Fototopic Nandi, wat zal ze zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hi allemaal,

 

Na al mijn vragen maar een leuk fototopic over m'n straatpupje Nandi. Ik zal hierin updaten over alles. Hierbij aan jullie de vraag, welke rassen denken jullie dat hier in zit? Ze is inmiddels 45 cm en weegt zo'n 9,5 kilo, op 4 maanden oud. Denken jullie dat ze groot wordt? 

512525.jpg512524.jpg

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Welkom hier ik kan moeilijk zeggen of ze groot word maar een mooie hond hoor succes hp-thumbsup

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ze is mooi hoor, gaat het al wat beter thuis?

 

Geen Idee wat er in zit, wie weet wat canis africanis? Heeft ze jachtinsticnt?

 

Ik zou even googlen op hondenrassen die daar in de omgeving voorkomen en kijken of je wat herkend in haar uiterlijk en karakter.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

AfricanisThe Africanis is a landrace of Southern African dogs. It is believed to be of ancient origin. It is mostly found in Rundu, Namibia, directly descending from hounds and pariah dogs of ancient Africa, introduced into the Nile Valley from the Levant. Africanis is also an umbrella name for all the aboriginal dogs in Southern Africa.

 

Hier zou ze nog best eens toe kunnen behoren. Geen modern ‘ras’, maar een ‘landras’.

 

Verder, omdat je vraagt naar de ‘rassen’; het kan net zo goed zo zijn dat er helemaal geen (stamboom)rashond tussen haar voorouders gezeten heeft. 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Africanis: The Africanis is a landrace of Southern African dogs. It is believed to be of ancient origin. It is mostly found in Rundu, Namibia, directly descending from hounds and pariah dogs of ancient Africa, introduced into the Nile Valley from the Levant. Africanis is also an umbrella name for all the aboriginal dogs in Southern Africa.
 
Hier zou ze nog best eens toe kunnen behoren. Geen modern ‘ras’, maar een ‘landras’.
 
Verder, omdat je vraagt naar de ‘rassen’; het kan net zo goed zo zijn dat er helemaal geen (stamboom)rashond tussen haar voorouders gezeten heeft.  "

Ja, ik dacht ook Africanis. Maar een Africanis is dan ook eigenlijk letterlijk een Afrikaanse straathond haha :P

Heb wel het idee dat ze middel tot groot zal worden, haar halfzus is namelijk écht een Africanis en die is echt behoorlijk groot.

Het gaat goed in huis, voelt zich helemaal op haar gemak! 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik verwonder me over deze haast standaard vraag telkens op HP.

Men wil geen rashond maar wel weten welk 'ras' er in hun hond zit.

 

Raar. Koop dan zo'n test of zo. Je kan er toch niets mee omdat je niet na kunt trekken wat er dan precies aan rastypische kenmerken is vererft in je vuilnisbakje.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat een leukie! hp-heart Waar kwam ze vandaan? Ik durf nooit inschattingen te maken hoe groot ze worden maar ik vind bijna 10 kg voor 4 maanden al best een flink hondje. Soort leuk slank middelmaatje met lange stelten? 

 

Gissen naar rassen is ook wel gewoon leuk. Je zal het nooit helemaal weten en zo belangrijk is het natuurlijk ook niet. Zolang je er maar een leuke hond hebt ;)  Als het directe kruisingen zouden zijn heb je misschien iets meer inzicht in bepaalde raseigenschappen. Maar ik heb 2 ''naar verwachting'' Sarplaninac kruisingen en dat heeft me wel meer inzicht gegeven in waar bepaald gedrag vandaan kan komen. Maar Kaylo noem ik regelmatig mijn neppe collie. Dat veranderd alleen niet zo zeer iets aan de manier waarop ik ze opvoed. 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! hp-smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ze kwam toch van een boerderij, waar ze met haar broertjes en zusjes woonde? De boer weet dan vast wel meer over de ouders te vertellen, of tenminste toch over het teefje dat het nestje kreeg. hp-smile

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik verwonder me over deze haast standaard vraag telkens op HP.
Men wil geen rashond maar wel weten welk 'ras' er in hun hond zit.
 
