Welke hond past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

Hallo iedereen,

mijn vriend en ik zijn op zoek naar een ras dat goed bij ons past. We wilden eigenlijk een greyhound adopteren (en we willen eigenlijk nog steeds liever adopteren dan een puppy), maar vriendlief is allergisch.... Ook zaten we te dubben over dat we geen auto hebben. We willen graag met de hond naar het strand, bos en speelweiden, maar met zo een grote hond is dat toch lastig op de fiets of met het openbaar vervoer. Bij noodgevallen kunnen we natuurlijk wel een taxi regelen.

Ook moeten we helaas rekening houden met dunne muren. Eens blaffen als er iemand aan de deur komt of tijdens het spelen is natuurlijk niet erg, maar ik kan het denk ik niet goedpraten aan mijn buren als de hond continue aan het blaffen is als ik 4 uur weg ben hp-angel. We hebben gelezen dat de 'hypoallergene' (voor zover honden hypoallergeen kunnen zijn) kleine gezelschapshondjes erg slecht tegen alleen zijn kunnen (wat naast een gestreste hond ook blaffen zou opleveren) en terriërs sowieso erg van blaffen houden. De basenji lijkt ons een beetje intimiderend na wat we over zijn karakter hebben gelezen, en de Italiaanse windhond lijkt bij het minste geringste zijn pootjes te kunnen breken en ook heel slecht tegen alleen zijn te kunnen frown

Hebben jullie enig idee wat een optie voor ons zou kunnen zijn?? We zijn een beetje te einde raad, maar we willen ontzettend graag een maatje aan ons gezin toevoegen! Het uiterlijk maakt naast het formaat niet uit.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hoi!

Over dat alleen zijn... er zijn inderdaad rassen die erg gericht zijn op een roedel. Zijn ze van de rest verwijderd dan kan dat snel leiden tot onrust/angst voor alleen zijn, met als gevolg loeien, de deur eruit krabben enz. Máár geen enkel ras kan van nature goed alleen zijn. Iedere hond, ook zelfstandige rassen en honden die minder moeite hebben met zich aanpassen, zal het aangeleerd moeten worden om alleen te zijn. Daar begin je mee als ze nog jong zijn, in hele kleine stappen. Het is dus niet zo dat "goed alleen kunnen zijn" een raseigenschap is. 

 

 

Wat zoek je precies in de hond? Qua karakter, grootte en uiterlijk? 

Wil je er bijvoorbeeld een sport mee doen, of is grote wandelingen maken eerder wat bij jullie past? 

 

 

 

honden page profiel WendyWendy

@Hanna & Bink† en Beertje, Bedankt voor je reactie! Ik begrijp natuurlijk dat het alleen zijn opgebouwd moet worden en dat dat niet automatisch gebeurd. Daar willen we ook zeker de tijd voor nemen. Veel van de honden waar ik over heb gelezen zijn echter gekenmerkt als 'velcro' / klittenband honden die het liefst continue tegen het baasje aanliggen. Dan is dat aanleren natuurlijk wel wat lastiger dan bij een meer zelfstandig ras (uitzonderingen daargelaten). 

Qua karakter, grootte en uiterlijk zijn we op zoek naar een hond die dus geen 'velcro' hond is, niet blaft omdat hij zijn eigen stem zo mooi vindt (voor de redenen die ik al genoemd heb is dit wel prima), die van lekker wandelen houdt en niet te bang is, maar lekker nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. De ideale hond zou zich neutraal of vriendelijk opstellen tegenover andere honden en mensen (wat terughoudend is ook prima, maar zeker niet agressief). Wat speels zou leuk zijn, gezien ik het ook leuk vind om af en toe lekker gek te doen en ook sprintjes te trekken door leuke bospaden tijdens wandelingen. We hebben helaas geen tuin, dus daar moet waarschijnlijk ook rekening mee gehouden worden. Hij hoeft geen rekening te houden met andere huisdieren, want die hebben we niet.

We zouden de hond doordeweeks ofwel 4 keer per dag uitlaten of 3 keer, waarvan 1 keer een langere wandeling met uitraasmoment op een speelweide zou zijn. In het weekend vinden we het leuk om een dag apart te zetten om een aantal uur de natuur in te gaan.

