Ziva’s agility topic: nieuwe club gevonden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Veel succes met de zoektocht! Ken je de groep “Agility Nederland” op Facebook? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Bedankt!

Nee, die ken ik niet maar ik heb ook geen facebook. En daar begin ik ook liever niet aan.

 

Ik heb afgelopen dinsdag gebeld met iemand van KC de Kempen om wat meer te horen over hoe de lessen daar gegeven worden. Dat klonk alvast erg goed! De lessen worden er gegeven door mensen die zelf wedstrijden lopen en zij krijgen op hun beurt weer les van anderen, die op hoger niveau lopen.

Ik heb daar de mogelijkheid wissels te leren, Belgisch, Frans, Duits. Ziva meer vooruit sturen, voor een sprong al te laten weten welke kant ze op moet. Dingen die tot nu toe niet structureel aangeleerd zijn, de meeste benamingen kende ik alleen omdat ik ze op internet tegen gekomen was.

 

Ik kan daar een keer met Ziva langs komen om een les te bekijken en om Ziva’s niveau te bepalen. Ik hoop dat dat volgende week zaterdag kan.  Mocht het allemaal bevallen dan kom ik op de wachtlijst te staan. Want ondanks dat hier alleen al op de zaterdag 10 groepen les krijgen in de behendigheid en er ook op maandag, dinsdag en woensdag lesgegeven wordt (aan kleine en wedstrijdhonden), zitten alle groepen vol.

 

In de tussentijd blijf ik verder kijken naar andere plekken waar ik voor een betaalbare prijs beter les kan krijgen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Goedemorgen!

Het is alweer twee maanden geleden dat ik op zoek ging naar een nieuwe club, inmiddels heb ik deze gevonden bij KC de Kenpen.

Ik heb daar een keer met Ziva mee gedaan om ons niveau te bepalen en ben gisteren nog een keer gaan kijken, maar dan zonder Ziva.

 

Wat ik zag beviel me erg goed! Een professionele club die ook meerdere groepen wedstrijdlopers heeft. Op basis van niveau wordt je in een bepaalde groep ingedeeld; er is een aparte groep voor de echte beginners, in de groep direct erna worden de eerste handling-dingen geleerd. Denk dan aan de hond vooruit sturen en verder van je af laten werken. Daarboven zitten nog de groepen voor gevorderden en wedstrijdlopers.

 

Toen ik met Ziva mee deed, bleek dat wij wat niveau betreft in de gevorderden groep zouden passen. Gisteren ben ik zonder Ziva gaan kijken bij een wedstrijdgroep en een na-beginners groep (bij gebrek aan een beter woord).

Op basis van wat ik zag en van mijn contact met een van de docenten daar, lijkt het het beste te zijn voor ons om in de na-beginners groep te komen.

 

Op onze eigen manier kunnen we al meer, maar om daar verder te komen zullen we een andere manier van doen moeten aanleren. En dan kun je beter een stapje terug doen.

Dit geeft ook de kans om Ziva goed de paaltjes, wip en raakvlakken aan te leren. En om dus te beginnen met haar vooruit en van me af te sturen.

 

Ik heb me gisteren direct ingeschreven, helaas zal ik wel moeten wachten tot er plek is in een van de groepen. Vanochtend heb ik dit ook gezegd bij onze huidige club. Ik had daar mijn wensen al eens aangekaart dus het kwam daar niet als een verrassing. Ziva heeft mijn punt nog eens duidelijk gemaakt door de hele les echt super te lopen.

 

Voorlopig gaan we daar nog even door, en zodra er plek is bij KC de Kempen, gaan we daar beginnen!

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Succes met nieuwe club en ziva 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hopelijk komt er snel een plekje vrij!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

I hope so!

In maart zouden ze gaan schuiven; groepen samenvoegen of juist splitsen. Hopelijk komt er dan een plekje vrij maar dat is niet gegarandeerd.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vorige week heb ik goed nieuws gekregen: we kunnen instromen op de nieuwe hondenschool!

 

Helaas werd het vrij snel gevolgd door minder goed nieuws; de eerste les, die afgelopen zaterdag zou zijn, ging niet door. Door alle regen was het veld te nat. Hopelijk kan het komende zaterdag wel door gaan!

 

Bij de oude hondenschool maken we het lessenblok, dat pas een paar weken geleden begonnen is, wel nog af. Dat betekent nog een maand of twee. Daar hebben we gisteren dus gewoon les gehad (het veld daar heeft geen last van nattigheid door de regen, dus dat ging gewoon). Het is echt wel opvallend dat we in ongeveer anderhalf jaar tijd van beginner, naar een van de beste combinaties van de groep zijn gegaan.

 

Waar Ziva me een jaar geleden nog regelmatig voor de voeten liep en niet begreep wat de bedoeling was als ik een wissel deed, gaat dat nu veel beter! Ook de ingewikkeldere parcours gaan stukken beter en vaak vliegen we er door heen!

