2de Stafford erbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MerakiMeraki

Beste experts,

Wij hebben nu een aantal maanden een staffordje en wij denken dat ze het erg leuk zou vinden om een vriendje erbij te hebben. Ook wij zouden het erg leuk vinden. Er is nu een hondje van haar leeftijd ook staffy die een nieuw huisje zoekt dus we helpen er ook nog iemand mee! 

 

Nu is mijn vraag heeft er iemand ervaring met 2 staffords in 1 gezin zonder kinderen. Sommige mensen adviseren ons geen 2de hond t nemen ivm drukte andere zeggen dat het erg leuk is juist om altijd een vriendje voor elkaar te hebben en dat het niet erg anders is dan 1 hond. Uitlaten deed je toch al, energie aanvallen heeft ze ook al. Nu wil ik graag weten wat zouden jullie advisieren? Hebben jullie er bijv spijt van of juist totaal niet? Etc etc.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Het enige wat ik weet waar je rekening mee moet houden met het ras, dat je ze niet alleen mag laten in dezelfde ruimte als je van huis bent, aangezien ik verhalen gelezen heb van mensen die thuiskwamen in een bloedbad, ook al ging het al maanden goed.

Hopelijk kunnen anderen met meer ervaring (met het ras) je meer helpen.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Is de hond die je nu hebt stabiel genoeg om er een 2e bij te zetten?

 

Is 1 van de honden hond-intolerant?

 

Zijn het allebei reuen/teven of word het een rue-teef combinatie?

 

Heb je de tijd en de energie om ze eventueel gescheiden te houden (aparte kamers, apart wandelen alles apart!) als ze elkaar helemaal niet blijken te mogen? 

 

En zo is er nog wel een lijst waar je rekening mee moet houden als je twee staffs bij elkaar wil gaan zetten in hetzelfde huis.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, ik ken meerdere mensen met 2 staffords (zowel showlijn als de atletische lijnen).

Het kan, maar het is net waar je zin in hebt. Wat voor een Stafford heb je? Amerikaans of een SBT? 

De gemiddelde Stafford heeft helemaal geen behoefte aan een tweede hond in huis. Houd rekening met bepaalde karaktereigenschappen. Als jij het ziet zitten om je 2 honden altijd gescheiden te houden als je weg bent, dus ook niet denken dat het best een keertje kan, en apart te gaan sporten en wandelen enz dan kan het best. Wil je dat liever niet, focus je dan gewoon op de hond die je al hebt :)

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Hoe oud zijn ze en wat zijn de geslachten?

 

Onder de 3/4, én hetzelfde geslacht: niet doen. Dat risico moet je niet willen nemen.

Als ze allebei al 10 zijn en nog steeds hond vriendelijk dan kun je het overwegen.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Persoonlijk zou ik geen tweede hond erbij nemen aangezien jullie een Stafford hebben. 

 

Hoe lief de hond ook is, jullie kunnen hun nooit samen alleen laten, dus moet er al de mogelijkheid zijn hun gescheiden te zetten als jullie van huis weg gaan. Samen wandelen is leuk maar jullie moeten ook een op een aandacht kunnen geven en regelmatig apart wandelen want dat heeft de Stafford gewoon nodig. 

Speeltjes en kauwbotten mogen nooit rond slingeren zodat er ruzie om kan ontstaan want dat kan ruzie op leven en dood worden en dat wil je echt niet meemaken. 

 

Het is dus veel meer werk dan bijvoorbeeld 2 kleine hondjes samen die beste vriendjes worden. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

LIk ken helaas mensen waarbij het fataal is afgelopen (BC en staf). Zaten beiden in de bench. Toen ze thuis kwamen lag border uit de bench met fatale afloop. En helaas lees ik hier op het forum ook geregeld dat het na een tijdje niet goed gaat. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wacht nog even voor een 2e tot je de eerste door en door kent,je verschillende situaties meegemaakt hebt,wat doet je hond vb.als die aangevlogen wordt?

De mijne greep en liet niet meer los,allemaal dingen dat je moet uitdokteren en leren.

Mijn teefje had ik vanaf pup en was 3 jaar toen ik er een 2e hond bij plaatste,ik kende haar door en door.

