Wat voor een aparte gewoonte heeft jullie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Jij mag eerst,  Jessica!

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ziva heeft een vervelende gewoontefoot-in-mouth Elke keer als ik met haar wil gaan wandelen, gaat ze eerst een rondje door het huis lopen om te kijken of er iemand eten heeft of dat ergens eten klaar staat. Als dat het geval is, wil ze helemaal niet meelopen en moet ik haar letterlijk buiten zetten. En als er geen eten te vinden is, gaat ze zich eerst uitgebreid uitrekken en naar mij blaffen dat ze wat lekkers wilhp-angel

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

- slaapt met gemak tot 12 u

- gaat dolgraag wandelen, maar ik moet hem elke keer vangen om te vertrekken

- kiest zelf welke van zijn 4 zakken voer hij vandaag wil eten door eraan te krabben

- kijkt buiten niet om naar vers eendenvlees, gekookte kip, hesp, en ga zo maar door

- heft zijn pootje op alsof hij over je gaat plassen als je zijn achterlijfje aait (krijgt graag krabjes in de lieszone) 

- eet heel vredevol brokje per brokje en slaat soms uit het niets zijn kom omver alsof hij kwaad is

- schept al het water uit de bak elke keer hij op cafe water krijgt, thuis soms (in periodes)

- maakt gekke geluiden: heb hem 3x horen miauwen en een keer kwaken als een eend

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Als we weg gaan bij visite (familie) moet Cody eerst iedereen een kusje geven voor we weg gaan. Hij zit dan al aan de riem en gaat dan iedereen langs om even de voorpoten op de schouders te zetten en ze een likje op de wang te geven. Zo vanuit zichzelf mee begonnen en nu loopt hij zelfs nog een keer terug om nog eens even over te doen (tijd rekken).

honden foto van Sylvia & de Amerikaanse Akita's Jackie en Kiba:)

Haha leuk om te lezen:)

 

Kan mij niet echt wat bedenken behalve dat als we thuis komen de honden heel blij zijn.. Onze teef komt dan altijd met een knuffel aanzetten. Als ze die niet heeft, zoekt ze wat anders. Als ze helemaal niets heeft, bijt ze ons. Niet doorbijten maar happen. Ze is zoo enthousiast dat ze daardoor gaat happen en ze kan haar enthousiasme niet zo goed kwijt. Met knuffel is ze wel rustig. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Niké slaapt steeds onder de plaid op de bank.

 

421704.jpg

422148.jpg

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" Niké slaapt steeds onder de plaid op de bank.
  "

Awww hp-heart

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ziva en ik hebben een heel ochtendritueel.

Als ik beneden kom, staat ze me al onder aan de trap op te wachten. Dan ga ik op de tweede trede van de trap zitten met mijn benen een beetje gespreid. Ziva gaat er dan tussenin staan met haar kop laag en tegen me aan geduwd. Ik moet haar dan aaien net zolang tot ze zelf een stap naar achteren zet. Soms is ze zo blij om me te zien dat ze haar voorpoten op schoot legt en met haar lijf helemaal tegen me aan leunt. 

 

In het weekend ben ik vaak later beneden dus dan is ze helemaal blij, ze weet dat we dan veel samen zijn en veel leuke dingen doen. Dan legt ze haar voorpoten zelfs op mijn schouders, likt ze mijn nek, kaak en oren (ik moet mijn hoofd achterover houden anders likt ze mijn hele gezicht) en legt haar kop ook op mijn schouder. En dan moeten we zo een paar minuten knuffelen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Van Lotus kan ik nu even niets bedenken. Balou neemt regelmatig als hij zijn brokjes krijgt een bek vol brokjes, gooit ze er op de bank weer uit om ze dan rustig op te eten.surprised

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Tika zit graag op schoot. Natuurlijk past dat eigenlijk helemaal niet maar als je zelf op de grond gaat zitten komt ze naar je toe gelopen, draait zich om en laat zich zo met haar bips op je schoot vallen. Dit doet ze ook in situaties die ze erg spannend vindt. Ze heeft ook de rare gewoonte om de keuken te beroven van allerlei spullen: bakjes, deksels, theedoeken, pannen etc.. Daar rent ze dan mee naar de bank en gooit ze daar vervolgens neer. 

