Pup met gevoelige darmen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alice Alice

Hoi allemaal!

Ik zit met een dilemma en zie door de bomen het bos niet meer. Mijn 8 maanden oude pup heeft de eerste 6 maanden van zijn leven Acana Pup&Junior gegeten. Dit ging lange tijd goed tot hij ~2 maanden lang elke dag erg dunne (geen diarree) ontlasting had. Op advies van de DA ben ik hem Royal Canin Intestinal gaan voeren en sindsdien is zijn ontlasting goed. Nu is deze brok ontzettend duur en bevat bovendien voornamelijk rijst. Volgens de DA zijn we het beste af voor lange termijn met Royal Canin Digestive, maar dit bestaat voornamelijk uit mais en wederom rijst. 

Bestaat er een betaalbare, makkelijk verteerbare brok met voornamelijk dierlijke eiwitten? Welke brok kan ik het beste proberen? Elk advies is welkom! Ik ben echt het overzicht kwijt in de wir war en marketing van de brokken.

Bedankt!

Alice&Ollie :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als het kan hou het dan even bij de brok van de dierenarts tot de ontlasting weken echt goed is, dan kan je eens gaan kijken naar een graanvrije brok....nu overstappen is niet zo,n goed besluit, geef het een maand of twee de tijd en stap dan over.....er zijn genoeg goede brokken maar wat voor de een goed is is voor de ander minder....blijf bij deze brok, en gaat het twee maanden goed dan een andere brok erbij mengen en kijken of het nog steeds goed gaat...en welke, carnilove is een goede brok...daar heb ik ervaring mee, maar er zijn zeker andere adviezen....

honden page profiel Alice Alice

Hoi Willemijn! Dank je voor je reactie. Dat klinkt inderdaad logiscch, om het overstappen uit te stellen. Hij krijgt dit nu een week of 2, een maand of wat wachten kan dan inderdaad geen kwaad. Ik ga de brok die je adviseert eens opzoeken, ken het niet en wellicht is het een goede optie! Nogmaals bedankt :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi Willemijn! Dank je voor je reactie. Dat klinkt inderdaad logiscch, om het overstappen uit te stellen. Hij krijgt dit nu een week of 2, een maand of wat wachten kan dan inderdaad geen kwaad. Ik ga de brok die je adviseert eens opzoeken, ken het niet en wellicht is het een goede optie! Nogmaals bedankt :-) "

Alice carnilove is duur maar er zijn zeker genoeg goede brokken die minder kosten...kijk eens straks naar voerwijzer.nl daar kan je ook informatie opzoeken voor een goede brok...toch even deze brok een twee tal maanden blijven geven als de hond het er nu goed op doet.....en dan overstappen en mengen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb nog een advies voor je, hoe veel weegt je hondje, een kleine of middelmaat of een grote hond, kijk eens naar renske, graanvrij en heel erg goed, en je hond zal het zeker heerlijk vinden, voor een kleine hond is het zeker betaalbaar...nu nog niet hoor.smile

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

never change a winning team. Als het nu goed is en voorheen slecht, lijkt me de oplossing van de DA accuraat toch?

Ik snap die aversie echt niet.

honden page profiel Alice Alice

" Alice carnilove is duur maar er zijn zeker genoeg goede brokken die minder kosten...kijk eens straks naar voerwijzer.nl daar kan je ook informatie opzoeken voor een goede brok...toch even deze brok een twee tal maanden blijven geven als de hond het er nu goed op doet.....en dan overstappen en mengen.... "

Voerwijzer! Die ken ik niet! Dat is een hele goede inderdaad. Goede adviezen, dank je wel. Ik heb weer een richting waarin ik verder kan gaan speuren :) dank!

honden page profiel Alice Alice

" never change a winning team. Als het nu goed is en voorheen slecht, lijkt me de oplossing van de DA accuraat toch?
Ik snap die aversie echt niet. "

Hoi maart. Nou, de bron die hij nu krijgt, de Intestinal, is door het hoge kcal gehalte en lage gehalte aan dierlijke eiwitten, niet heel geschikt om een leven lang te geven. Het is eerder bedoeld als product tijdens diarree vb. Ik zal dus sowieso moeten overstappen tzt naar een andere brok. De DA adviseerde me verder te gaan met een andere vorm van Royal Canin, Digestive. Die brok bevat alleen vooral mais en rijst, ik voer liever een brok die een hoger gehalte heeft aan dierlijke eiwitten, vandaar mijn vraag hier. Zodra ik een winning team gevonden heb, zal ik het daarbij zeker laten!

Volgende forumvraag: "Goede brok"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^