Hoe vind jou hond het bij de trimster?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

De hondentrimster die ik heb voor mijn hondje is bijzonder vriendelijk en ik ben altijd tevreden als ik mijn hondje bij haar ophaal. 
Maar mijn hondje gaat er met steeds grotere tegenzin heen.
Sowieso heeft ze een gigantische hekel aan wassen, fohnen (vind ze echt gruwelijk) en borstelen. Het is allemaal niet haar ding, ook niet wanneer ik het zelf doe. En ja, ik heb dat al wel heel jong geprobeerd aan te leren ;-)
Ze is nu 2 jaar en ziet de bui dus al hangen als ik haar daar breng. 
De laatste keer wilde ze echt weg.
Ik blijf dan kalm en ga weg, maar ik laat haar echt met een rotgevoel achter (ondanks dat de trimster echt wel aardig is).
Meer honden hier die de trimsalon niet als favoriete bezigheid hebben? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

512923.jpg

                                  512922.jpg                       Waarom ga je weg, ? Juist omdat je hond het helemaal niet ziet zitten bij de trimster, of ben jij zelf dan erg gestrest, heb je wat meelij met de hond.....?   Ik doe het zelf, geen stres, een wellnes voor de honden, ze genieten ervan, ze krijgen gelijk een massage, en de blazer op de kouwe stand, heerlijk, maar ik doe het zeLf,  maar als eenander het zou doen zou ik er ook bij blijven....

honden page profiel  Layla Layla

honden foto van  Layla

Ik ga ook weg. Als ik blijf doet Layla nogal dramatisch en mag de trimster haar met geen vinger aanraken. Hoe rustig ik zelf ook ben. Ze zoekt heel erg naar bescherming bij mij.  

Zodra ik weg ben gedraagt ze zich eigenlijk best wel goed, volgens de trimster. Het is nogsteeds niet haar hobby, maar ze laat wel gewoon alles toe.

 

 

 

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Willemijn, ik geloof niet dat het standaard is om erbij te blijven daar waar ze gaat.

Toen ik voor het eerst kwam zei ze: kom haar zo laat maar halen.
Ik zou het het liefst ook zelf doen, maar dat lukt me niet. Ze krijgt veel klitten en die krijg ik er helaas niet zelf uit.
Natuurlijk was en borstel ik haar wel zelf, maar knippen lukt me niet.

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

" Ik ga ook weg. Als ik blijf doet Layla nogal dramatisch en mag de trimster haar met geen vinger aanraken. Hoe rustig ik zelf ook ben. Ze zoekt heel erg naar bescherming bij mij.  
Zodra ik weg ben gedraagt ze zich eigenlijk best wel goed, volgens de trimster. Het is nogsteeds niet haar hobby, maar ze laat wel gewoon alles toe.
 
 
  "

Mijn hondje zoekt ook altijd bescherming bij mij. 
Dus ik denk dat het nog meer drama is als ik wel zou blijven.
De trimster zegt altijd dat het wel meevalt met haar.
Het is alleen dat ze de laatste keer bij het achterlaten echt liet merken dat ze er liever niet zou willen zijn.
Ik ben een watje... ik weet het haha.

honden page profiel Zilla en BobbieZilla en Bobbie

honden foto van Zilla en Bobbie

Ach wat vervelend zeg, dat je hondje het niet fijn vindt bij de trimsalon. Mijn hondje houdt ook niet van de douch en om drooggeblazen te worden, maar ja... er zit soms niks anders op. Ik heb de snackjes dan in de aanslag en negeer zijn gedrag eigenlijk, dan lukt het me aardig. Daarnaast wordt hij elke dag geborsteld op tafel, zo is het de normaalste zaak van de wereld voor hem en dat dan ook bij de trimster.

Hij kan niet wachten om naar binnen te gaan bij de trimsalon. Bij de trimster zijn er ook andere honden. Tijdens de trimbehandeling mogen ze tussendoor met elkander spelen. Ze worden niet aan 1 stuk door behandeld. Ik ben hem dan ook een hele ochtend of middag kwijtsealed

Succes verder, hopelijk vind je hondje het in de toekomst niet meer zo eng.

honden page profiel Zilla en BobbieZilla en Bobbie

honden foto van Zilla en Bobbie

"                                                  Waarom ga je weg, ? Juist omdat je hond het helemaal niet ziet zitten bij de trimster, of ben jij zelf dan erg gestrest, heb je wat meelij met de hond.....?   Ik doe het zelf, geen stres, een wellnes voor de honden, ze genieten ervan, ze krijgen gelijk een massage, en de blazer op de kouwe stand, heerlijk, maar ik doe het zeLf,  maar als eenander het zou doen zou ik er ook bij blijven.... "