 

Wanneer Kaylo en ik met de trein reizen moet hij altijd op schoot hangen zodat hij uit het raam kan kijken. Als mijn broer thuis komt s'avonds komt hij altijd blaffend op hem af om vervolgens knuffels te komen halen, nog steeds geen idee waarom hij dat doet maar we krijgen het er niet uit. En het is helemaal niet een hond die snel blaft. Wanneer ik s'avonds thuis kom doet hij het dan weer niet. Wanneer we in de auto zitten legt hij een pootje op je schouder (hij zit op de achterbank) Na het avondeten wilt hij op de bank slapen, hij blijft net zo lang voor de bank staan tot je er een dekentje op legt. Botjes wilt hij alleen in de tuin eten. Maakt niet uit wat voor weer het is. Blijft net zo lang met het botje in zijn bek bij de deur staan tot je hem open doet. Ik heb het in een regenbui een paar keer proberen te negeren maar als hij daar na 30 minuten nog steeds staat wordt het een beetje moeilijk hp-angel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Als ze heel blij is begint de Springer te ijsberen door het huis.

Toeval of niet, maar al mijn jachthonden deden dat.

Dol wordt je ervan en mijn bezoek zeker.

Nooit begrepen waar die gewoonte echt vandaan komt.

Ik hou niet echt van commando's geven,maar dan moet ze toch even (tot die felle blijdschap gezakt is) op bevel op de bank blijven liggen.

De kleintjes hebben hebben eigenlijk geen rare gewoontes.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als Nanu een paddestoel ziet met zo'n deukhoed, moét ze erin plassen zodat er een vijvertje blijft staan. Dan staat ze te manoevreren en te mikken en aaah, gelukt! Missie volbracht!

517253.jpg

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Penny plast als een reu, altijd met een poot omhoog en soms blijft ze ook gewoon helemaal recht staan (dus niet in de plashouding). Ze moet ook altijd plassen waar andere honden dat doen, als ze een hond ziet plassen moet ze er zo snel mogelijk heen. Als een hond tegen een lantaarnpaal aan plast doet zij dat ook, terwijl dat normaal echt iets voor reuen is.

Eén keer kwamen we langs een berg zand. Ze plaste er eerst gewoon tegen aan, maar kwam er snel achter dat alle andere honden hoger hadden geplast omdat die groter zijn dan haar. Ze is toen op de zand berg geklommen, helemaal naar de top. Daar ging ze weer plassen. Toen ze klaar was en weer naar beneden kwam was ze ook gewoon echt trots op zichzelf. Ik heb er echt heel hard om gelachen

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hahaha! Dat perse op een paddestoel willen plassen; hilarisch toch!

Hier heeft mylady maar 1 manier : boing, kont aan de grond en sluizen open..... wink

En sans gene, soms midden op het bos pad; Kan toch besthp-sleephappy

Nee, wat Ik echt een rare gewoonte vind van haar zijn dr rondjes: altijd als ze naar boven gaat, de trap op naar de slaapkamer, moet ze eerst 3 rondjes om haar as draaien.

Nooit 1, of 4. Nee 3. Dan loopt ze naar boven. 

En ook nooit van boven naar beneden, alleen bij het naar boven gaantongue-out

Hierbij doet ze me echt aan Sheldon denken; van de big bang theory..... surprisedhp-wink

honden page profiel ....

honden foto van ..