Qua grootte zou ik het fijn vinden als hij of zij niet zwaarder is dan rond de 15 kg. Uiterlijk speelt verder dus niet mee, hoewel een gezond ras (niet doorgefokt tot hij amper meer adem kan halen) wel fijn zou zijn. 

Edit: Wat betreft hondensport staat het nog niet op de planning, maar het heeft me wel altijd leuk geleken om iets van speurwerk, carnicross of 'jachttraining (altijd alleen met dummies)' te doen. Ik denk alleen niet dat er een 'hypoallergene' hond van minder dan 15 kg is die zoiets leuk zou vinden. Lange wandelingen gaan in ieder geval wel doen :) 

honden page profiel Lauren, Joekie, Lahja (†) & FlynnLauren, Joekie, Lahja (†) & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie, Lahja (†) & Flynn

De poedel is er in allerlei maatjes en oorspronkelijk een jachthond. Ik denk dat er hier op het forum wel enkele zitten die daar meer informatie over kunnen geven.

Portugese waterhonden werden oorspronkelijk gebruikt om vissen in het net te drijven, maar die zijn wel wat groter dan 15 kg.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Je kunt je eens verdiepen in de Spaanse Waterhond. Wat je zoekt in een hond, gewicht, 'hypoallergeen' kun je in dit ras vinden. Omdat 'hypoallergeen' niet betekent dat je géén allergie kunt hebben voor een niet-verharende hond, is het denk ik wel handig om een hond via een fokker aan te schaffen zodat je eerst kunt kennismaken met het ras en er zo beter achter komt of dit ras of een bepaalde hond kan werken voor jullie.  Adopteren vanuit Spanje via een stichting kan natuurlijk ook, maar mocht het niet goed gaan is het vaak lastiger om terug te geven omdat niet alle stichtingen over goede opvangmogelijkheden in Nederland/België beschikken.

 

Ik vind dat deze Belgische fokker een hele goede beschrijving van het ras en de opvoeding geeft. Volgens mijn hebben kennissen van me daar hun Spaanse Waterhond vandaan http://www.heidehoeve.be/opvoeding/

 

En op dit blog kun je veel lezen over de Spaanse Waterhond en zie je veel foto's: https://weblogdupaysdesvallees.wordpress.com/

 

https://weblogdupaysdesvallees.files.wordpress.com/2005/04/6aa9d19263.jpg?w=400&zoom=2

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" De poedel is er in allerlei maatjes en oorspronkelijk een jachthond. Ik denk dat er hier op het forum wel enkele zitten die daar meer informatie over kunnen geven.
Portugese waterhonden werden oorspronkelijk gebruikt om vissen in het net te drijven, maar die zijn wel wat groter dan 15 kg. "

...en de Portugese Waterhond heeft vrij veel last van genetische ziektes... De Italiaanse Waterhond is over het algemeen blafferiger en ik hoor toch regelmatig over agressieproblemen. Er is hier ook iemand op het forum die een Barbet heeft, een Franse Waterhond - dat ras zou ook kunnen passen maar is ook iets groter dan zijn Spaanse neef.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Ik zou eens kijken in de hoek van de naakthonden. Bijvoorbeeld de Peruaanse naakthond. Geweldige honden, heel puur nog (dat oerkarakter moet je dus wel liggen - ze zijn niet 'moeilijk' maar ook zeker niet slaafs). Ze zijn in sommige opzichten wel vergelijkbaar met windhonden, heel zacht van karakter maar ook behoorlijk onafhankelijk. En heel erg intelligent. Ik vind ze schitterend. Je hebt ze in allerlei formaten, van klein tot middelgroot. Het zijn geen keffers, maar ze kunnen wel waaks zijn. 

American hairless terriers zijn trouwens ook enig (het zijn weliswaar terriers, maar net wat zachtaardiger dan de meeste rasgroepgenoten). Compacte maar stoere hondjes, heel actief en slim. 

Overigens zijn kleine honden niet minder actief dan grotere exemplaren (integendeel vaak zelfs). Ook met kleinere rassen kun je o.a. uitstekend speuren en jachttraining doen! 

