Welke hondenrugzak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee

honden foto van Lise en Fee

Hoi! Even een vraagje voor de toekomst. Het lijkt leuk om Fee (golden retriever) later een rugzak aan te schaffen waarin ze haar eigen spulletjes in meeneemt. Deze zou ik enkel gebruiken voor de langere wandelingen voor water, brokjes en speeltjes... het moeten ook niet van die grote, lompe zakken te zijn. Als ik er een aanschaf, wil ik er wel een van goede kwaliteit en vooral een goede, ergonomische pasvorm. Ik heb al wat onderzoek gedaan, maar ik ben volkomen nieuw hierin, dus ik wou jullie meningen wel eens weten. Mijn voorkeur gaat uit naar de Ruffwaer Palisades pack:

513339.jpg

Maar deze is heel duur, en lijkt mij toch grote zakken te hebben? 

Of de ruffwaer Approach pack:

513340.jpg

Deze lijkt iets kleinere zakken te hebben. Ik vind het wel een voordeel als je de zakken van het tuig gan verwijderen, maar het hoeft niet.

 

Dan vond ik ook nog de Ruff Armour:513341.jpg

Frontpet Explorer:

513342.jpgEzzyDog Summit:513343.jpg

De Doggles Extreme:

513344.jpg

Pettol Sadleback513345.jpg

heeft er iemand ervaring met een van deze rugzakken? Of iemand die er verstand van heeft? Alle tips en ervaringen zijn welkom! Alvast bedankt!

 

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Ik heb er niet heel veel verstand van, maar ik heb een paar jaar geleden ook 1 voor Aedon gekocht en als ik zijn rugzak vergelijk met alle rugzakken die je hebt uitgezocht zijn deze allemaal veeel beter.

 

Ik heb toen een hele simpele uitgezocht, vanwege een erg beperkt budget, maar ik zou vooral kijken naar hoe de zakken langs de hond vallen en hoe ze meebewegen als ze loopt. Loopt ze soepel door zonder hinder van de zakken of gaat ze anders lopen en "klotsen" de zaken tegen haar aan?

 

Misschien kun je (net zoals mensen met kleren doen) er gewoon een paar bestellen als je het kunt betalen om te kijken welke het beste past?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb geen ervaring met een rugzak voor honden maar ik heb wel ervaring met Ruffwear.

 

Ik ben echt heel erg tevreden over dat merk. Ik heb daar een tuig (ruffwear webmaster) en regenjas (ruffweaf aira) van en die zijn gewoon super. Hele hoge kwalitiet en passen perfect ondanks Penny's rare bouw. Op het tuig vind ik het handvat ook heel fijn. Toevallig heb ik hem vanochtend nog gebruikt om Penny te beschermen tegen een koe die vanuit het niets op ons af kwam en achter ons aan ging. Door dat handvat had ik haar in één keer op getild en kon ik snel weg lopen.

 

Ik zou ook zeker voor een rugzak van Ruffwear gaan. Misschien is het leuk om er een te kopen waarbij je de rugzakken los kan koppelen, dan heb je als je de rugzakken niet wil gebruiken ook een heel goed, veilig tuig.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik heb de Palisades, 1tje voor elke hond zodat de maat altijd afgestemd staat op de hond.  Zeker voor zoiets is kwaliteit me absoluut meer waard dan prijs.

 

Als het toch maaar voor binnen x aantal tijd is, kun je toch nu al alvast beginnen sparen?  ieder maand een euro of 10/15 aan de kant houden, geld vragen voor verjaardag/nieuwjaar/...  en daar ook een deeltje voor aan de kant houden? dan heb je het bedrag bijeen de moment dat je het wil kopen

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee

honden foto van Lise en Fee

" ik heb de Palisades, 1tje voor elke hond zodat de maat altijd afgestemd staat op de hond.  Zeker voor zoiets is kwaliteit me absoluut meer waard dan prijs.
 
