Wat doe je als je hond je leven overheerst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath 1 doggies

honden foto van Kath

Ik vind het super erg voor jou en je omgeving en de hond.

Verder zou ik echt niet weten wat je nog kan doen eigenlijk...

Heel veel sterkte met de situatie in ieder geval.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"Maar misschien zijn er nog supplementen, algen, bioresonatie of geschud water als 'oplossing'?"

smile ja uw holitische GT !!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  ja uw holitische GT !!
  "

Monique Bladder?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Monique Bladder? "

ik hoop dat je me goed genoeg kent dat het uit mijn mond komende extreem ironisch bedoeld is - wetende wat ik denk over de holistische kwakzalverij. maar effectief monique bladder is er zo eentje , net zoals sommige anderen met hun toverstafje . 

En Monique bladder haar bekende uitspraak - mag voor mijn part aan het kruis genageld worden - extreem pijnlijke zaak.

sorry TS - heeft niets met jouw onderwerp te maken behalve dan Monique Bladder haar bekende uitspraak - heb helaas maar al te veel ervaring met jouw pijnlijke situatie

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik hoop dat je me goed genoeg kent dat het uit mijn mond komende extreem ironisch bedoeld is - wetende wat ik denk over de holistische kwakzalverij. maar effectief monique bladder is er zo eentje , net zoals sommige anderen met hun toverstafje . 
En Monique bladder haar bekende uitspraak - mag voor mijn part aan het kruis genageld worden - extreem pijnlijke zaak.
sorry TS - heeft niets met jouw onderwerp te maken behalve dan Monique Bladder haar bekende uitspraak - heb helaas maar al te veel ervaring met jouw pijnlijke situatie "

 

 

Wat is er mis met Monique Bladder dan? Ik vind haar best zinnige dingen schrijven.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  
 
Wat is er mis met Monique Bladder dan? Ik vind haar best zinnige dingen schrijven. "

 “Ik heb al 43 jaar een vagina, maar dat maakt me geen gynaecoloog…”  - > dat is de alles zegende broemde uitspraak van Monique Bladder - ik ben een vredelievend persoon , maar als je dit als GT tegen mij zegt  wel dan wens ik niet in te staan voor de gevolgen.

ik ben immers met mijn hond haar vagina naar een GT  geweest , ondertussen dat ik in doodsangst voor mijn dochter (en mezelf maar is minder erg ) en hoe die GT de andere weg uit keek, en over alle zware singalen heen  keek  daar zijn geen woorden voor  ... (hond volgespoten met hormonen trouwens , volledig nest aangestast - was ao duidelijk aan  de geslachtsorganen zichtbaar )

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 2 doggies

honden foto van Daydreamer

Wat flauw zeg  , er word nu net gedaan alsof Dobry overal en bij elk probleem holistische artsen bijhaalt. 

Ik zie haar dat hier nergens schrijven hoor.

Ik ben ook niet per se een fan van holistische artsen en gt's heb ik ook me bedenkingen bij maat dat wil niet zeggen dat iemand anders zijn of haar mening niet mag geven ,ook al zijn we het niet altijd eens met elkaar. 

Om nu elk topic aan te halen om iemands mening de grond in te boren vind ik flauw hoor.

 

Ts je zit in een enorme k*t situatie! 

Ik kan je geen advies geven enkel aangeven dat ik mee ga met de reacties van Mick.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Wat flauw zeg  , er word nu net gedaan alsof Dobry overal en bij elk probleem holistische artsen bijhaalt. "

dat staat ook nergens, maar dorby is wel diegene die zegt  "weeral zo'n misbegrepen hondje" ongeacht hoe zwaar de hond lichamelijk en eventueel geestelijk is toegetakeld , en ongeacht dat het bv over een volledig nest gaat - dat bedoeld Luz.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Kunnen aub ontopic blijven? (Schrijf ik dit nu??)

Kreeg toen ook allerlei adviezen, ook verwijten trouwens..., maar niemand die zijn/haar handen durfde te branden. Dat zal ook in dit geval waarschijnlijk zijn.

