Wat doe je als je hond je leven overheerst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 2 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Bedankt voor de nuchtere steun Mick en iedereen. 
Ik ben nu eventjes thuis achter de pc dus dat typt makkelijker om wat meer uitleg te geven over Bo en de bijtincidenten. 
Bo op wandeling is een droom van een hond. Ze luistert super goed. Meer zelf, ze hoeft niet te luisteren, ze verstaat alles en stopt op eigen initiatief waar ze moet stoppen en waar ze dicht moet aanlopen en zo. Op dat vlak een pracht van een hond. Naar andere mensen of fietsen haalt ze eigenlijk ook niet uit tijdens het wandelen. Op die 2 incidenten na dan natuurlijk. Ik vind het vooral heel vreemd dat ze gebeten heeft want we komen samen met Bo behoorlijk veel onder de mensen. Ze gaat mee op de bus, op de tram, of in de drukke winkelstad, allemaal geen probleem. 
Het bijten zelf was ook niet uit blinde agressie. Het gebeurde snel en ze liet direct terug los, het was niet echt dat ze wilde bijten om te verwonden. Nu, het bijten is natuurlijk nooit goed en daar moet zeker extra op gelet worden. 
Thuis is het natuurlijk een heel ander verhaal. Ze blaft heel veel voor het minste lawaai met de haren rechtop. Zoals ik ook al zei is bezoek onmogelijk en ik vrees steeds voor de kinderen als ze hier komen spelen. Je weet maar nooit als er 1tje een deur open krijgt of om het even wat er allemaal kan gebeuren. Dan gaat het zonder twijfel fataal aflopen. Het blijven natuurlijk kinderen en echt 100% controle over de situatie heb je nooit.
 
Ik probeer indd steeds zoveel mogelijk beweging en prikkels voor de hond te voorzien zodat het zeker daar niet kan aan liggen dat ze problemen heeft. Ik wandel 's morgens met haar een uur en een half of 2u en 's avonds na het werk ook nog eens een uur en een half of een uur, zodat ik zeker aan 3u op een dag kom. Wat ze zeker nodig heeft, want na de wandeling komt ze nog altijd aangedraven met een speeltje om nog wat te kunnen spelen. Maar al die tijd weegt indd zwaar door op mijn sociaal leven. Het is opstaan met de hond uit, gaan werken, thuis komen met de hond uit en gaan slapen. Bo kan al bij al wel redelijk flink alleen zijn, ze ligt steeds te slapen als ik thuis kom en ze heeft nog nooit iets kapot gebeten. Ze eet zelf niets terwijl ik weg ben en volgens de buren horen ze haar nooit. 
Dus dit is wat meer achtergrondinformatie over Bo zelf hoop dat ik hiermee wat heb kunnen verduidelijken. "

Als ik nu heel eerlijk ga zijn is mijn hond gewoon hetzelfde.

 

Buiten huis is ze een schat van een hond kan ik haar overal mee naar toe nemen niks aan het handje. Zolang mensen haar geen aandacht geven. Aaien mogen vreemde mensen ook nooit vind ze veel te spannend. Met kinderen kan ik haar helemaal niet vertrouwen. Dus wanneer we langs kinderen lopen of op haar afgestormd komen neem ik haar en die kinderen direct in bescherming. Anders had ik ook een paar "bijt incidenten". Ze snept dus bijt en laat snel weer los. In het bos daarin tegen geen probleem kunnen we overal voorbij niks aan t handje. Buiten is ze dus eigenlijk een schat van een hond waar je alles mee kan.

 

Binnen daarin tegen is een heel ander verhaal. De deur hoeft maar open gemaakt te worden en ze slaat aan en rent "agressief" op de mensen af die binnen komen wanneer ze op haar ik ken jou niet dus je bent niet leuk lijst staan ze durft dan ook echt te sneppen. In het begin kon ik haar hierin helemaal niet sturen. Nu hoef ik mn stem maar te verheffen en ze gaat onder de tafel liggen grommen. Hier komt ze het eerste half uur ook niet meer onder vandaan. We hebben niet in de hand wie onze deur open trekt en wie niet is een ingewikkeld verhaal iig, daarin tegen durft ook niemand bij ons naar binnen te lopen als we er niet zijn. Wat ik persoonlijk best wel prima vind.