 

Ik heb 2 pittige staffords gehad,nu nog 1,thuis ging het perfect,ze sliepen ook samen maar buiten waren het een stelletje engelse hooligans en moet je van goede huize komen om 2 zulke pittige exemplaren goed te begeleiden en te zorgen dat ze geen schade aan andermans hond toebrengen.

 

Ik heb de ruimte om honden los te laten lopen waar geen hond loopt maar zou ik die niet hebben en in een druk gebied/stad wonen dan zou ik nooit aan een stafford begonnen zijn.

 

Iedereen denkt daar er uiteraard anders over maar ik wil een hond die lekker los kan lopen,een jonge hond aangelijnd door het leven laten gaan dan vind ik dat zo een hond tekort komt.

 

Mijn vorige stafford had ik al 9 maanden toen ze haar ware aard liet zien,het kunnen wolven in schaapskleren zijn.

 

Trouwens toen mijn staffordteefje wegviel,werd de huidige hond ook veel relaxter ik kan nu wel met hem aangelijnd in een losloopgebied lopen,hij wilde nooit dat de andere hond benaderd werd,iedere hond zou hij opgevreten hebben.

 

1 stafford is veel relaxer ,heb toen wel eens gedacht waar ben ik aan begonnen?

 

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Mijn eigen ervaring is dat als je een hond erbij neemt dat je dan beter 1 stafford en 1 ander (hond tolerant) ras er bij kan zetten. En dan liefst ook van 't andere geslacht. Als je perse een hond er bij wil.

 

Wij hebben bijvoorbeeld een intolerante (naar vreemde honden) staff en een herder. Mijn staff uit zich best vaak door te grommen (grote persoonlijke ruimte net als 't vrouwtje haha) . Onze herder trekt zich hier niks van aan maar bijvoorbeeld een andere staff zal hier door eerder getriggerd kunnen worden. 

 

Mocht je staff nou tolerant zijn kan je ook een speelmaatje in de buurt zoeken. Tolerantie kan nog omslaan en dan zit je niet met twee honden die je voor altijd moet scheiden (of herplaatsen).

 

Tuurlijk er zijn mensen met meer dan één staff. Maar de kans dat het niet gaat is gewoon realistisch en hier zal je dan rekening mee moeten houden. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"Wij hebben bijvoorbeeld een intolerante (naar vreemde honden) staff en een herder. Mijn staff uit zich best vaak door te grommen (grote persoonlijke ruimte net als 't vrouwtje haha) . Onze herder trekt zich hier niks van aan maar bijvoorbeeld een andere staff zal hier door eerder getriggerd kunnen worden."

Huh? Is je account gehacked?

 

Zara 18 juni 2013 American Staffordshire Terrier
Binkie 4 juni 2004 Shih Tzu

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik zou als ik jullie was nog even wachten. Zorg dat je de huidige hond echt goed kent. Ook in onverwachte situaties. Ik weet niet hoe oud de huidige hond is maar de kans zit er in dat ze toch nog omslaat en andere honden dalijk helemaal niet meer zo tof vind. Verder zijn Staffords echte mensen honden die hebben hun privé tijd met jou echt nodig. Je zult ze dus regelmatig ook eigen aparte aandacht moeten geven. 

 

Een tweede hond kan heel leuk zijn maar ook uitdraaien op een hel. Ik zou er ook niet zo naar neigen om twee honden van dezelfde leeftijd of bijna dezelfde leeftijd bij elkaar te zetten. Mijn ervaring is dat een groter leeftijds verschil toch voor meer rust zorgt. 

 

Ik heb er een hond bij maar mijn Stafford is nu 5 jaar. Ik ken hem door en door. Hij is af in de opvoeding staat goed onder appèl en weet wat wel en niet mag. Eerder zou ik ook echt geen 2 de hond erbij willen. 

 

Voor nu zou ik je dus nog lekker focussen op de hond die er nu is. Lekker plezier maken en dan over een aantal jaar kijken of er dan plek en tijd is voor een tweede hond erbij. 

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

" Huh? Is je account gehacked?
 
Zara 18 juni 2013 American Staffordshire Terrier Binkie 4 juni 2004 Shih Tzu "

Hoezo gehacked? 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Zijn beide honden stabiel en tolerant naar andere honden? Zo ja dan kan je ze eerst met elkaar laten kennis op neutraal terrein. Daarna kan je pas beslissen.

Met goede begeleiding en (huis)regels is het hier goed gelukt.