Ga van het weekend nog 1x erop uit, strand, bos weet ik het, in de hele vroege ochtend uurtjes en probeer ervan te genieten. Een laatste toffe baas hond uitstapje en beslis.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat flauw zeg  , er word nu net gedaan alsof Dobry overal en bij elk probleem holistische artsen bijhaalt. 
Ik zie haar dat hier nergens schrijven hoor.
Ik ben ook niet per se een fan van holistische artsen en gt's heb ik ook me bedenkingen bij maat dat wil niet zeggen dat iemand anders zijn of haar mening niet mag geven ,ook al zijn we het niet altijd eens met elkaar. 
Om nu elk topic aan te halen om iemands mening de grond in te boren vind ik flauw hoor.
 
Ts je zit in een enorme k*t situatie! 
Ik kan je geen advies geven enkel aangeven dat ik mee ga met de reacties van Mick. "

Heel flauw, zeker omdat ze heel erg voor regulier is en holistische ondersteuning, kan toch geen kwaad joh, geschud water.

Jammer dat dit zo dwars zit dat dit in meerder topics belachelijk word gemaakt.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
 
Wat is er mis met Monique Bladder dan? Ik vind haar best zinnige dingen schrijven. "

Vind ik ook.

honden page profiel NaomiNaomi 2 doggies

honden foto van Naomi

Of je haar in moet laten slapen of niet kan ik niet zeggen, al kan ik het wel begrijpen als je er voor zou kiezen. 

 

Maar ik zou in ieder geval ermee beginnen om hem te muilkorven buitens huis. En voor als er bezoek is een stevige kennel, zodat er niks gebeurd als iemand de deur open laat staan. 

 

Daarnaast kun je deurdrangers op de deuren zetten. Zodat de deur altijd vanzelf dichtgaat en ze er niet zelf tussen uit kan glippen. 

 

Ook zou ik meteen dat pijnlijke anti trektuig in de prullenbak gooien inderdaad. Buiten dat het gewoon hond onvriendelijk is naar mijn mening, kan ze de pijn tijdens bijvoorbeeld uitvallen naar honden (doet hij Dat?), linken aan die honden waardoor het uitvallen alleen maar erger wordt. 

 

Koop een goed en heel stevig tuig. Of lijn hem zelfs dubbel aan, zodat er echt niks kan gebeuren  

 

Wat je ook besluit, heel veel succes!

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Triest hoe mensen zo’n verdrietig topic als dit toch vooral gebruiken voor hun eigen stokpaardjes. ik ben niet zo zeker in mijn advies. Ik ken een hond die na dergelijke incidenten is herplaatst en bij zijn nieuwe baasnooit meer iets heeft gedaan. Ik ken het hond die in is geslapen. Beide gevallen heeft me alleen maar geleerd hoe ontzettend moeilijk het is en hoegeen geval hetzelfde is. En dat je hier zeker nooit via een schermpje over kunt oordelen omdat je jouw ervaring nooit zomaar op een situatie van een ander kunt plakken. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het enige wat ik eigenlijk lees is dat de hond al zo’n 18 uur per dag alleen zit en jij als alleenstaande vader in die 6 uurtjes die je dan nog over hebt vast wel wat meer heb te doen dan je hond intensief trainen.

 

Ik vraag me oprecht af hoe jij het red om per dag dan zoveel met haar te lopen. 

 

Zelf kan ik niet zeggen inslapen. Ken de hond niet misschien valt t allemaal wel mee en is t gewoon jouw schuld. Kan ook nog. Misschien ook niet. Maar denk dat herplaatsing zeker nog wel een optie is mits met tussenkomst van een stichting. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Topicstarter zegt de hond 3 uur per dag beweging te geven. Dit kan ook teveel zijn, zeker bij een hond die blijkbaar buiten bezig is met (andere) mensen of andere honden. Maar verder kan ik in wat Dimitri zegt nou niet echt aanknopingspunten ontdekken waarvan ik zeg 'daar kun je aan werken'.

