Hoe veel/lang wandelen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Spaiky heeft last van artrose, dus daar moet ik mee oppassen. Nu hij dat heeft lopen we normaal gesproken 's morgens, 's middags en 's avonds ongeveer 20 minuten per wandeling. Soms ook langer. Dat ligt er ook aan hoe het met hem gaat. "

Even of topic.  Geef je Spaiky medicijnen of suplementen?

Hier twee hondjes met artrose (één van 10 jaar en één van 14 jaar), wij wandelen twee keer per week maar dan echt wel wandelingen (met rustpauzes) van 3 à 4 uur (tss. acht en twaalf km).  Mijn dames doen dit nog vlotjes mee, ze krijgen wel de dag voor een wandeling, de dag zelf en de dag erna (op aanraden van de DA) Rimadyl, ook krijgen ze voeding met extra glucosamine en maandelijks een spuit met anabolen om de spieren sterk te houden (ook op aanraden van de DA).  Onze DA zegt dat "rust, roest" en dat bewegen erg goed voor ze is.  Tot hiertoe kan ik haar geen ongelijk geven!

 

Misschien een optie voor Spaiky? smile

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ooh dat is ook wel een ellende zeg! Zou je beter gewoon nachtdiensten kunnen draaien als je er zovaak uit moet.
Zo'n alarm is zeker niet ontspannen wakker worden 
.
 
De laatste slaapdienst van mij was met die hele hitte. 1x twee bewoners eruit om kwart over 5, glaasje water en toen weer in bed gestopt.
De rest komt praktisch niet uit bed 's nachts of kan het niet.
 
En nu maar weer on-topic 
. Bevuilen we straks het hele topic met slaapdienst whahahaha
. "

Ik weet het nog goed. Toen ik de vader van mijn kinderen ontmoette zat hij bij de brandweer en ambulance en ik was vaste nachtdienst in een verpleeghuis. Toen hij een nacht nachtdienst had gehad als chauffeur op de ambulance kwam hij een keer bij mij slapen. Om 11:00 was hij wakker en maakte mij ook wakker want te lang slapen was ongezond vond hij maar ik redde het niet met 2 uurtjes slaap.. Dus met wat woorden onderling hem de deur gewezen en ik verder slapen.

 

Weken later kwam ik er achter dat hun zogenaamde 'nachtdiensten' gewoon slaapdiensten waren. Ze noemden het daar 'nachtdiensten' omdat dat meer geld opleverde. Dus ik had 9 uur lang de benen onder mijn kont uitgerend terwijl hij had liggen pitten... en mij dan wakker maken omdat 'te lang slapen ongezond is'...

Toen het kwartje bij hem eenmaal gevallen was dat er ook echte nachtdiensten bestonden heeft hij wel zijn excuses aangeboden. Anders waren die twee dames natuurlijk ook nooit geboren geweest.

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

Elke dag een wandeling tussen één en anderhalf uur. Buiten rond razen een 6 uren per dag.

Extreem slank en gespierd en zeer matige eetster. Houdt wel van aardpeer blaadjes, zonnebloem bladeren die ze regelmatig opeet. In de kruidentuin van mijn vrouw gaat ze ook regelmatig op visite.

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Wij gaan 4 keer in de week van 6 tot 9, van 14 tot 16 en rond 21 uur een klein rondje van een half uurtje. 3 keer in de week gaan we halve dagen (van 8 tot 14) maar dan rusten we ook veel op bankjes tussendoor. In de avond laat ik hem dan alleen voor de deur uit. Ik probeer altijd wel afwisselende wandelingen te maken. Soms met veel spel, soms met andere honden en soms juist lekker veel zelf laten snuffelen. Gelukkig woon ik in een losloopbos dus kan hij heerlijk los lopen. 

honden page profiel BibiBibi 3 doggies

honden foto van Bibi

In de zomer periodes in de ochtend 30 min.  S'middags alleen even plasje doen, dan loop ik alleen naar het veld tegen over ons huis. En in de avond 2 uur. 

In de winter  maak ik wat groter en langere wandelingen. S'ochtends 1 uur, s'middags 1,3 tot 2 uur, na het avond eten 2 uurtjes. En dan rond 11 uur, loop nog even een blokje om.

