Ziva’s agility topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wauw wat zijn jullie er op vooruit gegaan zeg tov vorige club!!! 
kan je na sprong 4 geen franse wissel doen ? 
ja die raakvlakken... moet je mij niet vertellen. Nu gaat het raakvlak op de A schutting bij ons meestal wel goed.  "

Ik heb ook het idee, maar ik kan me vergissen dus vraag aan jou, dat raakvlakken makkelijker zijn met kleinere hondjes? Of klopt dat niet?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Met een franse wissel, wissel je voor je hond en dan sta je aan de juiste kant van de tunnel zonder al te veel tijd te verliezen maar dan moet je wel wat voor je hond kunnen zijn natuurlijk. Maar anders loop je jezelf vast aan en achter die tunnel. 

honden page profiel *** Wienske & Djangie ****** Wienske & Djangie *** 3 doggies

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

Wat een leuke filmpjes Vera hp-thumbsup 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Met een franse wissel, wissel je voor je hond en dan sta je aan de juiste kant van de tunnel zonder al te veel tijd te verliezen maar dan moet je wel wat voor je hond kunnen zijn natuurlijk. Maar anders loop je jezelf vast aan en achter die tunnel.  "

Ja, en dat laatste is dus nog een probleem!

Hopelijk gaat daar verbetering in komen met de target. Ik twijfel nog of ze daar op af zal gaan tijdens de les. We gaan het zien!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wat een leuke filmpjes Vera   "

Dank je wel!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Afgelopen week heb ik vanwege de regen helaas niet meer kunnen oefenen op de paaltjes. Wel heb ik binnen de target nog geoefend. Gisteren hadden we weer les.

 

En het parcours was echt lastig! 
536826.jpg

 

Doordat de tunnels onder hoogtetoestellen lagen, moesten we een heel stuk omlopen, zowel als de hond foor de tunnel ging als wanneer die het hoogtetoestel nam. En nee, we mochten niet onder de kattenloop door, helaas.

 

We deden eerst 1t/m5, toen 1 t/m 11, dan 12 t/m 22 en vervolgens alles achter elkaar. Gelukkig waren we maar met 4 honden!

 

Ziva heeft het weer enorm goed gedaan! 1 t/m 5 was voor ons geen probleem.
Bij het stukje 1 t/m 11 kwamen er raakvlakken aan bod. Ik had met Ziva goed geoefend op de targets en wat denk je... in haar enthousiasme kíjkt ze er nog niet naar, ze springt er zó overheen. Gelukkig heb ik meer trucjes die ik kan gebruiken!

Bij poging nummer twee heb ik heel overdreven aan Ziva (die braaf bij de eerste sprong stond te wachten) laten zien dat ik op die plekken iets lekkers neer legde. Ziva is bepaald niet dom, maar wel braaf! Ze liet de snoepjes mooi liggen tot ze bij de raakvlakken was en toen ging het goed.

De rest van de honden in de groep hebben de snoepjes niet meer nodig, ik hoop ze bij Ziva ook snel weg te kunnen laten. Ik weet nog steeds niet helemaal of dit wel de juiste methode is om haar duidelijk te maken wat ik wil. Ik ben bang dat ze de raakvlakken weer gewoon over gaat slaan als de snoepjes weg zijn. Het liefst zou ik thuis een hoogtetoestel hebben om het haar te leren, maar dat zal niet gaan lukken.

 

Vervolgens kwam stukje 12 t/m 22. Ook dit ging helemaal niet onaardig! De instructeur had gezegd na de paaltjes niet richting de tunnel te gaan lopen, anders zouden de honden die in schieten ipv de sprong te nemen. Ziva, eigenwijs ik-doe-altijd-alles-anders geval, schoot natuurlijk de andere kant op en nam sprong 4 ipv 13 hp-frusty

De kattenloop vond ze even gek, ze ging er op en vervolgens liep ik weg (ik moest om de tunnel heen), dan zou het wel niet goed zijn dacht ze en ze sprong er af. Gelukkig was ze nog niet al te ver. Even opnieuw dus, nu rustiger en haar vertellend dat ze het goed deed.  De sprongenserie aan het eind ging erg goed!