 

Maar om to the point te komen geen haar op mn hoofd die denkt dat ik haar in laat slapen. Ben hartstikke gek met haar en elke dag groeit ze weer een beetje meer. Lastig dat je geen bezoek over de vloer kan hebben? Niet perse je moet gewoon de knop vinden waar jij de controle weer terug kan pakken. Nu weet ik dat Staffords moeilijker te lezen zijn/soms een paar stappen overslaan en ik mijn Border perfect kan lezen waardoor ik goed op haar in kan spelen.

 

Ik denk persoonlijk dat wanneer je het echt allemaal niet meer trekt herplaatsen bij mensen die hier ervaring/verstand in/van hebben een betere oplossing is dan haar te laten inslapen. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 2 doggies

honden foto van Daydreamer

Vind de vergelijking stafford mix en border collie niet echt opgaan eigenlijk. 

En dan erbij zit er een enorm verschil tussen even happen / sneppen en bijten.

En als iemand genaaid moet worden ,zoals bij deze hond meer dan eens het geval was , vind ik dit toch echt onder bijten vallen.

 

Nu zijn er ook reacties als over prikkels of juist niet  , allemachtig zeg het gaat hier niet om een rijdende pup dat het even niet meer weet en zn frustratie gereageerd op een knuffel foot-in-mouth

 

Ts ik zou aller eerst ( had eigenlijk na de eerste beet al gemoeten ) zo snel mogelijk een muilkorf aanschaffen en dan eens gaan nadenken of je zo nog een jaar of wat mee verder wilt of kunt. 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Oja, want de Bordercollie kan gelukkig geen grote schade aanrichten als ie wilt hp-frusty Daar zijn kids immuun voor. 

 

Zoveel mensen zoveel meningen maar vind niemand het nou schrikken dat iedereen roept inslapen zonder de hond te hebben gezien op basis van een verhaal op internet? Echt zo’n hooivorken en fakkels forum is dit geworden. Schijterds, een hond snapt een keertje.... Moet mee aan de gang gegaan zonder meer maar gelijk dood? Zou wat zijn als we dat ook bij mensen deden iedere keer als hun grenzen werden gepusht en ze beheersing verloren. Dan typte niemand van jullie hier nog een berichtje.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Nee op dit forum lees ik vaak dat de hond zijn belangen boven die van mensen wordt geplaatst.

Een kruidje hier een kruidje daar,een verstopspelletje en hupsakee...probleem opgelost en een korf.

 

We antwoorden allemaal op een manier waar we zelf in staan,een naar mensen bijtende hond zou ik nooit willen hebben.

Zo een hond wordt bij mij ingeslapen en of hij 1 uur per dag of 16 uur per dag alleen zit dat maakt voor mij niks uit.

Ik moet gewoon geen hond die naar mensen bijt en zou de hond in mijn huis zelfs   grommen naar mijn kinderen zonder reden en onbetrouwbaar zijn dan is het klaar,ik zou niet eens een bijtincident afwachten.

 

Heb zo een hond bij vriendin meegemaakt,gromde alleen maar,tot hij op een dag een meisje van de speelschommel afsleurde,godzijdank waren we met zijn tweeen en vlogen wij onmiddellijk op die hond af.

 

Mijn zus waarvan haar arm als 4-jarig meisje bijna geamputeerd moest worden door onze huishond die haar gegrepen heeft.

 

Een hond die een gevaar vormt voor mensen wordt hier ingeslapen zonder pardon.

 

S&F heeft niks te maken met hooivorken en fakkels ook al zou het hele forum een andere mening toegedaan zijn,dit is en blijft mijn mening.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oja, want de Bordercollie kan gelukkig geen grote schade aanrichten als ie wilt  Daar zijn kids immuun voor. 
 
