Hoe veel werken jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

 

 

Qua werk zijn de honden bij ons niet zoveel alleen. Die van mij kan max 6u alleen zijn, als ze goed uitgelaten is en zeker niet dagelijks. M'n vriend en ik werken redelijk langs elkaar heen. 

 

Maandag 1 uur alleen: sochtends drie uurtjes werken (vriend thuis) en twee uurtjes smiddags waarvan ze één uur alleen zijn. (ik van 15-17 en vriend van 14-16 en hij ook nog savonds) 

 

Dinsdag niet alleen: ik werk 3 uurtjes (15-18), vriend werkt thuis vanaf 14.00

 

Woensdag max 3u alleen: ik werk 3uur sochtends en 3 uur smiddags. Vriend werkt meestal thuis en anders zijn ze de drie uur in de middag alleen.

 

Donderdag 1 uur alleen: zelfde als maandag

 

Vrijdag 1 uur alleen: ik werk van 12-17 en vriend van 7-9 en van half 5 tot half 6 ongeveer. Dus één uurtje alleen.

 

Zaterdag max 4u alleen: ik werk sochtends van 10-13 en vriend van 9.30 tot 13.30. Soms is vriend van 10-11 daarvan thuis. Maar anders met reistijd zijn ze max 4uur alleen. De langste dag wat ze standaard alleen zijn.

 

Zondag: vrij

 

Boodschappen worden thuisbezorgd dus die tijd zijn we ook niet kwijt. En anders doen we boodschappen als ons huisje wordt schoongemaakt, oppas en schoonmaak in een. Verder spreken we wel nog met mensen af of een avondje weg af en toe. Soms regelen we dan oppas en soms zijn ze dan ook nog alleen.

 

6 uur per dag wil ik eigenlijk niet overheen zonder oppas te regelen maar vaak vind ik het al fijn bij minder, want ja, anders wil ik toch altijd snel naar huis. 

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

" Inderdaad, en ik vind ook dat mensen die werken recht hebben op een hond! Elke dag 8u werken maar 10u weg zijn, zo zijn er zeker (jij waarschijnlijk ook) maar de meeste fulltime hebben een 36u of 38u-week en werken bvb in een winkel in de buurt, dan heb je geen lange reistijd. 

Uhm nou in mijn straat rijdt iedereen rond acht uur weg en komt om zes uur weer thuis. En gezien de drukke snelweg  werkt niet iedereen om de hoek ;) Ik werk ook gewoon hoor, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik recht had op een hond. Voor een  hond moet je tijd maken en ik heb mijn leven zo aangepast dat die tijd er is, met hulp van anderen. Ik heb bovendien twee herplaatsers gehad (eentje is overleden eentje woont nog bij mij) van mensen die full time werkten (40 uur soms meer). Beide honden hadden zowel gedragsproblemen als gezondheidsproblemen. Dus recht, nee, ik vind dat honden recht hebben op een goede baas, dat vooral. Waarmee ik  niet zeg dat baasjes niet gewoon moeten werken. Maar kijk eerlijk hoe lang je echt weg bent, blijf eerlijk kijken naar je hond en zorg voor goede oplossingen. Niet iedere hond vind een uitlaatservice fijn, niet iedere ouder wil aan huis gekluisterd zijn omdat hun kinderen geen tijd nemen voor hun hond en niet ieder ras kan leren om alleen te zijn. Daarbij snap ik dat er gewoon gewerkt moet worden en slapen honden ook gewoon veel. Zoals ik al zei ik werk ook. Maar een recht, nee dat is het zeker niet. Ik voel me ook gewoon schuldig als ik te weinig tijd voor ze heb. En dat lijkt mij een heel gezond gevoel.

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Oh trouwens ts geen kritiek naar jou he, je hebt het nog beter voor elkaar dan ik.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

“Iedereen in mijn straat” is absoluut geen representatief beeld. Het zou dan ook verkeerd zijn om op basis daarvan aannames te gaan maken. 

 

Persoonlijk vind ik, als je je enigsinds verdiept in honden, dat signalen van verlatingsangst makkelijk te herkennen zijn. 