 

Nou, toen kwam het... het stuk waarvan ik vooraf al dacht ‘hoe ga ik dat in hemelsnaam doen?’

Namelijk alles achter elkaar en dan met name de twee tunnels met daarachter de paaltjes. Vooraf had de instructeur gezegd dat we dit niet zouden doen, te moeilijk nog voor ons. Maar ja, we waren maar met 4 en er was tijd over. Toch maar gewoon proberen dus!

Wel gaf hij aan dat het niet erg was als je een pauze in lastte tussen de sprongen en de paaltjes en het als twee losse delen beschouwde. Maar we konden het allicht proberen toch? Dus ik heb weer mooi al mijn snoepjes neer gelegd en Ziva deed het super goed! Er was een onhandig moment voor de paaltjes, waar Ziva naar mij toe kwam voordat ik haar richting paaltjes kon sturen, maar dat ging al heel wat beter dan ik had gedacht. Het waren zeker geen twee losse stukken die we deden.

 

komende week zal ik weer meer kunnen oefenen maar het kan goed zijn dat ik niet naar de les ga zaterdag. Er wordt 30 graden voorspeld, dat is voor Ziva te warm om te lopen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Zo dat is een loop rondje zeg :D 

de A schutting, wil je dat ze stopt? Dus 2o2o (achterpoten op het toestel) of wil je dat ze door loopt? Want 2o2o kan je in princiepen thuis wel oefenen op een plank eerst zonder snelheid en dan met snelheid. Het dekseltje dat je legt kan je in princiepen met een plank thuis ook wel oefenen. Eerst enkel plank en dan met sprong voor en achter bijvoorbeeld.

 

Hebben ze op deze club geen “aanleer klas”? Zodat je het dak kan hertrainen? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb ook het idee, maar ik kan me vergissen dus vraag aan jou, dat raakvlakken makkelijker zijn met kleinere hondjes? Of klopt dat niet? "

Sorry lees je vraag nu pas. Nee dat is niet zo (wel hele kleine hondjes zoals formaat chihuahua enz). Ik ben al van december bezig met udhai zijn vlak te hertrainen van 2o2o naar running en dat vraagt heel veel training. Wel is het zo dat mensen met kleine honden vaak maar op “goed geluk” lopen omdat met er vanuit gaat dat een snelle border grotere passen neemt maar moest ik geen methode nemen en op goed geluk gaan zouden mijn shelties gewoon van hoog er af springen. Ook de a schutting nemen ze maar 3-4 passen door hun snelheid. 

zelfs mijn kleinkeesje max begon na een tijd hoger en hoger af te zetten aan de brug. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Sorry lees je vraag nu pas. Nee dat is niet zo (wel hele kleine hondjes zoals formaat chihuahua enz). Ik ben al van december bezig met udhai zijn vlak te hertrainen van 2o2o naar running en dat vraagt heel veel training. Wel is het zo dat mensen met kleine honden vaak maar op “goed geluk” lopen omdat met er vanuit gaat dat een snelle border grotere passen neemt maar moest ik geen methode nemen en op goed geluk gaan zouden mijn shelties gewoon van hoog er af springen. Ook de a schutting nemen ze maar 3-4 passen door hun snelheid. 
zelfs mijn kleinkeesje max begon na een tijd hoger en hoger af te zetten aan de brug.  "

Geeft niet hoor! Weer iets geleerd vandaag!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Zo dat is een loop rondje zeg :-D 
de A schutting, wil je dat ze stopt? Dus 2o2o (achterpoten op het toestel) of wil je dat ze door loopt? Want 2o2o kan je in princiepen thuis wel oefenen op een plank eerst zonder snelheid en dan met snelheid. Het dekseltje dat je legt kan je in princiepen met een plank thuis ook wel oefenen. Eerst enkel plank en dan met sprong voor en achter bijvoorbeeld.
 
Hebben ze op deze club geen “aanleer klas”? Zodat je het dak kan hertrainen?  "

Ja, dat was het net!

