Weet iemand wat er met Boedha is gebeurd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnaAnna

Boedha v.d. Kreitenmolen

Zoeken in de Nederlandse Newfoundlander Database

https://www.newfybase.nl/honden_details.asp?IDHond=20662#pagemain

Lieve mensen,

 

Ik plaats mijn verhaal bij 'Afscheid en memoriam', omdat ik toen ik 4 jaar was, afscheid heb moeten nemen van een lieve Newfoundlander genaamd Boedha van de Kreitenmolen. Mijn ouders brachten hem naar het asiel :(

 

Achteraf bezien was dat voor mij als 4-jarig ukkie toch best heftig. Het zou mij heel goed doen om te weten wat er met Boedha gebeurd is. Mijn vader beweert dat de fokker hem uit het asiel heeft teruggehaald. (Edit: Dat weet hij niet zeker. Dat had hij via-via gehoord, zegt hij.) Maar de kennel bestaat niet meer. Het asiel heeft ook geen gegevens meer, natuurlijk. Het is al 30 jaar geleden. Daarom ben ik nu via het prachtige internet op zoek.

 

Ik ben begonnen met mijn zoektocht op Facebook. Inmiddels contact met fokkers en kennels. Ik heb wat aanwijzingen (om privacy redenen plaats ik geen namen van derden), maar nog niets definitiefs.

 

Het gaat om:

 

Boedha van de Kreitenmolen
geboren 15-2-1983
NHSB 1259124

 

Inmiddels al weer meer dan 30 jaar geleden dus, dus de kans dat ik nog wat vind is klein. Mij werd aangeraden vooral heel breed te zoeken. Vandaar dat ik het hier plaats. Mocht iemand iets weten, dan hoop ik iets te mogen horen.

 

Bedankt voor het lezen :)

honden page profiel CareanaCareana 2 doggies

honden foto van Careana

Spannend, zo'n zoektocht! In welke plaats was dat asiel?

Hier in de buurt woont een oudere man die altijd newfoundlanders heeft gehad. Als ik hem zie, zal ik het eens vragen of hij iets weet.

honden page profiel AnnaAnna

Oh, ja, goed dat je't vraagt!

 

Omgeving Roosendaal/Kruisland.

 

Oorspronkelijke kennel Kreitenmolen was denk ik in Udenhout (https://www.nnfc.nl/kennels?f=2382). Dat weet ik niet zeker, die kennel bestaat misschien niet meer. De bewoners daar wisten niets te vertellen over Boedha. Maar de straatnaam doet vermoeden.. ;) Dus misschien is daar nog wel een kennel. Ik weet het niet. Geen informatie verder helaas :(

 

Boedha is, vermoed ik, naar dierenopvang/asiel Arduin in Roosendaal gebracht. Dat is rond 1988 geweest. Zeker weten doe ik dat niet, maar ik vermoed het... Ik heb ze gemaild, er zijn uiteraard allang geen gegevens meer.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

misschien kijken of je gepensioneerde werknemers kan vinden uit dat asiel?via huidige werknemers?

Vragen of ze iemand kennen die er toen werkte die misschien iets weet 

 

Heb je nog foto's van de hond?

 

 

honden page profiel AnnaAnna

Ik heb helaas maar weinig foto's van vroeger. Heb gezocht naar foto's uit die periode maar daar vind ik er bijna geen van. Geen met de hond

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ik heb helaas maar weinig foto's van vroeger. Heb gezocht naar foto's uit die periode maar daar vind ik er bijna geen van. Geen met de hond "

Heb je al rondgevraagd bij familie of bekenden van toen?

die hebben misschien ook foto's van destijds of weten ze iets

honden page profiel AnnaAnna

Ik zal eens vragen of iemand nog foto's heeft van vroeger. 
Meer info wordt lastig denk ik. Ik zal eens kijken of nog meer mensen zich iets herinneren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Anna, stel je vraag in het newfoundlanderforum op facebook, daar zitten ook vele fokkers, misschien kunnen zij je daar verder helpen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Oh, ja, goed dat je't vraagt!
 
Omgeving Roosendaal/Kruisland.
 