En een algemene tip, controleer voor de aanschaf heel uitgebreid of de allergie van je vriend niet toch opspeelt. Niet iedereen met een hondenallergie kan tegen 'hypoallergene' rassen. 

Poedels en waterhonden zijn overigens ook geweldig en zijn er in allerlei soorten en maten. Een familielid van mij, zwaar allergisch voor zo'n beetje alle dieren, heeft sinds een paar jaar een (herplaats)poedel. En dat gaat helemaal perfect. 

honden page profiel WendyWendy

Bedankt voor alle reacties! Dit heeft ontzettend geholpen.

@Lauren, Joekie, Lahja (†) & Flynn, We hebben naar poedels gekeken, maar hebben gelezen dat de twee kleinere varianten toch vrij neurotisch zijn. Hebben mensen hier andere ervaringen mee/kennis over?

@Careana, Wat een fantastische honden hp-heart Ik heb net de website van de Heidehoeve doorgelezen en nog wat meer bronnen bekeken en ze lijken op alle vlakken een perfecte match te zijn :) De blog ga ik zeker ook nog lezen. Zijn er op dit forum mensen met een Spaanse waterhond die ervaringen kunnen delen? Ontzettend bedankt! Ik had waterhonden in de eerste instantie een beetje afgeschreven omdat ik dacht dat ze allemaal vrij groot waren.

 

@Accalia, Ik heb inderdaad ook naar de Peruaanse naakthond gekeken, maar kon me vrij moeilijk een voorstelling maken van hun karakter door vrij tegengestelde ervaringen van mensen en generieke omschrijvingen. Ook heb ik gelezen dat eigenlijk alle naakthonden problemen hebben met hun gebit. Ik zou er wel graag een keer een ontmoeten! Het lijken me heel interessante honden.

We gaan zeker uitgebreid en meermaals testen voor we daadwerkelijk een hond in huis halen. Daarnaast willen we een luchtfilter, anti-allergie stofzuiger en dekens op de banken om alles voor de zekerheid zo goed mogelijk onder controle te houden. Ook zo gezond mogelijk eten zal helpen om de huid en vacht gezond te houden :)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

www.hondenpage.comIk heb zelf een dwergpoedel, superhondje!hij is verre van neurotisch hoor ????.Hij is wel erg speels en stampt wel speeltjes aan jouw voeten om dit duidelijk te maken.

Ben ook allergisch en daarom ook uitgekomen bij dezelfde rassen.

Een Lagotto romagnolo was hier ook nog een optie, maar op wandeling heb ik er toch vanaf gezien.sommigen leken wel border collies qua gedrag,iets to much voor mij :-).

Hier is onze Wilson

516276.jpg

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

De beste test is bij een fokker op bezoek gaan en je neus flink in het nest steken.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

De Lagotto Romagnolo of italiaanse waterhond, zijn fantastische metgezellen!

 

444744.jpg

374152.jpg

384223.jpg

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ik moest ook meteen denken aan een spaanse waterhond, zeker aangezien je het liefst een hond wil adopteren. In Spanje zitten er heel veel in het asiel, en ze hebben een hypoallergene vacht.

 

Zou hij ook niet beter tegen ruwhaar kunnen? Galgo's kunnen namelijk ruwhaar hebben, daar zijn er ook heel veel van ter adoptie. 

 

Heb zelf een halve galgo, maar qua karakter is ze er echt een. Kan het je echt aanraden. hp-heart

honden page profiel WendyWendy

@Paddy, Lucie en Finley (Kees), dat gaan we ook absoluut doen, maar dan moeten we wel eerst weten in welke vacht hij dan het best zijn neus kan stoppen hp-thumbsup De hond moet ook nog bij ons passen natuurlijk.

@Martine, @sneeuwwitje en de dwerg, Ik vind het lastig om goede informatie te vinden over lagotto romagnolo's tegenover Spaanse waterhonden. De ene website zegt dat de gotto's rustiger zijn en minder blaffen en de andere weer dat de Spaanse waterhond dat juist is en de gotto's agressiever zijn. Heeft iemand hier persoonlijke ervaringen mee? 