Ik heb het liefst een running contact. Ik heb er mooie voorbeeldjes van gezien op youtube en het lijkt me een fijne methode. Ten eerste hoef ik dan niet met mijn timing er bovenop te zitten om snelheidsverlies te voorkomen en ten tweede vermoed ik dat Ziva tijdens het lopen nog geen seconde luistert naar wat ik zeg, ze doet alles op lichaamstaal. En dat vind ik al moeilijk genoeg te controleren, laat staan dat ik er nog een commando aan toe moet voegen. Dat kan ook weer voor problemen zorgen. Het lijkt me makkelijker als Ziva dit zelf in de had heeft. Dat vertrouw ik haar ook toe (uiteindelijk dan), want zolang ze weet wat ik van haar verwacht, zal ze het ook netjes doen. Net zoals ze van de snoepjes af bleef en ze die pas op at toen ze het toestel had gehad.

 

Er is wel een les voor absolute beginners, waarin de toestellen en ook de raakvlakken (deels) aangeleerd worden. Maar ik zou daar dan alleen voor de raakvlakken naartoe gaan en die worden daar op dezelfde manier aangeleerd als we nu doen, heb ik al begrepen. Bovendien is dat nog niet klaar als mensen naar het volgende niveau doorschuiven; ik begreep van de rest dat zij nog lang met schoteltjes en snoepjes hebben gewerkt.

 

Het is een onderdeel waarop te zien is dat we een andere achtergrond hebben dan de meeste; Ziva en ik zijn (vergeleken met de rest van de groep) al goed op elkaar ingespeeld als het gaat om richtingen en wissels. Vooruit werken gaat ook redelijk als ik de instructeur moet geloven. Maar raakvlakken zijn iets waar we verschrikkelijk achter lopen.

 

Ik ga de target thuis verder oefenen en ik blijf nadenken over een manier om een raakvlak te kunnen nabootsen. En dan vooral om dat schuin te maken zonder dat de hele boel gammel is en in elkaar stort als er een enthousiaste hond over heen gaat.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ja ik vind een running op een dak ook beste optie. Vind het best belastend om ze daar op te laten stoppen. 

hij wij runnings op het dak aanleren is met behulp van “balken” op 2 plaatsen te leggen zodat ze hun passen leren zetten. Maar dit leren wij eerst met een laag dak. Bij sommige honden werkt dat wel om achteraf toe te voegen en die honden zitten dan gelijk in het vlak maar bij sommige werkt dat toch niet achteraf. 

wat je ook kan doen is trainen zoals ik mijn kattenloop train en dat is door een “mat” te leggen. Die mat train je dan eerst zonder dak en dan op het dak.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

dubbel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

voorbeeld van hoe we dak trainen (is een video nog van voor dat ik begon met runnings op kattenloop). 

je ziet hier dat udhai 1 sprong maakt in rood gedeelte en 1 in vlak. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Mooi voorbeeld Sheltieduo!


Afgelopen vrijdag stond ik in tweestrijd; moest ik me afmelden voor de les van zaterdag of niet? Het zou gaan regenen en iets gaan afkoelen. Maar Ziva kan erg slecht tegen warmte en ik was bang dat het erg benauwd zou zijn. Uiteindelijk bericht gekregen dat de les door ging maar ik heb me toch afgemeld. Zaterdag was het inderdaad nog verrassend warm en stikbenauwd, dat was de goede keuze dus!

 

Inmiddels is het afgekoeld en gisteren heb ik voor het eerst sinds vorige week maandag weer geoefend. Ik heb de paaltjes met Ziva gedaan, zo wordt er al steeds beter in om op afstand de goede ingang te vinden. Ze steekt ook eigenlijk altijd aan de goede kant in, heel fijn want dat scheelt veel oefenen! Ze is nu ongeveer even zeker van zich zelf als ik links van de paaltjes sta als wanneer ik er rechts van sta.

