Maltezer 6 jaar al oud?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HavaneesjeHavaneesje

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over een hondje van een kennisje van me.
Ik loop zelf graag af en toe een flinke wandeling met mijn kleine hondje van zo'n 12 kilometer. Mijn hondje is pas 2 jaar en houdt dit prima vol, is naderhand niet eens moe.
Nu had ik gevraagd of een kennisje eens zin had mee te lopen met haar maltezertje van 6 jaar. Daarop zei ze dat haar hondje te oud is voor zo'n afstand.
Ik was verbaasd dit te horen, want 6 jaar is nog niet echt oud voor een maltezer toch?
Het hondje heeft altijd een goede basisconditie gehad, daar ligt het niet aan. Er is altijd veel mee gewandeld. 
Maar echt lange wandelingen schijnen er niet meer in te zitten.
Het hondje is wel goed gezond, want ze is onderzocht. Ik geloof zelfs dat ze het had over een seniorencheck. 
Ook daar was ik verbaasd over, een hondje van 6 een seniorencheck.
Komt dit wel vaker voor dat een klein hondje al zo snel aan de oude dag begint?
Ik lees voornamelijk dat kleine hondjes pas heel laat echt oud zijn, pas met een jaar of 12.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, 6 jaar is helemaal niet oud voor een kleiner ras.

Vanaf een jaar of 10 zie je dikwijls wat ouderdomskwaaltjes.

Is natuurlijk ook genetisch bepaalt.

Kan best helemaal gezond zijn en toch een afwijking hebben op vb de poten, waardoor hij meer moeite moet doen om te wandelen en daardoor vlugger moe wordt.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou het kunnen zijn dat de eigenaar , je vriendin, zelf het niet meer aankan ? Zes jaar is echt geen senior voor dit ras....vraag eens door of zij het aankan....en wees niet bot of zo, maar het zou kunnen toch...is het zo dan zou jij de kleine eens mee kunnen nemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Het hondje is wel goed gezond, want ze is onderzocht. Ik geloof zelfs dat ze het had over een seniorencheck. Dit schrijf je in je openingstopic, de hond is gezond, misschien heeft zij zelf wat.....

honden page profiel HavaneesjeHavaneesje

" Zou het kunnen zijn dat de eigenaar , je vriendin, zelf het niet meer aankan ? Zes jaar is echt geen senior voor dit ras....vraag eens door of zij het aankan....en wees niet bot of zo, maar het zou kunnen toch...is het zo dan zou jij de kleine eens mee kunnen nemen. "

Ik zal het haar eens vragen. Ik neem het hondje met alle liefde mee op een wandeling. :-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Op zich moet een hondje van 6 dat prima kunnen. Onze vroegere maltezer liep ook met gemak 10-12 km. Hij vond wandelen geweldig leuk. Hij heeft deze afstanden tot zeker zijn 10 - 11 jaar gelopen.

 

De maltezer die ik nu heb, heeft een broertje dood aan wandelen. Ze vind er echt geen donder aan en gaat na 1,5-2 km op haar kont zitten en loopt niet meer verder.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

T" Ik zal het haar eens vragen. Ik neem het hondje met alle liefde mee op een wandeling. :-) "

Vraag er voorzichtig naar, en je kan ook eens gewoon dat kleintje eens meenemen zodat je kan ziet hoe het gaat met de conditie......het is je vriendin, en dan moet dat kunnen hoor...heel lief van je als je die kleine eens meeneemt....smile

honden page profiel HavaneesjeHavaneesje

" Op zich moet een hondje van 6 dat prima kunnen. Onze vroegere maltezer liep ook met gemak 10-12 km. Hij vond wandelen geweldig leuk. Hij heeft deze afstanden tot zeker zijn 10 - 11 jaar gelopen.
 