Als het toch maaar voor binnen x aantal tijd is, kun je toch nu al alvast beginnen sparen?  ieder maand een euro of 10/15 aan de kant houden, geld vragen voor verjaardag/nieuwjaar/...  en daar ook een deeltje voor aan de kant houden? dan heb je het bedrag bijeen de moment dat je het wil kopen "

Ik heb wel geld gespaart voorber een te kopen. Maar ik dacht of de andere misschien ook goed waren die iets minder kosten...

ik vind ook dat als de zakken eraf kunnen het handigst is. De palisades heeft nu ook echt wel mijn voorkeur. Het lijkt mij ook heel comfortabel te zitten.

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee

honden foto van Lise en Fee

" Ik heb er niet heel veel verstand van, maar ik heb een paar jaar geleden ook 1 voor Aedon gekocht en als ik zijn rugzak vergelijk met alle rugzakken die je hebt uitgezocht zijn deze allemaal veeel beter.
 
Ik heb toen een hele simpele uitgezocht, vanwege een erg beperkt budget, maar ik zou vooral kijken naar hoe de zakken langs de hond vallen en hoe ze meebewegen als ze loopt. Loopt ze soepel door zonder hinder van de zakken of gaat ze anders lopen en "klotsen" de zaken tegen haar aan?
 
Misschien kun je (net zoals mensen met kleren doen) er gewoon een paar bestellen als je het kunt betalen om te kijken welke het beste past? "

Dat is inderdaad een goed idee. Maar dan ben ik bang dat er iets mis gaat en dat ik het dan alsnog moet betalen...

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

Ik heb de approach van ruffwear. Ik ben er heel blij mee. Mooie pas vorm en blijft goed recht liggen. In de zakken kun je genoeg kwijt aan water en voer. Mijn hond vind het ook erg leuk om met de rugzak te lopen. 

Ze zijn wat prijzig de rugzakken van ruffwear maar de kwaliteit is enorm hoog. Wij hebben meerdere spullen van ruffwear denk aan koelvesten, zwemvesten en rugzakken. Alles past zoals het hoort, blijft mooi recht liggen en zit de hond niet in de weg. Alles ziet er na intensief gebruik nog super uit. Dus ik zou zeker investeren in een ruffwear rugzak als ik jou was. 

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee

honden foto van Lise en Fee

" Ik heb de approach van ruffwear. Ik ben er heel blij mee. Mooie pas vorm en blijft goed recht liggen. In de zakken kun je genoeg kwijt aan water en voer. Mijn hond vind het ook erg leuk om met de rugzak te lopen. 
Ze zijn wat prijzig de rugzakken van ruffwear maar de kwaliteit is enorm hoog. Wij hebben meerdere spullen van ruffwear denk aan koelvesten, zwemvesten en rugzakken. Alles past zoals het hoort, blijft mooi recht liggen en zit de hond niet in de weg. Alles ziet er na intensief gebruik nog super uit. Dus ik zou zeker investeren in een ruffwear rugzak als ik jou was.  "

Ik heb nog niets van Ruffwear, maar zoals ik van vele hoor is de kwaliteit uitstekend. Ik denk dus dat ik inderdaad een van Ruffwaer ga nemen. Ik hoop dan wel dat Fee het leuk gaat vinden haha

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Ik heb wel geld gespaart voorber een te kopen. Maar ik dacht of de andere misschien ook goed waren die iets minder kosten...
ik vind ook dat als de zakken eraf kunnen het handigst is. De palisades heeft nu ook echt wel mijn voorkeur. Het lijkt mij ook heel comfortabel te zitten. "

ze zitten ook echt goed!

 

513377.jpg

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee

honden foto van Lise en Fee

Klappen de zakken als je hond springt of rent? En weegt de zak opzich al veel? Stoort het tuig/zak de hond in zijn bewegingen? Sorry voor de vele vragen maar ik wil goed voorbereid zijn haha

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Nee,  ze klapperen niet.  Mijn honden hebben er geen hinder van (rollen nog op hun rug etc)   maar het is wel goed in de gaten houden dat het gewicht verdeeld blijft.  De water zakken erbij vind ik ook erg handig. 

Ze wegen leeg al wel wat ja,  ik heb ze eerst een paar keren alleen met lege rugzakken laten lopen.  Het is voor hun wel even wennen dat ze ineens breder zijn dan anders.   :p

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee

honden foto van Lise en Fee

Dankje! Ik heb zo op amazon gevonden voor 133 euro. Dat is het goedkoopste dat ik kon vinden. hp-angel

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^