Mogelijk eerste keer loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MollyMolly

Hallo allemaal,

Ik denk dat onze st bernard voor het eerst loops is, deze ochtend allemaal kleine plekjes op de vloer gezien wat toch wel erg op bloed leek. Ze word volgende maand 1 jaar dus het lijkt mij vroeg maar het zou wel kunnen denk ik, wat denken jullie? 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Zie je verder nog symptomen van de lippen eis bij haar?

Zoals een vergrote vulva en wat aantrekkelijker voor reuen?

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Kan wel denk ik lilly was ook maar 9 maand 

honden page profiel MollyMolly

" Zie je verder nog symptomen van de lippen eis bij haar?
Zoals een vergrote vulva en wat aantrekkelijker voor reuen? "

We komen sowieso praktisch nooit andere honden tegen dus daar kan ik me niet echt op baseren, heb precies wel het gevoel dat ze zich vaker 'schoon' houd tegenover anders. Vergrote vulva zou ik om héél eerlijk te zijn niet weten, heb er nooit echt aandacht aan besteed.. 

honden page profiel MollyMolly

" Kan wel denk ik lilly was ook maar 9 maand  "

Ik neem aan dat dat lilly is op je profielfoto? Kleinere rassen worden namelijk vroeger loops dan de grote rassen dus daarom dat ik wat twijfel. Meestal zou het pas rond 1.5 jaar zijn bij zo'n grote hond.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Ik neem aan dat dat lilly is op je profielfoto? Kleinere rassen worden namelijk vroeger loops dan de grote rassen dus daarom dat ik wat twijfel. Meestal zou het pas rond 1.5 jaar zijn bij zo'n grote hond. "

Ja lilly is Maltezer eh klein ras ja hebt gelijk weet wel niet of er iets aan doet 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik neem aan dat dat lilly is op je profielfoto? Kleinere rassen worden namelijk vroeger loops dan de grote rassen dus daarom dat ik wat twijfel. Meestal zou het pas rond 1.5 jaar zijn bij zo'n grote hond. "

Ook grote honden kunnen vroeg zijn, kleine druppels bloed duiden erop, kijk eens naar de vulva, dat kan je bijna niet missen..dikke dan normaal , een rozet....buiten wat meer plassen en kleine beetjes, hou ze in de gaten, en houdt ze vanaf nu drie weken aan de lijn, of als het veilig is dicht bij je in de buurt houden, het is de eerste keer dat ze loops is je weet nog niet haar plannen, hier een grote hond die op een gegeven moment op gooserjacht gaat, en dan mag ze niet meer los....ik loop altijd in een gebied waar bijna geen honden zijn, maar als ze op gooserjacht gaan ben je de teef kwijt, dus goed oppassen....

honden page profiel MollyMolly

" Ook grote honden kunnen vroeg zijn, kleine druppels bloed duiden erop, kijk eens naar de vulva, dat kan je bijna niet missen..dikke dan normaal , een rozet....buiten wat meer plassen en kleine beetjes, hou ze in de gaten, en houdt ze vanaf nu drie weken aan de lijn, of als het veilig is dicht bij je in de buurt houden, het is de eerste keer dat ze loops is je weet nog niet haar plannen, hier een grote hond die op een gegeven moment op gooserjacht gaat, en dan mag ze niet meer los....ik loop altijd in een gebied waar bijna geen honden zijn, maar als ze op gooserjacht gaan ben je de teef kwijt, dus goed oppassen.... "

Heb zojuist even naar de vulva gekeken en ze is inderdaad loops!

Ik laat haar sowieso nooit los ze is altijd aangelijnd gezien ze altijd grote bananen in haar oren heeft.

Zijn er nog bepaalde dingen waar ik op moet letten de komende tijd? Behalve los lopen en dergelijke. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja....wat ik doe is, haar controleren of het goed gaat, er niet aankomen met middeltjes, je teef het zelf laten oplossen dat ze zich schoon houdt, dus geen broekje aan trekken, de eerste loopsheid is ook voor je hond even anders....kleden weghalen als dat kan, en een fleece of matrasbeschermer op haar bed, en die iedere dag verschonen...ik maak altijd de vloer schoon met schoonmaak azijn, loops of niet loops, is ontsmettend en de geur van de azijn is zo vervlogen.....ga niet zielig met je hond doen, lekker wandelen afleiden, geen ellenlange uren wandeling maar de normale wandeling...en laat je hond wat meer uit, ze hebben wat extra aandrang om te plassen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

516256.jpg     Hier Bams is loops, over haar bed een matrasbeschermer, blijft het bed schoon en de matrasbeschermer de wasmachien in, ideaal, ik heb ze van ikea, 3,99 euro, neem er twee dan kan je wisselen....

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je gaat wandelen toch andere wandelaars met honden even waarschuwen als hun hond losloopt.  Zet deze datum ook in je agenda, zodat je weet wanneer ze loops is geworden. Hou haar in de gaten, misschien krijgt ze zin om te ontsnappen. Minstens 3 weken in de gaten houden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

1 jaar is niet vroeg hoor :D 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

1 jaar is toch perfect.

Volgende forumvraag: Puppy tuig problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^