spondylose/ artrose: en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hannekehanneke

honden foto van hanneke

Onze leuke lieve labrador (bijna  9) heeft afgelopen week de diagnose spondylose en artrose gekregen is beste mate door haar lijf.  Ondanks dat we +_ een half jaar geleden bij de dierenarts hebben gezeten dat ze veel pijn had en een paar weken geleden voor de 2e keer en het balletje is gaan rollen in onderzoeken, hebben we daarbuiten eigelijk weinig tot niks aan haar gemerkt. Het is een taaie, en heb het idee dat ze meer pijn heeft dan dat ze probeert te laten blijken. Per dag lopen we meerdere kleine rondjes, en met af en toe een springmomentje en stuiterballend richting deur bij het uitlaten, moet ze het daarna vrij snel inruilen voor hijgen, moeilijk lopen en zie je in alles dat ze echt veel pijn heeft. Ze is erg aanhankelijk, altijd al geweest (vooral naar mij toe) maar nu moet ik helemaal uitkijken dat ik niet over haar struikel als ik opsta ;) 

 Ze heeft eerst Rimadyl geslikt maar kreeg bijwerkingen en dronk niet meer, en inmiddels overgestapt op Previcox. Aangezien dit niet echt bijster lijkt te helpen (maar ik ben ook nog een leek in spondylose/artrose dus weet ook niet wat te kunnen verwachten) heeft de DA voorgesteld om over te gaan op injecties( Anarthron) icm Trocoxill en afwachten of dit haar helpt. Maar aangezien de DA ook eerlijk aangeeft dat ze het nog niet veel hebben gebruikt en het per hond heel verschillend is hoe hierop te reageren vind ik het nogal lastig. Ik ben sowieso geen voorstander van injecties en medicijnen zonder dat je weet wat je toedient, en qua prijs van krap €150 voor 4 injecties (en wanneer dit aanslaat dus 2 keer per jaar + de ontstekingsremmers erbij) ben ik toch benieuwd of het ook anders zou kunnen...Lees wel: wanneer injecties haar echt zullen helpen en haar hopelijk nog een paar mooie jaren kunnen geven doe ik dit maar al te graag.

Nu heb ik ook veel gelezen over Groenlipmossel, omega 3, vitamine D....  ik weet niet meer wat wijs is. Hebben jullie hier ervaringen mee en wat zouden jullie adviseren? Proberen met Groenlipmossel of omega 3, en kan je dit evt combineren met Previcox of niet? Wat is wijsheid?

Dankjewel alvast voor het meedenken!

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heel vervelend voor jullie ik zou in elk geval me inlezen over de aandoening en hoe je je hond het beste kan helpen. 

 

Goed van je dierenarts om te waarschuwen dat ze van tevoren niet kan zeggen hoe de injecties zullen allen bij je hond.

Ik zou ook kijken naar de voeding, en zou haar op een biologisch vers voer zetten als ze dat al niet heeft.

En dan idd met supplementen als omega3 (mijn hond krijgt daarvoor algenolie, voorheen krillolie) neem in elk geval geen zalmolie, risco op verontreinigd en dus ongezond is te groot. VitD hoor je ook goede resultaten van en ik geef het zelf ook aan mijn hond. Volgens veel artsen moet je daar dan wel K2 bij geven. Wij geven ook sangokoraal voor calcium en magnesium, wat ook nodig is bij de mineralenhuishouding van botten en weefsel.

 

Vraag voor alle zekerheid vantevoren even bij je arts of dat gecombineerd kan worden met de Preicox. Als ze geen verstand heeft van voeding en supplementen ter ondersteuning bij ziektes, zou ik een arts zoals bijv. Tannetje Koning even vragen wat de beste voeding en supplementen voor je hond zijn.

 

Verder is een orthopedisch bed natuurlijk fijn.

 

En als het mijn hond was zou ik ook een bezoek afleggen aan een chiroprakter voor honden, vaak kunnen die nog heel wat betekenen.  Ook acupunctuur kan ondersteunen.

 

https://www.phytonicsmed.com/artrose-en-spondylose-bij-de-hond

 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier een hond die cimalgex (beetje zoals previcox)en vloeibare groenlipmossel,het kan samen.

Ik gaf ook cbd olie maar dat deed niet zoveel en mag ook niet gegeven worden in combi met een nsaid.

 

Geen verder advies over die injecties,mijn hond heeft hernia daarvoor krijgt hij medicatie.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Eenmaal spondylose gevormd,  doet dat geen pijn dus daar moet je niets voor doen. 

Ik ben altijd goed geweest met natuurlijke supplementen,  mijn oudste was 13,5 jaar en versleten aan poten en rug,  maar die is daar nooit beperkt door geweest.  Geen chemische pijnstilling etc.  Nu,  iedere hond is natuurlijk anders. 

Maar voor spondylose heb je echt niets te vrezen,  dat is ook gewoon een natuurlijke bescherming die het lichaam regelt. 

Volgende forumvraag: Mank zonder pijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^