Hoi Willemijn, is dit in de praxis in groningen? Ik herken het bad meen iksealed

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

" Ach wat vervelend zeg, dat je hondje het niet fijn vindt bij de trimsalon. Mijn hondje houdt ook niet van de douch en om drooggeblazen te worden, maar ja... er zit soms niks anders op. Ik heb de snackjes dan in de aanslag en negeer zijn gedrag eigenlijk, dan lukt het me aardig. Daarnaast wordt hij elke dag geborsteld op tafel, zo is het de normaalste zaak van de wereld voor hem en dat dan ook bij de trimster.
Hij kan niet wachten om naar binnen te gaan bij de trimsalon. Bij de trimster zijn er ook andere honden. Tijdens de trimbehandeling mogen ze tussendoor met elkander spelen. Ze worden niet aan 1 stuk door behandeld. Ik ben hem dan ook een hele ochtend of middag kwijt. 
Succes verder, hopelijk vind je hondje het in de toekomst niet meer zo eng. "

Ik ben juist zelf minder gaan borstelen, omdat ze het zo vervelend vind.
En dus meer klitten nu.
Misschien moet ik het weer rustig iedere dag met een hoop snoepjes erbij gaan oppakken.
Het leven is niet alleen maar leuk natuurlijk en ze gaat er niet dood aan, maar toch ga ik met een rotgevoel weg daar.

honden page profiel  Layla Layla

honden foto van  Layla

" Mijn hondje zoekt ook altijd bescherming bij mij. Dus ik denk dat het nog meer drama is als ik wel zou blijven.De trimster zegt altijd dat het wel meevalt met haar.Het is alleen dat ze de laatste keer bij het achterlaten echt liet merken dat ze er liever niet zou willen zijn.Ik ben een watje... ik weet het haha. "

Ik weet ook niet hoe vaak die van jou moet? Layla hoeft eigenlijk maar 2x in het jaar geplukt te worden. Voor de rest borstel ik haar, en probeer daar dan niet te veel een ding van te maken. Maar gewoon gezellig op schoot of op haar kleedje, wat lekkers erbij.  Plukken kan de trimster in 2 uurtjes doen en vindt ze het even niet leuk om daar heen te gaan. Als ik dat zelf moet doen ben ik echt veel langer bezig en is het niet zo netjes. Bovendien vindt ze dat ook niet leuk. Dus dan maar even naar de trimster laughing

honden page profiel Zilla en BobbieZilla en Bobbie

honden foto van Zilla en Bobbie

" Ik ben juist zelf minder gaan borstelen, omdat ze het zo vervelend vind.En dus meer klitten nu.Misschien moet ik het weer rustig iedere dag met een hoop snoepjes erbij gaan oppakken.Het leven is niet alleen maar leuk natuurlijk en ze gaat er niet dood aan, maar toch ga ik met een rotgevoel weg daar. "

Ja snap ik. Ik heb trouwens via de trimster een borstel gekocht wat goed is voor zijn lange vacht, ik borstel zo de klitten eruit. Het kostte me een rib uit mijn lijf, maar de klitten gaan er goed uit. Ik bleek nog een puppyborstel te hebbenhp-frusty. Ik heb zelfs via de trimster een workshop vachtverzorging gevolgd. En zij gaf me tips hoe ik het beste mijn hondje thuis kan borstelen etc. Best handig vond ik.

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

" Ik weet ook niet hoe vaak die van jou moet? Layla hoeft eigenlijk maar 2x in het jaar geplukt te worden. Voor de rest borstel ik haar, en probeer daar dan niet te veel een ding van te maken. Maar gewoon gezellig op schoot of op haar kleedje, wat lekkers erbij.  Plukken kan de trimster in 2 uurtjes doen en vind ze het even niet leuk om daar heen te gaan. Als ik dat zelf moet doen ben ik echt veel langer bezig en is het niet zo netjes. Bovendien vindt ze dat ook niet leuk. Dus dan maar even naar de trimster  "

Ja haha, je hebt gelijk hoor.

Ik heb haar 1x zelf geknipt, maar was toen veel langer bezig dan de trimster.
En ik doe het minder mooi en ik krijg er een zere rug van (aangezien ze hier niet op een tafel staat dan).
Het moet af en toe gewoon even gebeuren. 
Ze moet helaas wel vaker dan 2x per jaar. Ze gaat ongeveer om de 3 maanden.