 

Ik ben ook een beetje gaan joggen terwijl Ziva de paaltjes deed. Ik ga niets sneller dan wanneer ik loop maar het geeft Ziva een boost: sneller, sneller, sneller! Vrouwtje rent!

Ze maakt de paaltjes af maar slaat dan wel af en toe een stukkie over. Oefenen, oefenen, oefenen!

 

Ze vindt het wel nog moeilijk om de juiste ingang te vinden als ik niet voor of ernaast sta, maar al een klein stukje verder. Dan moet ze een stukje terug lopen zeg maar, en dat snapt ze nog niet goed. Ze begint dan niet bij de eerste paaltjes. Maar ik snap wel dat dat lastig is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Mooi voorbeeld Sheltieduo!
Afgelopen vrijdag stond ik in tweestrijd; moest ik me afmelden voor de les van zaterdag of niet? Het zou gaan regenen en iets gaan afkoelen. Maar Ziva kan erg slecht tegen warmte en ik was bang dat het erg benauwd zou zijn. Uiteindelijk bericht gekregen dat de les door ging maar ik heb me toch afgemeld. Zaterdag was het inderdaad nog verrassend warm en stikbenauwd, dat was de goede keuze dus!
 
Inmiddels is het afgekoeld en gisteren heb ik voor het eerst sinds vorige week maandag weer geoefend. Ik heb de paaltjes met Ziva gedaan, zo wordt er al steeds beter in om op afstand de goede ingang te vinden. Ze steekt ook eigenlijk altijd aan de goede kant in, heel fijn want dat scheelt veel oefenen! Ze is nu ongeveer even zeker van zich zelf als ik links van de paaltjes sta als wanneer ik er rechts van sta.
 
Ik ben ook een beetje gaan joggen terwijl Ziva de paaltjes deed. Ik ga niets sneller dan wanneer ik loop maar het geeft Ziva een boost: sneller, sneller, sneller! Vrouwtje rent!
Ze maakt de paaltjes af maar slaat dan wel af en toe een stukkie over. Oefenen, oefenen, oefenen!
 
Ze vindt het wel nog moeilijk om de juiste ingang te vinden als ik niet voor of ernaast sta, maar al een klein stukje verder. Dan moet ze een stukje terug lopen zeg maar, en dat snapt ze nog niet goed. Ze begint dan niet bij de eerste paaltjes. Maar ik snap wel dat dat lastig is. "

Die ingangen zijn in begin vaak lastig voor de hondjes. Dat komt wel goed hoor! Idd oefenen oefenen oefenen :D 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik moet het gewoon even kwijt, Ziva doet het zó knap met de paaltjes! hp-heart

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wauw wat goed! hp-thumbsup

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Even een update over de les van afgelopen zaterdag. Beetje laat, haha!

 

Het parcours leek bedrieglijk simpel. Een zigzagvorm; heen, terug, heen, terug, heen en terug. 

De paaltjes stonden er in. De instructeur begon de bogen al naar beneden te doen maar dat hoefde niet van mij. Ziva deed ze super, de eerste keer stapte ze er vlak voor het einde uit maar vanaf dat moment deed ze ze erg goed én snel! Het was duidelijk te zien dat er geoefend was. Daar ga ik dan ook zeker mee door!

 

Over het lopen van het hele parcours was ik niet zo tevreden. Ik denk dat ik het wat onderschat heb en daardoor niet genoeg na dacht over de wissels die ik maakte. Ik denk dat ik het beter had kunnen doen. Maar dat is nu te laat om nog iets aan te doen. We kregen ook geen plattegrondje meer van te voren dus het was ter plekke verkennen.

 

Dan de wip... Tot nu toe heb ik die een keer gedaan voordat we hem in het parcours tegen kwamen. Dat ging erg goed en ik dacht het deze keer over te kunnen slaan. Niet dus undecided

 

Ziva gaf zichzelf vliegles hp-frusty

Een flinke stap achteruit maar gelukkig hoef ik niet helemaal opnieuw te beginnen met aanleren. 
We hebben hem daarna nog een paar keer geoefend, de eerste keer met de wip héél langzaam laten zakken. Ziva wilde er wel 10 keer afspringen maar ze bleef tóch staan, brave, dappere meid dat ze is. En nee, ik hield haar niet bij haar halsband vast, ze liep los en had er af gekund.

