Goede puppy brokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Thunder & mellowThunder & mellow

honden foto van Thunder & mellow

" Ben je er al uit Kendra? :-) Zelf vind ik een goede brok vinden ontzettend lastig! Ik zie dat Carnilove hier genoemd wordt.
 
Carnilove puppy zalm en kalkoen
Analyse: ruw eiwit 38,0%, vetgehalte 20,0%, ruwe as 7,9 %, ruwe celstof 2,5%, vochtgehalte 10,0%, calcium 1,4%, fosfor 1,1%..
 
Ik mis de omega 3 en 6 hierbij helaas. Voor grotere rassen (ik heb zelf Golden Retrievers) vind ik het calciumgehalte ook erg hoog, maar dat is maar net wat je zelf wil voeren. Ik weet dat verschillende Golden fokkers een percentage van ongeveer 1% aanhouden.
Het ruwe eiwit is wat hoog als ik het goed begrijp. Het kán dus zijn dat de pup aan de diarree raakt, maar dat hoeft helemaal niet. Ik zou het daar zeker niet om laten, het is een kwestie van even uitproberen. :-)
 
Zelf voer ik vers vlees, omdat ik nog steeds de juiste brok niet heb kunnen vinden. Als het calciumpercentage goed is, dan is er wel iets anders wat mij niet aan staat in een brok. Ik lees het topic dus graag even mee.  Het is nu erg moeilijk om tegen pupkopers te zeggen "sorry, ik kan geen brok adviseren, alles is bagger". Ik adviseer daarom nu Acana Heritage Greens & Cobb Chicken, maar daar vind ik het calciumgehalte ook eigenlijk te hoog in. Acana Wild Coast heeft een lager calcium gehalte, maar dan voer je weer enkel vis en er zijn weer mensen die zeggen dat dat niet goed is. Dilemma's... "

Op dit moment ben ik begonnen met hem hills science plan puppy brokken te voeren!. Ben pas sinds een dag of 2 helemaal overgestapt op deze (eerst geleidelijk met wat van zijn oude brokken erbij) dus weet nog niet echt hoe hij het op deze brok doet! Bedankt voor je info! Als deze brok niet bevalt ga ik zeker eens doorkijken naar Acana heritage greens & cobb chicken!

honden page profiel paloompaloom

honden foto van paloom

Hi, er zijn altijd veel discussie over wat nou een goede brok is voor je pup/hond. Wij kregen van onze fokker een zak wooof puppy brokken. Mijn hond kreeg hier donkere tot zwarte ontlasting van en verstopte anaalklieren tot gevolg. Ik zat met het zelfde probleem wat nu. Via de website https://www.licg.nl/honden/voeding-hond-algemeen/#bijlage-1-overzicht-van-voedingsstoffen-en-hun-functie heb ik informatie opgezocht wat er in honden voer moet zitten, zo heb ik diverse merken vergelijkt. Met uitkomst dat carocroc puppy brokken een zak van 15 kilo 37 euro kost en daar de meeste overeenkomsten inzaten van de Voedingslijst. Ook kwam smolke maxi puppy brokken er goed uit, 12 kg voor 35 euro. Zelf ben ik overgestapt op Smolke. Ik heb een bully xl van 4 maanden en hij doet het er erg goed op. Goede mooie bruine ontlasting. Bij deze 2 merken zaten geen extra dingen toegevoegd zoals taurine. Er zit in elke zak hondenvoer E nummers maar dat is bij ons mens ook, want melk kan je ook een aantal dagen houdbaarhouden wat niet zonder reden is toch? Als je een groot ras hond heb, kreeg ik als advies van de DA om op de calcium te letten dat dit tussen de 0,8-1.0% is bij grote ras honden. Bij deze 2 merken is dat ook tussen die procenten. Als je gaat kijken naar puppyvoer voor kleinere honden zie je dat de calcium hoger is. Ik heb ook biofood puppy brokken geprobeerd, maar ook kreeg mijn pup hoer donkere ontlasting van. Gelijk mee gestopt. Het is net wat je hond fijn vind en goed bij je hond past. Soms is het even zoeken wat goed is voor je hond. Ik ben er toch zeker wel 3 weken mee bezig geweest. Succes! Liefs paloom en Jacq????????

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"Bij deze 2 merken zaten geen extra dingen toegevoegd zoals taurine."

