Benchrust tips???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LudwineLudwine

Hoi allemaal,

onze 5,5 maand oude drentsche patrijshond heeft vorige week haar elleboog gebroken(4 plekken), na 2 platen en 16 schroeven is de boel gerepareerd(was lang de vraag of ze haar poot kon houden maar uiteindelijk is het operatief gelukkig gelukt) maar nu dus 6 weken benchrust.
Ze was wel gewend om in de bench te slapen snachts en na het eten maar echt leuk vond ze het al niet. 
De eerste paar dagen gingen nog redelijk maar inmiddels is het erg pittig.

Ze word namelijk enorm gestresst als ze weeeer in de bench moet. Enorm hijgen hele grote ogen etc.
We hebben al wat hersenwerkjes voor dr wat ze erg leuk vind, maar ze blijft het moeilijk vinden om te rusten in de bench. En als ze de hele tijd heen en weer loopt te panieken in de bench hersteld ze ook niet. We hebben inmiddels een ren in de kamer neergezet hier staat ook een stoel in zodat we daar zelf kunnen zitten zodat ze zich niet zo verstoten voelt. Dit gaat soms goed maar er blijven momenten met enorme stress voor dr. Ze kan er gewoon niet tegen als ze energie heeft en niet overal heen kan. We proberen haar moe te maken met die hersenwerkjes maar tot nu toe nog niet genoeg in ons assortiment om haar echt moe te maken soms werkt het wel, andere keren toch niet genoeg. Hier zijn we overigens wel mee bezig, hebben contact met iemand die gespecialiseerd is in hersenwerk bij revalidatie. dus hopelijk straks meer hersenwerkjes. De ren gaat dus al iets beter, maar daar willen we haar eigenlijk niet hebben als ze wakker is en we er niet bij zijn. Als ze er in slaap valt prima dan laten we haar lekker liggen, maar als ze echt wakker is voelt dat toch niet helemaal goed omdat ze voorheen nog wel eens probeerde tegen de hekken op te springen en dat willen we natuurlijk niet.

Als wij er even niet bij kunnen zijn zal ze dus toch in de bench moeten. Ze krijgt altijd iets lekkers, en loopt dus ook makkelijk de bench in dan eet ze wat lekkers en daarna slaat de stress voor haar toch weer toe. onrustig heen en weer lopen, blaffen, hijgen, grote ogen etc.

we twijfelen enorm waar we goed aan doen en wat de beste manier is om op dit gedrag te reageren.
Toen ze nog jonger was en de bench spannend vond gingen we er zelf naast liggen zodat ze zag dat wij ook gingen rusten en dan was het goed maar dat lijkt ook niet echt meer te werken.
Haar gewoon laten blaffen en stressen(wat mega veel energie kost terwijl die energie naar het herstel moet gaan) en er naast blijven zodat ze zich minder alleen voelt? of juist weg gaan? of haar toch weer uit de bench halen? soms gaat ze dan ergens anders in de kamer slapen maar het is ook niet altijd het geval.

sowieso hoe gaan jullie om met als een hond heel veel stress lijkt te ervaren en enorm blaft in de bench? er bij blijven of juist niet? haar corrigeren door duidelijk foei te zeggen als ze blaft of gewoon in een andere kamer zijn en wachten tot ze stil is?
Vind het zo moeilijk.. we proberen haar steeds goed moe te krijgen en er zijn ook wel momenten dat ze wel gaat slapen in de bench, soms blijft ze echt langer liggen, maar soms word ze na 10 minuten wakker en gaat ze weer blaffen.
Ik vind het heel belangrijk dat ze genoeg rust, maar hoe ik dat voor elkaar krijg vind ik nog erg moeilijk.
we hebben nog 5 weken te gaan en ik ben nu al doodop. Ben ook net sinds een week met een nieuwe baan begonnen(3 dagen per week) en eigenlijk gaat de aandacht en energie nu verder de hele tijd naar de hond. Ik ben echt enorm dol op haar en vind haar herstel het aller belangrijkste dus alle energie die het kost is het enorm waard, en heb alles voor haar over. Maar als zij makkelijker in de bench tot rust zou komen zou zowel voor haar als voor ons toch wel heel fijn zijn.

ik wil heel graag dat ze goed hersteld maar hoe ik bij haar de rust er in kan krijgen lukt soms wel en soms bij dezelfde handelingen totaaaaal niet. Vind het erg moeilijk, en hoop dan ook dat jullie misschien nog tips hebben hoe ik er voor kan zorgen dat ze in de bench tot rust komt. De ergste onrust is vooral op avond trouwens maar we houden opzich wel dezelfde dingen aan.

