Voerstandaard gebruiken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Vraag me af wat de voor- nadelen zijn van het voeren in een verhoogde voerstandaard? Je leest erg tegenstrijdige berichten over hond wel of niet op slokdarmhoogte voeren. Ook over het mogelijk verhoogde risico op een maagtorsie. Iemand nuttige info hierover? 

 

Mijn hond krijgt al van jongs af aan z’n eten in zo een verhoogde voerstandaard. Echter maakt dit enorm veel herrie. Hij likt de bakken helemaal schoon en dat gaat met zoveel geweld en zoveel herrie dat de buren het zelfs horen tongue-out. Komt door die RvS bakken die in de ringen van de standaard op en neer gaan. Ook ligt het water uit de waterbak ernaast zowat over de hele vloer want het klotst alle kanten op...  hp-frusty

 

Klinkt bijna alsof die verhongerd en bijna nooit eten krijgt hier, of hij krijgt gewoon heeeeeluh lekkere brokken wink

 

Vaak staan hierom de voerbakken op standaard ook buiten in de tuin. Maar nu het kouder wordt en slechter weer ben ik opzoek naar een alternatief voor binnen. Kom al snel uit bij stevige voerbakken voor op de grond, dus niet meer op hoogte. Vraag me nu dus af of laag eten beter is of juist niet...? En iemand ervaring met goed stevige bakken die niet over de hele vloer gaan en in de vaatwasser kunnen? 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

71531.jpg71530.jpgH

515111.jpg     Voer al meer dan 40 jaar in verhoogde bakken, maak ze zelf....

prullenbakken van ikea, bodem eruit, op maat gemaakt voor de bak, de bakken gaan in de wasmachiene, en de prullenbak maak ik met azijn schoon...ontsmettend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

71986.jpg71546.jpg71544.jpg    Allerlei maten, ze heten Bamsebakken....prullenbakken bij ikea, allerlei kleuren, kan je ook binnen zetten....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Kun je niet een postbode elastiek (zo'n grote) om de voerbak trekken net tot onder de rand zodat de elastiek dat geluid voorkomt? 

Obi knoeit echt verschrikkelijk veel met zijn drinken, belachelijk veel. Zo veel dat de radiator er van gaat roesten. Het spettert alle kanten op. Bij de dierenwinkel wilde ze me ook al zo'n verhoogde standaard verkopen. Maar ik dacht ik weet niet of het helpt (ik zocht specifiek iets voor dat probleem). Dus heb eerst geprobeerd om Obi z'n voerbak op een emmer te positioneren (dat is voor hem zo'n beetje op ideale hoogte). Nou het resultaat was een heuse fontein dus ik dacht laten we dat maar niet doen. Hier geen hoge bak dus. Wel een anti-schrok bak. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier dezelfde manier van eten, ik zet gewoon de waterbak even op de grond tot ze uitgegeten is. Mijn teefje had last van regurgiteren, haar eten kwam heel snel weer omhoog. Voor haar een must om recht opstaand te eten op advies van de DA. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Zoiets vind ik wel altijd sjiek en is misschien iets voor jou:
(bijzet tafeltje van de kringloop, een decoupeerzaag (gatenboor zal wel niet bestaan zo groot) en je bent klaar:

CLA34-double-bowl-dog-diner-cherry-stain

 

En dan gewoon van die standaard bakken die ze overal verkopen erin hangen. Obi heeft ook verschillende bakken van de Action. Die zien eruit alsof ze ongeveer deze maat zijn.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

https://blog.direct-dierenarts.nl/is-verhoogde-voerbak-goed-honden/

 

Hierin staat: 

Een verhoogde voerbak is zeker niet aan te raden bij grote honden omdat dit het risico op maagtorsie aanzienlijk verhoogt.

 

Om het geluid van de bakken die we nu hebben tegen te gaan hebben we al van alles geprobeerd. Niks helpt. Zelfs rubbertjes er tussen en randen waarin de bak met de ringen in contact staat intapen niet.

 

Denk dat ik gewoon voor lage bakken op de grond ga. Hopelijk is de herrie dan over, de ‘wateroverlast’ inderdaad met drinken net een waterval hier, en mag dus uit onderzoek geloven dat het ook nog beter is.....  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Meningen zijn daar verdeeld over.....ik heb al meer dan 40 jaar grote honden en bakken op hoogtes....maar als jij je beter voelt met bakken op de grond, doen....je hebt bakken met rubberen ondergrond....