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Zina gaat nooit op de vloer zitten om pootje te geven bij ontvangen van een snoepje.
Altijd met haar achterste op de mat. Ze eet ook altijd eerst wat brokjes voor ze mij mee naar mijn werk brengt. Grappig is dat ze dit alleen doet als ik werken ga.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Van Lotus kan ik nu even niets bedenken. Balou neemt regelmatig als hij zijn brokjes krijgt een bek vol brokjes, gooit ze er op de bank weer uit om ze dan rustig op te eten. "

Dit doet Bacchus ook, maar hij loopt ermee naar zijn kussen en legt ze daar neer. Dan eet hij eerst zijn bak leeg en wil daarna die brokjes op zijn kussen opeten. Maar de katten hebben die vaak al opgegeten, ze zitten gewoon te wachten tot hij ze daar neerlegt als Bacchus dan weer terug komt is hij verbaasd dat de brokjes weg zijn. Je zou denken hij leert hier van maar nee is dagelijks ritueel. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus wil savonds laatste rondje niet meer uit, kruipt dan vaak onder de eettafel. Maar hij moet van mij ik vind anders de nacht te lang. 

Nou kom gaan we in de tuin zeggen we dan (dat wil hij wel, maar plast daar niet, wil alleen kijken en snuffelen)......ojee deur is dicht dan maar naar de voordeur. En hij loopt dan gewoon iedere keer mee en gaat zonder morren naar buiten. Wel snel een plas aan de overkant en hup weer naar binnen, maar hij is toch buiten geweest.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Dit doet Bacchus ook, maar hij loopt ermee naar zijn kussen en legt ze daar neer. Dan eet hij eerst zijn bak leeg en wil daarna die brokjes op zijn kussen opeten. Maar de katten hebben die vaak al opgegeten, ze zitten gewoon te wachten tot hij ze daar neerlegt als Bacchus dan weer terug komt is hij verbaasd dat de brokjes weg zijn. Je zou denken hij leert hier van maar nee is dagelijks ritueel.  "

Dit is ook grappig. Balou zorgt er wel voor dat de kat de brokjes niet te pakken krijgt.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Als Fenna geaaid wil worden of niet wil dat je stopt met aaien, pakt ze je arm met haar poot en trekt die naar zich toe. Ook als je net niet het goed plekje hebt verplaatst ze hem zo haha. 

Als ze wil spelen gaat ze tegenover je staan en komen er heel rare geluiden uit dat kleine beest, een soort mopperen tongue-out  met gepiep tussendoor. 

 

Als ik de brokken ga afwegen staat Charlie al paraat op de drempel (precies met 2 voetjes erop want ze weet dat ze er niet overheen mag), ze merkt het aan de piep die de weegschaal geeft bij het aanzetten. Vervolgens weeg ik de 3 porties af en als ik de zak dichtdoe gaat zij alvast al joelend terug richting de keuken. Eenmaal ik in de keuken aankom móet ze altijd tegen mij opspringen onder een luide blaf hahaha. 

 

En Bruno... die denkt(/hoopt lol) nogsteeds dat elke gegooide tennisbal voor hem is dus meer dan eens gaat er van door en komt terug mét tennisbal én een teleurgestelde andere hond achter zich aan hp-angel.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Als Shadow haar kong krijgt met een stuk gedroogde vlees er in en ze heeft het eruit. Dan slikt ze dat dus niet door. Maar neemt het wel in haar bek om vervolgens de kong in haar bek te nemen en dan valt dat stukje vlees op de kong en dan neemt ze het stukje vlees weer in de bek en dan pakt ze weer de kong en dan valt dat stukje vlees weer uit haar bek op de kong  .............enz enz enz enz. Een half uur kan ze zo wel plezier hebben van 1 klein stukje vlees wat ze dan al 50 keer in haar bek heeft genomen en vervolgens door de kong te pakken weer laat vallen. Ik zal het is filmen. Geweldig zo lang plezier van zo iets enorm kleins. 

 

Ook vaak als ik het niet in de kong geef het vlees maar zo aan haar. Pak ze het aan en rent meteen na haar kong voor dit ritueel zoals boven. Of ze moet haar kong niet kunnen vinden. Dan pakt zak meestal iets anders. Een balletje ofzo wat op de grond ligt. 

honden page profiel hannie v.d.blinkhannie v.d.blink

honden foto van hannie v.d.blink

Lady heeft ook de gewoonte als mijn zoon haar uitlaat ,eerst moet je haar achteraan zitten, dan rent zij naar de gang en uiteindelijk kan hij hem aan de riem nemen.En `s Avonds tegen de bed tijd als ik naar bed wil ,Lady slaapt naast mij. op haar kussen, dan  zij loopt zij naar de gang dan blaft ze wil ze naar bed.

honden page profiel Angelique & Kleine Maybe <3Angelique & Kleine Maybe <3

honden foto van Angelique & Kleine Maybe <3

Maybe veegt haar voetjes wanneer ze aandacht wil of je op moet schieten. 

