Bijten puppy afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel simonesimone

Onze labrador puppy van 13 weken bijt erg veel. Ik begrijp dat dit erbij hoort, maar ik vroeg me af of er wellicht manieren zijn om het af te leren.

Als hij bijt zeggen we au, maar dat helpt niet echt.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Bied hem of haar iets anders aan waar wel op gebeten mag worden. Denk aan een kauwsnack of speeltje. Soms zijn pups ook overprikkelt en gaan ze nog extra veel bijten probeer dus een goede balans tussen activiteit en rust te vinden. De pup is pas 13 weken en het bijten is dus echt normaal. Wat ik zelf heb gemerkt is dat het na het wisselen van de tanden echt stukken minder wordt. 

 

Voor nu gewoon proberen iets anders aan te bieden zodat hij zijn behoefte aan kauwen wel kan voldoen. Ik zelf vind kophuid ideaal want daar moeten ze flink hun best op doen. Daarna kunnen ze dan ook heerlijk tevreden in slaap vallen.

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn ouders labradors reageerden daar ook niet op als pup, zij stopten het spel gewoon meteen of negeerden het, en boden veel kauwdingen aan als pup.

Mijn hond reageerde als pup, en nu nog steeds, erg ‘goed’ op een pijnkreetje. Maar ik gebruikte deze echt alleen als het echt pijn deed. Ik verbijt de pijn normaal gesproken, maar het waren dus wel echte pijnkreetjes. Ze hapt nu soms nog in mijn handen, maar zolang ze niet te hyper is door heerlijk eten of een fantastisch speeltje, pakt ze als ze speelt mijn handen maar heel lichtjes vast, ze raakt net de huid aan, maar ‘knijpt’ dan niet. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^