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hier 2 grote honden van 65-70 cm. Tika haar bak staat gewoon op de grond. Kaylo heeft zijn bak op de hoogte van een baksteen staan maar dat is vooral omdat hij gekke korte voorpoten heeft in vergelijking met de rest van zijn lichaam. Dat eet iets comfortabeler denk ik. Wat betreft maagtorsies zijn ze daar nog niet helemaal achter geloof ik. Er zijn wisselende studies waarop de 1 zegt dat je wel de bak hoog moet zetten en de andere juist weer. Zelfde geldt voor wel of geen beweging na het eten. 

 

Wij hebben RVS bakken van hunter met anti slip aan de onderkant. Kunnen gewoon in de vaatwasser. Tika kan er ook wat van maar de bak blijft gewoon staan, schuift niet door de hele kamer heen. 

Hunter Voerbak van Roestvrij Staal

Te krijgen bij zooplus hp-angel

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier eten ze ook uit die standaard, voor Aysa is het echt prettiger met die lange stelten

Over 'wel of niet' ten opzichte van een maagkanteling heb ik alle verklaringen al eens voorbij zien komen, hoog/laag, 1x per dag/meerdere keren per dag, niet vlak voor het slapen/vlak voor de nacht.... al met al heb ik het idee dat het voor sommige rassen inderdaad wel een verhoogd risico is, maar wat dan de reden is .... niemand weet het met zekerheid te vertellen

 

Tegen de herrie van de voerbak heb ik een natuurzeem nat op het gat gelegd, daar de bak goed stevig ingedrukt zodat hij bij het drogen automatisch vast zit

Na de maaltijd uitspoelen en opnieuw de bak er in vast proppen

Werkt hier prima, nooit meer herrie

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" https://blog.direct-dierenarts.nl/is-verhoogde-voerbak-goed-honden/
 
Hierin staat: 
Een verhoogde voerbak is zeker niet aan te raden bij grote honden omdat dit het risico op maagtorsie aanzienlijk verhoogt.
 
Om het geluid van de bakken die we nu hebben tegen te gaan hebben we al van alles geprobeerd. Niks helpt. Zelfs rubbertjes er tussen en randen waarin de bak met de ringen in contact staat intapen niet.
 
Denk dat ik gewoon voor lage bakken op de grond ga. Hopelijk is de herrie dan over, de ‘wateroverlast’ inderdaad met drinken net een waterval hier, en mag dus uit onderzoek geloven dat het ook nog beter is.....   "

Als je de ringen met wol omwikkeld ben je van t probleem af. Heb ik bij paddy ook gedaan, hij durfde niet te eten en te drinken vanwege het geluid.

honden page profiel Bertus, Abby en TheunisBertus, Abby en Theunis

honden foto van Bertus, Abby en Theunis


 
Denk dat ik gewoon voor lage bakken op de grond ga. Hopelijk is de herrie dan over, de ‘wateroverlast’ inderdaad met drinken net een waterval hier, en mag dus uit onderzoek geloven dat het ook nog beter is.....   "

 

sealed Inmiddels overleden Hugo, een soort van bouvier grote Cocker spaniel had zijn waterbak op de grond. Kleine bak, grote bak, placemats niets heeft geholpen bij zijn drinkprobleem..  Soppende sokken, en een hond die met een bek vol water blij op keek en een waterval op de vloer deponeerde. Heb me altijd afgevraagd of hij genoeg water binnen kreeg.

Onze mooie houten vloer is vervangen door zeil...

Maar ik wil je niet ontmoedigen. Ben wel benieuwd of het werkt.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Hier ook een grote hond die uit zo'n standaard eet en drinkt. 

 

Hij staat niet hoog en ook niet laag,ze moet bukken om te eten/drinken. 

 

Dat lawaai heb ik nooit op gelet eigenlijk maar aangezien het me niet opvalt zal het niet veel zijn laughing

 

Kayla drinkt overigens heel netjes, geen geknoei hierhp-shiny

Helaas geen tips voor je,ik ben tevreden met de standaard. 