Oorspronkelijke kennel Kreitenmolen was denk ik in Udenhout (https://www.nnfc.nl/kennels?f=2382). Dat weet ik niet zeker, die kennel bestaat misschien niet meer. De bewoners daar wisten niets te vertellen over Boedha. Maar de straatnaam doet vermoeden.. ;-) Dus misschien is daar nog wel een kennel. Ik weet het niet. Geen informatie verder helaas :(
 
Boedha is, vermoed ik, naar dierenopvang/asiel Arduin in Roosendaal gebracht. Dat is rond 1988 geweest. Zeker weten doe ik dat niet, maar ik vermoed het... Ik heb ze gemaild, er zijn uiteraard allang geen gegevens meer. "

Maar misschien kunnen ze je wel helpen met enkele namen, of om op het spoor te komen van personen die er toen werkten. Een Newfoundlander is niet een hond die je snel vergeet, en misschien weet zo'n medewerker nog een naam van de familie, de straat of plaats waar Boedha heen is gegaan?

honden page profiel AnnaAnna

Bedankt voor jullie advies. Op het Newfoundlander forum heb ik ook al gevraagd en dat heeft me een klein beetje dichterbij gebracht. Ik heb goede hoop :) Ik heb 1 naam gevonden, maar durf die ivm privacy niet zomaar online te pleisteren, eigenlijk.

 

Het dierenasiel reageerde met 'nee' toen ik ze vroeg of ze nog gegevens hadden. Doorvragen kwam toen niet in me op. Bedankt voor de tip, ik zal eens moed verzamelen om het nog een keer te vragen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Fokker van de kreitenmoln kan je die niet benaderen, ondanks dat deze niet meer fokt ?

honden page profiel AnnaAnna

Op adres van de fokker wonen mensen die ik benaderd heb. Zij hebben voor mij rondgevraagd, maar kunnen me niet helpen.

 

De naam van de oorspronkelijke fokker weet ik, maar die naam is zo algemeen, dat dat niet helpt. Tot slot heb ik de naam van het baasje van Boedha's vader, maar niemand weet waar die nu woont. Die persoon zal nu ruim met pensioen zijn verwacht ik, dus op social media weet ik niet of ik die vind. Misschien kinderen of kleinkinderen. Ik durf eigenlijk niet zomaar mensen op Facebook aan te spreken die ik niet ken, maar als de online zoektocht op deze manier niet lukt, dan ga ik dat maar wel doen.

honden page profiel MitaMita 2 doggies

honden foto van Mita

Gewoon een berichtje sturen! Ik heb een hekel aan berichtjes van onbekenden, behalve als het om (mijn) honden gaat of ik iemand kan helpen mbt de hond. 

 

Weet je het tatoeage nummer van de hond toevallig?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Op adres van de fokker wonen mensen die ik benaderd heb. Zij hebben voor mij rondgevraagd, maar kunnen me niet helpen.
 
De naam van de oorspronkelijke fokker weet ik, maar die naam is zo algemeen, dat dat niet helpt. Tot slot heb ik de naam van het baasje van Boedha's vader, maar niemand weet waar die nu woont. Die persoon zal nu ruim met pensioen zijn verwacht ik, dus op social media weet ik niet of ik die vind. Misschien kinderen of kleinkinderen. Ik durf eigenlijk niet zomaar mensen op Facebook aan te spreken die ik niet ken, maar als de online zoektocht op deze manier niet lukt, dan ga ik dat maar wel doen. "

Ik heb wel deze pagina's gevonden, maar die had je waarschijnlijk zelf al gevonden. Kennel Kreitenmolen is er in 1988 mee gestopt. Boedha staat ook op het lijstje, op pagina 2.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Anna, je kan de fokker van het Heidemeer benaderen, die had de vader van Bhoeda..Gareana, heeft je de link gegeven....

honden page profiel AnnaAnna

Dank jullie wel voor het meedenken en de bemoedigende woorden! Blij dat ik hier gepost heb, dat helpt me :)

 

Ik zal voorzichtig eens nog wat meer berichtjes de wereld in sturen.

 

Gareana: Een tatoeage nummer zegt mij niks, sorry. Al wat ik weet is dit nummer: NHSB 1259124

 

Willemijn: Misschien snap ik iets niet, waar zie jij Heidemeer staan in de link van Gareana? Ik heb wel de vader van Boedha gevonden (die heette ook Boedha, maar dan van het Hoogveen :) ). Als ik op de kennel naam klik, dan krijg ik weer allemaal namen van Newfoundlanders. 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

In de link staat Boedha op pag 2 op de 9e plaats van boven. 

 

https://www.newfoundlanddog-database.net/en/hund/0000080870/Boedha-van-de-Kreitenmolen

 

In 1985 heeft Boedha nog een show gelopen.

https://www.newfoundlanddog-database.net/en/hund/0000080870/Boedha-van-de-Kreitenmolen

Op pag 1 staat ook nog een Sir Boedha. Als je op de naam klikt wordt je doorgestuurd naar de hond in kwestie zelf.

