Twijfels over adoptiehond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dankjewel voor alle reacties en het advies. Ik heb ze allemaal gelezen.
 
Ik hoop dat dit de juiste keuze is ... Ik heb ervoor gekozen haar te herplaatsen en ze staat nu weer voor adoptie. Ze mag bij mij blijven totdat er een nieuw baasje is. Maar ze mag ook naar een opvang en vanuit daar herplaatst worden.
 
 
  "

Heel veel sterkte, en ik hoop dat je de juiste hulp krijgt en je een stuk gelukkiger gaat voelen, weet dat het kan!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

jammer, eigenlijk was vanaf post 1 al duidelijk dat dat was wat je werkelijk wilde, maar het was het proberen waard om de moeite te nemen je een paar tips die werkelijk helpen, te geven en moed in te praten. Sterkte ermee.

 

Ik hoop dat de hond ergens een fijn leven krijgt en niet van hot naar her gesleept wordt.

 

 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad dat las ik ook gelijk tussen de lijnen, ook werd op geen enkele tip echt gereageerd. Dat terwijl het duidelijk een erg leuke hond is die zich ook bijzonder goed aanpaste. Triest dat het maar van 1 kant komt.

Ik hoop eerlijk gezegd dat je geen hond meer neemt, want ook met een kleinere zal het wel iets zijn. Ja sorry, maar heb het gehad met dit soort topics, de honden zijn keer op keer de dupe. Als je een hond neemt, dan ga je er volledig voor. Wil je dat niet, dan geen levende hond, maar een pluche.

Vraag me af bij welke stichting hij ter adoptie is, dan kan ik hem ook delen in groepen, want hij verdient nu een baasje dat zich volledig inzet en hem alle liefde geeft !! Mensen mensen, ze doen me steeds weer versteld staan, maar niet ten goede.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Inderdaad dat las ik ook gelijk tussen de lijnen, ook werd op geen enkele tip echt gereageerd. Dat terwijl het duidelijk een erg leuke hond is die zich ook bijzonder goed aanpaste. Triest dat het maar van 1 kant komt.
Ik hoop eerlijk gezegd dat je geen hond meer neemt, want ook met een kleinere zal het wel iets zijn. Ja sorry, maar heb het gehad met dit soort topics, de honden zijn keer op keer de dupe. Als je een hond neemt, dan ga je er volledig voor. Wil je dat niet, dan geen levende hond, maar een pluche.
Vraag me af bij welke stichting hij ter adoptie is, dan kan ik hem ook delen in groepen, want hij verdient nu een baasje dat zich volledig inzet en hem alle liefde geeft !! Mensen mensen, ze doen me steeds weer versteld staan, maar niet ten goede. "

Ik probeer altijd positief te blijven op dit forum, zou niet weten waarom ik me boos zou laten maken door mensen die ik niet ken. Maar deze reactie vind ik zo zonder enig inlevingsvermogen. Iema d die al zo diep zit natrappen kan zelfs gevaarlijk zijn. Natuurlijk snap ik dat je dol bent op dieren en voor ze opkomt. Maar dat kan ook door hulp te bieden in zo’n situatie.  Ik hoop dat ts hier vooral niet meer leest en werkt aan beter worden. En dat de stichting of familie begrijpt dat het hondje snel uit deze situatie moet en gaat helpen. Soms hebben mensen gewoon hulp nodig, geen kritiek. Zo adem in, adem uit en nu ga ik niet meer mopperen op een forum. Geeft totaal geen energie.

honden page profiel sylviasylvia

Mee eens klara. Wat zijn mensen hard en veroordelend, bah. Waar haal je het recht vandaan iemand zo na te trappen. Heb je enig idee wat je kunt veroorzaken bij iemand?! Ze heeft het geprobeerd, het lukt niet, ze is ziek, klaar. Die hond overleeft het echt wel en zij hopelijk ook.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik begrijp wel wat Marie-Rose bedoelt, het is voor een hond nooit leuk om (weer,samen met de overgang naar het eerste baasje,alle verandering brengt stress met zich mee) herplaatst te worden.Maar aan de andere kant kán dit juist zijn geweest wat dit hondje nodig had, rustig aan kunnen wennen aan de omgeving na een vlucht en het ineens in een geheel nieuwe omgeving te zijn. Er zijn genoeg mensen die denk ik veel te vlot gaan met een adoptiehond, deze heeft alles rustig aan kunnen doen, heeft zo zijn voordelen hoor.

 

We vinden het ook niet raar of zielig als zo'n adoptie hond vanuit het buitenland eerst bij een opvangadres geplaatst wordt, omdat ze zo meer kans maken om een baasje te vinden.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik denk dat je hond beter af is in de opvang. Daar krijgt hij zijn beweging en kan met andere honden spelen. Dat hij herplaatst wordt kan maar zo maanden duren. Dat moet je gewoon niet willen dat hij dan al die tijd maar 5 min per dag buiten komt. Dat kan ook negatieve gedragsveranderingen bij de hond teweeg brengen waardoor hij straks van hand tot hand gaat of juist niet gemakkelijk meer te herplaatsen is.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ben niet zo'n voorstander van het aanschaffen van een hond in/voor dit soort situaties juist omdat de hond hier de dupe van kan worden.

Wel veroordeel ik de ts niet, het nemen van een hond was naar wat ik heb begrepen haar aangeraden omdat ze dan de deur uit zal moeten. Helaas blijkt ts zich door de depressie hier niet toe te kunnen zetten waar door de hond te kort word gedaan. Ik heb jaren geleden een depressie gehad, deze kwam achteraf o.a. als bijwerking van medicijnen. Mijn thuis wonende bijna volwassen kinderen namen de zorg voor de honden over, ik zelf was hier door mijn lichamelijke en geestelijke toestand zeker niet toe in staat. Pas toen we erachter kwamen wat de depressie veroorzaakte en het weer beter met mij ging werden mijn honden therapie voor mij maar zeker niet op het moment dat ik er midden in zat.

Ik ben voor herplaatsen in deze situatie en hoop dat het snel beter met ts gaat en dat er voor de hond een fijn, blijvend thuis zal worden gevonden.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Yorkshire terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^