wat moet je hier nu mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  

Als je mijn reactie echt gelezen had staat daar eigenlijk al hoe ik er mee omga.Je kunt wel zeggen tot ze jouw hondje...Ja missschien tot...,maar misschien gebeurd dat ook niet of helemaal nooit...We kunnen niet alles voorblijven en gewoon blijven ademen tijdens een wandeling.Wil je iedere vorm van ander contact vermijden met andere honden,dan moet je ergens gaan lopen waar ze niet los mogen. "

Ik ben het wel met je eens hoor. Hond-intolerante honden horen net zo goed niet in losloopgebieden thuis als pedofielen in de speeltuin.

 

Laat niet onverlet dat je je hond moet begeleiden in het contact met mensen en andere honden in een losloopgebied en hond-asociaal gedrag moet afleren/corrigeren/voorkomen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Ik ben het wel met je eens hoor. Hond-intolerante honden horen net zo goed niet in losloopgebieden thuis als pedofielen in de speeltuin.
 
Laat niet onverlet dat je je hond moet begeleiden in het contact met mensen en andere honden in een losloopgebied en hond-asociaal gedrag moet afleren/corrigeren/voorkomen. "

Er zit een groot verschil tussen hond-intollerante honden en honden die gewoon helemaal geen zin hebben in contact met andere honden...

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Er zit een groot verschil tussen hond-intollerante honden en honden die gewoon helemaal geen zin hebben in contact met andere honden... "

Maar moet je met zo'n hond die daar geen zin in heeft daar dan wel willen lopen? Wie doe je er een plezier mee?Jezelf?als ik zo'n hond zou hebben dan ga ik naar andere plaatsen om te lopen dan in een drukbezocht losloopgebied.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Blijkbaar gaan er heel veel verhalen maar nergens lees ik dat een van die honden ooit gebeten heeft. Hond intolerant zullen ze dus niet zijn. 

 

Maarja, als ik ergens rustig sta en jij komt luid schreeuwend op mij af om mij “op te voeden” dan blijf ik ook niet staan lachen. Zelfde geld voor honden en als het dan met een zacht tikje zoals je zelf zegt (zal wel een duw zijn) opgelost is... 

 

Snap ook nooit zo goed waar mensen moeilijk om doen. Mocht het mijn hond zijn die zoiets presteert dan hoop ik dat de baas van de andere hond zijn voet eerder bij mijn hond is dan de tanden van haar bij de ander.  En goed hard ook. Sta jij dan lekker met je viervoeter komt die van mij herrie schoppen. De groeten. En zo redeneer ik andersom dus ook. Mijn hond gaat niet boeten voor een ander zn fout. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" als ik zo'n hond zou hebben dan ga ik naar andere plaatsen om te lopen dan in een drukbezocht losloopgebied. "

Volgens mij maakt het geen ene drol uit waar je loopt, want ik loop altijd in aanlijngebieden en dan nog vliegen de dolle loslopers je om de oren.

 

En daarnaast, we horen nu maar één kant van het verhaal. Van de kant van de dolle losloper hoor je meestal "slaan en schoppen" en "die van mij doet niets", ook al sta jij aan de andere kant te balanceren om zo'n projectiel die geen enkele begrenzing kent van je eigen hond vandaan te houden.

 

En als laatste, ook al heb je een super sociale vriendelijke hond, dan nog heb je niet altijd zin dat alles en iedereen daar maar op af vliegt. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Volgens mij maakt het geen ene drol uit waar je loopt, want ik loop altijd in aanlijngebieden en dan nog vliegen de dolle loslopers je om de oren.
 
En daarnaast, we horen nu maar één kant van het verhaal. Van de kant van de dolle losloper hoor je meestal "slaan en schoppen" en "die van mij doet niets", ook al sta jij aan de andere kant te balanceren om zo'n projectiel die geen enkele begrenzing kent van je eigen hond vandaan te houden.
 
En als laatste, ook al heb je een super sociale vriendelijke hond, dan nog heb je niet altijd zin dat alles en iedereen daar maar op af vliegt.  "

Hier lopen inderdaad ook honden los waar dat niet mag, zeer vervelend met een loopse teef bijvoorbeeld.

MAAR het valt mij wel op dat in duidelijk aanlijngebied men eerder geneigd is de hond aan te lijnen als je dat vraagt EN er lopen beduidend minder honden. Op sommige stukken (moet ik wel even voor rijden) kom ik er hooguit eentje tegen op een wandeling. Bij mooi weer en op vrije dagen/vakantieperiode, is het echt absurd druk hier in de losloopgebieden en niet alleen met loslopende honden.

 

Daarnaast vind ik dat men tegenwoordig te snel grijpt naar geweld naar een 'bezoeker'. De keren dat het hier gepast zou zijn, waren vrijwel allemaal situaties waarin dat gewoon niet ging lukken omdat Elsa al lang op de vlucht was geslagen. De enige twee keer dat ik het gedaan heb waren bij dezelfde hond met Elsa aan de lijn. Die beet ook echt, tot verwondingen aan toe.