Sorry, deze snap ik even niet??
Taurine en ook carnitine zijn juist belangrijke voedingsstoffen, waarom zou je deze niet extra toegevoegd willen hebben?

honden page profiel paloompaloom

honden foto van paloom

" Sorry, deze snap ik even niet??Taurine en ook carnitine zijn juist belangrijke voedingsstoffen, waarom zou je deze niet extra toegevoegd willen hebben? "

Nou taurine moet al in de voeding zelf zitten en extra toevoeging is dan niet van belang. Maar dat is eerder voor zich. Mijn pup werd juist minder actief en ging totaal niet vooruit met te veel taurine. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je snapt taurine denk ik niet.  Ik zou zeker niet rouwig zijn om taurine,  zeker gezien er recent veel honden hartproblemen krijgen door...   Jawel taurine tekort.  (Niet door gebrek aan taurine tekort,  wel door vermoedelijk tegengaan van taurine opname door de vervangende graan producten in graan vrije brokken) 

 

Maar goed,  je bent blijkbaar een hetze bezig tegen taurine en wooof.  Zonde dat je daarmee wel met onwaarheden loopt te gooien.  Hopelijk leest ieder dit echter met een hele pak zout en handelt niemand ernaar.  

honden page profiel paloompaloom

honden foto van paloom


 
“Maar goed,  je bent blijkbaar een hetze bezig tegen taurine en wooof.  Zonde dat je daarmee wel met onwaarheden loopt te gooien.  Hopelijk leest ieder dit echter met een hele pak zout en handelt niemand ernaar.”
Inderdaad heb ik het niet met het merk wooof. Door meerdere redenen, niet alleen vanwege taurine. Ik vertel hier wat ik een fijne brok vind en wat mijn ervaring is en wat ik eraan heb gedaan. 
 
 

honden page profiel KatKat

Als je een brok hebt met een hoger eiwitpercentage dan moet je geen schrik hebben dat je hond een taurinetekort gaat krijgen. Taurine zit van nature in vlees. Het heeft ook te maken met lagere of hogere verhitting tijdens de productie.Het onderzoek ging over DCM bij golden retrievers. Zij zouden daar extreem gevoelig aan zijn. Lam zou ook minder taurine bevatten dan ander vlees. Als een fabrikant taurine extra toevoegd dan betekent dit dat ofwel minder vlees en meer vulmiddelen inzitten of dat er tijdens de verhitting van de brok het vlees dusdanig wordt verhit dat de taurine erin verloren gaat. Ik raad aan om te kijken naar een goede eiwitrijke brok zonder onnodige vulmiddelen en smaakversterkers, ENummers... ik zelf wissel ook geregeld van samenstelling van brok( smaak), geef een brok met meerdere vleessoorten erin verwerkt en ik geef 1 keer per week een brikje vis in eigen nat( zit vol taurine). Het punt is dat het hier ging over golden retrievers. Kijk maar eens op voerwijzer.nl daar staat het heel duidelijk uitgelegd! Veel succes

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

er zijn wel wat meer rassen dan enkel de GR ;)

maar de GR is er bijzonder gevoelig aan.

honden page profiel KatKat

" er zijn wel wat meer rassen dan enkel de GR ;-)
maar de GR is er bijzonder gevoelig aan. "

Ja das waar maar het onderzoek was gericht op de goldens

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

het is nog steeds een lopende zaak, iedereen kan er aan mee doen.

Resultaten tonen ook diverse rassen/kruisingen. Het is ontstaan vanuit de golden problematiek, maar niet specifiek gericht op de golden... Ik handel er ook naar en heb helemaal niets met goldens :)

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Rotzooi is een groot woord....Ik kende vroeger de eigenaren van een husky sledehondenteam die heel Europa,Estland en soms zelfs Rusland doorkruiste en die voerde Pedigree Pal juist omdat het overal verkrijgbaar was tot in Rusland toe.En die honden moesten enorme prestaties leveren,dat kan echt niet op rotzooi.Ik vind graanvrij brokken helemaal niet geweldig,heb me er wel eens in verdiept maar de meeste hebben een ongezond hoog eiwitgehalte en aardappels en peulvruchten als vulmiddel is ook niet echt wat ik zou willen,en het vleesgehalte dat is natuurlijk geen echt vlees.Ik zou dan eerder kiezen voor een gewone betaalbare brok en die zelf aanvullen met echt vlees of kvv.Dan kom je in de regel aan een hoger vleesgehalte dan met die graanvrije brokjes. "

Op Voerwijzer las ik onlangs dat er bepaalde tekorten zit in graanvrije brok... Het is gewoon een hype geworden, er zijn ook goede granen, zoals haver bvb, aardappel is gewoon een goedkoop vulmiddel... Dan is rijst niet ongezonder (rijst bevat trouwens geen gluten)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Varkenspest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^