Doe ik genoeg met mijn pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephSteph

Hi allemaal,

Wij hebben sinds een aantal maanden een knetterlieve pup. Ze is nu bijna 7 maanden en ze doet het heel goed. In huis lekker relaxed, wel altijd in voor een spelletje en is blij tijdens het wandelen. Nu draaide ons hele leven in het begin om de pup, wat logisch is, maar nu voel ik me een soort schuldig als ik even lekker onderuit tv zit te kijken. Meestal komt ze gewoon lekker op de bank erbij liggen en slaapt ze of knaagt ze op iets. Soms echter, springt ze op en af de bank of loopt ze van buiten naar binnen etc. Nu vraag ik me dus af of ik wel genoeg met haar doe.

Overdag gaat ze naar de oppas waar ook altijd een of 2 andere hondjes zijn dus daar speelt ze veel mee, maar volgens de oppas pakt ze ook zelft voldoende rust. Dan als we thuis zijn, wandelen we een klein stukje (met het warme weer vooral alleen een klein blokje). Dan doen we niks en af en toe een potje trektouwen, wat trainen of snuffelen. Dan weer even niksen en rusten en daarna in de avond een wat langere wandeling van tussen de 25/35 minuten. De wandelingen zijn soms hetzelfde of we wisselen af met het bos of een plas waar ze lekker in spettert (echt zwemmen is het nog niet, ha ha). Dan nog even knuffelen op de bank en dan met z’n allen naar bed (ze slaapt bij ons). 

 

Als ze onrustig is, dwingt ze geen aandacht bij ons af, maar loopt ze gewoon maar wat rond. Beetje kijken, beetje snuffelen, hier en daar neerploffen, terug op de bank en een beetje rondkijken. Ik vind dat een beetje zielig, maar ik heb natuurlijk ook nog mijn eigen dingen. Daarbij moet ze natuurlijk nog voldoende rusten, maar het voelt soms een beetje tegenstrijdig.

Denken jullie dat ik genoeg met haar doe? Of hebben jullie nog tips. We hebben een kong wobbler besteld, waar ze zichzelf straks ook mee kan entertainen.

 

Oh en de oppas is tot half september. Dan zal ze 3/4 uurtjes per dag alleen zijn 4 dagen in de week. Ben op zoek nog wel naar iemand die even met haar speelt en wandelt tussendoor!

 

Zo, heel epistel geworden (volgens mij ook een beetje van de hak op de tak, mijn excuses!) maar ik ben gewoon zo gek op die kleine pluis dat ik het gewoon erg graag goed wil doen!

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Ik denk dat jullie pup een fantastisch leven bij jullie heeft! Geniet samen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat veel honden jaloers zullen zijn op zo'n heerlijk leventje als jouw pup heefthp-thumbsup

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het klinkt prima hoor!

Als een tevreden en ontspannen hond.

Zou je teveel gaan doen, met goede bedoelingen, krijg je waarschijnlijk alleen maar een onrustige en overprikkelde hond van.

honden page profiel StephSteph

Oke, nou dan blijven we gewoon doorgaan op deze manier! Fijn om te horen.

 

Ik geniet echt van de puppytijd! Kijk er ook naar uit dat we lekker wat langer kunnen gaan wandelen hp-heart

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als ik het zo lees is het een modelhond, hahaha...die komt niets te kort hoor....het is nu warm, kleine rondjes zijn voldoende hoor...en je doet genoeg...ze gaat lekker bij je liggen, wat wil ze nog meer, hahaha, en jij ook, heerlijk zo hoor.

honden page profiel StephSteph

Haha nou inderdaad wel een beetje hoor. Puppybijten was ze zo vanaf, nee is nee, poept en piest niet binnen, blaft nooit. Gaan nu natuurlijk wel richting pubertijd, dus ben benieuwd. Maar ik merk nu al heel goed als het teveel is. Dan gaat ze in de riem hangen en treuzelen. Leuk is dat hoe snel je elkaar leert kennen als je genoeg aandacht voor elkaar hebt!

 

Dames, (en heren?) bedankt voor het hart onder de riem. Is onze eerste hond dus dat is fijn om te horen. Veel gelezen en opgezocht, maar de praktijk wijst wel uit dat je ook gewoon maar moet vertrouwen op je eigen gevoel! 

 

Fijne avond allemaal!

Volgende forumvraag: 1 baas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^