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

" Ja snap ik. Ik heb trouwens via de trimster een borstel gekocht wat goed is voor zijn lange vacht, ik borstel zo de klitten eruit. Het kostte me een rib uit mijn lijf, maar de klitten gaan er goed uit. Ik bleek nog een puppyborstel te hebben. Ik heb zelfs via de trimster een workshop vachtverzorging gevolgd. En zij gaf me tips hoe ik het beste mijn hondje thuis kan borstelen etc. Best handig vond ik. "

Dat klinkt fijn en goed!
Is zeker handig.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ha, wat voor borstel is dat?

Je kan altijd vragen om erbij te blijven. Niet zielig doen, gewoon even meehelpen en goed kijken hoe je hond zich gedraagt, vindt ze het echt erg....of voelt ze joiw stress dat jij het zoo zielig vindt voor haar.

Ik heb tot 20 jaar geleden 20 jaar honden getrimd, geknipt, gewassen  enzv. Ik vond het nooit een probleem als er een baasje bij wilde zijn, juist geellig, want ik was maar alleen in mijn trimsalonnetje. 1 x heb ik een baas geweigerx, dat was zo,n enge man en ik was alleen thuis, haha.

Hoe beter jij haar zelf bij de trimster aflevert, hoe fijner het voor de hond is. Niemand kan klitten helemaal pijnloos verwijderen. Ook Een hele vervilte vacht scheren doet pijn, want dat trekt aan de viltlaag.

honden page profiel Zilla en BobbieZilla en Bobbie

honden foto van Zilla en Bobbie

 

www.hondenpage.com" Ha, wat voor borstel is dat?
Je kan altijd vragen om erbij te blijven. Niet zielig doen, gewoon even meehelpen en goed kijken hoe je hond zich gedraagt, vindt ze het echt erg....of voelt ze joiw stress dat jij het zoo zielig vindt voor haar.
Ik heb tot 20 jaar geleden 20 jaar honden getrimd, geknipt, gewassen  enzv. Ik vond het nooit een probleem als er een baasje bij wilde zijn, juist geellig, want ik was maar alleen in mijn trimsalonnetje. 1 x heb ik een baas geweigerx, dat was zo,n enge man en ik was alleen thuis, haha.
Hoe beter jij haar zelf bij de trimster aflevert, hoe fijner het voor de hond is. Niemand kan klitten helemaal pijnloos verwijderen. Ook Een hele vervilte vacht scheren doet pijn, want dat trekt aan de viltlaag. "
 

www.hondenpage.com512924.jpg

Ik krijg hem niet gekanteld. Dit is de borstel.

 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Ik zeg altijd maar zo... Het is niet leuk, maar wel noodzakelijk. Ik ga liever ook niet naar de tandarts, maar ja ik moet toch wat als ik mooie tanden wil houden laughing Wat ik bij mij vaak merk is dat honden mij heel vriendelijk even gedag komen zeggen (wat ik echt een goed teken vind), en dan vervolgens de deur uit willen want ja, ze hebben geen zin in het bad, of het drogen, borstelen, of wat dan ook. Trimmen zullen ze nooit leuk vinden, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee. De hond voelt ook jouw stress/onzekerheid van het achterlaten. Daarom zeg ik altijd tegen de baasjes; hou het afscheid zo kort mogelijk, dan zal het voor de hond ook minder moeilijk zijn. Nee ze vinden het niet leuk maar trimmers zijn lieve mensen, echt waar laughing We zijn immers ooit begonnen met trimmen omdat we van honden houden. We moeten soms even streng zijn en grenzen aangeven, maar liever even duidelijk zijn dan dat een hond heel je tafel over jumpt en zich bezeerd. 

 

Mijn eigen honden vinden trimmen ook niet leuk trouwens, die willen ook de deur niet in tongue-out vooral het wassen is "een dingetje" maar laten ze gelaten toe. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hoi Willemijn, is dit in de praxis in groningen? Ik herken het bad meen ik "

Ja klopt, ik vind het wel zo,n weelde.......Ogin is het die er in zit, echt ze vind het heerlijk....enne ik ook, hahahaha.     De avond voor ze gewassen worden zorg ik dat de hond helemaal ontklit is...geen wassing als er klitten zijn.....ze zijn gewend wat verzorging betreft, ze weten niet beter, en echt, ze vinden het echt heerlijk....

