Welke brok voeren jullie naar tevredenheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ben erg benieuwd welke goede hondenbrokken jullie je hond naar tevredenheid voeren? 

 

Wil eens opzoek naar iets anders nu Acana zo slecht beoordeeld wordt t.a.v taurinetekort en/of de hartaandoening DCM. 

 

Orijen bevalt hier goed alleen vind ik enkel de original goed te betalen. Wil graag in smaak kunnen afwisselen. 

 

Zoek een brok met minimaal 25% eiwit, minimaal 16% vet en maximaal 40% koolhydraten. Hierdoor valt al heel veel af. 

 

Denk zelf eens te gaan proberen:

carnilove fresh 

eden dog 

 

Wat voeren jullie en wat heb je allemaal al geprobeerd? 

 

Oja mijn hond krijgt nu Arden Grange premium ... niet tevreden over. Heeft contant honger en ontlasting is op het begin goed maar eindigt altijd dun.... moeten zelfs voor het slapen gaan nu nog iets voeren omdat die anders gal oid overgeeft in de vroege ochtend. 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Volgens mij heb ik eden bekeken en gegeven. Heel kort, dus echte ervaring kan ik je niet geven. Het is toch dat semi moist voer? Hele kleine en hele zachte stukjes, rook goed, alleen direct hele dunne omtlasting bij de wisseling. Ik vond het niets omdat de de stukjes te klein en te zacht waren,  ik heb een hondje van 5 kg. Platinum beviel veel beter. Ook semi moist, drie smaken, maar ook stevige brokjes waarop nog gekauwd kan worden. Goede donkere omtlasting, maar ja laatste vaak wel wat minder stevig en dat werd steeds ,,erger,,

Nu voer ik renske zalm, netjes eiwit percentage, niet zo idioot hoog, maar wel voldoende. Renske is een goede brok, heeft veel smaken om af te wisselen. Kijk ook eens op de site voerwijzer, maar die heb je vast al gevonden.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hebben Acana Grassland een tijd gegeven aan onze volwassen honden.

(waar wij het bestelde met korting waren er regelmatig leverings problemen)

Nu geven wij Doglovers Gold Oririginal naar volle tevredenheid.

Zeer mooie glanzende vacht en de grote honden eten het graag.

Goede ontlasting.

Nu een pup erbij ook een groot ras.

deze eet Hill's voor grote honden en Acana voor grote honden.

(ze krijgt een eitje en zalm karkas erbij)

Zij doet het hier ook heel goed op.

Later gaat zij ook op Dog lovers gold mits zij er natuurlijk tegen kan..

En hoe meer je koopt des te meer korting dat is met grote honden en meerdere honden  ook nog mooi mee genomen.

Is het misschien een optie om bij je huidige brokken 1x per week  bv zalm karkas te geven?

Als je verder tevreden bent over de brok?

(ik koop een groot zalm karkas met veel zalm er aan voor 1,00 euro voor de pup laat ik het in 3e delen de zalm)

ivm met Taurine?

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik voer Royal Canin (de 4800)  en op wandeling heb ik DARF brokken mee.

 

Daarnaast tevreden van Pro Plan. Optilife ook een tijd gegeven, maar daar ging het toch minder op. Carnilove ging helemaal slecht.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Tja, dat is voor iedere hond verschillend, he? Ik voer Smolke naar tevredenheid en gooi er af en toe voor de variatie een zak Fokker tussendoor. Ik hoor Charlii niet mopperen.... 

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

Hailey krijgt Jarco brokken, ik meng de vlees en vis variant door elkaar. Hailey eet het allebei met smaak, maar ze vist toch als eerste alle "visjes" eruit.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier zeggen we steeds zolang we het kunnen betalen acana of orijen.

Dus dat blijven we nog even doen.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik was heel tevreden over Darf Vol brokken. Mijn hond deed het er een stuk beter op dan op Orijen en ik vond de samenstelling ook heel goed. Nu geef ik mijn hond Fish4dogs omdat ze daar nog beter op reageert, maar ze heeft heel gevoelige darmen en heeft waarschijnlijk ook voedingsallergie. Dus bij een andere hond zou ik bij Darf Vol gebleven zijn.

 

http://darf.info/vol-voeding/249-vol-900g.html

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Duke doet het super op Acana. Ik gebruikte tot nu toe altijd de 3 verschillende smaken van de Regionals lijn. Dit blijf ik wel doen, ondanks de ophef over taurine. Duke heeft hele gevoelige darmen, en ik heb lang moeten zoeken naar voer waar hij goed tegen kan. Nu het goed gaat, blijf ik hierbij. Wel geef ik sinds een paar weken af en toe vis of hart bij voor de zekerheid i.v.m.taurine. Tot nu toe gaat dat goed.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wij geven Profine, we zijn heel tevreden hierover. Verschillende merken geprobeerd, hiervoor Dog Lovers Gold. Tot de samenstelling veranderde hier tevreden over DLG, daarna op zoek gegaan naar wat anders. 

