Blaasontsteking en cranberry tabletten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MishaMisha

Hallo,

Een vraagje; chiva (retriever van 5) is nogal gevoelig voor blaasontsteking, nou kreeg ik te horen dat je een hond prima cranberry tabletten, van bijvoorbeeld het kruidvat, kunt geven en dat het geen kwaad kan.

Klopt dit?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja cranberry en D Manose, kan je gewoon geven..

honden page profiel PluutjePluutje

" Hallo,
Een vraagje; chiva (retriever van 5) is nogal gevoelig voor blaasontsteking, nou kreeg ik te horen dat je een hond prima cranberry tabletten, van bijvoorbeeld het kruidvat, kunt geven en dat het geen kwaad kan.
Klopt dit? "

Persoonlijk zou ik de cranberry van Puur geven 

Om een therapeutisch effect te verkrijgen, is de dosering Cranberry van groot belang. Veel supplementen op basis van Cranberry bevatten wel iets van de bes, maar niet voldoende om een krachtig effect te hebben. Kies voor een supplement met de volgende samenstelling (per capsule) 275 mg Cranberry extract 25:1 en 27,5 mg Vitamine C (als L-Ascorbinezuur), Microkristallijne cellulose en Siliciumdioxide.
Om de urine zuurder te maken en het milieu voor bacteriën in de blaas nog onaantrekkelijker te maken, wordt aan een Cranberry supplement ook Vitamine C toegevoegd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja ik geef ze tijdens de loopsheid, ervoor en erna, iedere keer hadden de meiden tijdens of erna een blaasontsteking, op advies van de dierenarts geef ik dit nu, prima zelfs, geen van beiden hebben een blaasontsteking gehad, ook geef ik vitamine c erbij....ik koop ze bij Holland Barret.....na de loopsheid geef ik nog een weekje een onderhouds, en dan stop ik er weer mee....

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

ja. de vit c is wat de urine zuurder maakt .Het
is goedkoper om vit c tabletten te geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" ja. de vit c is wat de urine zuurder maakt .Het
is goedkoper om vit c tabletten te geven. "

Ik geef beiden twee tabletten van 500 c  ...heb wel twee giants honden...

honden page profiel MishaMisha

Bedankt voor de reacties smile

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jahoor. Hier deed ik het ook

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Kijk wel uit met doseren met vitamine c.

Vitamine C
Net als bij ons onmisbaar voor de weerstand. Honden maken zelf vitamine C aan, gemiddeld zo’n 36 mg per dag per kilo lichaamsgewicht. Het is dus in normale omstandigheden niet nodig om uw hond extra vitamine C te geven. Echter kan de vitamine bij stress en door bepaalde ziektes snel opraken. Dan kan bijvoeding van vitamine C wel van belang zijn. Wanneer uw hond kwalitatief hoogwaardige, complete voeding krijgt en verder gezond is, dan is extra vitamine C geven overbodig. Het kan zelfs gevaarlijk zijn! Vaak wordt gedacht dat een teveel aan vitamine C het lichaam verlaat via de urine, maar dat is bij honden niet het geval! Urine is een filtraat van het bloed, wat vervolgens in alle lichaamsweefsels komt. Van een te hoge concentratie vitamine C kunnen gevoelige weefsels in het hondenlichaam beschadigen.

honden page profiel PluutjePluutje

" Kijk wel uit met doseren met vitamine c.
Vitamine C Net als bij ons onmisbaar voor de weerstand. Honden maken zelf vitamine C aan, gemiddeld zo’n 36 mg per dag per kilo lichaamsgewicht. Het is dus in normale omstandigheden niet nodig om uw hond extra vitamine C te geven. Echter kan de vitamine bij stress en door bepaalde ziektes snel opraken. Dan kan bijvoeding van vitamine C wel van belang zijn. Wanneer uw hond kwalitatief hoogwaardige, complete voeding krijgt en verder gezond is, dan is extra vitamine C geven overbodig. Het kan zelfs gevaarlijk zijn! Vaak wordt gedacht dat een teveel aan vitamine C het lichaam verlaat via de urine, maar dat is bij honden niet het geval! Urine is een filtraat van het bloed, wat vervolgens in alle lichaamsweefsels komt. Van een te hoge concentratie vitamine C kunnen gevoelige weefsels in het hondenlichaam beschadigen. "

Klopt vandaar ook mijn advies om Puur Cranberry te geven, daar zit echt Cranberry in en niet maar een klein beetje en vitamine C in de voor honden juiste en verantwoorde hoeveelheid.

Ook bij mensen verlaat bij een hoge dosering vitamine C niet al het overtollige via de urine.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Klopt vandaar ook mijn advies om Puur Cranberry te geven, daar zit echt Cranberry in en niet maar een klein beetje en vitamine C in de voor honden juiste en verantwoorde hoeveelheid.
Ook bij mensen verlaat bij een hoge dosering vitamine C niet al het overtollige via de urine. "

Hier ben ik ook voorstander van. En als je hond niet makkelijk is met pillen kun je de capsules gewoon lostrekken en het poeder door het eten mengen hp-thumbsup ideaal

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vooral kijken dat er voldoende PAC in zit. D mannose wordt er bij mensen wel eens bij gedaan. Heeft nog betere werking. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Vooral kijken dat er voldoende PAC in zit. D mannose wordt er bij mensen wel eens bij gedaan. Heeft nog betere werking.  "

Ja precies, ik heb een jaar lang blaasontsteking gehad, de uroloog heeft me toen de tip gegeven om D manose in te nemen.

Volgende forumvraag: Allergietest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^