388769.jpg

honden page profiel JeannetJeannet

Zou ik nu nog niet doen. Leer eerst deze hond kennen. En het hangt er ook van af hoe oud deze hond is. Als deze hond al ruim volwassen is, dan kun je al wel redelijk inschatten of deze wel sociaalvaardig is naar soortgenoten 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Stel jezelf de volgende vragen:

Kan je 2 vechtende honden uitelkaar krijgen, die serieus voor de kill gaan?
Heb je ruimte om ze gescheiden te houden?
Kan en wil je alles wat je nu doet 2 x doen?

Een van deze vragen een Nee of twijfel, dan zeker geen 2e Stafford nemen.


Vaak denkt men dat het leuk is, een vriendje/vriendinnetje, maar zelden is dat een zorgeloos bestaan.

Een 2e neem je omdat jij het wil! Ik ken werkelijk geen enkele echte Stafford die het leuk vind de aandacht van de baas te moeten delen.

Ik heb 2 sbt’s en 1 AST en zou dat nooit meer doen! 1 is geweldig, daarna begint het constante opletten, niet meer alleen buiten maar ook binnen. Steeds scherp zijn.... ze kunnen elkaar in de haren vliegen om een kruimel, zelfs een luchtje aan een schoen, kan de vlam in de pan schieten. 1 van mijn sbts kan niet bij de andere 2, bloed aan het plafon....

Zou er nog maar eens heel goed over nadenken, wie je er een plezier mee diet!

honden page profiel MerakiMeraki

Bedankt allemaal voor jullie verhalen! Ik probeer om bondig iedereens vragen te beantwoordden. Ik heb iig veel aan jullie verhalen en ervaringen. Mera is een half jaar en een allemans vriend, nog nooit aangevallen oid en genoeg reden gehad door andere honden. We trainen haar vanaf t begin goed qua socialiseren en delen van eten en drinken en kinderen die miss om je heen hangen en aan je oren trekken. Ik besef me wel dat haar persoonlijkheid de komende tijd nog kan ontwikkelen. Ik dacht dat een 2de hond nu daarom juist een goed idee zou zijn omdat ze nu zo ontvankelijk is voor alles, en dus het huis en de baas delen miss juist nu goed zou zijn voor haar verdere ontwikkeling. We hebben een afspraak staan met een pup van haar leeftijd die een paar dagen bij ons in huis komt spelen als oefening. We zijn heel benieuwd hoe ze dat vind. Er komen al wel eens hondjes slapen en ze is dan eigk alleen maar heel erg speels en onderdanig. We staan open voor zowel (stabiele) herplaatsers als jonge hondjes of pup. En de honden zouden sowieso in een bench slapen dat doet mera nu ookal, en ze zouden dan ook nog in apparte kamers kunnen in de bench we hebben een hal met deur waar mera nu slaapt. We waren een reutje van plan omdat mera een teef is, ze is een SBT en daar zijn we ook voor aan het kijken voor de 2de.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Is je hondje al loops geweest?

Mijn teefje was een allemansvriendje en het hondje waar ze buiten dageljjkjs mee speelde buiten,wilde ze na haar loopsheid het liefst een kopje kleiner maken.

 

Na haar loopsheid veranderde ze in een pittige geef. Toen ze 2 was wist ik welk vlees ik in de kuip had.

Al onze adviezen waren onnodig ondanks dat je er om vroeg,wilde je eigenlijk geen advies maar een bevestiging van wat je eigenlijk zelf beslist had.

Je hebt 2 verschillende soorten sbt's met  stamboom het ene type heb je meer kans dat het goed blijft dan met het andere type.

Dan is er nog een verschil tussen een look a Like. Dit zijn allemaal factoren die kunnen meespelen

 

Toch nog 1 advies ,,de ware aard van een hond kan je onderdrukken door een goede lieve opvoeding te geven.

Je kan een hond socialiseren tot je een ons weegt maar wat er in zit kan er vroeg of laat uitkomen en als er niks inzit dan komt er niks uit is afhankelijk van het type stafford.

 

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Met een half jaar is bijna elke hond nog wel een allemandsvriend.. 
Ik zou zeker nog even wachten met een hond er bij nemen, kijken hoe haar gedrag veranderd. Ook logeerhonden zou ik apart houden als je niet in de buurt bent! 

