Waar kunnen we het nog verder zoeken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Zoals jullie misschien weten is Sara 12 weken geleden geopereerd aan het radius curvus syndroom. Al na de operatie zag ik dat haar poot nog vreselijk scheef stond, maar ze konden nog niet zeggen of dit met het radius curvus syndroom te maken had, we moesten het aankijken. 6 weken na de operatie bleek haar bot niet goed genoeg te zijn aangegroeid, extra rust dus. Wel was hij tevreden over het resultaat van de foto omdat de gewrichten duidelijk meer ruimte hadden gekregen. 6 weken later stond haar poot nog scheef, nu kregen we te horen dat we het nog 6 weken moesten aan kijken. Het kon ook aan de spieren ofzo liggen. Mocht ze dan nog mank lopen moesten we terug komen. 

 

Na die 6 weken staat haar poot nog scheef. Ondertussen ben ik bij de fysio geweest. Deze gaf aan dat haar spieren waarschijnlijk te kort waren geworden. Ze heeft haar poot een lange tijd krom gehouden om haar bot te ontlasten, want ze had blijkbaar wel degelijk last van dit syndroom. We moesten haar 2 wkn op pijnstillers zetten om te zien of dit resultaat gaf (hopelijk zette ze dan op een natuurlijke manier haar poot goed en zouden dit haar spieren weer uitrekken) Ze zette haar poot inderdaad beter neer, het resultaat was nog niet wat het moest zijn, maar ja wat wil je na 2 weken.. daarna zijn we gestopt met de pijnstillers. 

 

Verder heb ik geen idee of ze mank loopt. Hij zei voor de operatie al dat ze mank liep terwijl ik dat nooit heb gezien, dus ik heb daar niet zn goed oog voor.

 

De orthopeed weet het ook niet zo goed meer. De fysio ook niet want moet je haar nog Langer op pijnstillers zetten? Hoe lang dan? 

 

Ik weet niet waar ik het nog meer kan zoeken. Wat ze heeft en bij wie ik hiervoor moet zijn. Hopelijk heeft iemand enig idee..  (sorry voor dit lange verhaal)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hydrotherapie misschien?

 

Ik meen me te herinneren dat het niet lukte om haar echt rust te geven, dat kan ook meespelen natuurlijk.

 

Eventueel een frisse orthopeed laten kijken?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hydrotherapie misschien?
 
Ik meen me te herinneren dat het niet lukte om haar echt rust te geven, dat kan ook meespelen natuurlijk.
 
Eventueel een frisse orthopeed laten kijken? "

Ik ga het eens op zoeken.

 

Klopt, het lukte redelijk. Maar het was erg lastig. Haar poot heeft precies dezelfde stand als die altijd al had. Haar ellebogen staan naar buiten, haar pols staat naar voren gebogen en haar voeten naar buiten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Spieren zijn verkort, zwemmen zou zeker een optie zijn, als onze spieren verkort zijn door wat dan ook, gaan wij naar de fysio om de spieren op te laten trekken en oefeningen doen ...dat kan je de hond niet opdragen, maar een fysio kan daar aan bij brengen, heb het er over met de fysio..ze heeft aangegeven dat de spieren verkort zijn, zij zOu er wat aan kunnen doen.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik kan je niet helpen maar wil je wel sterkte wensen en hoop dat je iemand vind die kan helpen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

sterkte hoor, wat moeilijk

 

ik denk ook dat zwemmen goed is in elk geval

 

Misschien zou een (gediplomeerd) chiropracter ook nog eens kunnen kijken wat hij/zij ervan vindt?

 

Is het bij jouw hond een erfelijke kwestie of heeft het een andere oorzaak? Ik lees dat het voer ook een belangrijke rol hierbij kan spelen.

 

Ik vond nog een verhaal over een hond met dit syndroom, na en lange weg van ellende zijn ze uitgekomen bij de universiteitskliniek in Brno bij een dokter Neclas die hem uiteindelijk kon helpen. Het is wel een verhaal over tien jaar geleden, maar wie weet toch de moeite waard om eens door te nemen.

http://www.azawakh.topcharty.net/nasz_tarat6_gb.html

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bedankt allemaal. Ik ga zo gelijk achter hydrotherapie aan, kijken of dit wat voor haar is. Hopelijk zijn de spieren inderdaad her probleem. Wist ik maar wat het was.. Hopelijk is ze in iedergeval pijnvrij..