De keren dat mijn honden een trap hebben gekregen waren echt niet nodig. Momo die gewoon rustig kwam snuffelen en, de ergste, omdat een gestoorde vrouw eerst zuigend probeerde te bewijzen dat mijn honden beter naar haar luisterde dan naar mij en toen ik daar niet op reageerde haar frustraties op Elsa begon te botvieren door keihard en herhaaldelijk te schoppen.. een hond waar ze net van bewezen heeft dat die ook naar haar luistert... Die dame heeft nog een portie karma te goed die niet in haar koude kleren gaat zitten. Behandeling door de DA was noodzakelijk.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Maar moet je met zo'n hond die daar geen zin in heeft daar dan wel willen lopen? Wie doe je er een plezier mee?Jezelf?als ik zo'n hond zou hebben dan ga ik naar andere plaatsen om te lopen dan in een drukbezocht losloopgebied. "

Het gaat mij gewoon om het los lopen.

Ik maak mijn hond niet blij met een wandeling waarbij ze constant aan de lijn loopt en ik laat haar liever niet los op plekken waar het niet mag. Penny vind het heerlijk om te los lopen en dat neem ik niet van haar weg omdat mensen hun hond niet kunnen opvoeden.

 

Sowieso moeten we door het losloopgebied om op veel plekken te komen, bijvoorbeeld als ik naar mijn opa en oma ga (wordt Penny héél blij van) en als ik gewoon een flinke wandeling wil maken (achter het losloopgebied is een hele mooie, lange route).

 

Gelukkig kan ik Penny nu redelijk goed afleiden en lopen er 's ochtends eigenlijk altijd dezelfde mensen. Penny loopt ook met plezier in het losloopgebied, ze wil eigenlijk nergens anders lopen dan in het losloopgebied en in het dorp.

 

Ik doe het dus niet voor mezelf, als het om Penny gaat doe ik eigenlijk nooit dingen voor mezelf.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Sowieso moeten we door het losloopgebied om op veel plekken te komen, bijvoorbeeld als ik naar mijn opa en oma (wordt Penny héél blij van) ga en als ik gewoon een flinke wandeling wil maken (achter het losloopgebied is een hele mooie, lange route). "

Ik hoor dat weleens vaker: Dat het aanlijngebied niet te bereiken is zonder door het losloopgebied te gaan maar ik heb er zware problemen mee om dat te geloven.

 

Hier liggen de losloopgebieden allemaal tegen de bebouwde kom aan, dat klopt. En als je daar dan maar lang genoeg doorloopt kom je uiteraard in het aanlijngebied. Maar je kunt gewoon om die losloopgebieden heen hoor, gewoon even verder kijken dan de neus lang is. Vaak is het gewoon de volgende parkeerplaats langs de weg.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Penny vind het heerlijk om te los lopen en dat neem ik niet van haar weg omdat mensen hun hond niet kunnen opvoeden. "

En dat is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Met hetzelfde gemak kan je stellen dat jij Penny niet kunt opvoeden dat ze zo overdreven reageert op andere honden. Beiden zijn namelijk een kwestie van sociaal gedrag, of asociaal gedrag, wat je wilt.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Ik hoor dat weleens vaker: Dat het aanlijngebied niet te bereiken is zonder door het losloopgebied te gaan maar ik heb er zware problemen mee om dat te geloven.
 
Hier liggen de losloopgebieden allemaal tegen de bebouwde kom aan, dat klopt. En als je daar dan maar lang genoeg doorloopt kom je uiteraard in het aanlijngebied. Maar je kunt gewoon om die losloopgebieden heen hoor, gewoon even verder kijken dan de neus lang is. Vaak is het gewoon de volgende parkeerplaats langs de weg. "

Serieus?

Jij kent het gebied bij mij toch niet? Jij weet toch niet hoe het in elkaar zit?

Ik ken het wel want ik kom er elke dag en woon er ook nog eens naast

 

Tenzij ik (2x) meer dan een uur in het dorp met Penny kort aan de lijn ga lopen is er geen andere weg naar mijn opa en oma.

De molen waar ik elke dag langs loop is niet via aanlijngebied te bereiken, om daar naar toe te gaan moet je door losloopgebied.

 

Ik ga niet elke dag uren lang omlopen om losloopgebied te vermijden, absoluut niet.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" En dat is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Met hetzelfde gemak kan je stellen dat jij Penny niet kunt opvoeden dat ze zo overdreven reageert op andere honden. Beiden zijn namelijk een kwestie van sociaal gedrag, of asociaal gedrag, wat je wilt. "

Wat doet Elsa dan als er een hond op haar af stormt en op haar duikt? Ik heb daar ook niet zulke positieve berichten over gelezen.

 

Ik vind Penny's reactie niet overdreven. Ze bijt van zich af als er een hond op haar af stormt, om haar heen blijft rennen en vervolgens zijn poten op haar rug legt. Dat is heel normaal. Soms gaat ze wat te ver, dan grijp ik in (tenzij ik al tientallen keren last heb gehad van die hond, dan ben ik er ook klaar mee).

Ik vind dat ook heel wat anders dan een hond die niet eens zijn eigen naam lijkt te kennen, op alles af stormt en achter alles aan gaat Dat is pas slecht opgevoed.

 

Ik krijg elke dag complimenten van mensen. Mensen zeggen altijd tegen mij dat ik haar perfect heb opgevoed, dat ze zo ongelovelijk goed luisterd. Sommigen vragen zelfs om advies, over hoe ik haar zo heb gekregen.

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat doet Elsa dan als er een hond op haar af stormt en op haar duikt? Ik heb daar ook niet zulke positieve berichten over gelezen.
 