De hond lijkt me wel een risico, en ik denk dat zoals je je nu voelt niet nog eens 8-10 jaar door kan gaan. Mijn vorige twee honden zijn beiden 14 geworden, dus het kan zomaar nog járen door gaan. Je moet bij jezelf nagaan of je dit überhaupt trekt, zoals deze hond is, en of de beperkingen die het hebben van deze hond met zich meebrengt niet oneerlijk zijn richting dochter.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ja ik vind het knap, serieus. Met een dochter, school, eten koken, huishouden, douchen en weet ik alles wat je verplicht bent om te doen op een dag... Ik zie niet hoe je van die 6 uur “vrije” uren de helft nog in je hond kan steken (ik doe wat verkeerd).

 

Maar ik kan me daarom ook voorstellen dat het niet werkt. Zoveel uur per dag alleen en als er dan eens volk komt moet ze gelijk in een keurslijf. We zijn er allemaal niet bij geweest hoe dat is aangeleerd of hoe bepaalde zaken zijn omgedraaid. Mijn ervaring is wel dat zeker met dit soort “afdankers” je er niet zomaar eventjes prikkels op los kan gooien wanneer het jou uitkomt. 

 

Ik kan ook helemaal fout zitten, achter een scherm is dit zowat niet te doen. Maar ik vind t wel sneu. Als ik mijn hond zo veel op zichzelf aangewezen had laten zijn had ik ook hetzelfde weer terug gehad. Tuurlijk ook, ze moeten hun eigen situatie veilig maken als er geen baas aanwezig is die t regelt. En dat doen ze niet met vergaderingen en memo’s...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" dat staat ook nergens, maar dorby is wel diegene die zegt  "weeral zo'n misbegrepen hondje" ongeacht hoe zwaar de hond lichamelijk en eventueel geestelijk is toegetakeld , en ongeacht dat het bv over een volledig nest gaat - dat bedoeld Luz. "

Dat lees ik nergens.

 

Ik ben t met haar eens dat je zonder de situatie echt zelf helemaal gezien te hebben niet kunt oordelen.

 

Ik heb zelf ooit eens een jonge hond moeten laten inslapen. Maar dat zou ik NOOIT op advies van een totale onbekende op HP hebben gedaan, hoe kundig ook.

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

" Kunnen aub ontopic blijven? (Schrijf ik dit nu??)

Kreeg toen ook allerlei adviezen, ook verwijten trouwens..., maar niemand die zijn/haar handen durfde te branden. Dat zal ook in dit geval waarschijnlijk zijn.

Ga van het weekend nog 1x erop uit, strand, bos weet ik het, in de hele vroege ochtend uurtjes en probeer ervan te genieten. Een laatste toffe baas hond uitstapje en beslis. "

Bedankt voor de nuchtere steun Mick en iedereen. 

Ik ben nu eventjes thuis achter de pc dus dat typt makkelijker om wat meer uitleg te geven over Bo en de bijtincidenten. 

Bo op wandeling is een droom van een hond. Ze luistert super goed. Meer zelf, ze hoeft niet te luisteren, ze verstaat alles en stopt op eigen initiatief waar ze moet stoppen en waar ze dicht moet aanlopen en zo. Op dat vlak een pracht van een hond. Naar andere mensen of fietsen haalt ze eigenlijk ook niet uit tijdens het wandelen. Op die 2 incidenten na dan natuurlijk. Ik vind het vooral heel vreemd dat ze gebeten heeft want we komen samen met Bo behoorlijk veel onder de mensen. Ze gaat mee op de bus, op de tram, of in de drukke winkelstad, allemaal geen probleem. 

Het bijten zelf was ook niet uit blinde agressie. Het gebeurde snel en ze liet direct terug los, het was niet echt dat ze wilde bijten om te verwonden. Nu, het bijten is natuurlijk nooit goed en daar moet zeker extra op gelet worden. 

Thuis is het natuurlijk een heel ander verhaal. Ze blaft heel veel voor het minste lawaai met de haren rechtop. Zoals ik ook al zei is bezoek onmogelijk en ik vrees steeds voor de kinderen als ze hier komen spelen. Je weet maar nooit als er 1tje een deur open krijgt of om het even wat er allemaal kan gebeuren. Dan gaat het zonder twijfel fataal aflopen. Het blijven natuurlijk kinderen en echt 100% controle over de situatie heb je nooit.