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Mijn ouders hebben bij Maxi Zoo een soort rubber matje gekocht speciaal voor voer- en drinkbakken. Het matje heeft een rand, waardoor de bakken er niet makkelijk uitkomen. Al het geknoei blijft netjes binnen het matje en de bakken maken geen geluid meer.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat wel zo is, is dat dieren (hond- en wolfachtigen) in het wild ook al vele duizenden jaren niet uit een verhoogde voerbak eten of drinken. Als het daadwerkelijk een probleem zou opleveren had de evolutie daar wel iets op verzonnen. Of had de soort niet meer bestaan. Omdat deze zich dan niet op tijd had kunnen aanpassen. 

 

Natuurlijk heeft de mens flink(! nog een understatement) zitten rommelen met de bouwtekeningen. Maar voor een gezonde hond met relatief normale bouw moet het geen enkel verschil maken en zou ik de bakken zelf laag laten.

 

Honden hebben sowieso een prachtige manier om te drinken. Als je het in het dagelijks leven ziet (op normale snelheid) ziet het er uit alsof ze het oplikken  met kleine beetjes maar dat is niet zo. Een hond likt het water niet op, de tong krult naar achteren, vormt een "bakje" en gooit het water letterlijk omhoog, naar binnen om zo de hoogte te overbruggen. En dan zo snel dat je dat eigenlijk met het blote oog niet kunt zien; de tong lijkt maar wat doelloos te flappen maar dit is eigenlijk een heel precieze, goed getimede beweging. Een hond kan snel grote hoeveelheden drinken als het nodig is. En het lichaam gaat er gewoon vanuit dat de bak laag staat. Wat logisch is want water loopt altijd naar het laagste punt. Een grote hond zal het water alleen verder omhoog moeten gooien. Maar hij heeft ook veel meer spierkracht, grotere tong etc. om juist dat te doen. 

honden page profiel Bertus, Abby en TheunisBertus, Abby en Theunis

honden foto van Bertus, Abby en Theunis

" Wat wel zo is, is dat dieren (hond- en wolfachtigen) in het wild ook al vele duizenden jaren niet uit een verhoogde voerbak eten of drinken. Als het daadwerkelijk een probleem zou opleveren had de evolutie daar wel iets op verzonnen. Of had de soort niet meer bestaan. Omdat deze zich dan niet op tijd had kunnen aanpassen. 
 
Natuurlijk heeft de mens flink(! nog een understatement) zitten rommelen met de bouwtekeningen. Maar voor een gezonde hond met relatief normale bouw moet het geen enkel verschil maken en zou ik de bakken zelf laag laten.
 
Honden hebben sowieso een prachtige manier om te drinken. Als je het in het dagelijks leven ziet (op normale snelheid) ziet het er uit alsof ze het oplikken  met kleine beetjes maar dat is niet zo. Een hond likt het water niet op, de tong krult naar achteren, vormt een "bakje" en gooit het water letterlijk omhoog, naar binnen om zo de hoogte te overbruggen. En dan zo snel dat je dat eigenlijk met het blote oog niet kunt zien; de tong lijkt maar wat doelloos te flappen maar dit is eigenlijk een heel precieze, goed getimede beweging. Een hond kan snel grote hoeveelheden drinken als het nodig is. En het lichaam gaat er gewoon vanuit dat de bak laag staat. Wat logisch is want water loopt altijd naar het laagste punt. Een grote hond zal het water alleen verder omhoog moeten gooien. Maar hij heeft ook veel meer spierkracht, grotere tong etc. om juist dat te doen.  "

hp-thumbsup en dan de vraag, waarom maken sommige honden er echt een zootje van? 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Wat wel zo is, is dat dieren (hond- en wolfachtigen) in het wild ook al vele duizenden jaren niet uit een verhoogde voerbak eten of drinken. Als het daadwerkelijk een probleem zou opleveren had de evolutie daar wel iets op verzonnen. Of had de soort niet meer bestaan. Omdat deze zich dan niet op tijd had kunnen aanpassen. 
 
Natuurlijk heeft de mens flink(! nog een understatement) zitten rommelen met de bouwtekeningen. Maar voor een gezonde hond met relatief normale bouw moet het geen enkel verschil maken en zou ik de bakken zelf laag laten.
 