Ik vind Penny's reactie niet overdreven. Ze bijt van zich af als er een hond op haar af stormt, om haar heen blijft rennen en vervolgens zijn poten op haar rug legt. Dat is heel normaal. Soms gaat ze wat te ver, dan grijp ik in (tenzij ik al tientallen keren last heb gehad van die hond, dan ben ik er ook klaar mee).
Ik vind dat ook heel wat anders dan een hond die niet eens zijn eigen naam lijkt te kennen, op alles af stormt en achter alles aan gaat Dat is pas slecht opgevoed.
 
Ik krijg elke dag complimenten van mensen. Mensen zeggen altijd tegen mij dat ik haar perfect heb opgevoed, dat ze zo ongelovelijk goed luisterd. Sommigen vragen zelfs om advies, over hoe ik haar zo heb gekregen.
 
 
  "

Zij gaat dan aan de haal. Maar het gaat hier niet over Elsa maar over jou en Penny en het gebruik van fysiek geweld naar honden die komen buurten, ongeacht hoe. Ook ik heb al veel van jou gelezen en je lijkt erg krampachtig in je omgang met Penny en de omgeving. Lijkt me niet fijn, in de eerste plaats al niet voor jouzelf.

 

Ik blijf erbij; Als je met een vinger naar een ander wijst, wijs je met 9 vingers naar jezelf. Zowel afstormen als sneppen is asociaal gedrag.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Serieus?
Jij kent het gebied bij mij toch niet? Jij weet toch niet hoe het in elkaar zit?
Ik ken het wel want ik kom er elke dag en woon er ook nog eens naast
 
Tenzij ik (2x) meer dan een uur in het dorp met Penny kort aan de lijn ga lopen is er geen andere weg naar mijn opa en oma.
De molen waar ik elke dag langs loop is niet via aanlijngebied te bereiken, om daar naar toe te gaan moet je door losloopgebied.
 
Ik ga niet elke dag uren lang omlopen om losloopgebied te vermijden, absoluut niet. "

Heb je een link naar een kaartje? Dit lijkt me namelijk gruwelijk overdreven, of je hebt het grootste losloopgebied van de Benelux te pakken en je grootouders wonen bij toeval recht aan de overkant.

Mijn omgeving staat bekend om de grote losloopgebieden, waar half hondenbezittend Nederland op af komt, maar niet één daarvan kost me uren om geheel omheen te lopen. Aanlijngebied is hier max 10 minuten lopen verderop.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Heb je een link naar een kaartje? Dit lijkt me namelijk gruwelijk overdreven, of je hebt het grootste losloopgebied van de Benelux te pakken en je grootouders wonen bij toeval recht aan de overkant.
Mijn omgeving staat bekend om de grote losloopgebieden, waar half hondenbezittend Nederland op af komt, maar niet één daarvan kost me uren om geheel omheen te lopen. Aanlijngebied is hier max 10 minuten lopen verderop. "

Serieus, moet je zo graag je gelijk halen??

 

Haar hond stormt niet op andere af en valt dus niemand lastig (als ik het goed begrepen heb). Zij heeft toch ook gewoon het recht gebruik te maken van openbaar terrein?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Zij gaat dan aan de haal. Maar het gaat hier niet over Elsa maar over jou en Penny en het gebruik van fysiek geweld naar honden die komen buurten, ongeacht hoe. Ook ik heb al veel van jou gelezen en je lijkt erg krampachtig in je omgang met Penny en de omgeving. Lijkt me niet fijn, in de eerste plaats al niet voor jouzelf.
 
Ik blijf erbij; Als je met een vinger naar een ander wijst, wijs je met 9 vingers naar jezelf. Zowel afstormen als sneppen is asociaal gedrag. "

Penny raakt met haar correcties andere honden niet aan, heeft ze ook nog nooit gedaan. Ze is meerdere keren aangevallen door een hond en heeft nooit wat terug gebeten. Zij was altijd de gene met schade (en in sommige gevallen zonder omdat de aanvallende hond een muilkorf droeg.

 

Ik vraag me af wat je met dat 'krampachtige' bedoelt. Ik ben hier niet zo actief dat ik hier echt alles schrijf, vaak kom ik hier als er weer iets vervelends is gebeurt of als ik iets zie waar ik op wil reageren. Dit geeft natuurlijk een heel verkeerd beeld van mij en Penny. Maar als je iets anders er mee bedoelt wil ik dat wel weten, ik sta altijd open voor adviezen om dingen beter te doen.

 

Met Penny gaat het de afgelopen tijd juist super. Aan de riem heeft ze al best lang niet meer uitgevallen (wel naar katten maar daar werk ik nu aan). Bij andere honden blijft ze vaak gewoon los, tenzij ik weet dat zij niet goed met die andere honden kan, dan neem ik afstand of loop ik er snel langs terwijl zij op mij gefocust blijft, dat is allemaal geen probleem. Ze is nu juist best makkelijk met andere honden, ook met types waar ze normaal niet goed mee gaat. Sneppen/snauwen doet ze nu vaak alleen als het echt nodig is. Laatst was er een jonge border collie (geen pup maar maar ook nog geen jaar oud), die wilde met haar spelen en legde beide voorpoten over haar rug, toen corrigeerde ze kort. De border collie begreep het en nam wat afstand, Penny liep gewoon ontspannen verder.