Zoveel mensen zoveel meningen maar vind niemand het nou schrikken dat iedereen roept inslapen zonder de hond te hebben gezien op basis van een verhaal op internet? Echt zo’n hooivorken en fakkels forum is dit geworden. Schijterds, een hond snapt een keertje.... Moet mee aan de gang gegaan zonder meer maar gelijk dood? Zou wat zijn als we dat ook bij mensen deden iedere keer als hun grenzen werden gepusht en ze beheersing verloren. Dan typte niemand van jullie hier nog een berichtje. "

Een Border Collie die niet goed is in de kop kan ook extreem veel schade aanrichten; zeker bij kinderen. Een Border Collie die goed is in de kop snept maar bijt niet door. Als er eentje van mij zou doorbijten dan is het ook gelijk over en uit voor de hond om die reden.

 

Daarom nam ik ook de Chihuahua als voorbeeld. Die richt nauwelijks schade aan, hoe geflipt ook, je kan die makkelijker handelen en ook makkelijker begrenzen (bv optillen als er mensen aankomen). Met een Chihuahua zou ik dus verder doormodderen dan met een ras dat lastiger in te perken is.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Nee op dit forum lees ik vaak dat de hond zijn belangen boven die van mensen wordt geplaatst.
  
>knip<
 

Een hond die een gevaar vormt voor mensen wordt hier ingeslapen zonder pardon.
 
S&F heeft niks te maken met hooivorken en fakkels ook al zou het hele forum een andere mening toegedaan zijn,die is en blijft mijn mening. "

Dat dus inderdaad. Ik ben juist zeer verbaasd als men zo'n post leest, 3 maal een mens gebeten, eenmaal een hond te grazen genomen, meerdere keren een GT bij geweest.. en men nog niet op het idee lijkt te komen dat die hond een gevaar vormt voor zijn omgeving.

 

Het zal jouw kind zijn die gegrepen wordt door een hond uit de wijk die al 3 maal een mens gebeten heeft waar medische behandeling voor nodig was. Vreemd genoeg zijn er maar heel erg weinig die dáár aan lijken te denken. Nee, de hond.. die is 'zielig'..

honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

S&F heeft niks te maken met hooivorken en fakkels ook al zou het hele forum een andere mening toegedaan zijn,dit is en blijft mijn mening. "

Daarom zeg ik, zoveel mensen zoveel meningen.

 

Daarom heb jij de hond die je hebt, zo ongeveer de kleinste kans dat het gebeurt. Stafford mix zwaar getraumatiseerd uit het asiel en je weet zo ongeveer dat je dan de loterij te pakken hebt. 

 

En dat snap ik niet. Oprecht niet. Dat je geen hond zou willen die bijt is niet meer dan logisch maar zelfs jouw lieve Vigo kan bijten en wanneer het volledig niet zijn schuld is vraag ik me af hoe snel die spuit er dan ook daadwerkelijk in gaat maar goed. Alsnog begrijp ik niet hoe je kan zeggen de spuit er in zonder dit ooit gezien te hebben. Of je nou wel of geen bijtende hond wilt, je weet 0.0 niks. Ja, een verhaal van een scherm. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Dat dus inderdaad. Ik ben juist zeer verbaasd als men zo'n post leest, 3 maal een mens gebeten, eenmaal een hond te grazen genomen, meerdere keren een GT bij geweest.. en men nog niet op het idee lijkt te komen dat die hond een gevaar vormt voor zijn omgeving.
 
Het zal jouw kind zijn die gegrepen wordt door een hond uit de wijk die al 3 maal een mens gebeten heeft waar medische behandeling voor nodig was. Vreemd genoeg zijn er maar heel erg weinig die dáár aan lijken te denken. Nee, de hond.. die is 'zielig'.. "

Daar denk ik zeker wel aan, sterker nog ik heb er hier een aantal in de buurt wonen waarvan ik vrijwel zeker ben dat als ze de kans krijgen het flink kan escaleren (richting hond ben ik helaas zeker van en richting mens sluit ik dan ook niet uit)...