 

Als we naar de cavia's en konijnen gaan voeren helpt ze altijd mee uitzoeken van de groente doormiddel van haar neus heel hard tegen de groenten aan te drukken :P

 

Maybe heeft ook de gewoonte om te verzamelen van blaadjes tot dennenappels tot eikeltjes alles zo veel mogelijk en alles moet mee natuurlijk ;P

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Iedereen komt mij sochtends begroeten als ik uit bed kom behalve Mace. Mace blijft op de bank liggen doen alsof hij slaapt. 

Je moet heel blij "goedemorgen Mace" roepen en dan wordt ie zogenaamd wakker. Dan komt ie nog niet van de bank, je moet naar hem toe lopen en even kriebelen. Dan gaat hij zich uitgebreid met een gaap uitrekken en dan is hij klaar voor de dag hp-shiny

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky

honden foto van Baasje van Spaiky

Spaiky heeft een aparte manier van spelen uitgevonden. Hij gooit steeds zijn balletje onder de meubels in en gaat dan ervoor staan blaffen totdat wij het balletje eronderuit halen. 

honden page profiel hannie v.d.blinkhannie v.d.blink

honden foto van hannie v.d.blink

Zo doe Lady ook tegen een kluifje eerst loop ze ermee te gooien en dan ineens gaat ze er tegen staan blaffen. Dan moet je het oprapen. Gekke gewoonte hoor.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat ik apart vind.

AlsJazz op de bank zit bij me en kijkt me aan of wil een kroeltje praat hij met zijn tong.

Dat klets ik tegen hem en hij doet steeds weer, een stukje tong uit zijn mond over zn neus.

Best wel lang houd hij dat vol,gek beest.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Wat ik apart vind.
AlsJazz op de bank zit bij me en kijkt me aan of wil een kroeltje praat hij met zijn tong.
Dat klets ik tegen hem en hij doet steeds weer, een stukje tong uit zijn mond over zn neus.
Best wel lang houd hij dat vol,gek beest. "

Dat is "tongelen" en dat doen ze uit onzekerheid. wink

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft een ontzettende obsessie met likken. ONS likken.... soms wordt je er simpel van. Het lijkt zo te zijn dat Obi denkt dat "kusjes" een wereldwijde geaccepteerde valuta is of zo. En je daar van alles mee kunt kopen, zoals kluifjes. Of bepaalde privileges... (zoals midden op de bank zitten). "Ik doe iets wat eigenlijk niet mag, maar jij krijgt kusjes dus zeg er maar niets over". "Ik weet dat ik stout WAS, maar hier heb je kusjes!"

Soms komt hij op je af en weet je dat hij zich bedacht heeft dat hij zin heeft in iets. En jawel dan komt hij je hand likken. Zoals mensen de handrug kussen bij anderen. Of kruipt hij op schoot en jawel, likt hij je zo vol in je gezicht. Niet heel wild, maar echt kleine kusjes met het puntje van zijn tong. Soms sta je recht en springt hij recht omhoog en net voor hij weer ter aarde stort likt hij je op je mond. Of bij het passeren likt hij snel je hand. Of likt hij je schouder, ook als er kleding overheen zit. Hij likt eigenlijk alles waar hij maar bij kan, ook zweetvoeten. Of oren, haren, schoenen?! Soms komt hij kijken bij de pc en nu ik dit net typ, bijvoorbeeld likt hij ook de muis. Alles, altijd, overal likken!

Hij heeft ook wel eens over het schild van één van onze schildpadden gelikt. Die zat te zonnen in haar bak en reageerde er niet eens op.foot-in-mouth

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe fotootjes van Team Podenco
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^