Soms heeft ze even een mindere dag, maar die heb ik ook wel eens en dan gaan we vaak gewoon even naar een plek waar geen andere honden zijn.

 

Over dat kaartje, daar ga ik niet eens op reageren. Ik kan prima zelf mijn routes kiezen en heb daar geen hulp bij nodig, zeker niet van iemand die hier niet woont. Soms zegt een kaart ook niet veel, maar moet je het gebied echt kennen voordat je er iets over kan zeggen. Ik kan wel zeggen dat het gebied hier uit veel water bestaat, daar kan ik helaas niet overheen vliegen wink. Als dat toevallig langs een bepaald pad loopt heb ik niet echt een andere keus dan dat pad lopen.

 

Dit topic ging trouwens helemaal niet om mij en Penny, het ging om iemand anders en om een hele andere situatie. Ik reageer nu alleen op de mensen die op mij reageren.

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Serieus, moet je zo graag je gelijk halen??
 
Haar hond stormt niet op andere af en valt dus niemand lastig (als ik het goed begrepen heb). Zij heeft toch ook gewoon het recht gebruik te maken van openbaar terrein? "

Penny stormt inderdaad op niemand af (tenzij ze de hond heel goed kent, maar dat is natuurlijk anders), als ze wel op iemand af wil stormen hou ik haar tegen en kijk ik naar wat de andere eigenaar doet. Eén keer in het losloopgebied ging ze naar een spaniel toe om te spelen, de eigenares van de spaniel lijnde snel haar hond aan, ik riep Penny toen meteen en die kwam direct terug nog voordat ze contact konden maken. Zo doe ik dat soort dingen en op die manier heeft er nog nooit een andere hondenbezitter last van mij gehad.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Maar moet je met zo'n hond die daar geen zin in heeft daar dan wel willen lopen? Wie doe je er een plezier mee?Jezelf?als ik zo'n hond zou hebben dan ga ik naar andere plaatsen om te lopen dan in een drukbezocht losloopgebied. "

 


Wat een onzin. Een losloopgebied is gewoon een gebied waar de hond lekker los mag lopen, geen hondendatingplek waar allerlei wildvreemde honden maar blaffend op elkaar af moeten rennen.
En sinds wanneer zou dat dan ‘normaal’ geworden zijn in hondenland? Dacht je soms dat de boeren vroeger drie keer per dag hun werk onderbraken om naar een hondenwei te gaan om hun honden al stormend kennis te laten maken met vreemde honden? Omdat dat zo zou horen voor een hond?

Ik zie zoveel honden in losloopgebieden die gewoon lekker aan het rondscharrelen en struinen zijn, vrij rondrennen, een spelletje doen met de baas etc. zonder zich perse met andere honden te moeten bemoeien. Of alleen als ze elkaar van dichtbij passeren even rustig besnuffelen en dan weer verder lopen.

Bobby is hoeft ook niet zo nodig contact. Hooguit even kort snuffelen als ze recht voor een andere hond staat, maar ze zal er niet gauw uit zichzelf naar toe gaan.
Tegenover kleinere of bange honden is ze heel lief en rustig. Zelfs als een angstkeffertje achter haar aan gaat negeert ze hem gewoon en loopt weg.
Maar ze houdt echt niet van wilde stormers die op haar af komen denderen. Als ze daarbij al haar eerdere signalen dat ze dit echt niet wil negeren, kan ze wel degelijk haar belager van zich af snauwen. Dit voorkom ik liever door de hond zelf weg te houden. In de meeste gevallen helpt blokken wel, zo niet heb ik er ook geen problemen mee de ander weg te duwen.
Gelukkig is dat maar een klein percentage van alle honden die ik tegenkom, maar dit soort aso-stormers zijn wel degenen die de meeste problemen veroorzaken.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik hoop dat Koda door deze hele discussie toch is gaan nadenken en beseft dat luidruchtige storm Sam zich nou niet bepaald zo normaal en sociaal gedraagt.

Hoe mensen weer rustig in dit gebied kunnen wandelen, ook degenen die minder assertief zijn dan de Rottweiler baas? Gewoon, door vervelende honden als deze Sam bij je te houden.

Melding maken van overlast gevende loslopers kan volgens mij bij de gemeente. In mijn omgeving zijn de afgelopen jaren nu al twee voormalig losloopgebieden tot aanlijngebied gemaakt met nog maar een heel klein stukje voor loslopen. Met keurig een artikel in het plaatselijke krantje dat er teveel klachten waren over loslopers die anderen lastig vielen en dat de gemeente daarom de boel letterlijk aan banden gelegd heeft. Jammer dat de Sams en Kodas het zo voor andere hondeneigenaren verpesten. Ook voor degenen die er wel voor zorgen dat hun hond niemand lastig valt, maar nu op steeds minder plekken vrij met hun hond kunnen lopen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Ik hoop dat Koda door deze hele discussie toch is gaan nadenken en beseft dat luidruchtige storm Sam zich nou niet bepaald zo normaal en sociaal gedraagt.

Hoe mensen weer rustig in dit gebied kunnen wandelen, ook degenen die minder assertief zijn dan de Rottweiler baas? Gewoon, door vervelende honden als deze Sam bij je te houden.