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Je las over de knipoog heen merk ik. Dan maar even uitschrijven, Ik bedoelde het ironisch. Maar toch de enige mensen die ik ken die full time werken en een hond een goed idee vinden zijn mensen die het zelf doen. En ze voelen zich ook altijd enorm snel aangevallen. Je raakt dan toch een gevoelig puntje merk ik. Ik geloof echt wel dat er mensen zijn waar het prima gaat, en honden die het kunnen. En ik vind ook dat mensen hier in hun eigen keuzes moeten maken en moeten doen wat goed voelt. Maar ik ken ook echt wel mensen waar het niet goed gaat maar baasjes gewoon hun koppie in het zand steken. Of de hond herplaatsen want het ligt dan altijd aan de hond, die is druk, blaft of sloopt. Verlatingsangst is een extreme vorm maar eenzaamheid en verveling kan zich ook subtiel uiten. Natuurlijk moet je werken en is iedere hond wel eens alleen. Maar iedere dag 8 uur zou mij echt te veel zijn. Dat is een persoonlijke mening geen aanval op mensen die het wel doen ( zeg ik er voor de zekerheid maar bij)

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Nee sorry, aan een knipoog weet ik niet dat het dan ironisch is bedoeld. Internet hé.

honden page profiel melissamelissa 3 doggies

ik werk gemiddeld 10 uurtjes per week, 

vroeger werkte ik 28 uur, en mijn man gewoon fulltime, mijn honden zijn nu "oud" en vooral de grootste hond kan niet meer als 4 uur alleen zijn, dat houd hij niet meer vol.

ik ben gelukkig vrij flexibel kwa werk, dus  het komt bijna niet meer voor dat ze 4 uur alleen thuis zijn, vroeger dus wel... maar als we hele lange werkdagen hadden, of beiden dagdienst.. dan vroeg ik altijd me ouders of schoonouders of ze tussen de middag even met de honden wou lopen..

volgens mij heb je het heel goed opgelost hoor, en als ze het redden en het werkt voor hun en voor jouw dan is het prima toch ? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik werk nu 23 uur, maar hopelijk kan in de toekomst m'n contract opgehoogd worden naar 28 uur.

 

Ik heb wisselende diensten, werk in de zorg. De ene keer laat, andere keer vroeg, de ene keer een 4 uurs dienst, de andere keer 5 uur, weer een andere keer 7 of 8 uurs dienst.

 

Voor de lange diensten laat m'n vader puck uit als hij zelf niet hoeft te werken. Over het algemeen werkt hij veel in de garage, maar af en toe moet hij reizen doen, een dag weg, of een aantal dagen of een week weg. Dan kan hij puck niet uitlaten. Dan heeft ze pech. Het is niet anders soms. Er zal ook gewerkt moeten worden.

Maar was ik dagelijks 10 uur weg, dan was ik niet aan een hond begonnen.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

40u week.  Verandert wel naar een 38u week. 

Lange reistijd ook (35/40 minuten enkel). 

Ik vertrek 's morgens om 6.15u en langste werkdag ben ik rond 16.45u terug thuis. 

 

In de ideale wereld was ik rijk en woonde ik een verlaten natuur gat maar helaas woon ik ook in de reële wereld.   Maar ongelukkig ben ik niet,  noch mijn honden. 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik heb een contract van 24u, dus dat is niet echt full time, maar ik maak makkelijk 10 overuren per week, dus dan komt het meer in de buurt hp-wink

 

Mijn werkdagen zijn erg verschillend maar ik heb sowieso wel 2 hele dagen vrij, dan doe ik altijd wel iets leuks met de honden. 

Verder heb ik soms diensten van 6.00 tot 16.00, dan wandelen ze rond 5.00 en de eerst volgende die thuis komt laat ze dan uit. Als ik dan thuiskom heb ik 9vd10 keer geen zin meer om ook maar iéts te doen, dat beschouw ik dan maar als een rustdag voor ze hp-angel

 

Ik vind jouw schema echt prima eruit zien hoor! Zal nog menig hond van werkende eigenaar jaloers op kunnen zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind het schema prima, mits de honden het aankunnen natuurlijk

 

Ik werk 32 uur in de week, heb wel goede werktijden, van zes tot acht in de ochtend, daarna hoef ik pas van kwart over twee tot kwart over zes te werken, behalve op woensdag dan werk ik van zes tot twaalf. In het weekend ben ik bijna altijd vrij.