@Naomi, Dat weet ik niet. Dat hebben we nog niet kunnen testen. Ik sta altijd een beetje sceptisch tegenover het 'ruwharigen zijn meer hypoallergeen omdat de vacht meer huidschilvers vasthoudt' verhaal. De haren vallen toch ook nog gewoon uit? Ik weet dat je van sommige ruwharigen de ondervacht moet plukken, maar galgo's hebben volgens mij maar een enkele vachtlaag? En als je hem/haar aait ben je dan toch net zo ver van huis? Ik zou het wel fantastisch vinden hoor, dus ik hoor het graag als ik fout zit! Ze zijn eigenlijk te groot, maar galgo's zijn de perfecte combinatie van gek doen, lekker kunnen wandelen en samen liggen snurken hp-angel

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wij hebben inderdaad de Franse waterhond (Barbet)

Het alleen kunnen zijn heeft naar mijn idee weinig met een bepaald ras te maken.

Elke hond moet het individueel aanleren.

Bij de Barbet  lees ik op het Barbet forum dat er veel eigenaren zijn, waarvan hun hond veel moeite heeft met alleen zijn.

Onze hond heeft het geluk bijna nooit alleen te zijn, hij vindt het ook niet echt leuk.

Het is geen blaffer,  hij blaft wel eens maar hij stopt snel, hij blaf niet lang door.

Verder is hij erg rustig/lui/aanhankelijk in huis, en buitenshuis erg sportief, werkwillig en energiek.

We gaan dan ook dagelijks met hem op stap, naar het bos, water etc, waar hij kan rennen en ravotten.

Ook werkt hij erg graag, we doen behendigheid, hebben ook speuren, detectie gedaan, hij vindt alles mooi!

Het is geen hond die genoeg heeft aan blokjes rond lopen aan de riem, hij zijn echte werkhonden.

 

Vachtverzorging niet onderschatten!

Kost veel tijd en werk om het goed te houden.

Of veel geld elke 3 a 4 maand om hem bij de trimsalon kort in de vacht te houden.

 

516594.jpg

 

 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Mijn ervaring is dat Lagotti minder argwanend zijn tegenover vreemden dan Spaanse waterhonden, ze zijn over het algemeen ietsje kleiner.  Blaffen : Gioia blaft enkel als ze iets wil (bv. buitengaan of binnenkomen, ze wil niet altijd door de hondendeur smile) of als ze iets hoort wat niet ok is.  Ik vind haar frequentie van blaffen helemaal niet lastig, ze is over het algemeen stil.

Ze speelt dolgraag met een balletje en brengt het steeds terug, en ze is tevreden als ze bij ons is.  Ze is het makkelijkste hondje dat ik ooit heb gehad hp-heart.

honden page profiel WendyWendy

Ojee, ik neigde juist net weer meer naar de Spaanse waterhond doordat ik overal lees dat lagotto romagnolo's zo een intense mentale stimulatie nodig hebben door hun sterke werkmentaliteit en intelligentie. Elke dag 2-2,5 uur wandelen en spelen in het park met in het weekend een dag door het bos of over het strand lopen? leuk! Een keer per week gehoorzaamheidscursus en daarna speurcursussen? Ook hartstikke leuk! We zullen dat ook echt nog wel verder oefenen op andere dagen. Maar elke dag daarnaast nog mentaal intensieve taken voor hem gaan bedenken vind ik toch te veel worden. Hoe is dit in werkelijkheid?

Kunnen ze over het algemeen (na ermee getraind te hebben natuurlijk) los in het bos? Of gaan ze snel achter dieren aan als ze die ruiken/spotten? Niet dat hij perse los hoeft van mij, maar ik denk dat het voor hem zelf juist heel leuk is als hij lekker los kan ravotten.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" @Paddy, Lucie en Finley (Kees), dat gaan we ook absoluut doen, maar dan moeten we wel eerst weten in welke vacht hij dan het best zijn neus kan stoppen  De hond moet ook nog bij ons passen [email protected], @sneeuwwitje en de dwerg, Ik vind het lastig om goede informatie te vinden over lagotto romagnolo's tegenover Spaanse waterhonden. De ene website zegt dat de gotto's rustiger zijn en minder blaffen en de andere weer dat de Spaanse waterhond dat juist is en de gotto's agressiever zijn. Heeft iemand hier persoonlijke ervaringen mee? @Naomi, Dat weet ik niet. Dat hebben we nog niet kunnen testen. Ik sta altijd een beetje sceptisch tegenover het 'ruwharigen zijn meer hypoallergeen omdat de vacht meer huidschilvers vasthoudt' verhaal. De haren vallen toch ook nog gewoon uit? Ik weet dat je van sommige ruwharigen de ondervacht moet plukken, maar galgo's hebben volgens mij maar een enkele vachtlaag? En als je hem/haar aait ben je dan toch net zo ver van huis? Ik zou het wel fantastisch vinden hoor, dus ik hoor het graag als ik fout zit! Ze zijn eigenlijk te groot, maar galgo's zijn de perfecte combinatie van gek doen, lekker kunnen wandelen en samen liggen snurken  "