Melding maken van overlast gevende loslopers kan volgens mij bij de gemeente. In mijn omgeving zijn de afgelopen jaren nu al twee voormalig losloopgebieden tot aanlijngebied gemaakt met nog maar een heel klein stukje voor loslopen. Met keurig een artikel in het plaatselijke krantje dat er teveel klachten waren over loslopers die anderen lastig vielen en dat de gemeente daarom de boel letterlijk aan banden gelegd heeft. Jammer dat de Sams en Kodas het zo voor andere hondeneigenaren verpesten. Ook voor degenen die er wel voor zorgen dat hun hond niemand lastig valt, maar nu op steeds minder plekken vrij met hun hond kunnen lopen. "

Ik denk dat het wel ligt aan waar je woont of er wat met klachten wordt gedaan. Ik heb echt zo vaak klachten gestuurd, in de winter toen Penny met haar blessure rust moest houden (en ik dus alleen in aanlijngebied liep) elke week.

Elke keer kreeg ik het zelfde antwoord: 'we hebben te weinig mensen om overal te controleren (in die tijd controleerde ze nergens, 'overal' konden ze dus ook beter weg laten), vervelend voor je dat je er last van hebt'.

Dat was het. Zelfs meldingen van een hond die meerdere andere honden heeft aangevallen werden zo 'opgelost'. Uiteindelijk hebben ze alle 'aanlijngebied' bordjes weg gehaald, wat het alleen maar erger heeft gemaakt.

 

Ze controleren nu soms 's ochtends, en wat gebeurt er als er een hond los loopt? Ze zeggen tegen de eigenaar dat de hond even aan de lijn moet en fietsen door. De hond wordt daarna weer los gelaten en het kan hun niets schelen.

Vervolgens sturen ze mij wel van een leeg strandje want daar mogen honden niet komen en blijkbaar hebben mensen daar ook last van als er geen mensen zijn...

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Ik denk dat het wel ligt aan waar je woont of er wat met klachten wordt gedaan. Ik heb echt zo vaak klachten gestuurd, in de winter toen Penny met haar blessure rust moest houden (en ik dus alleen in aanlijngebied liep) elke week.
Elke keer kreeg ik het zelfde antwoord: 'we hebben te weinig mensen om overal te controleren (in die tijd controleerde ze nergens, 'overal' konden ze dus ook beter weg laten), vervelend voor je dat je er last van hebt'.
Dat was het. Zelfs meldingen van een hond die meerdere andere honden heeft aangevallen werden zo 'opgelost'. Uiteindelijk hebben ze alle 'aanlijngebied' bordjes weg gehaald, wat het alleen maar erger heeft gemaakt.
 
Ze controleren nu soms 's ochtends, en wat gebeurt er als er een hond los loopt? Ze zeggen tegen de eigenaar dat de hond even aan de lijn moet en fietsen door. De hond wordt daarna weer los gelaten en het kan hun niets schelen.
Vervolgens sturen ze mij wel van een leeg strandje want daar mogen honden niet komen en blijkbaar hebben mensen daar ook last van als er geen mensen zijn... "

Jij laat je hond toch ook weleens los waar het eigenlijk niet mag? Ook al loopt ze niet naar een andere hond toe, het kan wel storend zijn. Mijn honden worden er aan de riem soms onrustig van, als er loslopers zijn . Ik vind het raar dat je klaagt over iets dat je zelf ook soms doet.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Jij laat je hond toch ook weleens los waar het eigenlijk niet mag? Ook al loopt ze niet naar een andere hond toe, het kan wel storend zijn. Mijn honden worden er aan de riem soms onrustig van, als er loslopers zijn . Ik vind het raar dat je klaagt over iets dat je zelf ook soms doet. "

Heel soms ja, alleen als ik fiets. Zodra ik in de verte iemand zie die misschien een hond zou kunnen hebben (of sowieso iemand die last van haar zou kunnen hebben) lijn ik haar aan. De meeste mensen weten niet eens dat ze los is geweest. Ik weet dat het storend is als een hond los loopt als de andere aangelijnd is, ook omdat een andere eigenaar niet weet wat de loslopende hond gaat doen. Daarom doe ik dat ook echt nooit, ook niet in het losloopgebied.

 

Dat jij het raar vind dat ik klaag mag, ik vind het niet raar want ik heb op de momenten dat ik daar ben en Penny wel netjes aan de lijn heb constant last van andere honden die om ons heen springen, op Penny duiken of achter haar aan gaan. Er lopen ook honden los die zware bijtincidenten hebben veroorzaakt, vorige week is er nog een aangelijnde hond flink aangevallen met een hoop schade, die hond loopt daar nu ook weer los. Vanwege dat soort situaties maakte ik die meldingen (ik weet inmiddels dat het toch geen zin heeft dus ik ben er mee gestopt).

honden page profiel kodakoda

Ten eerste; Sam is geen asohond, maar een lieverd die, net als mensen, duidelijk laat weten wie ze wel of niet mag.

Het niet leuk vinden van een hond betekend, dat ze hem eng vind of dat de andere hond te onderdanig is.

Als de andere hond terug blaft of snauwt, is het klaar en over.

Wat ik hier verder lees is dat veel van jullie, niet kijken naar het natuurlijke gedrag van een hond.

En vinden dat hun honden perfect opgevoed zijn. 