En trekken aan de oren door kinderen lijkt mij niet prettig... kijkt de hond weg? Gaat ze smakken? Dan vindt ze het niet leuk! 

Als je de 3 vragen van Mick positief kan beantwoorden zou ik er zeker voor gaan, succes! hp-thumbsup

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Met een half jaar is bijna elke hond nog wel een allemandsvriend.. Ik zou zeker nog even wachten met een hond er bij nemen, kijken hoe haar gedrag veranderd. Ook logeerhonden zou ik apart houden als je niet in de buurt bent! En trekken aan de oren door kinderen lijkt mij niet prettig... kijkt de hond weg? Gaat ze smakken? Dan vindt ze het niet leuk! Als je de 3 vragen van Mick positief kan beantwoorden zou ik er zeker voor gaan, succes!  "

Had ik overheen gelezen,kinderen aan de oren laten trekken....ben weg uit dit topichp-frusty

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

2 pup/pubers van dit ras samen, poeh jij wil een onmogelijke uitdaging hebben?

6 maandjes, dan ga je de komende 1,5 jaar nog wel wat verrassingen krijgen. Je kan werkelijk nog niets zeggen over het karakter, want dat is nog volledig in ontwikkeling!!

Laat ik dan heel eerlijk zijn, want ik heb 8 jaar geleden dezelfde blunder gemaakt....(ja ik was ooit ook naïef). Mijn AST teef (die van de 3 het meest sociaal is naar andere honden) was toen de reu kwam ook een allemans vriendje, maar oh wee als er een hond bij de reu kwam.... ze vrat een mega boerboel bijna op. Ze versterkte elkaars ongewenste gedrag en niet een klein beetje ook. De eerste 3 maanden heeft me jaren van mijn leven gekost en heel wat grijze haren opgeleverd.

Wacht tot je teefje klaar is met puberen, ik snap dat dat lastig is, maar je gaat jezelf dankbaar zijn dat je het gedaan heb.

Dit zeg ik als liefhebber en als sbt fokker!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

 

Met 6 maanden dacht ik nog dat ik nu de makkelijkste hond ooit  had.

Je bent nog niet eens begonnen dus ik zou dat hele plan maar laten varen.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Geen staff hier maar wel een pittig ras, toen Raiko 6maand was dacht ik 'wat zit iedereen te zeggen dat een Shiba niet geschikt is als eerste hond?' hij is dus mijn eerste hond want ik was ook eigenwijs.. hij hield van elke andere hond, luisterde... Tot hij puberde, was een hel , nu heb ik wel engelengeduld gehad en hij is nu 3jaar en uitgegroeid tot een stabiele hond, ik wou toen hij kleiner was ook een tweede hond en heb daar lang over nagedacht, mijn man wilde het niet dus is hij alleen gebleven, gelukkig maar want met volwassen worden vindt hij andere honden niet zo leuk meer, ik doe hem geen plezier meer met bezoekjes aan een hondenweide, hij heeft ons en dat is voldoende voor hem, sommige honden klikt het heel goed maar dat zijn dan teefjes en hondjes die hij heel goed kent, maar ik zou hem geen plezier doen met een tweede hond terwijl als pup wel, want hij was een allemansvriend

honden page profiel MerakiMeraki

Ah bedankt allemaal voor jullie reacties. Het trekken aan de oren was niet letterlijk bedoelt hoor. Ik bedoelde gewoon ze is gewend aan kinderen die om der heen rennen enzo. Ze wordt heel erg goed behandeld door ons. We doen alles voor haar en we doen alles om een stabiel hondje te creeeren voor zover ze dat nog niet is. 

 

We krijgen binnenkort een probeer pup die een paar dagen in huis komt dus eigk een oppaskind om te leren dat er ook andere honden in huis zijn soms. We hebben namelijk een hond in de fam die dit absoluut niet tolereert en zo willen we met Mera niet eindigen. Logees slapen inderdaad altijd appart mera heeft haar eigen plek en dat willen we zo houden. Een eventuele 2de hond zou een andere plek in een andere kamer krijgen. 