Gaat het dan altijd foutloos? Nee, natuurlijk niet! Maar ik weet steeds beter wat ik kan doen om Ziva duidelijk te maken welk toestel ze moet nemen en weet beter in te schatten waar en hoe ik mijn wissels kan maken. Hierbij heb ik ook veel aan al het leeswerk dat ik doe en alle filmpjes die ik op youtube kijk - ik heb inmiddels een afspeellijst met zo’n 40 filmpjes erin! Van simpele grondoefeningen als het volgen van de hand, tot het analyseren van de houding van de handler tijdens het lopen van een wedstrijd.

 

Om een mooi voorbeeld te geven; er was een parcours waarbij Ziva aan mijn linkerhand liep bij het ingaan van de tunnel. De tunnel lag in een U bocht en bij het eruit komen wilde ik Ziva aan mijn rechterhand hebben. De eerste poging ging mis, ik stond op het juiste moment op de juiste plek maar Ziva ging aan mijn linkerhand verder. Bij poging twee (jullie zullen nog wel weten dat we alle parcours twee keer lopen, de tweede keer om te verbeteren) herinnerde ik me dat het bij een achterwaartse wissel (ik stond met mijn rug naar de tunnelopening) belangrijk is om ook over de juiste schouder naar de hond te kijken.

Dus naast dat ik op het juiste moment op de goede plek stond en mijn rechterarm uit stak, keek ik ook over mijn rechter schouder naar Ziva. Ik zag haar de tunnel uit komen, zag dat ze naar mijn linkerhand wilde gaan maar al binnen een halve seconde pakte mijn signalen op en ging naar mijn rechterhand.

 

Zulke momenten gaan enorm snel voorbij, ik heb nog geen seconde stil gestaan (als ik überhaupt al echt heb stil gestaan) om Ziva na de tunnel op te vangen voordat we weer in volle vaart doorgingen. Het is ontzettend moeilijk om je bewust te zijn van alle lichaamstaal die je op dat korte moment hebt én je bewust te zijn van wat de hond allemaal oppikt. Iets kleins als een halve seconde lang over de (juiste) schouder kijken, kan het verschil maken tussen op de goede manier verder gaan, of een verkeerd parcours lopen en dus een diskwalificatie krijgen.


Wat ik soms nog verrassend lastig vind, is het benoemen van het juiste toestel. Je bent zo druk bezig met alle signalen die je af geeft om te zorgen dat de hond het juiste parcours loopt, dat ik soms niet op het juiste commando voor het volgende toestel kom. Gelukkig gaat het met lichaamstaal zo goed dat dit vaak ook niet meer nodig is waardoor commando’s soms wel eens uitkomen op ‘dak kat hoog brug... dinges! Ja goed zo!’

Ach verbeterpuntjes blijf je houden hp-angel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Je moet inderdaad aan veel denken. Na een tijdje worden bepaalde zaken een “routine” en gaat zoiets vlotter maar ik vergis me ook nog vaak hoor hp-angel 

 

fijn dat jullie mogen instromen op de nieuwe club! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het zit ons niet mee op de nieuwe club.

Afgelopen zaterdag zijn de lessen wederom afgelast vanwege een te nat veld.

Komende zaterdag zullen ze niet door gaan vanwege het coronavirus en het risico bestaat dat dit langer door zal werken.

 

We wachten geduldig af.

Afgelopen zondag wel les gehad op onze oude club.

Ziva had enórm veel energie en was non stop aan het blaffen als we een rondje liepen. De eerste helft van de les heb ik daarom alleen non-verbale signalen gegeven; ik heb inmiddels ervaring met over haar heen schreeuwen, het lukt niet en ik weet dat we hier alleen maar allebei zeer gefrustreerd van raken.

Dat is wel een goede oefening en zo leer je dat het op die manier ook kan. Het voelt wel vreemd om je mond te houden op zo’n moment!

honden page profiel *** Wienske & Djangie ****** Wienske & Djangie *** 3 doggies

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

Jammer dat het weer niet door ging. Als Ziva zoveel energie heeft is het dan geen idee om haar van te voren nog even ergens los te laten, zodat ze al wat energie kwijt is?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Jammer dat het weer niet door ging. Als Ziva zoveel energie heeft is het dan geen idee om haar van te voren nog even ergens los te laten, zodat ze al wat energie kwijt is? "

Dat doe ik al hp-wink

In dit geval kwam het omdat we zaterdag wat minder hadden gedaan, denk ik.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij hebben ook al lang niet meer buiten getraind wegens te nat. hp-cry

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ja, erg jammer!

komend weekend heb ik zelfs helemaal geen les, allebei de scholen sluiten de deuren ivm corona.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ja, erg jammer!
komend weekend heb ik zelfs helemaal geen les, allebei de scholen sluiten de deuren ivm corona. "

Hier ook geen trainingen tot 3 april. Ik neem ook ergens privé training en in Hoogerheide kan je privé wel trainen/veldje huren. 

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Speurlessen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^