Jenna is niet vaak en veel alleen, mijn vriend werkt meestal thuis is alleen soms voor zijn werk onderweg.

 

Als we allebei full time zouden werken en toch een hond willen zou ik wel oppas zoeken.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Uhm nou in mijn straat rijdt iedereen rond acht uur weg en komt om zes uur weer thuis. En gezien de drukke snelweg  werkt niet iedereen om de hoek ;-) Ik werk ook gewoon hoor, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik recht had op een hond. Voor een  hond moet je tijd maken en ik heb mijn leven zo aangepast dat die tijd er is, met hulp van anderen. Ik heb bovendien twee herplaatsers gehad (eentje is overleden eentje woont nog bij mij) van mensen die full time werkten (40 uur soms meer). Beide honden hadden zowel gedragsproblemen als gezondheidsproblemen. Dus recht, nee, ik vind dat honden recht hebben op een goede baas, dat vooral. Waarmee ik  niet zeg dat baasjes niet gewoon moeten werken. Maar kijk eerlijk hoe lang je echt weg bent, blijf eerlijk kijken naar je hond en zorg voor goede oplossingen. Niet iedere hond vind een uitlaatservice fijn, niet iedere ouder wil aan huis gekluisterd zijn omdat hun kinderen geen tijd nemen voor hun hond en niet ieder ras kan leren om alleen te zijn. Daarbij snap ik dat er gewoon gewerkt moet worden en slapen honden ook gewoon veel. Zoals ik al zei ik werk ook. Maar een recht, nee dat is het zeker niet. Ik voel me ook gewoon schuldig als ik te weinig tijd voor ze heb. En dat lijkt mij een heel gezond gevoel. "

Ikzelf heb dat 'probleem' niet want ik werk alle dagen thuis dus ik voel me niet aangevallen, het is wel een mening... Ik vind dat als ik mijn uren buitenshuis deed ik ook goed zou zorgen voor voor mijn hond, hem voldoende uitdaging en beweging geven... Ik vind het heel irritant dat mensen altijd zeggen 'ja, je moet er tijd voor hebben..' neen, je moet er tijd voor maken. Ik vind dat iedereen recht heeft op een hond mits die niks tekort komt, daarmee bedoel ik dat je iemand kan vragen onder de middag even langs te komen, een familielid bvb en je bewust tijd moet maken. Ik ken mensen die heel veel vrije tijd hebben, maar de hond komt niet verder dan zijn eigen tuin, dat maakt een hond ook niet gelukkig... Maar dit is off topic eigenlijk, ik bedoel alleen maar dat mensen die fulltime werken (40u+ is echt zeldzaam hoor, en lange reistijd tja, dat hangt ook van de job af, maar niemand is elke dag langer dan 10u van huis) ook recht hebben op een hond, als je daar bewust voor kiest maak je er gewoon tijd voor, als je thuiskomt heeft de hond op je gewacht de hele dag en dan moet hij eerst uitgelaten worden ipv je huishouden te doen bvb, als je dat niet kan opbrengen smorgens en s'avonds moet je er inderdaad niet aan beginnen, ook niet als je niet werkt... 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik ben dus wel 10u van huis.  Niet 5 dagen per week,  maar wel minumum 2. En dan mag er niets gebeuren op de weg. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Och nee,  het zijn er 4 want de dagen dat ik mijn 'gewone' uren doe is het 10u

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik ben dus wel 10u van huis.  Niet 5 dagen per week,  maar wel minumum 2. En dan mag er niets gebeuren op de weg.  "

