Welke olie voeren?? Is het wel nodig??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

Ik kom ook weer even binnen vallen..tongue-out

 

Puk krijgt sinds een aantal maanden Acana light en fit. We zijn overgestapt op dit voer omdat Puk last had van allergieen en te dik is. 

We weten wat we moeten doen aan het afvallen en dat wordt ook gedaan. Helaas valt ze erg langzaam af en komt snel weer aan. Ik hoef dus verder ook geen afval tips. 

 

Op voerwijzer wordt aangeraden om een olie bij deze brokken te voeren omdat de brok een laag vetgehalte heeft. Ook voor te dikke honden zou olie erbij voeren alsnog een gezonde optie zijn. 

 

Raden jullie dit ook aan? Welke olie raden jullie aan? Raden jullie het ook aan voor een te dikke hond die moet afvallen? Is een olie echt nodig? 

 

Vloeibaar paardenvet van Duo Dog spreekt mij momenteel het meeste aan. Hoe denken jullie over dit product?? 

 

Ik heb natuurlijk al op google erover gelezen maar ik hoor ook graag jullie mening hierover vandaar dat ik het hier ook plaats. 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Nee dat zou ik niet perse aanraden, het is niet voor niks dat een producent er voor kiest zo weinig vet er in te doen. Als een hond moet afvallen moet er ook juist weinig vet worden gegeven. Ik snap dan ook niet zo wat de filosofie van voerwijzer precies is, ik heb dat ook niet gelezen, maar er lijkt me weinig logika achter te zitten. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik geef mijn honden ook hoofdzakelijk brok/kvv met laag vetgehalte en heb nog nooit olie toeggevoegd. Ik wissel wel veel merken/smaken af zodat er allerlei dier- en vissoorten op het menu staan. Maar olie over brokken gaan gieten? Nope.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik geef ook brokken met een laag vetgehalte omdat dat wordt aangeraden bij het ras van mijn hond. Ze krijgen snel spijsverteringsproblemen. Mijn hond is helemaal niet te dik, maar toch geef ik er geen olie bij. Ze doet het er zo heel goed op.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik geef schapen vet met hennep zaad olie aan de ene,  de andere krijgt nu zalmolie (die krijgt 's avonds als dessert na het eten een kauw staaf gevuld met schapen vet) 

 

De zalmolie wissel ik af.  Paarden vet olie,  algen olie,  krill olie,..    

 

Bij de oudste helpt het tegen een schilferige vacht.  Ik doe er ook wat caroteen bij voor een mooiere vachtkleur. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik denk niet dat het per se nodig is. Zou vooral naar je hond kijken. Als die een droge huid of doffe vacht krijgt, kun je kijken of het gaat helpen om wat olie toe te voegen.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik geef zo af en toe een scheutje olijfolie of zonnenbloemolie over de brokken.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Als je light voert omdat de. hond te dik is, en je gaat extra vet geven, dan doe je de resultaten vh light voer teniet lijkt mij. Dat voer is samengesteld en uitgerekend en geanalyseerd. Zou er niets bij doen voor je hond op gewicht is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik denk ook dat het niet perse nodig is, bovendien is olie niet perse gezond, visolie vanwege allerlei onderzoeken lijkt niet zo gezond als gedacht, en dan wordt hier in de link nog niet eens gesproken over de mogelijke zware metalen in de visolie

 

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/117372-visolie-beslist-ongezond.html

 

bij plantaardige olie moet je weer opletten of de verhouding omega 3 tot 6 in balans is, ze zijn vaak net zo ongezond als dierlijke vetten

https://www.ahealthylife.nl/ernstige-zorgen-over-plantaardige-olien/

 

Jenna krijgt wel een keer per dag een capsule met algenolie voor haar omega 3, dat leek mij dan nog de beste optie. En in het pollenseizoen een paar druppels egyptische zwarte kummelolie voor haar allergien. Maar verder denk ik dat je heel voorzichtig moet zijn met olie of ander vet extra toevoegen.

honden page profiel DeniseDenise

Bedankt voor al jullie reacties! 

 

Puk glanst mooi en heeft geen last van haar vacht. 

 

We gaan het lekker zo laten en geen olie toevoegen. Ik ga nog wel even kijken naar de egyptische zwarte kummelolie of dat iets voor Puk is want ze heeft flink last van hooikoorts. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor al jullie reacties! 
 
Puk glanst mooi en heeft geen last van haar vacht. 
 
We gaan het lekker zo laten en geen olie toevoegen. Ik ga nog wel even kijken naar de egyptische zwarte kummelolie of dat iets voor Puk is want ze heeft flink last van hooikoorts.  "

 

ik geeft het vanaf het begin van het pollenseizoen, en dan kuurtjes, zes weken een paar druppels door haar eten, en dan een week stoppen, ik begin met 1 druppel en bouw op tot zeven druppels, 

Het moet wel de echte nigella sativa zijn uit Egypte of Soedan, de plant moet in de warmte gegroeid zijn om geneeskrachtig te zijn. En dan natuurlijk een goed biokwaliteit.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3387213/

 

bijkomstigheid is dat ene Alexander Betz uit Regensburg ontdekt zou hebben dat het ook tegen teken werkt. Jenna heeft idd maar 1 teek gehad het hele seizoen,terwijl we toch in tekenrijke bossen wandelen.

 

Let op, de olie is giftig voor katten, dus buiten hun bereik houden.

 

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

Volgende forumvraag: Voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^