Welke stevige speeltjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Ik denk dat jij het over kvv hebt, of bedoel je ook kipkarkassen, zalmkoppen en runderkraakbeen (knars) etc? "

Nee, nu eet puck voornamelijk kvv, maar ik ben begonnen met barf/nrv.

Nog lust puck wel graag een karkasje, vaak is dat dan een kwartelkarkasje, maar ook nog konijnenkopje en een penslapje . 

491392.jpg

Hier een zalmkarkas, die krijgt ze niet meer. De graatjes gaan vaak vast tussen de tanden zitten.

467383.jpg

 

honden page profiel ElianeEliane

Ik ga met Roos mee.

Geef hem bezigheid. Dit ras is stress gevoelig. Hij maakt er daadwerkelijk een probleem uit als jullie op één plek zijn en hij op een andere.

Slopen heeft voor een hond daadwerkelijk wel een functie. Deze handeling staat gelijk aan het "verscheuren" van een prooi. Je ziet ze dus vlees afscheuren.... wanneer een hond dit doet, komen er stoffen vrij in het lichaam die ervoor zorgen dat ze rustig worden.

Net zoals wanneer een mens stress heeft, dat die gaat ....roken, snoepen, kauwgom eten, lopen, sporten....enz...

Alleen een hond heeft die keuze niet, maar zit wel met die bepaalde emoties.

Nu dat gaan lopen en je hond "moe maken" zorgt voor een aanmaak van o.a. adrenaline. Niet meteen een stof waar je rustig van wordt. Laat een hond een hond zjn als die buiten gaat. Z'n neus achterna, geeft veel meer voldoening. Dan laten rennen. Daar wordt alleen de conditie sterker en groter van. Maar worden ze niet rustig van.

 

Dus zorg voor sloopmateriaal....karton is daar een heel dankbaar materiaal voor. Gaande van grote dozen, die je deels vult met lege rolletjes van toiletpapier en strooi daar maar gedroogde 100% vleesblokjes in.

Eierdoosjes, met een lekker vleesblokjes in. Die je dan op verschillende plaatsen zet. Laat zijn neus maar aan het werk. Een snuffelmat..... geef hem een speeltuin. Dat waar hij zich met kan en met mag bezig houden en slopen.....

Vul een paar van die kongs met yoghurt en steek die in de diepvries.... 2x fun met dit weer....

Werk niet op kracht en uithouding.... maar geef bezigheid

Succes

 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

@ Eliane, bedankt voor de tips.

 

Ik doe nu ook elke avond een Kong vullen met vleespastei (speciaal voor honden) en dan in de vriezer, dat krijgt hij elke middag met dit warme weer, is er dan ook echt wel een uurtje mee bezig en hij vind het heerlijk.

 

Met wandelen loop ik zoveel mogelijk verschillende routes, alleen nu met de warmte iets minder, we wonen naast een groot bos dus mogelijkheden genoeg. Ik laat hem ook zoveel mogelijk snuffelen en zijn eigen pad kiezen. Als hij een stuk wil rennen dan laat ik hem dat ook doen, hij heeft een vaste lijn van 10 meter. 

 

Toevallig net een stuk autoband gekocht, waar hij aan kan bijten en trekken tot hij een ons weegt en hij hopelijk niet snel stuk krijgt. Ik bied hem echt enorm veel aan waar hij ook dankbaar gebruik van maakt. 

Hij is gek op flostouwen maar die heeft hij dus binnen een dag compleet uit elkaar, zelfs de grootste die ik kan vinden in dierenwinkels. De eerste weken niet zozeer maar de laatste maand heeft hij het volgens mij echt nodig om te kunnen bijten, knagen en trekken.

 

Heb wat oude handdoeken gebruikt, daar flinke knopen in gelegd en laat hem daarmee spelen maar dat gaat ook vrij snel stuk. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Een maatje als steun....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^