Verder heeft daeymon een grote tuin in beschikking ,waar hij ook graag in ravot. 

Elke dag zeker 3x en soms 4x. 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Lin, waar haal je de tijd vandaag om dagelijks 5 uur in het bos te lopen? 

Elke dag 5 uur naar het bos, zou ik niet kunnen volhouden denk ik. laughing

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb nu vakantie, dus veel tijd om te wandelen.

 

'S ochtend maak ik een lange wandeling van vaak 2 uur of langer. Dan lopen we ook veel in een goed tempo door omdat Penny het daar leuk vind. Penny loopt als het rustig is de hele route los, als het druk is gaat ze aan de lijn.

'S middags verschilt een beetje per dag. Ze heeft niet altijd zin dus soms gaan we kort, andere keren heeft ze wel zin en lopen we weer minstens een uur.

Ik probeer om de twee dagen ook met haar te fietsen, maar dat lukt met de tempraturen momenteel niet altijd. Haar tempo daarbij verschilt, als ze zin heeft gaat ze snel, als ze geen zin heeft fiets ik in wandel tempo. Ze loopt naast de fiets ook vaak los.

 

Penny is een best kleine hond van 9 en ze heeft een beetje artrose in haar heupen, toch houd ze dit makkelijk vol.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Wat we waar doen varieert hier ontzettend. Al met al zijn we per dag zeker 4 uur buiten. Lopend, fietsend, skatend. Iig buiten bezig met elkaar. 

Vrije dagen is dat meer..

Vanaf morgen op vakantie, worden lekkere wandeldagen. 

 

4 uur kan in 1x zijn maar kan ook gevarieerd zijn over meerdere wandelingen 

 

Iig 1x per week met Lin tongue-out

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Haha. Ik vind het heel goed maar doe het ook niet na. Deze 2 kleintjes hebben wel een goede conditie moet ik zeggen. Ze lopen altijd prima mee. Maar ik vind 2.5 uur wel genoeg op een dag embarassed vanmorgen 1.5 uur gewandeld/gerend en gezwommen. Ze waren de hele dag out. Smiddags maar een kwartiertje en savonds een half uur gelopen. Laatste ronde ook nog een kwartier. Moet zeggen dat als ik gewoon door loop om mijn eigen tempo dat dit voor hun al rennen is met die korte pootjes haha.

honden page profiel LinLin

honden foto van Lin

Haha ja Lavina, dat zijn gezellige wandelingen:)

 

Sylvia, ik werk vanaf mijn telefoon dus kan een gedeelte in het bos doen en werk vooral in de avonden. Goed te combineren. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Mensen denken vaak dat kleine honden geen behoefte hebben aan eens een lange wandeling. Dat hoeft zeker niet elke dag, maar ook een kleine hond kan dat, gisteren heb ik een georganiseerde wandeling meegedaan en 10km gestapt. Aan Raiko zijn snuffeltempo bijna 4u onderweg haha, maar dat is niet erg. We genieten ervan, de landschappen, even een stop om te drinken... Trek eropuit met je hond. Ik heb veel kleine hondjes tegengekomen hoor, er waren er zelf die nog meer km's stapten dan die 10 met hun kleine hond.. standaard wandel ik 1,5u gemiddeld per dag. Soms is dat meer, soms minder.  Maar wandelen is hier ook vaak gewoon snuffelen, mocht ik dan doorstappen ben ik ipv een uur maar 15min onderweg haha, ook een kleine hond heeft recht op een dagelijkse wandeling van gemiddeld een uurtje vind ik (of 2x een half uur tot 3 kwartier, minstens) kijk ook aan wat je hond gewend is en bouw dat eventueel op, kijk ook wat je hond aan kan, is hij al ouder bvb en heeft last van gewrichten?... Maar een gezonde jonge hond kan dat hoor, maak er tijd voor. Ik sta er ook een uur vroeger voor op of sla s'avonds mijn programma op tv over