Honden hebben sowieso een prachtige manier om te drinken. Als je het in het dagelijks leven ziet (op normale snelheid) ziet het er uit alsof ze het oplikken  met kleine beetjes maar dat is niet zo. Een hond likt het water niet op, de tong krult naar achteren, vormt een "bakje" en gooit het water letterlijk omhoog, naar binnen om zo de hoogte te overbruggen. En dan zo snel dat je dat eigenlijk met het blote oog niet kunt zien; de tong lijkt maar wat doelloos te flappen maar dit is eigenlijk een heel precieze, goed getimede beweging. Een hond kan snel grote hoeveelheden drinken als het nodig is. En het lichaam gaat er gewoon vanuit dat de bak laag staat. Wat logisch is want water loopt altijd naar het laagste punt. Een grote hond zal het water alleen verder omhoog moeten gooien. Maar hij heeft ook veel meer spierkracht, grotere tong etc. om juist dat te doen.  "

Dat is natuurlijk wel waar..... maar in het wild wordt er vaak liggend gegeten of wordt er gevochten om een snaai van een karkas....en laat dat liggende eten nu net niet zo praktisch zijn met brokken of KVV hp-angel

..... mijn langpootje eet wel deels barf, maar zelfs dan komt ze bij mij staan zodat ik het vast kan houden terwijl zij de hapjes eraf knaagt surprised

 

Maar ja, dat is misschien meer prinsessengedrag als dat we dat op honds kunnen noemen hp-sleephappy

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Wat wel zo is, is dat dieren (hond- en wolfachtigen) in het wild ook al vele duizenden jaren niet uit een verhoogde voerbak eten of drinken. Als het daadwerkelijk een probleem zou opleveren had de evolutie daar wel iets op verzonnen. Of had de soort niet meer bestaan. Omdat deze zich dan niet op tijd had kunnen aanpassen. 
 
Natuurlijk heeft de mens flink(! nog een understatement) zitten rommelen met de bouwtekeningen. Maar voor een gezonde hond met relatief normale bouw moet het geen enkel verschil maken en zou ik de bakken zelf laag laten.
 
Honden hebben sowieso een prachtige manier om te drinken. Als je het in het dagelijks leven ziet (op normale snelheid) ziet het er uit alsof ze het oplikken  met kleine beetjes maar dat is niet zo. Een hond likt het water niet op, de tong krult naar achteren, vormt een "bakje" en gooit het water letterlijk omhoog, naar binnen om zo de hoogte te overbruggen. En dan zo snel dat je dat eigenlijk met het blote oog niet kunt zien; de tong lijkt maar wat doelloos te flappen maar dit is eigenlijk een heel precieze, goed getimede beweging. Een hond kan snel grote hoeveelheden drinken als het nodig is. En het lichaam gaat er gewoon vanuit dat de bak laag staat. Wat logisch is want water loopt altijd naar het laagste punt. Een grote hond zal het water alleen verder omhoog moeten gooien. Maar hij heeft ook veel meer spierkracht, grotere tong etc. om juist dat te doen.  "

Ik vind een huishond niet te vergelijken met wolfachtige (van vele duizenden jaren terug), de mijne tenminste niet. Ik vergelijk mezelf ook niet met een holbewoner. En het klopt, wolven eten nog steeds niet met behulp van een statief, maar mijn hond is geen wolf en ook totaal niet vergelijkbaar met een wolf. Op vakantie heb ik geen statief mee, staat de bak wel op de grond en ook die bak gaat leeg, maar ik zie toch meer gemak als ze met behulp van het statief eet.

Wat betreft het waterdrinken.......... Ik zie geen tong "flappen", die zal ongetwijfeld bewegingen maken (dat denk en hoop ik tenminste), maar ze hapt met name uit de drinkbak, ze hapt letterlijk het water op en dan loopt ze weg van haar bak en de helft loopt uit haar bek vandaan. Ze lijkt daar wat moeite mee te hebben hp-angel

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik vind een huishond niet te vergelijken met wolfachtige (van vele duizenden jaren terug), de mijne tenminste niet. Ik vergelijk mezelf ook niet met een holbewoner. En het klopt, wolven eten nog steeds niet met behulp van een statief, maar mijn hond is geen wolf en ook totaal niet vergelijkbaar met een wolf. Op vakantie heb ik geen statief mee, staat de bak wel op de grond en ook die bak gaat leeg, maar ik zie toch meer gemak als ze met behulp van het statief eet.
Wat betreft het waterdrinken.......... Ik zie geen tong "flappen", die zal ongetwijfeld bewegingen maken (dat denk en hoop ik tenminste), maar ze hapt met name uit de drinkbak, ze hapt letterlijk het water op en dan loopt ze weg van haar bak en de helft loopt uit haar bek vandaan. Ze lijkt daar wat moeite mee te hebben  "

Dit is een leuk filmpje waar je precies ziet hoe een hond drinkt. 

https://youtu.be/0hb7E7IjrFchttps://youtu.be/0hb7E7IjrFc

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dertig jaar Duitse Herders, altijd hoog laten eten en drinken.