 

Daarom ben ik absoluut van mening dat ts zeer strikte maatregelen moet nemen, kort aanlijnen, gemuilkorfd en in een stevig afgezet stuk in de tuin waar de hond niet uit kan en de kinderen-ander bezoek niet bij kunnen.

 

Inslapen vind ik dan ook een vrij vergaande optie (wellicht in sommige gevallen de beste) maar in dit geval zie ik wel mogelijkheden voor verbetering en zou het inderdaad zeer triest vinden voor de hond als die 'onnodig' ingeslapen wordt. Voor ts lijkt me dat overigens ook erg zwaar gezien de band die hij heeft met de hond. 

Het blijft nou eenmaal behoorlijk subjectief.
Alleen vanuit de geschreven berichten is het dan natuurlijk helemaal onmogelijk om een oordeel te vellen, vind ik.

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

" Daarom zeg ik, zoveel mensen zoveel meningen.
 
Daarom heb jij de hond die je hebt, zo ongeveer de kleinste kans dat het gebeurt. Stafford mix zwaar getraumatiseerd uit het asiel en je weet zo ongeveer dat je dan de loterij te pakken hebt. 
 
En dat snap ik niet. Oprecht niet. Dat je geen hond zou willen die bijt is niet meer dan logisch maar zelfs jouw lieve Vigo kan bijten en wanneer het volledig niet zijn schuld is vraag ik me af hoe snel die spuit er dan ook daadwerkelijk in gaat maar goed. Alsnog begrijp ik niet hoe je kan zeggen de spuit er in zonder dit ooit gezien te hebben. Of je nou wel of geen bijtende hond wilt, je weet 0.0 niks. Ja, een verhaal van een scherm.  "

Dat is nu eenmaal een forum.  Het gaat niet om advies maar om inleven in een situatie die beschreven wordt 

Het kan evengoed gevaarlijk zijn om te zeggen dat er niet moet ingeslapen worden.  

 

Als je geen meningen mag geven,  heb je op een forum niets te zoeken.  Dan moeten alle topics zo zijn dat er geen reactie kan gegeven worden.  

 

Niemand zegt wat ts moet doen.  Ieder zegt wat hij zou doen in de beschreven situatie.  Ts woont niet bij mij in de buurt dus verder maakt het me niet zoveel uit of de hond blijft leven of niet,  ik of mijn naaste zullen immers niet de gebetene zijn. 

honden page profiel KlaraKlara

Ik denk dat het altijd makkelijk roepen is als het niet je eigen hond is. Hier was het de buurhond en heb ik heel hard mee gejankt. Want het breekt je hart om afscheid te nemen van een hond die kwispelt en vrolijk is maar niet te vertrouwen. En ik heb ook van dichtbij gezien wat een andere omgeving en structuur kan doen. Was een ander geval maar die hond is totaal veranderd. Kijk ik weet ook dat niet ieder gedrag om te buigen is en niet  hond is te redden is. Maar ik ken situaties waarhet wel is gelukt. Maar ook waar het niet is gelukt. Daarom haal ik het niet in mijn hoofd om bij een hond die ik niet ken, een situatie die ik niet ken en een baas die ik nooit heb gezien roepen dat er maar 1 oplossing is. Zeker niet van achter een beeldscherm. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Genoeg hooivorken hier op de boerderij. 

Fakkels dan weer niet ik speel niet met vuur  

 

Een hond dat meermaals een mens bijt ( en dan heb ik het niet eens over agressie naar kinderen ) waarbij ook nog eens genaaid moet worden zal bij mij een spuitje krijgen als ik van mezelf weet alles geprobeerd te hebben ja. 

Een hond dat me leven beheerst of het gezin in negatieve zin word herplaatst ja. 

En oh geloof me maar dat dat pijn doet hoor want een dier klimt zonder pardon in me hart.

 

Een hond word máár 3 keerper dag uitgelaten  krijgt ook brokken buiten de kvv , ik durf ze zelfs te laten enten en te ontwormen en nu fakkel hp over me heen ? 