Daar ken ik er hier in het park ook een paar van.

Zelfs de best opgevoede hond heeft zo zijn kuren, en rariteiten.

Persoonlijk vind ik, dat als jouw hond niet met andere honden overweg kan of als jij ze niet bij jouw hond wil hebben, je niet naar een losloopgebied moet gaan.

Het park waar ik loop is niet overal overzichtelijk, soms loop je de bocht om en sta je neus in neus met een ander.

Dit gaat meestal goed, maar soms niet.

Als iemand mijn hond slaat of schopt, heeft hij/zij een groot probleem.

Koda is al een bange hond, hij was niet gesocialiseerd toen ie bij me kwam en vel over been.

Hij doet het heel goed, maar heeft trauma's, en krijgt hiervoor Alprazolam.

Honden snapt hij, mensen niet zo, mannen zijn gewoon eng. 

Mijn vraag aan het begin was: hoe ga je om met slaande, schoppende mensen naar jou hond?

Iets wat in mijn ogen echt niet kan, en onvergefelijk is.  

Afweren, ja oke. 

90 procent van de tijd komen honden er zelf wel uit.

De enigste en ergste problemen die wij hier in het park hebben gehad werden veroorzaakt door met name staffords of kruisingen daarvan. 

Ze mogen dan heel lief zijn voor de baas, met andere honden zijn ze niet te vertrouwen.

 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Blaffend of dreigend op andere honden afstormen heeft weinig te maken met natuurlijk gedrag. Het gaat verder ook niet om de 9 van de 10 keer dat de honden het zelf oplossen, maar om die ene keer dat het wel misgaat. Want dat kan goed misgaan, gevalletjes met spoed naar de dierenarts en krantenkoppen.

Plus, hoe moet die eigenaar nou weten dat Sam niet bijt. Voor hetzelfde geld deed ze dat wel en zou zijn hond met gaten zitten, logisch dat hij handelt zoals hij gehandeld heeft. Als verantwoord hondeneigenaar hoor jij je daar bewust van te zijn, dus; asociale Sam aan de lijn.

 

Verder mag je vinden wat je wil en meningen hebben van hier tot Tokyo, maar indien het gaat om een bos/natuurgebied/park als zijnde openbaar recreatiegebied voor iedereen, dan hoor jij met je loslopende hond gewoon rekening te houden met de overige recreanten. Of dit nou wandelaars, picknickers, ruiters of andere hondeneigenaren zijn. Het gebied is niet speciaal voor de loslopende wafwafs aangelegd, ze mogen loslopen en dit is geen synoniem voor ‘anderen lastigvallen’. Indien je naar een hondenontmoetingswalhalla wil, zijn er speciale hondenspeeltuinen waar je die rottweilerman nooit tegen zal komen. 

 

Jouw verhaal met Sam is alsof je een mentaal onderontwikkelde tiener zelfstandig met de fiets naar school stuurt, het kind besluit uitgebreid te gaan zigzaggen op de weg en een omstander hem snel in veiligheid duwt of trekt omdat er een auto aankomt. 

Vervolgens open je een topic met de vraag “hoe ga je om met mensen die jouw kind duwen?” omdat je op de een of andere manier niet inziet dat dit blijkbaar nodig was om een gevaarlijke situatie te voorkomen. 

 

Hiermee wil ik niet zeggen dat het geoorloofd is jullie hond het licht uit de ogen te slaan of te schoppen tot een ribfractuur. Natuurlijk niet. Maar je zegt zelf al dat de man het niet ‘hard’ deed; vanuit zijn perspectief zal dit wel de beste manier van afweren zijn geweest op dat moment. De eerder gegeven tip om met hem in gesprek te gaan vind ik een goede. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ten eerste; Sam is geen asohond, maar een lieverd die, net als mensen, duidelijk laat weten wie ze wel of niet mag.
Het niet leuk vinden van een hond betekend, dat ze hem eng vind of dat de andere hond te onderdanig is.
Als de andere hond terug blaft of snauwt, is het klaar en over.
Wat ik hier verder lees is dat veel van jullie, niet kijken naar het natuurlijke gedrag van een hond.
En vinden dat hun honden perfect opgevoed zijn. 
Daar ken ik er hier in het park ook een paar van.
Zelfs de best opgevoede hond heeft zo zijn kuren, en rariteiten.
Persoonlijk vind ik, dat als jouw hond niet met andere honden overweg kan of als jij ze niet bij jouw hond wil hebben, je niet naar een losloopgebied moet gaan.
Het park waar ik loop is niet overal overzichtelijk, soms loop je de bocht om en sta je neus in neus met een ander.
Dit gaat meestal goed, maar soms niet.
Als iemand mijn hond slaat of schopt, heeft hij/zij een groot probleem.
Koda is al een bange hond, hij was niet gesocialiseerd toen ie bij me kwam en vel over been.
Hij doet het heel goed, maar heeft trauma's, en krijgt hiervoor Alprazolam.
Honden snapt hij, mensen niet zo, mannen zijn gewoon eng. 
Mijn vraag aan het begin was: hoe ga je om met slaande, schoppende mensen naar jou hond?
Iets wat in mijn ogen echt niet kan, en onvergefelijk is.  
Afweren, ja oke. 
90 procent van de tijd komen honden er zelf wel uit.
De enigste en ergste problemen die wij hier in het park hebben gehad werden veroorzaakt door met name staffords of kruisingen daarvan. 
Ze mogen dan heel lief zijn voor de baas, met andere honden zijn ze niet te vertrouwen.
  "

Dat geldt ook voor mijn hond. En als sam dan zo op haar afkomt is dat niet bepaald een positieve ervaring voor haar. 