 

Een tatoeage nummer is het nummer wat in zijn oor getatoeëerd zou moeten staan. Vroeger kregen honden een oor tatoeage, tegenwoordig een chip.

honden page profiel AnnaAnna

" In de link staat Boedha op pag 2 op de 9e plaats van boven. 

Hoi ja dat heb ik gezien maar ik zie nergens "Heidemeer" wat Willemijn zegt.

Tatoeage nummer weet ik niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Van het Hoogveen is een bekende fokker.....je zou deze eens kunnen benaderen....van het Heidemeer is ook een fokker, en die had waarschijnlijk de vader van Boehda....

honden page profiel AnnaAnna

Van het Hoogveen heb ik benaderd :) die zijn zo lief om te helpen met zoeken! Zij hebben me ook wat tips en advies gegeven en dankzij hun heb ik een naam waar ik nu op aan het zoeken ben.

Bedankt voor het meedenken lieve mensen

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

We willen natuurlijk blijven volgen hoe je zoektocht verloopt. Ik heb ooit een dergelijke zoektocht gedaan naar een veulen van ons,.  25 jaar nadat hij bij ons weg ging.  Helaas heb ik dat moeten laten rusten. Ik ken echter dergelijke zoektochten die succesvol waren. Ik hoop dat jij er uit gaat komen. 

Je zou nog eens die "via via" kunnen achterhalen en daar ook informeren.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

De hond heet vd Kreitenmolen en je denkt dat de fokker in Udenhout zit. Op deze pagina vrij onderaan staat kennel Street Spirit's genoemd op het adres Kreitenmolenstraat  in Udenhout met de naam F. Jespers en een mailadres. Misschien werkt de mail nog? Als je op de kennel zoekt bestaat die site niet meer. http://www.yvonnevandermeer.nl/newfoundlander/

honden page profiel AnnaAnna

Hai Cody,

ja, misschien vind ik niks. Dat zou geen ramp zijn. Het zou vooral mooi zijn als ik wel wat ontdekte.

De kennel die je noemt: die mensen heb ik al een brief gestuurd. Ze wisten niks te vertellen over Boedha. Al hadden ze wel in de buurt rondgevraagd of iemand nog iets wist. Zij hebben me ook verwezen naar andere kennels in de buurt. De zoektocht gaat door :)

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Streetspirits.nl is als domeinnaam nog steeds actief (mail van de fokker staat op die naam) Op Whois kun je de domeinnaam in tikken en vragen op wie de domeinnaam staat ed is. Wel even voorwaarden lezen voor je de gegevens op vraagt. Heb zelf de voorwaarden niet gelezen en dus niet verder gekeken.

honden page profiel AnnaAnna

Hee, wat een goed idee!! Je hebt helemaal gelijk. 

Nu heb ik een nieuw spoor om te volgen. Dankjewel!

honden page profiel AnnaAnna

Ik heb de domein eigenaar een mail gestuurd! :)

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Top! Hopen dat er wat bruikbaars uit komt!

honden page profiel AnnaAnna

Bedankt voor al het meedenken!

 

Nog geen reactie op de domeinnaamhouder van streetspirits.nl

 

Ik heb wel de raad van beheer gemaild (houdenvanhonden.nl). Zij hadden bijna geen gegevens meer. Het enige wat ze wel wisten te vertellen is dit:

 

"Ik kan wel zien dat Boedha is overleden op 14-8-1995; hij is dus wel oud geworden en heeft hoogstwaarschijnlijk een nieuwe baas gekregen."

 

Ook als ik verder niets vind, ben ik blij om te horen dat Boedha een baasje heeft gekregen die de moeite heeft genomen om zijn overlijdensdatum door te geven. Dat stemt mij hoopvol over zijn lot.

 

Op de Newfoundlander groep op Facebook zijn er verschrikkelijk lieve mensen die in hun geheugen en in clubbladen graven om te kijken of ze iets te weten kunnen komen. Iemand heeft me wat informatie kunnen geven over de fokker. Misschien is er een kans dat ik deze persoon kan contacteren. Al zal die tegen deze tijd hoogbejaard zijn.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ohhh dan is Boedha zeer zeker oud geworden! Hij zal het niet slecht gehad hebben als ik het zo lees. Zou leuk zijn om je zoektocht te blijven volgen. Ben erg benieuwd wat je te weten komt na zo vele jaren. 

honden page profiel AnnaAnna

Ja, voor een Newfy is dat zeer oud :) Ik vind het al een heel fijne ontdekking.

Enne, ja ik wil hier nog wel wat plaatsen als ik na zoveel jaren nog iets te weten kom. Het is nu even afwachten, ik heb weer wat berichten de deur uit gedaan. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: enorm schuldgevoel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^