 

Bedankt Dobry, ik ga daar ook even na kijken en het door lezen. Ben benieuwd. 

 

Of het erfelijk is, weten ze niet. Blijkbaar kan er niet op getest worden. Ouders hebben er geen last van, broertjes en zusjes ook niet. Het kan een trauma zijn, maar volgens mij praat je dan echt over een aanrijden ect? Dit is nooit aan de orde geweest. Wel sprong ze toen ze net 8 weken was al op de vensterbank, krom ze het aanrecht op of zat ze op de eettafel. 1 keer sprong ze er af en dat ging niet goed. Ze jankte. Ze tilde haar poot op en zette hem niet meer neer. De DA zei dat we het aan moesten kijken. Uit eindelijk zette ze hem weer naar na enkele uren en begon ze weer wat te lopen. Mijn gevoel zegt dat daar toen wat mis is gegaan. Volgende de DA kon ik er vanuit gaan dat het een verekt spiertje was. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik kan nergens vinden wat voor een voeding goed is voor honden met dit probleem. Ook ik lees veel dat voeding een grote rol speelt. Sara krijgt brokken van edgard & Cooper of zn natuurlijke worst van de intratuin. 

 

Iemand die weet welke voeding goed is voor honden spier/gewichtproblemen? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Een goede dierfysio en orthopedisch specialist zouden je toch op z'n minst moeten kunnen vertellen hoe nu verder.

 

Dus ik zou op zoek gaan naar een andere fysio. Die zou je ook hydrotherapie aan moeten kunnen bevelen als dat nut heeft in dit geval. 

Het feit dat ze haar poot anders belast zodra ze pijnstillers krijgt geeft toch aan dat ze er last van heeft. 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's 3 doggies

" Ik kan nergens vinden wat voor een voeding goed is voor honden met dit probleem. Ook ik lees veel dat voeding een grote rol speelt. Sara krijgt brokken van edgard & Cooper of zn natuurlijke worst van de intratuin. 
 
Iemand die weet welke voeding goed is voor honden spier/gewichtproblemen?  "

Ik zou zeggen Hill's J/D of Royal Canin mobility support.Maar ik gaf mijn vroegere hondje met gewrichtsproblemen,Carnibest en iedere dag een omega-3 visolie Capsule van de Hema,en las ik na een poosje de omega-3 wegliet begon ze weer te manken,en met de omega-3 liep ze weer goed.Zijn had wel iets heel anders namelijk Patella luxatie met artrose.Is de operatie bij een specialist uitgevoerd of door je eigen dierenarts?Een specialist zal je toch verder moeten kunnen helpen?Ik vind het erg naar voor jou en je hondje en hoop dat het snel beter zal gaan.Sterkte met alles!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

eigenlijk zou je een arts moeten vinden die ook met voeding bekend is, want dit is toch wel belangrijk, heel veel vind ik er niet over op een duitse site heeft men het over deze supplementen, 

 

Unabhängig von der notwendigen Grundbehandlung sollte die Therapie mit einer ergänzenden Fütterung unterstützt werden. Hochmolekulare Hyaluronsäure, Glucosamin und Grünlippmuschelextrakt fördern die Widerstandskraft der Gelenke gegenüber den falschen Belastungen in Folge des fehlerhaften Wachstums. So kann die Gelenkgesundheit erhalten werden. MSM, Vitamin E, Selen und Mangan unterstützen die Gesundheit der belasteten Sehnen und Bänder, welche durch das Fehlwachstum in Mitleidenschaft gezogen werden.

 

Van pup tot volwassen hond is in verschillende stadia, een verschillende behoefte aan bijv. calcium phosphor, en andere vitaminen.

 

In Duitsland zit een arts die zich gespecialiseerd heeft in voedingskunde, Maria Hänse, zij raadt ook groenlipmossel aan, ook brandnetelsap bijv. Maar misschien zou je als je in Nederland niemand vindt haar eens een email kan sturen of ze je kan helpen met een goed voedingsadvies.