Bij een ruwharige hond pluk je de dekharen en blijft de ondervacht zitten. Ze verliezen bijna geen haar als ze niet plukrijp zijn. Het lijkt me dat een ruwharige galgo net zo goed te plukken is als een teckel bijvoorbeeld. 

 

Ik ken mensen die alleen  allergisch reageren op stokhaar vachten en soms ook op gladhaar. 

 

Dus Ik kan me voorstellen dat er allergische mensen zijn die tegen ruwharige honden kunnen. Maar dat is iets wat je uit moet proberen denk ik, want je moet het natuurlijk wel zeker weten. 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" @Careana, Wat een fantastische honden  Ik heb net de website van de Heidehoeve doorgelezen en nog wat meer bronnen bekeken en ze lijken op alle vlakken een perfecte match te zijn :-) De blog ga ik zeker ook nog lezen. Zijn er op dit forum mensen met een Spaanse waterhond die ervaringen kunnen delen? Ontzettend bedankt! Ik had waterhonden in de eerste instantie een beetje afgeschreven omdat ik dacht dat ze allemaal vrij groot waren.  "

Ik heb zelf geen ervaring met de Spaanse waterhond. Maar een kennis bij ons uit de buurt heeft na het overlijden van hun vorige hond, voor dit ras gekozen vanwege allergie kind. Het is een hartstikke leuke hond, speelt altijd leuk met de onze. Eigenaar zegt zelf over de hond dat het een fantastisch leuk beest is, maar hij wordt stapelgek van zijn geblaf. Hond is nu 3 jaar, maar het geblaf is er niet uit te krijgen, verder luistert hij perfect.  

Ik lees dat blafgedrag ook terug bij deze fokker.

http://spaansewaterhonden.nl/perro-de-agua-espanol

Zou voor mij een hele dikke reden zijn om niet voor zo'n ras te gaan. De ene zal het misschien erger hebben als de andere, maar het risico zou ik niet willen lopen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Alle verschillende waterhonden hebben zo hun eigen specifieke eigenschappen, die misschien minder leuk zijn.

 

Bv over de Lagotto wordt geschreven dat ze snel terughoudend en angstig kunnen zijn naar nieuwe mensen/situaties.

Dit zijn hondjes die je goed moet begeleiden en socialiseren.

Ook graven ze erg graag, iets om rekening mee te houden als je een tuin hebt.

Maar dat wil niet zeggen dat alle Lagotto's angstige, wantrouwige hondjes zijn, die je tuin kapot maken.

 

De Spaanse waterhonden kunnen fel zijn, blaffers zijn.

De Franse waterhonden hebben een vacht die veel onderhoud vergt, ze kunnen een flink jachtinstinct hebben.

 

Zo heeft elk ras toch zijn eigen specifieke eigenschappen, en verder is het ook een groot deel opvoeding, training hoe een hond zich ontwikkelt.