 

Hier vinden sommige mensen dat er te makkelijk word gedaan over inslapen , ik vind dat er vaak te makkelijk word gedaan over een hond dat geen of een een lage  bijtrem heeft.

En dan ook nog eens in de buurt of zelfs tegen kinderen. 

Een hond is een dier en staat bij mij toch zeker niet gelijk aan andere gezinsleden.

Kom maar hoor met de fakkels undecided

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik kan overigens van mezelf zeggen dat  'ik' de hond zou laten inslapen  bij soortgelijke incidenten. 

Ik weet namelijk dat 'ik' álles doe om te voorkomen dat de hond het nodig vind om te bijten. 

Aangezien ik veel van mijn dieren hou en ze niet kwijt wilt. 

Ik reageer dus vanuit mijn emotie en ervaring , doen we dat niet allemaal? 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik weet dat jij dat weet dat het pijn doet we zitten hier samen al heel wat jaar op het forum.

 

Verder ga ik er niet op in als je het spreekwoordelijke gedeelte van mn tekst als een klein kind gaat gebruiken en brokken en weet ik het wat er bij gaat halen. 

 

Het enige dat ik zeg is, als je het niet met je eigen ogen gezien of gehoord hebt de dood misschien wel een ver gaand iets is. Blijkbaar ben ik daar de enige in. Ik snap wat Maart zegt qua inleving maar waar is de grens? En dan bedoel ik niet bij de hond maar bij wat nog verstandig is om te zeggen hier.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik weet dat jij dat weet dat het pijn doet we zitten hier samen al heel wat jaar op het forum.
 
Verder ga ik er niet op in als je het spreekwoordelijke gedeelte van mn tekst als een klein kind gaat gebruiken en brokken en weet ik het wat er bij gaat halen. 
 
Het enige dat ik zeg is, als je het niet met je eigen ogen gezien of gehoord hebt de dood misschien wel een ver gaand iets is. Blijkbaar ben ik daar de enige in. Ik snap wat Maart zegt qua inleving maar waar is de grens? En dan bedoel ik niet bij de hond maar bij wat nog verstandig is om te zeggen hier. "

 

Ben het ook helemaal met je eens. Vind dat er veel te makkelijk gesproken wordt over inslapen. We kennen de hond helemaal niet.

 

Het uitgebreidere berichtje had hij het over bijten en meteen weer los laten sneppen in mijn ogen... Kan net zo goed iemand van bloeden.

 

Ik vind wat hij beschrijft veel op het gedrag van mijn hond lijken is ook een echte angsthaas. Maakt het dan uit of het een border of een staff x is? Nee toch. Ik geloof dat er echt nog wel hoop is voor deze hond.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik kan overigens van mezelf zeggen dat  'ik' de hond zou laten inslapen  bij soortgelijke incidenten. 
Ik weet namelijk dat 'ik' álles doe om te voorkomen dat de hond het nodig vind om te bijten. 
Aangezien ik veel van mijn dieren hou en ze niet kwijt wilt. 
Ik reageer dus vanuit mijn emotie en ervaring , doen we dat niet allemaal?  "

Ja, dat doen we zeker. Maar 'we' reageren heel vaak ook zonder (kennis en) ervaring en dan kan ons 'advies' behoorlijk de plank misslaan.

Ik zie dit erg veel terug bij 'dierenliefhebbers' en 'natuurliefhebbers'. Hoe meer betrokken ze zich opstellen in discussies, hoe verder zij vaak van de natuur en die dieren afstaan. De kennis en ervaring reikt dan niet verder dan Disney films en schilderijen, soms aangevuld met googlen op de gewenste informatie. Daar krijg je dan toestanden van als met de OVP en de herintroductie van de wolf. Volkomen van het pad af, onrealistisch vanuit valse emotie.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Ben het ook helemaal met je eens. Vind dat er veel te makkelijk gesproken wordt over inslapen. We kennen de hond helemaal niet.
 
Het uitgebreidere berichtje had hij het over bijten en meteen weer los laten sneppen in mijn ogen... Kan net zo goed iemand van bloeden.
 