honden page profiel Zilla en BobbieZilla en Bobbie

honden foto van Zilla en Bobbie

" Ja klopt, ik vind het wel zo,n weelde.......Ogin is het die er in zit, echt ze vind het heerlijk....enne ik ook, hahahaha.     De avond voor ze gewassen worden zorg ik dat de hond helemaal ontklit is...geen wassing als er klitten zijn.....ze zijn gewend wat verzorging betreft, ze weten niet beter, en echt, ze vinden het echt heerlijk.... "

Ik ga daar ook weleens naar toe met mijn hond (Bobbie). Heel handig zo’n wastobbe. Hoewel Bobbie prima in de gootsteen past, vind ik dit hondenbad veiliger en handiger. En het wordt geen natte kliederboel thuistongue-out

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

Misschien kun je er 1 x bij blijven om te zien hoe het gaat? Mijn hond vond de trimster in het begin vreselijk maar zij was ook echt niet leuk merkte ik toen ik erbij bleef. Nu een nieuwe trimster, ze rent er zelf al naar binnen en naar haar toe. Als ze op de tafel staat merk ik wel dat ze het niet zo leuk vindt, maar inderdaad, wat moet dat moet. Hier gaan ze ook om de 2.5 maand.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hier gelukkig Bruno die er met kwispelende staart heengaat hp-smile

 

Charlie is pas 1x geweest, gaat sowieso vaker worden, ze vond het de eerste keer wel erg spannend, vooral het blazen. De trimster heeft toen ruim de tijd genomen om haar te laten wennen, dus hopelijk gaat ze de volgende keer net zo enthousiast heen als de eerste keer ("Oeee leuk nieuw mens die mij aandacht geeft!") hp-shiny.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  


Ik krijg hem niet gekanteld. Dit is de borstel.
  "

 

Dat is een Activet/Les Poochs borstel. Ik heb voor Casper de kleine paarse.

Deze borstels zijn o.a. te koop bij 't Maatje https://www.t-maatje.nl/hondenborstel/activet/

 

Casper vindt vachtverzorging en trimmen niet fijn. Mijn trimster komt aan huis. Ik zorg dan dat Casper goed geborsteld en gekamd is. Na het trimmen was ik hem zelf; dat is bij een poedel makkelijker. Als ik hem vóór het trimmen was, dan is het uitborstelen lang werk en ook niet fijn voor Casper.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik heb ook een leuke trimster maar Maylo vind er ook niks aan. Geeft de trimster ook aan. 

 

Zodra hij de salon ziet dan is het al van 'Neuh he....' Zodra ik dan binnen sta is het 'Neem me alsjeblief weer mee...'. 

 

Suzanne zo heet de trimster is altijd vriendelijk tegen Maylo maar andersom wilt Maylo niks van der weten. Hij is vorige week nog geweest en keek Suzanne aan van 'neeeuuuh niet jij weer'. 

 

Ik zet hem dan zelf altijd op de tafel omdat ze even moet testen als het haar plukrijp is. Hij laat alles toe en zal nooit bijten maar hij vind er gewoon niks aan...dat gefriemel aan hem. 

 

Als het plukrijp is dan ga ik weg en dan begint er een orkest. Zodra ik dan uit zich ben dan is het stil. Hij mopperd wel nog altijd zegt Suzanne. Maar hij laat alles dan maar over zich heen komen. Haal ik hem weer op dan is het helemaal happy om me te zien en zegt nog net niet 'Doeeeeiiii mij zie je nooit meer terug!!'.

 

Maylo zelf plukken is helaas geen optie...dat moet je echt leren. Hij gaat 3x per jaar en dat is voor hem effe niet zo leuk maar het moet. Erbij blijven is al helemaal geen optie want dan laat hij zich dus niet plukken. Hij is nu weer mooi verzorgd dus hij kan er weer 4 maanden tegen aan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Ik ga daar ook weleens naar toe met mijn hond (Bobbie). Heel handig zo’n wastobbe. Hoewel Bobbie prima in de gootsteen past, vind ik dit hondenbad veiliger en handiger. En het wordt geen natte kliederboel thuis "

In de gootsteen, hahaha....ja vind het echt een weelde, de tobbe is groot en handig....en je kan erom hen lopen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Pepijn is rázend enthousiast als we er voor de deur staan en die deur niet snel genoeg opengaat... Hij begroet haar uitgebreid.

Als we in de buurt lopen trekt hij soms naar Annemieks huis toe, maar dan zeg ik : Nee nog niet...

Maar hij is wel helemaal hyper als hij bij haar is en hijgt als een hardloper, dus hij heeft toch zeker ook stress daar.

Volgende forumvraag: Vloi gevonden help!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^