Ik verwacht ook niet dat mera niet veranderd hoor ze moet natuurlijk nog een hoop leeftijden door tot ze volwassen is haha. We zijn nu weer even gestopt met zoeken. Overigens heb ik prive net zoveel succes verhalen gezien en gehoord als hier de doomscenario's haha. Maar bedankt allemaal weer voor jullie verhalen!

honden page profiel MerakiMeraki

" Had ik overheen gelezen,kinderen aan de oren laten trekken....ben weg uit dit topic "

Ik laat kinderen niet aan haar oren trekken. Ik bedoelde gewoon dat ze kleine kinderen gewend is. En ze kwispeld er de hele tijd bij als ze met der spelen. Sterker nog als ze aan het einde van de straat de kinderen hoort spelen begint ze te kwispelen en gaat ze voor het hek staan omdat ze der nog wel eens komen ophalen voor een rondje uitlaten

honden page profiel JeannetJeannet

Zo te lezen komt die hond er sowieso. En je kunt het nu wel proberen, maar dat zegt niets over hoe het over 1 1/2 jaar gaat. Heb nu eerst geduld en wacht tot de hond volwassen is. Dan kun je ook beter inschatten wat er eventueel bij kan. 

honden page profiel MerakiMeraki

" Zo te lezen komt die hond er sowieso. En je kunt het nu wel proberen, maar dat zegt niets over hoe het over 1 1/2 jaar gaat. Heb nu eerst geduld en wacht tot de hond volwassen is. Dan kun je ook beter inschatten wat er eventueel bij kan.  "

Nee hoor we zijn nu even gestopt met zoeken en misschien dat we er over een jaar of 1,5 weer over gaan nadenken maar dat kan ik nu nog niet zeggen misschien zijn we er dan wel helemaal vanaf dat idee. Ik vind dat ik netjes antwoord en luister naar jullie adviezen en al aangeef dat we voor nu inderdaad het niet doen. Wat wil je precies nog meer horen? Snap even je vijandelijkheid niet 

honden page profiel JeannetJeannet

" Nee hoor we zijn nu even gestopt met zoeken en misschien dat we er over een jaar of 1,5 weer over gaan nadenken maar dat kan ik nu nog niet zeggen misschien zijn we er dan wel helemaal vanaf dat idee. Ik vind dat ik netjes antwoord en luister naar jullie adviezen en al aangeef dat we voor nu inderdaad het niet doen. Wat wil je precies nog meer horen? Snap even je vijandelijkheid niet  "

Sorry, ik had de laatste regel niet zo snel gelezen. Ik heb jouw stukje nu even beter doorgenomen. En heel goed dat je er eerst even van afziet

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik laat kinderen niet aan haar oren trekken. Ik bedoelde gewoon dat ze kleine kinderen gewend is. En ze kwispeld er de hele tijd bij als ze met der spelen. Sterker nog als ze aan het einde van de straat de kinderen hoort spelen begint ze te kwispelen en gaat ze voor het hek staan omdat ze der nog wel eens komen ophalen voor een rondje uitlaten "

Kinderen horen geen hond uit te laten vind ik... Ik snap ook niet goed de situatie waarin er logeerhondjes komen bij jouw thuis... Laten vrienden hun hond dan bij jou achter? (Want in een eerdere reactie schreef je toch dat hij geen probleem heeft met logeerhondjes) je hondje heb je dan nog maar max 4maand en er komen andere honden logeren? Ik vind dat best een beetje vreemd eigenlijk. Dat zou ikzelf niet doen met mijn Raiko bvb, als hij pup was hier een volwassen hond laten logeren of hem nu bij een pup steken... Maar misschien ligt dit aan mij... En kinderen laten rondrennen, aanraken etc... Terwijl de hond eet bvb is echt not done, daar worden ze niet sociaal door ofzo, leer hem net dat hij zijn eten in alle rust kan opeten eventueel in een ruimte waar de kinderen niet zijn, dat geeft de hond meer rust, ook heb ik het gevoel je denkt dat je staff nooit hondintolerant zal worden als hij maar genoeg in contact komt met andere honden, andere honden in je huis etc... Maar daar mag je helaas niet van uitgaan. Was het maar zo simpel dat Hondintolerantie alleen te wijten is aan opvoeding en socialisatie... Het is een raskenmerk, veel mensen vergeten dat, altijd dat bewijzen dat het anders kan... Aanvaard je hond zoals die is, forceer zo'n dingen niet. Onlangs spelde de lesgeefster van de hondenschool mij nog de les omdat iemand zei haar hond aangevallen was tijdens een spel, het was ook een Stafford, ik zei toen dat ik mijn hond met bepaalde rassen niet laat spelen, als tip zei ik dat maar ik kreeg de wind van voren... Alles zou liggen aan de baas volgens haar.. agressie Corrigeren en baas zijn... Maar daar geloof ik niet in, Ik was het allang niet meer eens met die hondenschool dus ben ermee gestopt. Dit alles bedoel ik niet negatief ofzo want ik vind het net goed dat je info vraagt en ook die kennis dan meeneemt. Succes in elk geval