Ik vind wat hij beschrijft veel op het gedrag van mijn hond lijken is ook een echte angsthaas. Maakt het dan uit of het een border of een staff x is? Nee toch. Ik geloof dat er echt nog wel hoop is voor deze hond. "

Bij echt sneppen vloeit geen bloed omdat de tanden niet door de lederhuid heengaan. TS heeft het over hechtingen... dat is dus echt wel wat meer dan 'sneppen'.

 

Ik heb een hond die snept, of in het ieder geval in het verleden een aantal keren gesnept heeft. De DA had ze zelfs in een fractie van een seconde een aantal malen te pakken tijdens een traumatische behandeling. Ja, je kon zien waar haar tandjes in zijn arm gezet waren.. op enkele plekjes zag je het roze rode van de lederhuid op de diepste plekjes als speldenprikjes zo klein. Maar geen druppel bloed.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Bij echt sneppen vloeit geen bloed omdat de tanden niet door de lederhuid heengaan. TS heeft het over hechtingen... dat is dus echt wel wat meer dan 'sneppen'.
 
Ik heb een hond die snept, of in het ieder geval in het verleden een aantal keren gesnept heeft. De DA had ze zelfs in een fractie van een seconde een aantal malen te pakken tijdens een traumatische behandeling. Ja, je kon zien waar haar tandjes in zijn arm gezet waren.. op enkele plekjes zag je het roze rode van de lederhuid op de diepste plekjes als speldenprikjes zo klein. Maar geen druppel bloed. "

Bedoel je niet onderhuid, want de lederhuid word heel snel beschadigt...?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ja, dat doen we zeker. Maar 'we' reageren heel vaak ook zonder (kennis en) ervaring en dan kan ons 'advies' behoorlijk de plank misslaan.
Ik zie dit erg veel terug bij 'dierenliefhebbers' en 'natuurliefhebbers'. Hoe meer betrokken ze zich opstellen in discussies, hoe verder zij vaak van de natuur en die dieren afstaan. De kennis en ervaring reikt dan niet verder dan Disney films en schilderijen, soms aangevuld met googlen op de gewenste informatie. Daar krijg je dan toestanden van als met de OVP en de herintroductie van de wolf. Volkomen van het pad af, onrealistisch vanuit valse emotie. "

Jij gaat ook van het een naar het andere uiterste zeg.

Persoonlijk heb ik liever dat iemand met ervaring (echt ervaring) advies geeft of zegt wat die denk als iemand die enkel in de boekjes heeft gelezen.

Als we allemaal volgens het boekje gaan leven...... 

 

 

S&F deels wel met je eens , maar ik ga uit van wat ts schrijft.

Ik kan ook van hier niet zien of het wel klopt , wie weet slaat ts alle gegeven signalen van de hond wel over of loopt met stroomhalsbanden te klootvioolen dan zou ik ook niet zeggen inslapen ,maar dat weten we idd niet.

 

Mijn mening is gebaseerd op wat ts schrijft. 

Als je dat niet mag/kan doen zal je via het web toch helemaal geen advies meer kunnen/mogen geven toch? 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bedoel je niet onderhuid, want de lederhuid word heel snel beschadigt...? "

Nee, ik bedoel echt de lederhuid. Opperhuid, lederhuid, onderhuid. Momo snept, of althans, heeft in het verleden gesnept en dat is dus echt extreem oppervlakkig. Het is dan ook niets meer dan haar ultieme waarschuwing, haar laatste optie. Daarvoor heeft ze al een heel scala van waarschuwingstekens gegeven.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Nee, ik bedoel echt de lederhuid. Opperhuid, lederhuid, onderhuid. Momo snept, of althans, heeft in het verleden gesnept en dat is dus echt extreem oppervlakkig. Het is dan ook niets meer dan haar ultieme waarschuwing, haar laatste optie. Daarvoor heeft ze al een heel scala van waarschuwingstekens gegeven. "

Ik bedoel bij oppervlakkige wondjes dan is de lederhuis beschadigt, bij hechtingen de onderhuis, maar misschien bedoel jij dat ook wel.