 

Profine geeft bij ons stevige en mooie ontlasting, hun vacht ziet er goed uit en ruiken fris uit hun mond (zo ver een hond dat kan:p)  Had idee dat ze bij DLG meer aanslag hadden op de kiezen en hun vacht was toen ook vetter. 

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Ik voer vnml rauw. Maar qua brok ben ik te spreken over Dmolke, Dog Lovers Gold (al hadden zij een tijdje terug wel een rare aanpassing die ze terug gedraaid hebben) en Yarrah. Carnilove vinden ze ook erg lekker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik geef vlees , Ogin krijgt af en toe een brok, en dan neem ik die van carnilove de zalm, heel tevreden over....Bams lust helaas geen brok.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Ik voer vnml rauw. Maar qua brok ben ik te spreken over Dmolke, Dog Lovers Gold (al hadden zij een tijdje terug wel een rare aanpassing die ze terug gedraaid hebben) en Yarrah. Carnilove vinden ze ook erg lekker. "

Oh meen je? Hebben ze het weer terug gedraaid? Kan ik dat ergens vinden?

Ik ben toen gestopt met DLG, want die nieuwe samenstelling reageerden ze toen niet goed op. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Ik voer aan mijn pup dog lovers gold  original formula hierop doet ze het heel goed en vind het lekker. Hiervoor voerde ik concept dor life van zooplus maar hiervan had ze alleen maar diaree en at dit niet graag. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik vind dat de juiste voeding kiezen voor een hond echt maatwerk is. Mag ik vragen waarom je specifiek opzoek bent naar deze percentages? ''minimaal 25% eiwit, minimaal 16% vet en maximaal 40% koolhydraten''

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Zal mijn ervaringen van brokken opschrijven, misschien heb je er wat aan wink

 

Eden eend/pens hebben mijn honden gehad. Ze deden het er alletwee niet zo goed op. Ze vinden het wel lekker, dat wel. De eerste weken ging goed, maar op een gegeven moment werd de ontlasting dun.

 

Platinum hebben ze ook gehad. Ze lustten het ontzettend graag, alleen werd mijn ene hond er erg dik van. Ze is gesteriliseerd en moet echt bij haar oppassen, ookal gaf ik veel minder dan de normale dosering, ze bleef aankomen. Ook een nadeel vond ik dat het heel moeilijk te krijgen is hier. Ik bestelde het altijd bij platinum zelf en dat duurde dan soms 3 dagen voordat het hier was. (moest uit Duitsland komen).

 

Carnilove zalm is hier een tijd goed gegaan, maar lijkt net of ze de samenstelling veranderd hebben en daar doet ze het niet goed op.

 

Mijn andere hond doet het heel erg goed op canis purus, maar het vetgehalte is een stuk lager dan dat jij zou willen. Voor onze hond juist heel goed, want hij heeft problemen met te vet voer.

 

In het verleden ook DLG passion fish gegeven. Daar hebben ze het heel goed op gedaan, totdat de verandering er was.

 

Orijen kregen ze dunne ontlasting van.

 

Dus je ziet, je bent niet de enige die naar een goede brok aan het zoeken is.... Momenteel heb ik OptiMeal in huis (proefpakketjes)... ze lust het graag, maar heb het nog maar 1 dag gegeven, dus kan er nog niet veel over zeggen.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sam zat op nature for dogs, op papier een hele goed brok, maar ik vind zijn drollen te zacht, dus ik ga nu wolfsblut paard proberen, verder krijgt hij ook nog Herrmanss omdat ik nog zoveel heb.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Ik vind dat de juiste voeding kiezen voor een hond echt maatwerk is. Mag ik vragen waarom je specifiek opzoek bent naar deze percentages? ''minimaal 25% eiwit, minimaal 16% vet en maximaal 40% koolhydraten'' "

Uiteraard! Ik heb een hele sportieve hond waar we veel mee doen. Klinkt misschien gek maar een brok die dus lager is in aangegeven percentage vet en eiwit valt heel slecht, je ziet hem direct afvallen en er valt dan ook niet tegenop te voeren, heeft ook constant honger en gaat op straat schooieren.

Teveel koolhydraten vind ik ook niet gezond omdat het dan een brok is met vooral goedkope vulmiddelen die slecht door het lichaam worden opgenomen en alleen maar zorgen voor meer ontlasting. 

 

Dank voor alle verhalen! Uiteraard hoor ik nog meer ervaringen mocht die van jou er nog niet tussen staan. 

 

Begrijpelijk dat ervaringen met goed brokken ook erg verschillend per hond zijn. Ben alleen zo benieuwd wat andere baasjes allemaal al hebben geprobeerd en uiteindelijk wel of niet tevreden over zijn. 

 

Denk zelf eens Carnilove fresh of Farmina te gaan proberen. Dat ziet er wat betreft samenstelling goed uit, heeft verschillende smaken om af te kunnen wisselen en is goedkoper dan Orijen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^