honden page profiel MerakiMeraki

" Kinderen horen geen hond uit te laten vind ik... Ik snap ook niet goed de situatie waarin er logeerhondjes komen bij jouw thuis... Laten vrienden hun hond dan bij jou achter? (Want in een eerdere reactie schreef je toch dat hij geen probleem heeft met logeerhondjes) je hondje heb je dan nog maar max 4maand en er komen andere honden logeren? Ik vind dat best een beetje vreemd eigenlijk. Dat zou ikzelf niet doen met mijn Raiko bvb, als hij pup was hier een volwassen hond laten logeren of hem nu bij een pup steken... Maar misschien ligt dit aan mij... En kinderen laten rondrennen, aanraken etc... Terwijl de hond eet bvb is echt not done, daar worden ze niet sociaal door ofzo, leer hem net dat hij zijn eten in alle rust kan opeten eventueel in een ruimte waar de kinderen niet zijn, dat geeft de hond meer rust, ook heb ik het gevoel je denkt dat je staff nooit hondintolerant zal worden als hij maar genoeg in contact komt met andere honden, andere honden in je huis etc... Maar daar mag je helaas niet van uitgaan. Was het maar zo simpel dat Hondintolerantie alleen te wijten is aan opvoeding en socialisatie... Het is een raskenmerk, veel mensen vergeten dat, altijd dat bewijzen dat het anders kan... Aanvaard je hond zoals die is, forceer zo'n dingen niet. Onlangs spelde de lesgeefster van de hondenschool mij nog de les omdat iemand zei haar hond aangevallen was tijdens een spel, het was ook een Stafford, ik zei toen dat ik mijn hond met bepaalde rassen niet laat spelen, als tip zei ik dat maar ik kreeg de wind van voren... Alles zou liggen aan de baas volgens haar.. agressie Corrigeren en baas zijn... Maar daar geloof ik niet in, Ik was het allang niet meer eens met die hondenschool dus ben ermee gestopt. Dit alles bedoel ik niet negatief ofzo want ik vind het net goed dat je info vraagt en ook die kennis dan meeneemt. Succes in elk geval "

Ik vind dat er hier erg veel woorden in de mond worden gelegd. Ik moet zeggen dat mijn eerste ervaring met dit forum gelijk erg negatief is. Wie heeft het over kinderen spelen terwijl ze eet? Mera heeft haar eigen plek in de hal met een bench en eten en drinken en als ze daar behoefte aan heeft trekt ze zich daar terug. Wat eigenlijk nog maar zelden gebeurt alleen als pup als ze erg moe was. Soms komt er familie logeren en die hebben een hond, dat vind ze fantastisch, ze speelt de hele dag en de andere hond slaapt dan s avonds in een andere ruimte. Dus ik snap ook daar het probleem niet. Verder heb ik nooit beweerd dat ze nooit intolerant zou kunnen worden? Ik gaf gewoon een schets van haar nu voor het geval dat zou helpen bij het advies. Ik vind dat er heel naar gereageerd wordt op mij terwijl ik oprecht voor hulp kwam en daar ook elk advies over serieus heb genomen en meegenomen in mijn overweging. En niet te vergeten hoor ik ook zat andere verhalen. Niet op dit forum, dat is wel duidelijk. Dat mag ik toch ook mee laten wegen? En de kinderen die haar uitlaten hebben van mij ook een soort puppy cursus gekregen en weten heel goed hoe ze met haar omgaan. Ik zou dit forum graag laten sluiten. Ik heb antwoord op mijn vraag de rest vind ik bevooroordeelde bijzaak. Ik ben erg teleurgesteld in de uitspraken hier van mensen en de conclusies die zomaar getrokken worden.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik wilde je niet aanvallen hoor...

Oren trekken tijdens eten en gelijk wanneer is gewoon not done, ik gaf een vb met eten, ook vind ik nog steeds dat kinderen een hond niet horen uit te laten...

pagina 3 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^