Inslapen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Mijn Aussie had voor haar 5de jaar ook nooit aanvallen gehad, ze was 5 jaar en 2,5 maand oud toen ze haar eerste aanval kreeg ( zij heeft erfelijke epilepsie, zitten er nog 4 of 5 in de lijn die bij mij bekend zijn, kunnen er dus nog wel meer zijn ).
 
De zoektocht voor de juiste medicatie en dosering heeft bij mijn Aussie 1,5 jaar geduurd ( ze heeft ruim 2,5 jaar epilepsie, en is nu bijna 11 maanden aanval vrij ) "

 

Heeft jouw hond ooit zoveel aanvallen in korte tijd gehad dan? 

En dan spreek je dus over het erfelijke component. Stel dat zoiets niet speelt in de lijn van de hond van TS.  Maar dat er b.v. sprake is van een hersentumor die dit veroorzaakt. Dan zit je met een heel andere oorzaak. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  
Heeft jouw hond ooit zoveel aanvallen in korte tijd gehad dan? 
En dan spreek je dus over het erfelijke component. Stel dat zoiets niet speelt in de lijn van de hond van TS.  Maar dat er b.v. sprake is van een hersentumor die dit veroorzaakt. Dan zit je met een heel andere oorzaak "

Maar epilepsie kan heel veel oorzaken hebben, van bijvoorbeeld koorts, een tekenziekte en parasieten, tot bacteriële infecties, maar ook het eten van giftige planten en stoffen, zoals waterscheerling, foelie, antivries, en kauwgom of '0%-ontbijtkoek' met xylitol. ... Dat zou ik toch ook eerst proberen allemaal uit te sluiten voordat ik zo'n beslissing nam. (Tenzij het echt niet meer gaat. Ik hoop niet dat het zover komt. Sterkte!)

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

"  
Heeft jouw hond ooit zoveel aanvallen in korte tijd gehad dan? 
En dan spreek je dus over het erfelijke component. Stel dat zoiets niet speelt in de lijn van de hond van TS.  Maar dat er b.v. sprake is van een hersentumor die dit veroorzaakt. Dan zit je met een heel andere oorzaak.  "

Mijn aussie heeft de laatste keer dat zij aanvallen had, er heel veel gehad, en ze kwam er ook niet goed uit, heb haar toen ook oplaten nemen voor een nacht en bij a hele dag 

De aanvallen begonnen bij haar van maandag op dinsdag nacht en donderdag heb ik haar op laten nemen omdat ze nog steeds aanvallen had, en deze heel kort op elkaar volgde.

Na de opname heb ik haar vrijdag begin van de avond op mogen halen in de dierenkliniek, ook die vrijdag en zaterdag heeft ze nog een aanval gehad.

 

Overigens had mijn Aussie elke 2 met soms 3 weken tussentijd aanvallen, meerdere binnen 24 uur, en we konden de klok er op gelijk zetten dat de eerste aanval van maandag op dinsdag nacht was ( tussen 1.30 en 2.30 )

 

Overigens wist ik niet dat er epilepsie in de lijn van mijn aus zat, dat is naar buiten gekomen nadat ik het openbaar bekend heb gemaakt ( via Facebook ).

 

Mijn Aussie heeft voor dat er erfelijke epilepsie werdt vastgesteld eerst onderzoeken gehad om andere oorzaken uit te sluiten, alles behalve een hersenscan.

 

En overigens schrijf ik nergens dat de hond van TS erfelijke epepsie heeft, maar dat het niet altijd een hersentumor hoeft te zijn als ze ouder zijndan 5 jaar.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Meningen gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^