 

Ik probeer indd steeds zoveel mogelijk beweging en prikkels voor de hond te voorzien zodat het zeker daar niet kan aan liggen dat ze problemen heeft. Ik wandel 's morgens met haar een uur en een half of 2u en 's avonds na het werk ook nog eens een uur en een half of een uur, zodat ik zeker aan 3u op een dag kom. Wat ze zeker nodig heeft, want na de wandeling komt ze nog altijd aangedraven met een speeltje om nog wat te kunnen spelen. Maar al die tijd weegt indd zwaar door op mijn sociaal leven. Het is opstaan met de hond uit, gaan werken, thuis komen met de hond uit en gaan slapen. Bo kan al bij al wel redelijk flink alleen zijn, ze ligt steeds te slapen als ik thuis kom en ze heeft nog nooit iets kapot gebeten. Ze eet zelf niets terwijl ik weg ben en volgens de buren horen ze haar nooit. 

Dus dit is wat meer achtergrondinformatie over Bo zelf hoop dat ik hiermee wat heb kunnen verduidelijken.

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

" Ja ik vind het knap, serieus. Met een dochter, school, eten koken, huishouden, douchen en weet ik alles wat je verplicht bent om te doen op een dag... Ik zie niet hoe je van die 6 uur “vrije” uren de helft nog in je hond kan steken (ik doe wat verkeerd).
 
Maar ik kan me daarom ook voorstellen dat het niet werkt. Zoveel uur per dag alleen en als er dan eens volk komt moet ze gelijk in een keurslijf. We zijn er allemaal niet bij geweest hoe dat is aangeleerd of hoe bepaalde zaken zijn omgedraaid. Mijn ervaring is wel dat zeker met dit soort “afdankers” je er niet zomaar eventjes prikkels op los kan gooien wanneer het jou uitkomt. 
 
Ik kan ook helemaal fout zitten, achter een scherm is dit zowat niet te doen. Maar ik vind t wel sneu. Als ik mijn hond zo veel op zichzelf aangewezen had laten zijn had ik ook hetzelfde weer terug gehad. Tuurlijk ook, ze moeten hun eigen situatie veilig maken als er geen baas aanwezig is die t regelt. En dat doen ze niet met vergaderingen en memo’s... "

Soms vraag ik me ook af hoe  ik het doe hoor :-) Af en toe blijft er wel wat liggen in het huishouden. Maar ze heeft gewoon veel beweging nodig. Wat heb je prachtige foto's trouwens. Zo te zien heb je ook een heel actieve hond. Hoeveel uur per dag laat je de jouwe wandelen?

honden page profiel PluutjePluutje

" Bedankt voor de nuchtere steun Mick en iedereen. 
Ik ben nu eventjes thuis achter de pc dus dat typt makkelijker om wat meer uitleg te geven over Bo en de bijtincidenten. 
Bo op wandeling is een droom van een hond. Ze luistert super goed. Meer zelf, ze hoeft niet te luisteren, ze verstaat alles en stopt op eigen initiatief waar ze moet stoppen en waar ze dicht moet aanlopen en zo. Op dat vlak een pracht van een hond. Naar andere mensen of fietsen haalt ze eigenlijk ook niet uit tijdens het wandelen. Op die 2 incidenten na dan natuurlijk. Ik vind het vooral heel vreemd dat ze gebeten heeft want we komen samen met Bo behoorlijk veel onder de mensen. Ze gaat mee op de bus, op de tram, of in de drukke winkelstad, allemaal geen probleem. 
Het bijten zelf was ook niet uit blinde agressie. Het gebeurde snel en ze liet direct terug los, het was niet echt dat ze wilde bijten om te verwonden. Nu, het bijten is natuurlijk nooit goed en daar moet zeker extra op gelet worden. 
Thuis is het natuurlijk een heel ander verhaal. Ze blaft heel veel voor het minste lawaai met de haren rechtop. Zoals ik ook al zei is bezoek onmogelijk en ik vrees steeds voor de kinderen als ze hier komen spelen. Je weet maar nooit als er 1tje een deur open krijgt of om het even wat er allemaal kan gebeuren. Dan gaat het zonder twijfel fataal aflopen. Het blijven natuurlijk kinderen en echt 100% controle over de situatie heb je nooit.
 