 

 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Ojee, ik neigde juist net weer meer naar de Spaanse waterhond doordat ik overal lees dat lagotto romagnolo's zo een intense mentale stimulatie nodig hebben door hun sterke werkmentaliteit en intelligentie. Elke dag 2-2,5 uur wandelen en spelen in het park met in het weekend een dag door het bos of over het strand lopen? leuk! Een keer per week gehoorzaamheidscursus en daarna speurcursussen? Ook hartstikke leuk! We zullen dat ook echt nog wel verder oefenen op andere dagen. Maar elke dag daarnaast nog mentaal intensieve taken voor hem gaan bedenken vind ik toch te veel worden. Hoe is dit in werkelijkheid?Kunnen ze over het algemeen (na ermee getraind te hebben natuurlijk) los in het bos? Of gaan ze snel achter dieren aan als ze die ruiken/spotten? Niet dat hij perse los hoeft van mij, maar ik denk dat het voor hem zelf juist heel leuk is als hij lekker los kan ravotten. "

Onze Gioia liep los als ze op zeven weken bij ons was, ik heb haar natuurlijk ook gedragen, ze was nog zo klein.  Elke keer als ze naar me keek, zei ik haar naam en gaf haar wat lekkers en ze kwam als ik haar riep, alles leek moeiteloos te gaan bij haar.   Ze ging nooit achter dieren aan, het enige waar ze achteraan ging was haar balletje, daar was ze gek op.

Ze is nog steeds gek op haar balletje, trouwens!  Ze zwemt/zwom dolgraag.

We doen nu nog één keer (soms twee keer per week) een wandeling van 8 à 10km en dat vindt ze nog steeds leuk, ze is echter ook gewoon blij als we niet wandelen en we gewoon thuis blijven. Ze hoort nu niet erg goed meer, door haar leeftijd, en heeft moeite met het geluid te localiseren, daarom laten we haar nu minder loslopen, maar toen ze jong was, geen enkel probleem, ze kwam altijd als ik haar riep!

Toen ze jonger was, gooide ik dan met haar balletje zodat ze er lekker kon achteraan rennen.

 

Ik zou iedereen een Lagotto aanraden, zolang je geen problemen hebt met het feit dat hun vacht moet onderhouden worden, en je toch regelmatig naar de kapper moet met ze. 

 

Wij hebben ook nog twee Dogo Argentino, als er echter ooit iets gebeurt met Gioia (ze is nu 14) dan komt er terug een Lagotto, het zijn de makkelijkste en aangenaamste hondjes die je je kan voorstellen. hp-heart

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Martine, ik kom wel eens mensen tegen die 2 Lagotto's hebben.

Zijn ook allebei hele lieve en leuke honden, ook niet wantrouwig.

Herken jij dan iets in de Lagotto wat je erover leest, het gereserveerde voor nieuwe mensen en situaties?

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Martine, ik kom wel eens mensen tegen die 2 Lagotto's hebben.
Zijn ook allebei hele lieve en leuke honden, ook niet wantrouwig.
Herken jij dan iets in de Lagotto wat je erover leest, het gereserveerde voor nieuwe mensen en situaties?
  "

Neen, absoluut niet.  Ik herken dit bij Spaanse Waterhonden (ik ken er meer dan één en enkelen hebben dat zeker en vast).

Gioia is gek op mensen maar rustig genoeg om niet tegen ze op te springen.  Nou ja, ik zal wel verliefd zijn, maar ik vind Gioia het beste, leukste en vriendelijkste hondje dat ik ooit gekend heb! innocent

Gioia heeft ook nooit gegraven of iets stuk gedaan.  Het enige dat ze heeft stuk gedaan was een kabeltje van de telefoon toen ze acht weken was , daarna nooit meer!  Ik denk dat dat een ongelukje was wink ik heb weggenomen en elders gezet met een botje en ze was tevreden.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zoals jij Gioia beschrijft, je kon het over Black hebben laughing

Die is precies zo als Gioia, en heeft ook als pup de telefoonkabel doorgebeten ha ha.

 

Er zijn ook wel Franse waterhonden die gereserveerd zijn naar nieuwe mensen/honden/situaties.

Ik weet niet waaraan dat ligt, zal ook wel voor een deel met opvoeding te maken hebben.