Zelf zou ik naast de brokken en de rol lekker variatie aanbrengen, eens een eitje, wat groenteprutjes, verse kruiden, bruine rijst, wat haver, etc. etc. 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik zou zeggen Hill's J/D of Royal Canin mobility support.Maar ik gaf mijn vroegere hondje met gewrichtsproblemen,Carnibest en iedere dag een omega-3 visolie Capsule van de Hema,en las ik na een poosje de omega-3 wegliet begon ze weer te manken,en met de omega-3 liep ze weer goed.Zijn had wel iets heel anders namelijk Patella luxatie met artrose.Is de operatie bij een specialist uitgevoerd of door je eigen dierenarts?Een specialist zal je toch verder moeten kunnen helpen?Ik vind het erg naar voor jou en je hondje en hoop dat het snel beter zal gaan.Sterkte met alles! "

Bedankt! We hebben het in een dierenkliniek laten uitvoeren, door een gespecialiseerde orthopeed. Deze wil ons ook zeker helpen. Hij heeft ons door verwezen naar de fysio omdat hij ook dacht dat dit door de spieren kwam, wel een gevolg van het syndroom. Ook kon het nog neurologisch zijn. Maar de fysio wist haast zeker dat het de spieren waren. Alleen krijgen we het gewoon niet weer goed. We hebben volgende week een intake voor hydrotherapie! Dit kon zeker helpen zei de fysio. We hopen het maar dat dit het ook is en we het weer goed krijgen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" eigenlijk zou je een arts moeten vinden die ook met voeding bekend is, want dit is toch wel belangrijk, heel veel vind ik er niet over op een duitse site heeft men het over deze supplementen, 
 
Unabhängig von der notwendigen Grundbehandlung sollte die Therapie mit einer ergänzenden Fütterung unterstützt werden. Hochmolekulare Hyaluronsäure, Glucosamin und Grünlippmuschelextrakt fördern die Widerstandskraft der Gelenke gegenüber den falschen Belastungen in Folge des fehlerhaften Wachstums. So kann die Gelenkgesundheit erhalten werden. MSM, Vitamin E, Selen und Mangan unterstützen die Gesundheit der belasteten Sehnen und Bänder, welche durch das Fehlwachstum in Mitleidenschaft gezogen werden.
 
Van pup tot volwassen hond is in verschillende stadia, een verschillende behoefte aan bijv. calcium phosphor, en andere vitaminen.
 
In Duitsland zit een arts die zich gespecialiseerd heeft in voedingskunde, Maria Hänse, zij raadt ook groenlipmossel aan, ook brandnetelsap bijv. Maar misschien zou je als je in Nederland niemand vindt haar eens een email kan sturen of ze je kan helpen met een goed voedingsadvies.
Zelf zou ik naast de brokken en de rol lekker variatie aanbrengen, eens een eitje, wat groenteprutjes, verse kruiden, bruine rijst, wat haver, etc. etc. 
  "

Oh ja bedankt zeg! Hopelijk vind ik hier in Nederland iemand. Mijn Duits is niet zo best haha. Anders ga ik het alsnog gewoon proberen. Goede voeding is belangrijk, vooral omdat ze nog een heel leven voor zich heeft, ze is net 1.

 

Wat betreft de variaties.. geef je ei gewoon rauw? En wat voor een groente prutjes/kruiden? embarassed ik heb me er nooit echt in verdiept. Ik heb ook al getwijfeld aan vers vlees, zo dol is ze namelijk niet op haar brokken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Oh ja bedankt zeg! Hopelijk vind ik hier in Nederland iemand. Mijn Duits is niet zo best haha. Anders ga ik het alsnog gewoon proberen. Goede voeding is belangrijk, vooral omdat ze nog een heel leven voor zich heeft, ze is net 1.
 
Wat betreft de variaties.. geef je ei gewoon rauw? En wat voor een groente prutjes/kruiden?  ik heb me er nooit echt in verdiept. Ik heb ook al getwijfeld aan vers vlees, zo dol is ze namelijk niet op haar brokken. "

ja eitje gewoon rauw, met schaal verkruimeld. Ik maak zelf graag soepjes, dus gewoon wortels, broccoli, bloemkool, pompoen koken, verse peterselie, brandnetel, en andere kruiden, wat je maar hebt, alles in de mixer, wat kurkuma en zwarte peper erbij en je hebt veel vitamines en mineralen. 

 

 

mocht je die duitse arts willen aanschrijven, kan ik je wel helpen ik woon in Duitsland en kan me inmiddels verstaanbaar makenhp-angel

 

Misschien is dit voer iets?