Ik probeer indd steeds zoveel mogelijk beweging en prikkels voor de hond te voorzien zodat het zeker daar niet kan aan liggen dat ze problemen heeft. Ik wandel 's morgens met haar een uur en een half of 2u en 's avonds na het werk ook nog eens een uur en een half of een uur, zodat ik zeker aan 3u op een dag kom. Wat ze zeker nodig heeft, want na de wandeling komt ze nog altijd aangedraven met een speeltje om nog wat te kunnen spelen. Maar al die tijd weegt indd zwaar door op mijn sociaal leven. Het is opstaan met de hond uit, gaan werken, thuis komen met de hond uit en gaan slapen. Bo kan al bij al wel redelijk flink alleen zijn, ze ligt steeds te slapen als ik thuis kom en ze heeft nog nooit iets kapot gebeten. Ze eet zelf niets terwijl ik weg ben en volgens de buren horen ze haar nooit. 
Dus dit is wat meer achtergrondinformatie over Bo zelf hoop dat ik hiermee wat heb kunnen verduidelijken. "

Zou het misschien mogelijk zijn dat de hond geestelijke uitdaging tekort komt. Een kwartier hersenwerk staat gelijk aan een uur wandelen en geeft de hond mentale voldoening. De meeste honden vinden dit geweldig om te doen.

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

" Zou het misschien mogelijk zijn dat de hond geestelijke uitdaging tekort komt. Een kwartier hersenwerk staat gelijk aan een uur wandelen en geeft de hond mentale voldoening. De meeste honden vinden dit geweldig om te doen. "

Vind de mijne ook :-) we doen veel zoekspelletjes met wat eten die ik in huis verstop en met de dochter heeft ze ook veel mentale voldoening, de dochter geniet ervan om haar trucjes aan te leren. 

honden page profiel PluutjePluutje

Met stijgende verbazing heb ik sommige reacties gelezen. Een echte holistische dierenarts is een reguliere dierenarts die zich ook op andere vlakken verder ontwikkeld heeft. iedereen mag zich gedragstherapeut noemen, maar ook daar is het een kwestie van onderzoeken, een echte gedragstherapeut heeft een gedegen studie achter de rug en volgt regelmatig bijscholingen. Deze goed opgeleide mensen weten echt wel waar ze mee bezig zijn en werken knetterhard om het leven van zowel hond als baas aangenamer te maken.

honden page profiel PluutjePluutje

" Vind de mijne ook :-) we doen veel zoekspelletjes met wat eten die ik in huis verstop en met de dochter heeft ze ook veel mentale voldoening, de dochter geniet ervan om haar trucjes aan te leren.  "

Misschien kun je dit uitbreiden met iets als speurtraining?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Oei, ik heb net op je profiel zitten spieken en zie een hele toffe hond die er helemaal bij hoort. Wat jij allemaal verteld is dan heel moeilijk voor te stellen.

 

Wil je heel veel sterkte wensen met je beslissing, dat het pijn gaat doen weet ik wel zeker!

 

 

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

" Oei, ik heb net op je profiel zitten spieken en zie een hele toffe hond die er helemaal bij hoort. Wat jij allemaal verteld is dan heel moeilijk voor te stellen.
 
Wil je heel veel sterkte wensen met je beslissing, dat het pijn gaat doen weet ik wel zeker!
 
  "

Ja ze is een heel groot onderdeel van ons kleine gezinnetje. Daarom is het ook zo moeilijk te verwerken allemaal.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Soms vraag ik me ook af hoe  ik het doe hoor :-) Af en toe blijft er wel wat liggen in het huishouden. Maar ze heeft gewoon veel beweging nodig. Wat heb je prachtige foto's trouwens. Zo te zien heb je ook een heel actieve hond. Hoeveel uur per dag laat je de jouwe wandelen? "

Dankjewel! Inmiddels niet zoveel meer hoor, stiekem is mijne ook al een beetje een oma’tje. Ik loop nu nog maar 1 groot rondje van een paar kilometer en verder haar plasrondjes. 