En ik ben heel zeker dat jouw hond heel gelukkig is met zijn baasje en niks te kort komt hp-wink 

honden page profiel KlaraKlara

Ik ben ook 10 uur van huis op de dagen dat ik werk en inderdaad met geluk zonder file. Maar schijnbaar ben ik ern zeldzaamheid. Wel jammer van die files dan steeds, snap echt niet waar die vandaan komen als iedereen zo vlakbij zijn werk woont ;). 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik ben ook 10 uur van huis op de dagen dat ik werk en inderdaad met geluk zonder file. Maar schijnbaar ben ik ern zeldzaamheid. Wel jammer van die files dan steeds, snap echt niet waar die vandaan komen als iedereen zo vlakbij zijn werk woont ;-) "

het is gewoon een feit dat het merendeel van de bevolking niet 10u van huis is, er werken ook veel mensen halftijds, of in hun eigen buurt, Chapeau van je dat je die reistijd doet, idem voor maart want zelf zou ik dat bvb helemaal niet willen, maar het is ook maar te zien wat voor job je doet. Er zijn idd veel files, maar niet iedereen is elke dag 10u van huis, of toch niet als koppel allebei dan, er is meestal wel een van de twee die kiest voor wat vrije tijd voor bvb de kids enz

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Dan moet je wel een koppel zijn hehe. 

Ik had mijn huidige job overigens ingewisseld voor een job dichter bij huis,  maar na bijna 3 jaar toch teruggekeerd...  Liever lang van huis en fijn werk dan dicht bij huis en een rot gevoel hebben op je werk.  De uren nu op mijn werk zijn ook wel fijner,  's avonds altijd meer tijd voor v de honden in daglicht ipv in donker thuis komen. (En met huidige job heb ik 38 dagen verlof per jaar en heel wat feestdagen) 

 

Uiteraard zou ik het graag anders zien hoor,  alles kan beter.  Maar je moet roeien met de riemen die je hebt. . 

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Hier zitten de honden van ma tm do 8 uur alleen. Vriend werkt fulltime en is elke dag 10,5 uur van huis weg, ik werk parttime. Naast mijn werk besteed ik dus zoveel mogelijk tijd aan de honden.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Ik denk eigenlijk dat het belangrijkste is waarbij je jezelf goed voelt. De uren die je noemt en de opvang die je kan regelen klinken voor mij zeker goed genoeg. Kan je financieel de promotie goed gebruiken? Geeft het je extra uitdaging die je nodig hebt of ga je zelf het liefste eigenlijk voor je vrije tijd?

Ik werk fulltime omdat ze echt iemand voor 40 uur zochten. Nu is mijn vriend 3 dagen in de week thuis en hebben we voor de andere 2 dagen een oppas die minstens 1 uur langskomt maar als ik de keus zou krijgen dan zou ik liever 36 uur gaan werken zodat ik extra tijd voor onze hond heb. Ook al komt hij nu echt niks tekort.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Werken zegt niet alles... Ik werk parttime maar mijn hond is denk ik meer “alleen” dan van iemand die kaal een fulltime baan heeft.

 

Vandaag ben ik vrij maar heb ik in de ochtend paardrijles op het paard van mijn instructrice. Hond gaat er voor uit, hond gaat uit als ik thuis kom (half 12). Dan heb ik nu even om te eten en te douchen dan kan ik straks naar de tandarts. Tegen die tijd is het zowat weer etenstijd, hond gaat weer uit, maar dan staat er nog een 4 benig wezen te wachten die getraind moet worden. Ben ik weer weg voor een uur of 3.

 

Vrij noemen ze dat. Mijn hond heeft gelukkig een oppas opa en oma die ook nog wel een rondje met haar om willen dus maximaal is ze vier uurtjes alleen. Maar werken is niet alles. Alle andere verplichtingen aan familie, vriendinnen, schoonfamilies... Komt er ook nog allemaal bij. En dan moet je huis nog schoon en moet je nog eten het liefst. (En dan heb ik geen kids wauw als je die ook nog hebt).

 

Ik vind het knap hoe mensen het allemaal doen. Zullen ook keuzes zijn allemaal. Zolang je het goed kunt regelen en de honden blij zijn ja... Meer is er niet te willen toch?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond blijft bij baasje.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^