 

https://www.voerwijzer.com/diervriendelijke-kvv/

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's 3 doggies

"
 
Wat betreft de variaties.. geef je ei gewoon rauw? En wat voor een groente prutjes/kruiden?  ik heb me er nooit echt in verdiept. Ik heb ook al getwijfeld aan vers vlees, zo dol is ze namelijk niet op haar brokken. "

Als je je nog niet eerder hebt verdiept in vers vlees,zou ik niet beginnen met zelfgemaakte prutjes,maar met een complete voeding uit de winkel waar alles in zit.Als dat bevalt en je bent wat meer op de hoogte dan kun je die altijd uitbreiden naar zelfbereide maaltjes.Bijvoorbeeld Energique(of Prins) is handig om mee te beginnen,is tegenwoordig bij veel dierenwinkels we te koop in 3 kilo zakken(=30 driehoekschijven van 100 gram) en zijn makkelijk in gebruik.Je hebt een klein hondje zo te zien en die zal tussen de 150-200 gram eten.Mijn Shih Tzu's zijn ook ukkies en eten 100,150 en 175 gram per dag.Carnibest is ook een heel goed merk,wel duurder maar ach met zo'n kleintje vallen de kosten nog wel mee,alleen dat zijn worsten van 1 kilo en dat is redelijk onhandig als je maar weinig voert.Je kunt in vers vlees ook makkelijk de omega-3 verstoppen.Ik zou de specialist eens vragen hoe hij over omega-3 denkt.Met Energique is mijn ervaring dat overstappen in 1x eigenlijk altijd goed gaat zonder darmproblemen.Ik hoop dat de hydrotherapie gaat werken want dit is wel erg zielig zo.Ik zal duimen voor spoedig herstel!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Als je je nog niet eerder hebt verdiept in vers vlees,zou ik niet beginnen met zelfgemaakte prutjes,maar met een complete voeding uit de winkel waar alles in zit.Als dat bevalt en je bent wat meer op de hoogte dan kun je die altijd uitbreiden naar zelfbereide maaltjes.Bijvoorbeeld Energique(of Prins) is handig om mee te beginnen,is tegenwoordig bij veel dierenwinkels we te koop in 3 kilo zakken(=30 driehoekschijven van 100 gram) en zijn makkelijk in gebruik.Je hebt een klein hondje zo te zien en die zal tussen de 150-200 gram eten.Mijn Shih Tzu's zijn ook ukkies en eten 100,150 en 175 gram per dag.Carnibest is ook een heel goed merk,wel duurder maar ach met zo'n kleintje vallen de kosten nog wel mee,alleen dat zijn worsten van 1 kilo en dat is redelijk onhandig als je maar weinig voert.Je kunt in vers vlees ook makkelijk de omega-3 verstoppen.Ik zou de specialist eens vragen hoe hij over omega-3 denkt.Met Energique is mijn ervaring dat overstappen in 1x eigenlijk altijd goed gaat zonder darmproblemen.Ik hoop dat de hydrotherapie gaat werken want dit is wel erg zielig zo.Ik zal duimen voor spoedig herstel!
  "

waarom zou je geen groente en fruit (prutjes omdat het anders niet opgenomen wordt) kunnen geven, het is juist een goede aanvulling bij wat voor voer je ook geeft?

 

Het basisvoer en verdere supplementen zou ik, zeker voor deze hond dus wel door een deskundige laten berekenen, een gewone dierenarts of orthopeed weet daar vaak te weinig van af.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's 3 doggies

" waarom zou je geen groente en fruit (prutjes omdat het anders niet opgenomen wordt) kunnen geven, het is juist een goede aanvulling bij wat voor voer je ook geeft?"