Als ik met Sam speel en zijn hoektand raakt mijn arm, dan heb ik wel een kras op mijn arm met een beetje bloed, dat krijgt een korstje en niks aan de hand, dat noem ik een oppervlakkige beet, als de onderhuis geraakt word dan is het echt een beet, doorbijten bedoel ik dan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Daarom zeg ik, zoveel mensen zoveel meningen.
 
Daarom heb jij de hond die je hebt, zo ongeveer de kleinste kans dat het gebeurt. Stafford mix zwaar getraumatiseerd uit het asiel en je weet zo ongeveer dat je dan de loterij te pakken hebt. 
 
En dat snap ik niet. Oprecht niet. Dat je geen hond zou willen die bijt is niet meer dan logisch maar zelfs jouw lieve Vigo kan bijten en wanneer het volledig niet zijn schuld is vraag ik me af hoe snel die spuit er dan ook daadwerkelijk in gaat maar goed. Alsnog begrijp ik niet hoe je kan zeggen de spuit er in zonder dit ooit gezien te hebben. Of je nou wel of geen bijtende hond wilt, je weet 0.0 niks. Ja, een verhaal van een scherm.  "

Volgens mij ging het hier niet over een hond die per ongeluk snept omdat bv.een kind op hem valt.

 

Je weet wij hebben altijd honden gehad van een behoorlijk kaliber,de gouden regel was hier zonder reden naar mensen bijten omdat het gewoon een dominant stuk chagrijn is dan is het einde verhaal....dus als mijn lieve Vigo zijn tanden had ontbloot naar mijn kleinkinderen zonder reden dan had ik hem laten inslapen,dat is bij mij een grens.

 

 

Ik heb toen het hele verhaal van Mick meegekregen toen hij zijn hond liet inslapen,daar was moed,veel kracht voor nodig,het is één van de ergste dingen wat je moet beslissen,daar ga je kapot aan.

Zo lichtzinnig gebeurt dit dus niet,alleen als de hond echt onbetrouwbaar is en daar gaat dit topic over.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik bedoel bij oppervlakkige wondjes dan is de lederhuis beschadigt, bij hechtingen de onderhuis, maar misschien bedoel jij dat ook wel.
Als ik met Sam speel en zijn hoektand raakt mijn arm, dan heb ik wel een kras op mijn arm met een beetje bloed, dat krijgt een korstje en niks aan de hand, dat noem ik een oppervlakkige beet, als de onderhuis geraakt word dan is het echt een beet, doorbijten bedoel ik dan. "

Op de diepste puntjes zie je dan inderdaad wat roze rood. Een kras is wat anders dan een bijtende beweging.

Ik denk dat het verschil echt zit in enige kracht zetten of totaal geen kracht maar alleen de tanden 'laten voelen'. Om bij de onderhuid te komen is echt wel een beetje kracht nodig. Druk maar eens met de punt van een potlood op je arm.. dan bloed je ook maar niet zomaar en zó scherp zijn de tanden van een volwassenhond ook weer niet.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Op de diepste puntjes zie je dan inderdaad wat roze rood. Een kras is wat anders dan een bijtende beweging.
Ik denk dat het verschil echt zit in enige kracht zetten of totaal geen kracht maar alleen de tanden 'laten voelen'. Om bij de onderhuid te komen is echt wel een beetje kracht nodig. Druk maar eens met de punt van een potlood op je arm.. dan bloed je ook maar niet zomaar en zó scherp zijn de tanden van een volwassenhond ook weer niet. "

Ik denk dat we het gewoon eens zijn..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik denk dat we het gewoon eens zijn.. "

Dat denk ik ook. Ik vind het wel vervelend als Momo wordt afgeschilderd als een levensgevaarlijke hond 'want sneppen is gewoon bijten'. Dat is het dus heel duidelijk niet. Ik weet wat zij kan doen met een bot, een bal of een flostouw... er zit echt ongelooflijk veel kracht in die kaken. Maar dat gebruikt ze dus bij het sneppen heel duidelijk NIET.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Heel lastige situatie, en ik snap dat je je verhaal hier kwijt wilt, maar iedereen hier zal z'n eigen/andere mening hebben. Hopelijk kan dat jou helpen om je besluit te nemen.

