Welke hond raad jij aan? Weimaraner, zwitserse sennen of?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michiel de HaanMichiel de Haan

" Ook de field trial labrador (werklijn)? Die zijn juist atletisch gebouwd en ze werken graag.
 
Wat vind je van deze?- Australian cattle dog- Australische kelpie- Schotse collie (heb ik al eerder genoemd, maar ze zijn ook in de kortharige variant te vinden)- Beauceron (al weet ik niet of ze sociaal zijn naar soortgenoten)- Bracco Italiano (vind ik persoonlijk geweldige honden).- Sint-bernard korthaar- DalmatiërAl blijf ik van mening dat retrievers en spaniels qua karakter het beste bij je eisen passen. En je kan er echt wel sportieve activiteiten mee doen hoor. Maar als hun uiterlijk ervoor zorgt dat die klik mist, dan houdt het op.
 
Dan kan je beter voor een jachthond gaan. Als de weimaraner en de Viszla je zo aanspreken, waarom dan niet één van die twee?Jachthonden zijn trainbaarder dan bijvoorbeeld husky's. Een goede jachthond moet immers niet als een idioot achter wild aangaan, die moet juist kunnen gehoorzamen en kunnen samenwerken met de baas. Jachttraining is dan ook echt aan te raden, erg leuk om te doen lijkt me.
 
 
Wat ik nog wel even wil toevoegen...Je hebt best strenge eisen. Niet erg, maar je moet wel wat flexibeler zijn als je een hond wilt adopteren. Bij rashonden kan je wel het één en ander voorspellen. Het karakter van een adoptiehond laat zich meestal pas zien na een week of twee. Zo bleek mijn hond totaal anders te zijn dan toen bij zijn gastgezin en had op jonge leeftijd grote problemen als angst en gebrek aan vertrouwen. Het heeft me drie jaar gekost (mede dankzij gebrek aan kennis, dat wel) om hem min of meer stabiel te krijgen. Dit wil niet zeggen dat dit bij elke adoptiehond het geval is, maar de kans is wel groter dat hij eigenschappen laat zien die niet passen bij wat je zoekt. Het kan wel, alleen maar goed dat je een hond een gouden mand wilt geven, maar houdt rekening met mogelijke verrassingen.
 
Ik krijg wel een beetje het gevoel dat je vooral NU een hond wilt, aangezien je met al die marktplaatslinkjes komt. Met die instelling maak je al gauw een onverstandige impulsaankoop.
In je laatste link staat trouwens dat hun voorkeur uitgaat naar iemand met minimaal 1 hond. "

Ik heb alle rassen gegoogle'd. Moet eerlijk bekennen dat er niet echt een ras voor mij uitsprong. 

Mee eens hoor, de eisen zijn wellicht een beetje te streng. Maar af en toe heb je net een hondje er tussen zitten waarvan al bekend is dat hij/zij alles kan, daar hoop ik op. 

Het heeft verre van haast hoor! 

honden page profiel Michiel de HaanMichiel de Haan

" Een gewone labrador trekt je niet, heb je wel eens gekeken naar een fieldtrial labrador?
 

 
Een labrador is geen dooie lobbes, al hebben ze dat imago vaak wel. Als je hem de hele dag volstopt met voer en er niets mee onderneemt, wordt het na een aantal jaar vanzelf een sjokkende ouwe baas. Niet de bedoeling. 
 
 
Of een Curly coated retriever?
 

 
 
Beide honden zijn wel werkhonden. Voldoende uitdaging en/of een activiteit als jachttraining is toch wel een must. Zeker de Curly is een bijzondere verschijning. Strakke krullen op een stoere jachthond.  Kammen 'mag' niet, is ook lastig want de krullen zijn best hard en strak, je hoeft de vacht alleen regelmatig met je handen te ontdoen van vuil zoals zand enz.  De Curly is erg groot en opvallend. 
 
 
  "

Bedankt voor je reactie. De fieldtrial labrador ziet er gaaf uit. Ik ga me hier eens verder in verdiepen!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Bedankt voor je reactie. De fieldtrial labrador ziet er gaaf uit. Ik ga me hier eens verder in verdiepen! "

Ik zou niet te veel afgaan op uiterlijk maar meer op karakter (:

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz 3 doggies

honden foto van Laura Willem & Boaz

" Bedankt voor je reactie. De fieldtrial labrador ziet er gaaf uit. Ik ga me hier eens verder in verdiepen! "

Ik zou inderdaad niet te veel afgaan op uiterlijk.. 

 

Ik heb een labrador en een berner sennen, beide herplaatsers.

 

Wanneer ik jouw wensenlijstje lees, past de labrador daar zeker veel beter bij! De fieldtrial is een werkhond pur sang! Jacht training of een andere training/sport is zeker aan te raden en vaak ook een 'eis' van de fokker.

 

Ik heb een 'gewone' labrador, maar zeker geen dooie lobbes wink

Met hem ben ik aan het mantrailen bv. 

 

Laat de sennen honden maar voor wat het is, daar staat simpelweg luisteren naar de baas niet heel hoog op hun lijstje.. hp-angel 

Onze berner is eigenwijs, luistert pas wanneer hij er zin in heeft. Kan overigens prima los, omdat hij van nature in de buurt blijft, niet omdat hij luistert wanneer ik fluit.. 

 

Sociaal naar andere honden is hij wel in tegenstelling tot onze labrador.. 

 

Succes met je keuze, er komt vast een passende hond voorbij! 

 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

Karakter is zeker belangrijk, maar het uiterlijk kan de doorslag geven of er een vonk is of niet. 
Ik kan me wel verplaatsen in TS. Er zullen ook wel genoeg rashonden bij mij passen als ik puur naar hun karaktereigenschappen kijk, maar door hun uiterlijk zou ik er nooit één in huis nemen. 


Mijn ras had ik al gevonden, maar het duurde een jaar voor ik een lijn had gevonden die ook aan mijn uiterlijke voorkeuren voldeed (er is veel diversiteit binnen mijn ras). Ik moest dan wel buiten de Nederlandse grens zoeken.
Met een kritische blik een hond uitzoeken is alleen maar goed.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Een boxer is een mooie actieve hond, vind ik danwink

Ik ben ermee opgegroeid (ook duitse herder en bouviers) maar de boxer heeft mijn hart gestolen en ondertussen als volwassene alweer mijn 2e boxer (teef) van nu 4 jaar oud.

De boxer die ik nu heb is een herplaatser met stamboom, uit frankrijk van toen 11 maanden, de vorigen ( op eentje van heel vroeger na) allemaal als pup gekregen.

Dit was Mickey, vorige boxer, toen zoals vaak lekker (los) naar strand geweest, zij is 13,7 jaar geworden ( wel oud voor een boxer en de boxer daarvoor, een reu is 13 geworden) sociaal en luisterde best goed, soms met kinderen in de buurt wat minder want dat was te leuk wink

393134.jpg457074.jpg

En nu een donker gestroomde boxer, Jane ( krijg de foto niet rechtop) ook een lieve sociale hond ondanks haar niet al te fijne start van het leven.

Het zijn honden die wel goed kunnen luisteren maar ook nogal speels kunnen zijn, met een goede opvoeding en socialisatie kom je al heel ver.

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Mooie foto's mooie honden wink

honden page profiel JamaicaJamaica

498273.jpg

Voldoet aan al je eisen cool

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Fokker Gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^