Senior brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Dobby is intussen 10 jaar oud en hij begint nu langzaamaan echt wat gezapiger te worden. Hij komt echt nog wel een paar keer per week 's avonds met een balletje aan om te spelen, maar nadat we gelopen hebben moet hij eerst even dutten. Is het een drukke dag geweest, bijv. met een oppashond, dan slaapt hij ook meer.

Voor veel mensen normaal, voor Dobby tot nu toe niet. Hè, hè, heb ik eindelijk een 'normale' hond. tongue-out

Maar omdat het dus merkbaar wordt dat hij wat ouder aan het worden is en ik over een maandje of 2 weer nieuw voer moet bestellen, vroeg ik me af of een senior brok niet handiger is. Daar zitten sowieso minder calorieën in, en aangezien hij sinds kort de neiging heeft wat aan te komen als ik er niet op let, zou het alleen daarom al handig zijn.

En mogelijk ook voor bijv. de nieren.

Ik heb tot nu toe nog nooit seniorvoeding gegeven, nou ja, ooit eens per ongeluk besteld, maar hoe staan jullie daar in? Geven jullie seniorenvoeding, of niet? En waarom?

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik volg graag even mee! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Bams is op leeftijd, ik geef kvv, een brok heeft ze nog nooit willen hebben, senior vlees bestaat niet, ze doet het er goed op, Dobby is nog niet zo oud, tien jaar...zou nog geen senior brok geven , of zijn nieren moeten heel slecht zijn dan is een andere brok een optie, wel geef ik Bams wat meer verwendingen dan vroeger, broodje tonijn, en pannenkoeken...zelf zou ik geen senior brok geven als er niets aan de organen mankeerd, tien jaar is nog niet echt op leeftijd voor een golden toch ?

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Wij geven het aan Arran.

Rond zijn achtste merkten we dat hij wat sneller vermoeid was en dat zijn vacht er niet meer zo goed uit zag. 

 

Wij zijn toen over gestapt en Arran knapte ervan op.  Hij werd weer wat actiever en zijn vacht zag er ook weer goed uit. We hebben hem dan ook op senioren voer laten staan en we merken verder niets aan hem. Hij doet het er goed op.

 

Gezien Dobby's nieren is het misschien wel handig om daar ook een brok op uit te zoeken? Dan worden de nieren iets minder belast?

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Bams is op leeftijd, ik geef kvv, een brok heeft ze nog nooit willen hebben, senior vlees bestaat niet, ze doet het er goed op, Dobby is nog niet zo oud, tien jaar...zou nog geen senior brok geven , of zijn nieren moeten heel slecht zijn dan is een andere brok een optie, wel geef ik Bams wat meer verwendingen dan vroeger, broodje tonijn, en pannenkoeken...zelf zou ik geen senior brok geven als er niets aan de organen mankeerd, tien jaar is nog niet echt op leeftijd voor een golden toch ? "

Meestal mogen honden vanaf 7 jaar op senioren brok. Als je merkt aan je hond dat hij het wat minder begint te doen op de adult brokken lijkt overstappen me prima.

 

Alle voedingstoffen zitten dan net even in andere verhoudingen on de brok en zoals Wilma zei zitten er ook iets minder calorieën in.

Een oudere hond heeft die calorieën ook helemaal niet nodig.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik gaf er ook aan Ds. Net wat fijner om meer te kunnen geven zonder dat ze aankomen. Ze deed het er ook super op.

Vanaf 7 jaar zou ik niet doen (bij mijn honden) want dan zijn ze echt nog niet senior, maar eenmaal op pensioen en wat minder actief vind ik het ideaal.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hier normale brok,ik geef i.p.v 100 gram s'morgens 80 gram gaat goed.

s'avonds vlees,hij krijgt al meer dan een jaar medicatie,hij is 11 jaar, vorige maand grote check gehad,bloed,nieren en alles was goed.

 

 

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Nooit gedaan bij mijn honden, gaf ze gewoon wat minder voer.

Ik voer zo wie zo op gezicht.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Als er wat gaat mankeren aan de organen van je hond kijk dan eens naar een andere brok, eerder niet....wij ouderen eten toch ook niet anders als we oud zijn, ja minder, maar toch geen aangepaste voeding, alleen als we wat gaan mankeren aan de organen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik las van de week dat alle oudere honden ietwat meer belast worden op hun nieren en dat in senior brok bijv. minder... ik dacht fosfor? zat en andere ingrediënten om de nieren iets te ontlasten.

Geen idee of dat waar is, in principe heb ik geen weet van nierproblemen bij Dobby, maar als alle oudere honden daar een beetje last van hebben is het het overwegen waard om dan ietwat minder belastend voer te geven.

https://dierenziekenhuizen.nl/honden/orgaanproblemen-bij-honden/nierfalen-nierproblemen-bij-de-hond/

Hier staat wel dat teveel fosfor inderdaad voor problemen kan zorgen, dus... Maar of oudere honden daar sowieso last van krijgen heb ik nog niet door een medische bron bevestigd gezien.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Het kan geen kwaad om over te stappen. Ik gaf Furby Renske senior graanvrij. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier toch altijd oudere honden gehad en op het moment Bams die het zelfde eten krijgt als de jonge Ogin, vers vlees, mankeerd niets aan de nieren...kan je na laten kijken, zolang er geen kwalen zijn dan zou ik de voeding zo laten...

Volgende forumvraag: Brit premium
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^