De keren daarna ging het beter, sneller. Maar niet zo goed als eerst, we moesten de wip wel tegenhouden.

 

Balen! Maar niet onoverkomelijk, ze komt er wel weer overheen. Voorlopig ga ik de wip wel weer vooraf een keertje doen. De instructeur heeft nu ook een idee van hoe ver we gekomen zijn want ze kon hem in haar eentje, hoewel niet op volle snelheid. Het is even afwachten hoe lang het duurt eer we weer op dat niveau zijn, dat kan de komende les al weer zijn of pas over een paar weken. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Overigens heb ik bericht gehad van mijn oude school (ik ben daar nog lid tot het eind van het jaar dus ik krijg de nieuwsbrief nog). Zij hebben besloten de puppycursus wel weer te starten maar de rest van de lessen pas na de zomerstop weer.

En ik heb bericht van de nieuwe school: dat ze dit jaar geen zomerstop houden omdat er al zo veel lessen uitgevallen zijn hp-shiny natuurlijk zullen er lessen uit vallen ivm vakantie instructeur en geen vervanger, of te warm weer.

 

Maar het verschil maakt me des te blijer dat ik de overstap gemaakt heb!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Fijn dat je kan blijven trainen deze zomer! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het ontevreden gevoel van vorige week heb ik vandaag van me af kunnen schudden!

 

Het is een goede les geweest, Ziva luisterde goed, deed goed haar best. De wissels gingen veelal zoals ik dat wilde. Ziva had geen problemen met de wip, die heb ik wel voor het begin van de les alvast een keertje met haar gedaan. De paaltjes gingen erg netjes, ik ben steeds vaker op tijd waar ik zijn moet omdat ik inderdaad (fluistert zachtjes) Ziva wat verder weg kan sturen laughing

 

Het ging zo goed dat we twee van de drie stukjes in één keer foutloos hadden en de laatste hoefde maar één keer opnieuw. Bijna jammer, ik had graag meer gelopen, haha!

Vervolgens schoot Ziva bij het doen van de volledige ronde, ergens de verkeerde kant van een tunnel in, dat was wel even jammer.

Volgens de instructeur was het puur het feit dat ik op de verkeerde plek stond. De ene tunnelopening lag recht op Ziva’s lijn, de juiste opening lag iets rechts daarvan. Ik stond (van Ziva uit gezien) links van haar lijn. Had ik óp haar lijn gestaan, dan had ze de verkeerde opening niet gezien (want ik stond er dan voor) en naar mij gekeken voor een aanwijzing en de juiste ingang gepakt. Ik gaf namelijk de aanwijzing wel, op de goede manier en op het juiste moment, maar Ziva keek niet omdat ze de opening voor haar neus zag.

Maar: ‘Die raakvlakken komen echt wel goed en de wip kan ze ook zelf, dat moet je los gaan laten, ze doet het goed!’ aldus de instructeur. hp-shiny

 

En dan het leuke nieuws: de instructeur stuurde later vandaag een aankondiging voor een vriendschappelijke agilitywedstrijd eind augustus, met de mededeling dat wie eilde, zich in kan schrijven. Op de vraag wie van de groep hier volgens hem klaar voor waren, was het antwoord: ‘Vera en Ziva sowieso, die en die denk ik ook wel.’ Een mega compliment en het strookt ook met mijn idee dat we telkens wel érg snel klaar zijn met de rondes tijdens de les.

 

Ik weet nog niet of ik het daadwerkelijk ga doen, ik heb geen tijd om regelmatig wedstrijden te doen maar af en toe eentje die toch in de buurt is, dat is misschien wel leuk. Als ik mee doe is dat in de debutantenklasse en staan de wip, paaltjes en band niet opgesteld.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat fijn! Zo een wedstrijdje moet je als training zien, dat komt zeker goed! 

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Frisbees terugbrengen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^