Groeten,
Monica en alvast bedankt ook namens onze hond Gaia

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Met veel stres de bench in is ook niet goed. Heb je een vetbed in de kamer ? Neem goede botten, hou die vast en  ga er bij zitten, kost enorm veel energie voor je hond.  Hier ook een hele jonge hond, kruisband operatie...is zeker wat anders...maar ben op de grond gaan zitten, samen aan een bot...zodat ze daarna rustig is en moe is, niet makkelijk, maar als je hond vol stres in de bench moet en niet wil .......pak een snuffelbal, hou die vast, en laat je hond liggen, verstopt er brokjes in, laat die maar snuffelen, wel op de grond en vasthouden zodat de hond er niet mee gaat rennen....ook kan je vaatdoekjes op elkaar leggen en er tussen wat verstoppen, erbij blijven, zodat je hond blijft liggen.....

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Inderdaad die stress is echt niet goed,maar dat had je zelf ook al door.Ik zou in dit geval ongeveer het zelfde als Willemijn zeggen,maar ik zou haar helemaal niet meer in de bench zetten en haar los laten dan zoekt ze zelf wel haar plekje om ergens te gaan liggen.Wij hebben nog nooit voor geen enkele hond(ook niet als pup!)een bench gebruikt en dat is altijd goed gegaan.Vreselijk trouwens wat jullie is overkomen zeg,ik hoop spoedig herstel.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou met de orthopeed overleggen. Ze geven vaak ook wel medicatie om de hond wat rustiger te krijgen. Ook niet ideaal maar het is kiezen uit kwaden. 

 

Sterkte hoor.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier ook een hond die meerdere operaties heeft gehad. We hebben hem toch maar gewoon in de bench gedaan met botten (Nylabone) en gevulde Kongs. Met tijden brak hij de boel af maar de eerste tijd is het toch even jammer.  Benchrust is heel belangrijk  voor een goed herstel. Ja het is rot en zielig, maar je hebt niks aan een  verstoord of mislukt herstel omdat je het zielig vindt. 

 

 

Na een tijdje zou je kunnen proberen om de hond aan een strakke riem naar de bank of iets te tillen. Zo deden wij dat ook. Werd hij dan weer druk, terug de bench in met een kong en negeren (dat is heel erg moeilijk, ik weet het..)

 

 

 

Sterkte en beterschap!!

honden page profiel LudwineLudwine

" Met veel stres de bench in is ook niet goed. Heb je een vetbed in de kamer ? Neem goede botten, hou die vast en  ga er bij zitten, kost enorm veel energie voor je hond.  Hier ook een hele jonge hond, kruisband operatie...is zeker wat anders...maar ben op de grond gaan zitten, samen aan een bot...zodat ze daarna rustig is en moe is, niet makkelijk, maar als je hond vol stres in de bench moet en niet wil .......pak een snuffelbal, hou die vast, en laat je hond liggen, verstopt er brokjes in, laat die maar snuffelen, wel op de grond en vasthouden zodat de hond er niet mee gaat rennen....ook kan je vaatdoekjes op elkaar leggen en er tussen wat verstoppen, erbij blijven, zodat je hond blijft liggen..... "

 

bedankt voor je tips! vooral het spelletje met de vaatdoekjes kende ik nog niet. Vind die stress ook echt afschuwelijk en wil dat helemaal niet. alleen soms moet ze toch even in de bench als ik even naar boven moet ofzo en haar niet in de gaten kan houden. maar we blijven oefenen met leuke dingen doen in de bench

honden page profiel LudwineLudwine

" Inderdaad die stress is echt niet goed,maar dat had je zelf ook al door.Ik zou in dit geval ongeveer het zelfde als Willemijn zeggen,maar ik zou haar helemaal niet meer in de bench zetten en haar los laten dan zoekt ze zelf wel haar plekje om ergens te gaan liggen.Wij hebben nog nooit voor geen enkele hond(ook niet als pup!)een bench gebruikt en dat is altijd goed gegaan.Vreselijk trouwens wat jullie is overkomen zeg,ik hoop spoedig herstel. "

Bedankt voor je reactie. Los in de kamer is nu echt geen optie. ze mag absoluut niet ergens op springen, of acher een vliegje aan rennen ofzo. Normaal is ze wel bijna altijd gewoon in de kamer of tuin, maar nu geen optie. kijk er zo naar uit dat ze weer lekker dr eigen ding kan doen, we kunnen wandelen, spelen etc. Nog 5 weken - 1 dag volhouden. en er t beste van maken. Gister hebben we lekker met zn 3en in de ren gelegen, knuffelen en heel erg ontspnnen sfeer, leek haar goed te doen en ons ook.

honden page profiel LudwineLudwine

" Ik zou met de orthopeed overleggen. Ze geven vaak ook wel medicatie om de hond wat rustiger te krijgen. Ook niet ideaal maar het is kiezen uit kwaden. 
 
