Dat was eens een ander soort epileptische aanval, geloof ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Dobby heeft een geschiedenis van epileptische aanvallen, al 10 jaar, dus zijn hele leven. Toen hij 1 was, zeiden ze in het asiel dat hij die week oververhit was geraakt en ze hem naar de douche moesten dragen. Achteraf gezien...

9 maanden daarna, in de stromende regen, 12C ging Dobby in het park tegen de vlakte. Helemaal strak gespannen, kleine bewegingen. Na een paar minuten stond hij weer op en kon hij weer lopen. Dat was dus geen oververhitting. tongue-out


Sindsdien heeft hij met tussenpozen van 9-18 maanden af en toe een aanval. Bijna altijd buiten, en altijd gaat hij zwalken, stort hij in, ligt een paar minuten kwijlend en strakgetrokken op de grond en staat dan weer op. Tot twee maal toe zijn die aanvallen gevolgd op spannende dingen: jagend spelen met een greyhound en ontsnapt en zwemmend jagen op vogels.

 

Sinds gisteren hebben we een logeerhondje, voor één dag, en blijkbaar is de aanwezigheid van een andere hond toch teveel voor Dobby. Hij stond bij het uitlaten daarnet rechts van het voetpad aan wat gras te knagen. Hij loopt verder, gaat naar links, links, links, links als een dronken persoon die zichzelf niet kan rechten, zo het gras in en kiepert daar om. Dus ik zeg al "rustig maar, het is al goed, blijf maar liggen", maar nee. Hij stond op en... liep weer door. Waarschijnlijk is de extra drukte van het logeerhondje hem toch teveel. Noot aan mezelf: geen 2e hond nemen.

De normale aanvallen zijn duidelijke grand mal, echt knock out en duren een paar minuten. Dit was binnen een paar seconden over. Nou ja, liever zo dan anders, maar toch vreemd. De laatste keer was maart 2017, dus best een aardige tijd er tussen.

Maar of dit nou een petit mal/ absence was, of een hele kleine grand mal... iemand een idee?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Lastig om zo te beoordelen. T zou kunnen. Volgende keer (hoop dat t niet meer gebeurt maar voor t geval dat) proberen te filmen.

 

Wat t ook was, heel goed mogelijk dat de logeerhond te veel vraagt van Dobby.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Zou kunnen, bij mensen bestaan er vele soorten van epilepsie. dus waarom zou het bij jou hond niet in een wat andere vorm kunnen verlopen.

Triggers zijn altijd moeilijk, extra spanning kunnen dit wel met zich mee brengen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Nou, bij Dobby was het qua triggers vooral duidelijk toen we verhuisden. Eerst woonden we in een wijk net naast het centrum met veel kantoren, veel auto's, veel werkende mensen als voetganger. Toen verhuisden we naar een buitenwijk met flats en laagbouw. Veel minder verkeerslawaai, veel minder verkeersbewegingen, minder voetgangers en de wandeling iedere dag in de polder. En zijn aanvallen gingen toen van gemiddeld eens in de 9 maanden naar richting de eens in het jaar - 18 maanden.

Da's toch een fors verschil.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik hoop dat het niet de voorbode gaat zijn van een zwaardere aanval , dat het weer voorbij is en dat er ook nu weer lange maanden tussenblijven. Dat het er wel anders aan toe ging vind ik raar.

 

Ik denk ook dat de trigger zenuwachtigheid en spanning zijn  van t logeetje... .

 

Hoe doe je nu ? Hou je ze , probeer je ze allebei heel rustig te houden , uit elkaar ....of wat ? 

Ik vind het best eng zoals jij zijn  andere epileptische aanvallen beschrijft, wil het niet meemaken.

 

Spijtig...je doet een goede daad van hondje opvangen en dan gebeurt zoiets.frown

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Het kan inderdaad wel een epileptische aanval zijn geweest, die zijn er echt in allerlei verschillende varianten.

Kaylin heeft meestal de zware aanvallen waar ze echt met de tanden klappert, neervalt en dan begint te spartelen/ fietsen met haar poten, maar ze heeft ook wel eens licht aanvallen gehad, waar ze dan alleen voor een paar tellen met de kop schudt/ tanden klappert.

 

Hoop dat het hier bij blijft, en er voorlopig geen aanvallen meer gaan komen.

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

Krijgt jouw hond medicatie of is dat niet nodig? Hier waren de aanvallen anders toen mijn hond nieuwe medicatie bij kreeg. 

Drie weken was hier tot nu toe de langste periode aanvalvrij. Sinds de eerste aanval in februari heeft ze al 26 aanvallen gehad, met medicatie hp-cry

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Dobby krijgt geen medicatie, de aanvallen zijn zo ver uit elkaar dat dat geen zin had, volgens de dierenarts.


@Anny, het logeetje was gelukkig maar voor één nachtje, dus die is weer weg. Nu lekker rustig aan doen, luieren, geen druk. Ook niet te ver wandelen, want je weet maar nooit.

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Krijgt jouw hond medicatie of is dat niet nodig? Hier waren de aanvallen anders toen mijn hond nieuwe medicatie bij kreeg. 
Drie weken was hier tot nu toe de langste periode aanvalvrij. Sinds de eerste aanval in februari heeft ze al 26 aanvallen gehad, met medicatie .  "

Welke medicatie krijgt jou hond, mijn Aussie had in het begin elke 2 tot 3 weken aanvallen ondanks medicatie ( nu is ze 9 maanden aanval vrij, en krijgt ze andere medicatie dan in het begin )

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

" Welke medicatie krijgt jou hond, mijn Aussie had in het begin elke 2 tot 3 weken aanvallen ondanks medicatie ( nu is ze 9 maanden aanval vrij, en krijgt ze andere medicatie dan in het begin ) "

Ze krijgt nu 2x per dag 2,5 Pexion en 3x per dag 0,5 Keppra. Eerst kreeg ze Phenoleptil en dan "vocht" ze precies tegen de aanvallen. Maar ze is erg ziek geworden van de Phenoleptil, haar lever kon het niet aan en ze heeft het maar net gered. 

Volgens de neuroloog kunnen zowel de Pexion als de Keppra nog verhoogd worden maar ik hoop natuurlijk dat het niet nodig is. Als er dan nog teveel aanvallen komen, kan ik nog kaliumbromide gaan bijgeven. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Dobby krijgt geen medicatie, hij heeft maar eens in de 9 maanden een aanval. Dan is de belasting van dagelijks medicatie te groot in verhouding met wat het zou doen.

3 weken verder, intussen, verder geen rare dingen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^