Nu Joey, die een flink litteken bij zijn strot heeft uit het verleden, moet gewoon hoog eten anders krijgt hij er last van. (hoesten, reverse sneezing)

Dus ik hou me vast aan het hoog eten en drinken.

Wat me trouwens wel opgevallen is dat onze twee teefjes altijd wél keurig dronken en onze nú 7 reuen er een pestbende van maken, heel apart.hp-shiny

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dit is een leuk filmpje waar je precies ziet hoe een hond drinkt. 
https://youtu.be/0hb7E7IjrFchttps://youtu.be/0hb7E7IjrFc "

Zoiets ja, ik zie alleen die tong niet, zal wel heel erg snel gaan. Daarbij zie ik dat niet zo goed in een niet doorzichtige bak. Maar ze duwt inderdaad haar hele neus er in, wat ook regelmatig een hoop geproest geeft. Onze reu dronk veel meer aan de oppervlakte en knoeide ook niet, de andere trouwens ook niet. Ik heb bij haar het idee dat er meer naast ligt als dat er naar binnen gaat. De zwembadtijd is een beetje over, misschien volgende week nog een vers badje als de temperatuur het toelaat, daar kan ik haar beter volgen. Dat is ook tevens haar drinkbak  smile

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Heb 2 bakken gekocht voor op de grond. Eentje is zo een antischrokbak. Drinken is al veel beter, niet meer overal zo nat. En nu na het eten in zo een antischrokbak laat die ook niet meer zulke boeren tongue-out

honden page profiel nikea2000nikea2000

wij willen graag een verhoogde bak kopen wie kan hem aanbieden

vrgroet

andrea

 

 

 

 

telefoonnr verwijderd ivm privacy

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 01 januari om 18:18 --

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Kun je niet een postbode elastiek (zo'n grote) om de voerbak trekken net tot onder de rand zodat de elastiek dat geluid voorkomt? Obi knoeit echt verschrikkelijk veel met zijn drinken, belachelijk veel. Zo veel dat de radiator er van gaat roesten. Het spettert alle kanten op. Bij de dierenwinkel wilde ze me ook al zo'n verhoogde standaard verkopen. Maar ik dacht ik weet niet of het helpt (ik zocht specifiek iets voor dat probleem). Dus heb eerst geprobeerd om Obi z'n voerbak op een emmer te positioneren (dat is voor hem zo'n beetje op ideale hoogte). Nou het resultaat was een heuse fontein dus ik dacht laten we dat maar niet doen. Hier geen hoge bak dus. Wel een anti-schrok bak.  "

Sam ook, hele plassen, ik heb een roestvrijstalen beslagkom gekocht, een grote, nu kan Sam niet meer spetteren, ideaal..

Hij staat gewoon op de grond, over hoog of laag zetten verschillen de meningen zo, dat ik hem gewoon laag heb staan.

 

Wij hebben deze, hij is heel breed, dus al het water wat er aan de zijkant bij Sam uit gaat, komt gewoon weer in de bak.

BrandNewCake Mengkom / Beslagkom RVS 4,9 liter (Ø30cm)

Hij is groot, maar zo hoeft hij ook niet helemaal vol, bijna 5 liter, beetje overdreven, maar we hebben zelfs geen matje meer nodig, en geen natte sokken meer.

 

Ik denk dat standaarden gewoon zijn uitgevonden voor de centjes, tenzij je hond een nekprobleem of zo heeft.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ooh hahah een oud topic waar ik op reageer, nee dank je ik hoef niet zo'n bak.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" wij willen graag een verhoogde bak kopen wie kan hem aanbieden
vrgroet
andrea
 
 

 
 
telefoonnr verwijderd ivm privacy

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 01 januari om 18:18 -- "

Die kun je zelf maken van een emmer. Bodem eruit snijden en de voerbak erin zetten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Die kun je zelf maken van een emmer. Bodem eruit snijden en de voerbak erin zetten.  "

Zal wel ? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat heb je zelf toen onder de fotos gezettongue-out.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat heb je zelf toen onder de fotos gezet. "

Ik ben ook even de weg kwijt nu??? zelf gekocht of zelf gemaakt?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Trimsalon gesloten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^