is iets moois! De band met mn nieuwe hond zal dan ook anders zijn dan die ik had met Tyson. Dat weet ik zeker. Maar de liefde zal er voor alletwee zijn en blijven. Bedankt voor het delen van je ervaring! 

" Ik heb dat meegemaakt. Wij wilde een tweede hond en in tussen tijd (toen we op de lijst stonden te wachten)  is onze huidige hond onverwachts  gestorven. Wij hebben dan besloten om op de lijst te blijven staan en dan is 5 maand later onze pup gekomen. Dit bracht voor ons wel verlichting. Het was wel een dubbel gevoel maar het verzet wel uw zinnen.
 
sterkte !  "

Dank je wel! Ik denk dat ik in het begin ook een dubbel gevoel zal hebben. Dat heb ik nu al als ik naar andere honden op zoek ben. Maar ik krijg er Tyson helaas niet mee terug. Hij was op en een oud opa'tje die zijn laatste jaren een heerlijk leven heeft gehad. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Shih tzu of kruising met Maltezer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^