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Mensen denken vaak dat kleine honden geen behoefte hebben aan eens een lange wandeling. Dat hoeft zeker niet elke dag, maar ook een kleine hond kan dat, gisteren heb ik een georganiseerde wandeling meegedaan en 10km gestapt. Aan Raiko zijn snuffeltempo bijna 4u onderweg haha, maar dat is niet erg. We genieten ervan, de landschappen, even een stop om te drinken... Trek eropuit met je hond. Ik heb veel kleine hondjes tegengekomen hoor, er waren er zelf die nog meer km's stapten dan die 10 met hun kleine hond.. standaard wandel ik 1,5u gemiddeld per dag. Soms is dat meer, soms minder.  Maar wandelen is hier ook vaak gewoon snuffelen, mocht ik dan doorstappen ben ik ipv een uur maar 15min onderweg haha, ook een kleine hond heeft recht op een dagelijkse wandeling van gemiddeld een uurtje vind ik (of 2x een half uur tot 3 kwartier, minstens) kijk ook aan wat je hond gewend is en bouw dat eventueel op, kijk ook wat je hond aan kan, is hij al ouder bvb en heeft last van gewrichten?... Maar een gezonde jonge hond kan dat hoor, maak er tijd voor. Ik sta er ook een uur vroeger voor op of sla s'avonds mijn programma op tv over "

Wij wandelen ook wel 1.5 uur. Ze gaan mee op vakantie en lopen met gemak altijd mee. Ze hebben een goede conditie. Ik denk ook niet dat ze het niet kunnen, maar ik vraag me af wat is goed voor ze. Sommige lopen 10 km per dag met de hond. Kleine honden moeten heel wat meer stappen om die 10 km te halen. Op mijn eigen tempo lopen, is voor hun rennen. We lopen nou gemiddeld 2 uur per dag. Sara niet maar die mag dat nog niet.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Vigo loopt nu met zijn slechte rug en mankt(  geen pijn) 3x daags een ronde tussen de 30 en 40 minuten.

 

Als hij wel pijn heeft,dan geeft hij dat aan en doen we een paar keer per dag 10minuten rondjes.

Het is van Vigo afhankelijk hoe vaak en ver er wordt gewandeld,toen hij goed was deden we 3x daags een ronde van een uur.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Bij ons verschilt het nogal. 's Ochtends vroeg is het alleen een klein plas- en poeprondje van hooguit 10 minuten. Als we thuis zijn wandelen we rond 11 uur en 15 uur een langer rondje van 15-30 minuten, net hoe het ons uitkomt. Maar als ze overdag bij de oppas zit (mijn schoonmoeder) zijn die rondjes korter. (Mijn schoonmoeder is van mening dat ze op moet passen en zorgen dat ze op tijd uitgelaten wordt en that's it.) 's Avonds na het eten lopen we vaak nog eens minstens 30 minuten op een losloopveld hier vlakbij. Als we andere honden tegenkomen waar ze dan mee speelt, is dat soms ook wel een uur. Om 23 uur nog een klein plasrondje van 5-10 minuten. Verder gaan we over het algemeen minimaal 1x per week naar het bos waar we een uur lopen en met het warme weer hebben we overdag rustig aan gedaan maar namen we haar 's avonds mee om te gaan zwemmen. En dat is dan ook zo een uur.

 

Afgelopen weekend heeft Luna het zwaar gehad; mee naar het bos, de hondenschool en meerdere lange rondes in het losloopveld. Nu is ze al heel de dag lui dus houden we een rustdagje.

 

Gemiddeld dus ruim een uur per dag, soms meer en soms iets minder.

honden page profiel abmiSabmiS 3 doggies

honden foto van abmiS

Als we een auto hebben gaan we vaak 2 tot 3 keer per dag naar het bos.

Helaas hebben we momenteel geen auto en moeten ze het doen met het park aan de overkant, wat ook heel groot en bosrijk is.

Daar wandelen ze 1 x  driekwartier en een keer een half uur sochtends, en savonds vaak nog een half uur.

Verder wandelen ze om de 2 uur ivm regelmatige beweging van mijn hond van 11, dat is dan een kort rondje.

 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Elke dag minimaal drie plasrondjes, maar eigenlijk altijd vijf. Heel af en toe gaan we nog eens verder wandelen, dan gaan we of een kwartiertje of echt lekker een dagje naar het bos. Ook gaat Muis vaak mee naar de stad etc. maar dan til ik haar toch ook wel veel..

 

Een hondje van 15 heeft er weinig zin in, al dat wandelen ;).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Weg gelopen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^