De maltezer die ik nu heb, heeft een broertje dood aan wandelen. Ze vind er echt geen donder aan en gaat na 1,5-2 km op haar kont zitten en loopt niet meer verder. "

Oh ja, dat zou natuurlijk ook nog het 'probleem' kunnen zijn.

Dat het hondje gewoon helemaal geen zin heeft in zo'n lange wandeling.
Daar had ik nog niet bij stil gestaan.
Geen zin is geen zin en dan houdt het op. Ze moet het wel leuk vinden.

honden page profiel HavaneesjeHavaneesje

" Vraag er voorzichtig naar, en je kan ook eens gewoon dat kleintje eens meenemen zodat je kan ziet hoe het gaat met de conditie......het is je vriendin, en dan moet dat kunnen hoor...heel lief van je als je die kleine eens meeneemt.... "

Ja, ga ik doen. 
Maar wat hier al aangehaald werd in een reactie voor je. Misschien heeft het hondje gewoon geen trek in zo'n lange wandeling. 
Daar had ik nog niet aan gedacht, maar zou natuurlijk prima kunnen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja, ga ik doen. Maar wat hier al aangehaald werd in een reactie voor je. Misschien heeft het hondje gewoon geen trek in zo'n lange wandeling. Daar had ik nog niet aan gedacht, maar zou natuurlijk prima kunnen. "

Neemt niet weg dat het hondje niet mee zou kunnen.

Genoeg mogelijkheden daarvoortongue-out

509624.jpg

493519.jpg

460823.jpg

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als het hondje alleen maar gewend is aan kleine blokjes om, dan zullen wandelingen van langere afstanden langzaam opgebouwd moeten worden. Zelfs bijv. chihuahua's kunnen lange wandelingen maken, als de afstanden en tijdsduur opgebouwd zijn. Ik nam ook eens een hondje van een kennis mee om te wandelen. Dat hondje kon zgn. niet lang lopen en werd door de eigenaar regelmatig naar dezelfde plek vlakbij huis gebracht om haar behoeftes te doen.yell Dit hondje heeft met mij zonder overdreven inspanning 40 minuten in een groot park gelopen, waarvan ook stukjes los. Niet de hond kon niet lang lopen, maar het baasje was te lui om te lopen.

 

Mijn hondje van bijna 6 jaar gaat per dag 2 x (resp. 30 en 45-60 minuten) mee lopend naast de fiets, ook grote stukken los en genoeg gelegenheid om te snuffelen en met andere honden te spelen als dit zo uitkomt. Verder 's morgens en 's avonds 2 kleine wandelingen van 20 minuten.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Penny wordt in november 10 en heeft slechte heupen (met artrose), maar ik hoef de wandelingen nog lang niet aan te passen.

 

We lopen een paar keer per week 's ochtends een hele lange wandeling (ik weet niet precies hoeveel km, maar we zijn altijd langer dan 2 en half uur onderweg) en op de andere dagen ga ik 's ochtends met haar fietsen. Verder krijgt ze op de meeste dagen tussendoor nog een nog kortere wandelingen van ongeveer een uur. Dat gaat prima. Aan het einde van de lange wandeling gaat ze vaak nog even rennen en als ze naast de fiets loopt wil ze ook altijd een stukje heel erg hard rennen.

 

Ze is ondanks haar leeftijd nog heel erg actief en gedraagt zich echt als een jonge hond. Mensen die ik tegen kom vragen standaard of het een puppy is.

 

Ik denk ook dat het heel erg aan de eigenaar ligt wanneer een hond echt oud wordt. Penny heb ik dus nooit als een oude hond behandeld, naast de wandelingen speel en train ik nog steeds elke dag met haar.

Ik zie in mijn omgeving echter veel mensen die, als de hond op een bepaalde leeftijd is, helemaal niet meer spelen en alleen nog maar korte wandelingen maken. Die honden zijn allemaal jaren jonger dan Penny, maar gedragen zich alsof ze al heel erg bejaard zijn

 

Volgende forumvraag: cbd olie voor dieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^