 

Alleen als ik zo je verhaal lees dan klinkt het wel eens beetje alsof je al wel een beslissing hebt genomen. Alleen dat je er op dit moment nog niet aan toe bent. Dat maak ik er uit op.

 

Ik denk dat het belangrijk is om jezelf een paar dingen af te vragen. 

 

Kan ik voorkomen dat er nogmaals een bijtincident plaatsvind?

 

Heeft mijn kind er last van dat ik deze hond in mijn bezit heb op deze manier (schiet mij maar af maar ik vind kind voor hond).

 

Welk alternatief is er waarbij veiligheid voorop staat maar mijn hond wel een hondwaardig leven heeft?

 

Het moet voor iedereen het beste zijn, voor je kind, je hond en voor jou. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Even ter info,  de bloedvaten bevinden  zich in de lederhuid,  dus je bloedt wel degelijk als je die beschadigt. 

 

En verder,  waarom gaat het hier nu wéér om angstige bijtende Momo?  Echt serieus.  We weten nu al die bijt/snept/hapt/uitvalt/en wat nog allemaal hoor.  Bc's hebben hier nu echt niets mee te maken,  ja ze zijn het allesoverheersende moeilijkste gevaarlijkste ras ter wereld,  maar hier nu even niet.  Ok? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Even ter info,  de bloedvaten bevinden  zich in de lederhuid,  dus je bloedt wel degelijk als je die beschadigt. 
 

Ja dat dacht ik dus ook, even opgezocht..

De lederhuid

De tweede laag van je huid wordt ook wel de lederhuid of dermis genoemd. In de lederhuid vind je de volgende cellen en weefsels:

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey

honden foto van Elianne & Bailey

Tuurlijk kunnen we vanaf het scherm niet precies beoordelen over de hond. Daarom moeten we uitgaan van het verhaal van de TS en daarop vraagt hij onze mening. 

Mijn mening blijft hetzelfde. Ik heb zelf een stafford, maar deze zal nooit opzettelijk een persoon bijten. Hij is bij het spelen een enkele keer te ruw geweest, geen bloed enkel een kras door een tand en hij schrok direct en staakte het spel.

Dat deze hond meermaals personen heeft gebeten en dusdanig dat zij bloeden of gehecht moeten worden, vind ik schrikbarend. En als er na jaren trainen met een GT en dergelijke, 0 verbetering in zit.. Waar wil je dan nog op wachten? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Waar wil je dan nog op wachten?  "

Tot er erger ongelukken gebeuren....

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een vreselijke moeilijke situatie is dit zeg.

Vooral omdat wij zo'n beetje jou verhaal meegemaakt hebben, maar dan andersom.

Een zeer aso Am. Stafford uit het asiel, 4de eigenaar en hond en mens agressief.

Maar vooral ook angstig.

Gelukkig weten nu wat zijn zwakke plekken zijn en kunnen we dat gelukkig in goede banen lijden, ook al zijn er best nog wel eens problemen met bv loslopende honden die op hem af komen stormen en laat ik hem uit met muilkorf.

 

Mick allereerst, groot respect!

Dat zal jou een beetje kennende, een van de moeilijkste beslissingen van je leven zijn geweest.

Maar weet je, in feite koos je ook voor je hond.

Zo is het wel.

 

Dimitri, ik vind het vreselijk moeilijk om je advies te geven terwijl ik de hond niet zie of mee maak.

Ik zou zeker niks overhaast doen, je kan ze maar 1 keer in laten slapen.

Maar ik neig wel naar deze gedachte, een hond hoeft niet alleen lichamelijk iets te mankeren, als hij serieus voor de kill gaat en je hele leven beïnvloed word hierdoor én dat van je kinderen, word het een moeilijk verhaal.

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^