En als mijn "stafford" zo op anderen af komt wordt er waarschijnlijk moord en brand geschreeuwd, maar goed. 

 

Ik ben de laatste die zegt dat een hond onder appél moet staan,  ik hou er juist van als een hond nog hond kan zijn. 

Maar daar heeft blaffend ergens op af stormen niets mee te maken. 

 

Over het slaan/schoppen, was het echt slaan? En wat wil je eraan gaan doen dan?

Ga een gesprek aan met die eigenaar zou ik zeggen. Meer opties heb je niet lijkt mij. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Sam is geen asohond, maar een lieverd die, net als mensen, duidelijk laat weten wie ze wel of niet mag.

Als de andere hond terug blaft of snauwt, is het klaar en over.
Wat ik hier verder lees is dat veel van jullie, niet kijken naar het natuurlijke gedrag van een hond.

Mijn hond laat ook zéér duidelijk merken wie ze niet en wel mag. En net daarom gooi ik haar nooit los waar andere honden lopen. Ik kan dan ook zeggen: jamaar, dat is haar natuurlijk gedrag, ze is nu eenmaal een pittige dame. Maar daarmee ontloop ik mijn verantwoordelijkheid, en schuif ik die af op de anderen.

Het is niet aan mijn hond om andere honden te gaan 'opvoeden' en het is niet aan andere honden om mijn hond op haar plaats te zetten. 

 

Als je hond gedrag vertoont dat voor andere honden niet aangenaam is (in dit geval het blaffend aanstormen, maar het kan net zo goed opjagen zijn, intimidatie, rijden,...) dan hoor je zelf in te grijpen, en het niét over te laten aan de andere hond of zijn eigenaar.

Met appel of perfecte opvoeding heeft dat m.i. niet eens wat te maken, alleen maar met rekening houden met je omgeving en tijdig anticiperen en inspelen op het karakter/gedrag van je eigen hond.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ten eerste; Sam is geen asohond, maar een lieverd die, net als mensen, duidelijk laat weten wie ze wel of niet mag.
Het niet leuk vinden van een hond betekend, dat ze hem eng vind of dat de andere hond te onderdanig is.
Als de andere hond terug blaft of snauwt, is het klaar en over.
 
Wat ik hier verder lees is dat veel van jullie, niet kijken naar het natuurlijke gedrag van een hond.
En vinden dat hun honden perfect opgevoed zijn. 


Mijn vraag aan het begin was: hoe ga je om met slaande, schoppende mensen naar jou hond?
Iets wat in mijn ogen echt niet kan, en onvergefelijk is.  
Afweren, ja oke. 
90 procent van de tijd komen honden er zelf wel uit.
.
  "

Ook als is Sam een lieverd: jullie moeten hem op tijd terug roepen. 

Bovendien is "zomaar lekker vrolijk op een andere, vreemde hond afstormen" echt niet hond-sociaal.

Een beleefde hond doet zoiets niet.

 

Kijken naar het natuurlijk gedrag van een hond?

Verwilderde honden mijden andere vreemde honden als de pest. Ze zullen nooit vrolijk op een andere vreemde hond af stormen. Alleen honden die ze kennen vertrouwen ze.

Bovendien hebben de meeste honden nog weinig natuurlijk gedrag: ze zijn het product van de opvoeding van hun eigenaar.

 

Honden hier zijn allemaal perfect opgevoed: Waarschijnlijk  bedoelen ze op gebied van trainen (kunstjes uitvoeren)

De meeste baasjes zijn vergeten om hun honden aan te leren hoe ze sociaal met andere honden moeten omgaan. Of ze komen zo weinig met andere honden in aanraking dat ze niet meer weten hoe ze zich moeten gedragen..

 

Dat honden er meestal zelfs uitkomen: daar zou ik niet te fel op rekenen...tot als die vreemde een van jullie honden eens aan flarden scheurt. 

 

Als er een hond op mijn honden afstormt en ik vertrouw die hond niet: ja dan krijgt hij een schop als hij niet luistert naar mijn stem.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Het is niet normaal dat iemand anders een hond slaat, dat zou hij bij mij niet moeten riskeren want niemand slaat mijn hond. Al zal ik er ook voor zorgen dat niemand dat ooit in zijn hoofd kan halen.

 

Ik sta er een beetje van versteld dat mensen schrijven dat het die man worst zal wezen, dat hij een agressieve hond heeft (dat hij dan wel zelf zal veroorzaakt hebben) en dus niet wil dat er een andere hond op hen afkomt. Dat kan ik begrijpen, maar waarom gaat mijnheer dan in een losloopgebied wandelen ? Doe ik zelf ook nooit, net omdat ik weet dat mensen hun honden niet altijd bij zich houden of onder controle hebben.  Enne trouwens, gaan we weer met opmerkingen over Staffies en Rotties. Die zijn heus niet het probleem, wel de bazen, ken je hond. Dat een Staffie jouw hond kon aanvallen, ligt niet aan de Staffie.