 

Maar weet je voor mij gaat t niet perse om de beweging, des te meer je doet des te betere conditie ze raken toch nooit moe... Maar het is het stukje aandacht wat er bij komt. Het is een soort bevestiging van je band. Het communiceren, grenzen aangeven etc snapje. Ja wat dat betreft kun je het wel een klein beetje met een kind vergelijken. Als je die 3 keer per dag in de speeltuin knalt en verder niet dan gaat er ook wat missen. Mijn hond beweegt lang niet zo veel meer maar we doen heel veel samen. Die slaapt ook bij mij, nog geen meter van me af op dr eigen bed. hp-frustyNu moet ik ook zeggen is mijn situatie echt compleet anders. 

 

Nu je echter nog meer duidelijkheid gaf vind ik t al helemaal niet echt een hond om af te laten spuiten. Zie ook niet echt in hoe ze je leven zo controleert. Denk misschien omdat je het gewoon al zo druk hebt en alles dan ook al snel teveel is (zou het bij mij zijn hoor in ieder geval, het klinkt niet makkelijk). Want eigenlijk met haar ergens veilig wegzetten ben je er al. 

 

Het is denk ik meer de vraag wat vind jij. Vind je het nog te doen zo, gaat het allemaal nog... Zou je dr willen houden eventueel met uitlaatservice en kennel. Denk je dat het misschien toch beter is ergens anders. Er is geen fout antwoord met dat soort vragen. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Misschien kun je dit uitbreiden met iets als speurtraining? "

Of een clickertraining waarbij de hond zelf moet uitvogelen wat er van hem verwacht wordt om die klik te krijgen: Moet ik in de doos gaan zitten? Moet ik hem verplaatsen? Met mijn kop erin?  Er iets uit halen en geven?

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Wat me op je profielfoto´s wel opvalt/verbaast is dat je haar los laat lopen. Dit kan ik niet helemaal rijmen met wat je in je berichten schrijft. 

Het probleem speelt dus echt alleen in huis/tuin? In dat geval kan je toch een stevige buitenkennel plaatsen en eventueel met een slot erop/sluissysteem zodat de kinderen deze niet per ongeluk kunnen openen?

 

Desondanks lijkt het me niet heel verantwoord om zo'n hond los te laten lopen...

honden page profiel Dimitri Dimitri

honden foto van Dimitri

" Wat me op je profielfoto´s wel opvalt/verbaast is dat je haar los laat lopen. Dit kan ik niet helemaal rijmen met wat je in je berichten schrijft. 
Het probleem speelt dus echt alleen in huis/tuin? In dat geval kan je toch een stevige buitenkennel plaatsen en eventueel met een slot erop/sluissysteem zodat de kinderen deze niet per ongeluk kunnen openen?
 
Desondanks lijkt het me niet heel verantwoord om zo'n hond los te laten lopen... "

Indd, de foto's zijn genomen van voor de bijt incidenten. Helaas ben ik niet zo kapitaal krachtig om dergelijke kennel te kopen. Ik woon ook in een huurhuis en het was zowiezo al kantje boord voor de huisbaas dat ik een hond mee nam. 

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

Je hond heeft mensen gebeten. Je kind kan in een onveilige situatie terecht Komen, waarvan de gevolgen haar een hele leven kunnen achtervolgen. Jijzelf weet dat dit kan gebeuren en zit in de knoop met je hart en je verstand. Als je heel eerlijk kijkt naar de situatie, leef je nu al met grote, wellicht gegronde angst.
Bespaar je hond en jezelf een hoop ellende. Het is wat het is. Je zal altijd in angst blijven leven met je hond. Dan mag er nog niks mis gaan zoals een kind verminken, uitbreken en onschuldige burgers aanvallen. Stel dat jouw kind, aangevallen wordt door een hond, waarvan de baas wist dat de hond gevaarlijk gedrag vertoonde.
Hopelijk blijft dit je bespaart. Bekijk jou situatie objectief. Desnoods samen met de DA.
Veel sterkte met je beslissing. Je blijft tenslotte verantwoordelijk. Veel sterkte.

pagina 2 van 8 123 4 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^