Sterkte hoor. "

Bedankt voor het meedenken. Het is helaas geen optie, het word afgeraden omdat als ze suffer is ze ook minder goed loopt en het risico alleen maar groter is dat ze zich verstapt. Daarnaast is het een hele energieke hond, ze is nog jong en een actief ras, dus heb je veel kalmerlingsmiddelen nodig om haar rustig te krijgen, en omdat ze nog jong is en nog niet helemaaal uit gegroeid, zou zo'n hoge docering invloed kunnen hebben op haar hart, en dat willen we al helemaal niet.

honden page profiel LudwineLudwine

" Hier ook een hond die meerdere operaties heeft gehad. We hebben hem toch maar gewoon in de bench gedaan met botten (Nylabone) en gevulde Kongs. Met tijden brak hij de boel af maar de eerste tijd is het toch even jammer.  Benchrust is heel belangrijk  voor een goed herstel. Ja het is rot en zielig, maar je hebt niks aan een  verstoord of mislukt herstel omdat je het zielig vindt. 
 
 
Na een tijdje zou je kunnen proberen om de hond aan een strakke riem naar de bank of iets te tillen. Zo deden wij dat ook. Werd hij dan weer druk, terug de bench in met een kong en negeren (dat is heel erg moeilijk, ik weet het..)
 
 
 
Sterkte en beterschap!! "

ja precies, bench moet soms gewoon, maar als ze dan alleen aar heen en weer loopt te hijgen met van die grote ogen dan heeft ze ook geen rust.. of moeten we gewoon vol houden dat ze vanzelf wel gaat liggen? ik ben vaak bang dat ze alleen maar vermoeider word vand e bench in plaats van dat het haar herstel ten goede doet.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zelfde hier gehad. Hond moest en zou in de bench , weken, door pootoperatie. Deze hond was, jaren daarvoor,  in het vliegtuig naar nl gekomen in een benche en had dat niet fijn gevonden. Bench dus geen optie. Ik heb het opgelost door een kleed te leggen in de zithoek, als wij thuis waren bleef de hond daar met kluif en noem maar op.   Desnoods aan de riem. Hond rustig, beter dan stress in de bench. Gezorgd dat de hond niet alleen hoefde te zijn, niet overdag en niet in de nacht.  Maar ja deze hond was ouder maar nog zeer actief. De minimale stukjes die hij mocht lopen voor behoefte, kostten zoveel energie dat hij daarna weer rustig was.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O jeetje, wat een drama moet dat zijn zeg, voor jullie én de hond.

 

Ik heb geen ervaring met benchrust, kan dus geen tips geven daarover.

 

Wel tips voor rustige hersenwerkjes.

Zoals Willemijn zegt, op een bot kauwen kost veel energie. Vus eens een (in jullie geval lage) doos met proppen papier, vaatdoeken, wc/keukenrollen, etcetera. En daar snoepjes in doen.

Of neem een oude handdoek en verstop daar snoepjes in, eerst gewoon de handdoek opvouwen en wat snoepjes erin, later kun je zelfs een knoop maken met het snoepje erin zodat je hond de knoop eruit moet zien te krijgen.

 

Heb je een oude spijkerbroek? Kun je ook snoepjes in verstoppen! In beide pijpen een knoop maken en je hebt 8 verstopplekken (zakken voor, kontzakken en 4 in de pijpen). Ziva vindt het geweldig!

 

Verder snoepjes onder bekers verstoppen (begin met één beker. Stop een snoepje eronder. Je hond moet de beker aanwijzen (niet omver gooien), dan haal jij het snoepje eruit en geeft het haar. Dan twee bekers, dan 3. Telkens moet je hond de goede beker aanwijzen. Snapt ze het? Dan kun je de bekers gaan schuiven zodat ze de juiste beker moet volgen).

 

En zo zijn er nog veel meer spelletjes die je waarschijnlijk makkelijk kunt doen thuis waarvoor je hond nog niet eens op hoeft te staan.

Als je brok geeft, kun je in plaats van snoepjes, brokjes gebruiken.

Volgende forumvraag: Nagels "vijlen"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^