Ik vind het persoonlijk niet verstandig om een brokkenhond nòg meer plantaardige vezels te gaan geven in de vorm van gepureerde prutjes.Je hebt dan namelijk hele grote kans dat het hondje zich finaal leeg poept.Ik zou eerder vleeshapjes als aanvulling geven,maar geen groente en fruit.Fruit kan trouwens gaan gisten in de darmen,dat moet je ook niet willen.Mits je hond er aan gewend is misschien,maar ik zie er de meerwaarde niet van in.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik vind het persoonlijk niet verstandig om een brokkenhond nòg meer plantaardige vezels te gaan geven in de vorm van gepureerde prutjes.Je hebt dan namelijk hele grote kans dat het hondje zich finaal leeg poept.Ik zou eerder vleeshapjes als aanvulling geven,maar geen groente en fruit.Fruit kan trouwens gaan gisten in de darmen,dat moet je ook niet willen.Mits je hond er aan gewend is misschien,maar ik zie er de meerwaarde niet van in. "

daarom moet het ook goed fijngemaakt worden anders wordt het niet opgenomen en gaat idd gisten

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Intake gehad voor hydrotherapie, maar de fysio wil het nog niet doen. Ze is nog te gevoelig in de ellebogen. Volgende week weer een afspraak bij de orthopeed in de hoop dat we nu eens antwoord gaan krijgen op wat ze echt geeft. Ik blijf het gevoel hebben dat ze voor niks zn zware operatie heeft gehad en niet te vergeten de revalidatie. Maar hopelijk vergis ik mij en valt het allemaal mee.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Intake gehad voor hydrotherapie, maar de fysio wil het nog niet doen. Ze is nog te gevoelig in de ellebogen. Volgende week weer een afspraak bij de orthopeed in de hoop dat we nu eens antwoord gaan krijgen op wat ze echt geeft. Ik blijf het gevoel hebben dat ze voor niks zn zware operatie heeft gehad en niet te vergeten de revalidatie. Maar hopelijk vergis ik mij en valt het allemaal mee. "

Ik wens van harte beterschap voor haar 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Intake gehad voor hydrotherapie, maar de fysio wil het nog niet doen. Ze is nog te gevoelig in de ellebogen. Volgende week weer een afspraak bij de orthopeed in de hoop dat we nu eens antwoord gaan krijgen op wat ze echt geeft. Ik blijf het gevoel hebben dat ze voor niks zn zware operatie heeft gehad en niet te vergeten de revalidatie. Maar hopelijk vergis ik mij en valt het allemaal mee. "

dat zou wel erg heftig zijn als de operatie voor niets was

 

maar de arts was heel tevreden toch over de stand van de botten? Dan moet er toch wel verschil zijn van voor en na de operatie?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het viel allemaal toch nog mee embarassedembarassed. De orthopeed heeft haar ellebogen onderzocht en ze lijkt geen pijn te hebben, hij drukte behoorlijk hard maar ze gaf geen kik. Ze loopt niet mank. Toch nog een foto gemaakt en die zag er perfect uit. 

 

Dat haar poot zo krom staat, komt Gewoon omdat haar botten ook erg krom staan. Hij kan dit wel opereren maar dat is dan meer cosmetisch dan functioneel voor haar. We kunnen beginnen aan fysio om te kijken of het minder zou worden, als we na 5x geen resultaat zien dan laten we het er lekker bij. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

gelukkig, dat is wel een opluchtinghp-thumbsup

 

toch zou ik me nog steeds voor laten lichten over een goede voeding voor haarhp-wink

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" gelukkig, dat is wel een opluchting
 
toch zou ik me nog steeds voor laten lichten over een goede voeding voor haar "

Ja goede!! Had er al niet meer aan gedacht. Ga gelijk kijken of ik iemand in Nederland kan vinden en anders wordt het een Duitse mail haha

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ja goede!! Had er al niet meer aan gedacht. Ga gelijk kijken of ik iemand in Nederland kan vinden en anders wordt het een Duitse mail haha "

anders misschien "gewoon" Tannetje Koning?

 

Zij schreef een boek over voeding voor honden.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" anders misschien "gewoon" Tannetje Koning?
 
Zij schreef een boek over voeding voor honden. "

Ik keek net inderdaad op haar site. Maar doet ze dit ook voor honden met gewrichtsproblemen? Zag het niet zo snel staan. Kan haar altijd mailen, is wel erg ver uit de richting haha.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik keek net inderdaad op haar site. Maar doet ze dit ook voor honden met gewrichtsproblemen? Zag het niet zo snel staan. Kan haar altijd mailen, is wel erg ver uit de richting haha. "

ik zou haar dan idd even mailen, en gewoon vragen of ze je zou kunnen helpen hiermee, of  misschien weet ze ook iemand bij je die wat dichter in de buurt zit en goed is.

 

Volgende forumvraag: Gratis hond prothese
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^