 

 

 

 

honden page profiel WendyWendy

" Neen, absoluut niet.... was tevreden. "

Ik heb ondertussen de rasbeschrijvingen van de Lagotto Romagnolo Club Nederland en van de websites van de fokkers die daarbij aangesloten zijn gelezen, en we zijn ondertussen allebei erg enthousiast. We willen binnenkort dan ook contact opnemen met een fokker voor meer informatie over deze honden. Als we daarna nog steeds zo enthousiast zijn hopen we dat we mogen komen knuffelen en/of mee kunnen met een lagotto romagnolo wandeling hp-heart

Mag ik vragen bij welke fokker jij jouw lieverd vandaan hebt (tenzij deze in Belgie zit, dan heeft het misschien niet zoveel zin hp-angel)? Ik vind met name 'de wollige hond' en 'rozenbottels' goed klinken, maar het zou heel goed kunnen dat ik goede fokkers heb 'afgeschreven' op de basis dat ze weinig informatie op hun website hebben staan.

@Noami, Dat is dan nog wel interessant om te proberen! Galgo's zijn wel echt heel leuk. We hebben nog tijd genoeg en willen echt een weloverwogen keuze maken over welke hond we uiteindelijk in huis nemen. Bedankt voor de informatie, ook aan alle anderen! 

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

Hoi Wendy,

Ik krijg 22 oktober mijn Lagotto pup thuis. Voor mijn zoektocht naar een geschikt ras kende ik de Lagotto niet eens. We hebben een superfokker gevonden, echt fijn. Haar honden zijn zo lief, kwamen direct bij ons zitten. Nog even en dan loopt ons kleintje hier thuis rond, ik kan niet wachten. Als je vragen hebt, stel ze gerust.

 

Groeten  Petra

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Het ligt er denk ik aan hoe erg de allergie is. Proberen waard inderdaad.

 

Maar gereserveerd is toch niet erg? Nou verschilt het natuurlijk per persoon wat iemand fijne en niet fijne eigenschappen vindt, maar wat gereserveerd vind ik persoonlijk helemaal niet erg. Fijner als een allemans vriend.

 

Puck is dat ook een beetje en Jaimy juist helemaal niet. Het voordeel is dat puck vreemde mensen voorbij loopt en dus vaak los kan blijven, terwijl Jaimy overal naar toe gaat. Ook bij bezoek wil hij over bij zijn waar veel mensen niet op zitten te wachten, terwijl puck gaat slapen. 

 

Het is net wat je zelf fijn vind denk ik, maar vind het zelf geen nadeel. hp-smile

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Hoi Wendy, onze Gioia komt van een Belgische fokker.  Maar ik weet zeker dat er zeer goede fokkers in Nederland zijn hoor!

Ik ben benieuwd wie je zal kiezen, laat je het weten?  Als er ooit iets met Gioia gebeurt, wil ik terug een Lagottotje hoor!

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

Mijn pup komt bij de Wollige hond vandaan.

honden page profiel WendyWendy

@Petra, Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen door het proces heen! Ik zou het ontzettend leuk vinden om af en toe ervaringen te lezen en update foto's te zien. Ben je van plan dat hier ergens bij te houden? 

@Naomi, Ik denk dat Sylvia de gereserveerde persoonlijkheid noemt omdat dit makkelijker kan doorslaan naar angstigheid en/of agressie wanneer dit niet op de juiste manier begeleid wordt in dit ras (corrigeer me vooral als dat niet klopt)? Ik zie het verder ook niet als een negatieve eigenschap op zich. Mijn favoriete rasgroep zijn de windhonden en daarbinnen zie je dat gereserveerde tegenover vreemden terug in bijna iedere karakterbeschrijving (hoewel zij dan weer vrijwel nooit doorslaan tot agressie volgens mij). Mijn absolute liefde is altijd de Schotse deerhound geweest, maarja, dat zit er gewoon echt niet in tongue-out

Heeft iemand trouwens een idee waarom de Italiaanse windhonden vaak op lijsten met hypoallergene rassen staan? Is het een hype? Is het omdat ze een enkele vachtlaag hebben en vrij klein zijn? Ze hebben geen andere vacht dan whippets of greyhounds toch? Puur uit nieuwsgierigheid hoor, er staat namelijk ook overal dat ze extreem slecht tegen alleen zijn kunnen.

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

Hoi Wendy,

Ik zal de ontwikkeling van Nova hier op de site zetten. Nog iets meer dan een week en dan komt ze. Ik kan niet wachten. Wat we wel al gemerkt hebben, is dat Nova een actieve teef is, en heel erg van knuffelen houdt.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Cystine?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^