 

Ben het echt zat dat bepaalde hondenrassen verkeerd bekeken worden, terwijl het enige gevaarlijke ras, zijnde de mens, nooit wat verweten wordt. Houdt je honden aan de leiband, zeker als ze niet onder appel staan, of andere honden niet moeten en zelfs als ze perfect luisteren is het uitkijken, want het zijn en blijven honden. Hij of zij kan altijd sociaal zijn, tot die ene keer dat hij er toch eentje niet moet of net wat interessanter ziet en opeens geen oren meer heeft. Dan is het van "doet hij anders nooit" en is de hond de dupe. Of honden worden meegenomen,  geslagen of verongelukken,  omdat baasje op honderden meters afstand loopt. Baasjes neem je verantwoordelijkheid en bescherm je honden ten allen tijden.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als je kijkt naar zwerfhonden zie je die nooit op elkaar afstormen, ze ontwijken elkaar veel liever dan confrontaties aan te gaan. Honden zijn conflictvermijdend als het mogelijk is. En als er al eens een confrontatie is, en er komt een gevecht, wint de sterke van de zwakke.

 

Natuurlijk treft Sam geen blaam en is een lieverd, het is zijn bazinnetje die hem niet begeleid.

 

Mijn hond zou Sam ook doodeng vinden als ze zo op haar afgestormd zou komen, ik heb dat een paar keer meegemaakt, twee keer een verschillende labrador. Mijn hond vindt dat absoluut niet leuk, ze huilt dan zelfs, al blaffend van angst, maar denk maar niet dat die honden zich daarvan iets aantrekken.

Het zijn vast ook schatten van honden, maar wij willen ze gewoon niet bij ons in de buurt hebben. 

 

 

Maar om je vraag te beantwoorden ik heb met mijn eerste hond meegemaakt, dat een man met zijn hond in de buurt liep, zonder lijn, die naar mijn hond toeliep, die wel aan de lijn was. De hond was eigenlijk wat bangig voor mijn hond en begon te blaffen, wij liepen gewoon door mijn hond reageerde er nauwelijks op. Komt ineens die man, en ipv zijn hond bij de halsband te nemen en bij ons weg te halen, begint hij met een paraplu mijn hond te slaan. Ik brulde natuurlijk of hij nog wel goed in zijn hoofd is en dat hij mijn hond niet mag slaan en hij zijn hond bij zich moet houden. Daarna boos doorgelopen.hp-angel

 

 

 

 

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik heb niet alle reacties gelezen. Maar hij had zijn hond wel bij de halsband?

Dus eigenlijk toch vast. Nee je moet niet schoppen en slaan op een andere hond.

Maar waarom moeten die honden altijd op andere honden kunnen aflopen zeg.

Ik krijg er soms wat van. Ik heb zelf een oudere hond die aan de leiband loopt, nee geen losloopgebied.

En ja er lopen er veel los, tot daar aan toe. Maar houd die honden toch bij je zeg als je een andere hond ziet.

Ik snap dat gewoon niet. Gisteren had ik dat ook weer iemand met 3 middenslag honden los huppekee daar zijn ze met zijn drieën en maar roepen en niet komen. Heb ik wel een doggyride bij waar ik die van mij dus inprop. Ja dat doe ik dus. Ik wil gewoon niet zo 3 bengels die ik van toeten of blazen ken bij mijn oudere hond die krammikig is, weet ik veel wat die van plan zijn toch? Verdomme toch zeg! 3 keer tegengekomen.
De 2e keer waren er nog 2 andere mensen bij waarvan 1 hond los, ja oké die ene ken ik no problem, is een vriendje. Die andere mens met een terriër aangelijnd, ik had mijne weer in de kar gepropt. Echt alledrie die honden rond die aangelijnde hond die duidelijk heel erg op zijn ongemak was. Potverdorie. Ik kon het niet laten van tegen die ene te zeggen, maar man toch, zie jij dat nu niet dat die mens last heeft met jou 3 honden man! Beetje verder huppekee weer met zijn 3en naar een aangelijnde hond.hp-frusty Echt waar, moet dat nu echt?

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik sta er een beetje van versteld dat mensen schrijven dat het die man worst zal wezen, dat hij een agressieve hond heeft (dat hij dan wel zelf zal veroorzaakt hebben) en dus niet wil dat er een andere hond op hen afkomt. Dat kan ik begrijpen, maar waarom gaat mijnheer dan in een losloopgebied wandelen ?  "

Ik sta er ook versteld van dat mensen zoals TS het probleem altijd bij een ander leggen. Sam komt blaffend op je afrennen maar dat is "natuurlijk gedrag" en "een opvoeder van andere honden". Tsja, misschien is die eigenaar van de Rottweiler dat ook wel, maar dan is het ineens niet goed. Koda is bang en heeft een hekel aan mannen, dus of de rest van het park daar even rekening mee wil houden? Het is precies de logica van mensen die ik ook regelmatig spreek, bijvoorbeeld als ik m'n hond weer eens opgetild heb: "je moet 'm óók loslaten, je moet 'm niet optillen, je moet wel/niet zus, je moet wel/niet zo"

 

Ik zou zeggen: als jij je hond gewoon bij je houdt, ipv je verantwoordelijkheid af te schuiven op anderen, is het hele probleem opgelost hp-smile

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hypo allergeen voer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^