Raar. Koop dan zo'n test of zo. Je kan er toch niets mee omdat je niet na kunt trekken wat er dan precies aan rastypische kenmerken is vererft in je vuilnisbakje. "

Jammer deze reactie. Ze is een rescue hond, ik wilde niet perse 'geen rashond' of een 'rashond'. Ik ben gewoon benieuwd, op straat vragen mensen altijd wat er in zit en doen gokjes, het leek mij gewoon leuk om ook een beetje te gissen. Het gaat mij niet om het ras, anders had ik haar nooit geadopteerd; dat kunnen we wel stellen na de hoeveelheid tijd en energie ik in haar én haar broetje en zusjes gestoken heb. Maar bedankt voor je tip over het testje, maar het is niet zo belangrijk dat ik daar geld in wil steken ;)

 

Ik hoor op straat Sint Bernard, Collie, Herder etc.. 

 

Haar moeder ken ik, leuk beestje maar wordt je ook niet wijzer uit :p, ze is een echte pavement special dus. Ze lijkt wel op haar mams dus denk dat ze ongeveer zo uitgroeit misschien iets groter. 

 

@Mila, ze is een Zuid-Afrikaans straathondje komt uit een township uit hele slechte omstandigheden. 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pavement Special, mooie titel!

Ik heb een Vubara!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

@Jantien, haha klinkt heerlijk luxe zo hp-shiny

 

Foto's van de strandwandeling vandaag:

 

512533.jpg512532.jpg

512530.jpg512529.jpg

512539.jpg512538.jpg512534.jpg

512537.jpg512531.jpg

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Jammer deze reactie. Ze is een rescue hond, ik wilde niet perse 'geen rashond' of een 'rashond'. Ik ben gewoon benieuwd, op straat vragen mensen altijd wat er in zit en doen gokjes, het leek mij gewoon leuk om ook een beetje te gissen. Het gaat mij niet om het ras, anders had ik haar nooit geadopteerd; dat kunnen we wel stellen na de hoeveelheid tijd en energie ik in haar én haar broetje en zusjes gestoken heb. Maar bedankt voor je tip over het testje, maar het is niet zo belangrijk dat ik daar geld in wil steken ;-)
 
Ik hoor op straat Sint Bernard, Collie, Herder etc.. 
 
Haar moeder ken ik, leuk beestje maar wordt je ook niet wijzer uit :p, ze is een echte pavement special dus. Ze lijkt wel op haar mams dus denk dat ze ongeveer zo uitgroeit misschien iets groter. 
 
@Mila, ze is een Zuid-Afrikaans straathondje komt uit een township uit hele slechte omstandigheden. 
  "

Dan zeg je dat ze een Isinambithe is (Zoeloe voor bestaard). Klaar.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Dan zeg je dat ze een Isinambithe is (Zoeloe voor bestaard). Klaar. "

 

Dit topic staat toch echt in LEUKE hondenverhalen. Je hoeft het niet te lezen en er ook niet op te reageren als het je zo verschrikkelijk stoort. Ik zou het waarderen als je de negativiteit er af haalt.

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy 3 doggies

honden foto van Branco en Cindy

Een mooie en lieve pup. Ik wens je veel mooie en gezonde jaren met Nandi toe.

 

Wat grootte en gewicht betreft, ter vergelijking:

- mijn Berner Sennenteven (groot ras) wogen met 4 maanden tussen de 19 en 23 kg met een schofthoogte van 48 cm. Bij volwassenheid wogen ze tussen de 38 en 44 kg en hadden een schofthoogte tussen de 60 en 64 cm.

- mijn Eurasierteven (middelgroot ras) wogen met 4 maanden 12/13 kg met een schofthoogte van 42 en 44 cm. Bij volwassenheid wogen ze 21,5 en 23,5 kg en hadden een schofthoogte van 49,5 en 52,5 cm.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" @Jantien, haha klinkt heerlijk luxe zo 
 
Foto's van de strandwandeling vandaag:
 




 
 
  "

Aaah ze is zo leuk! Ik ben verliefd haha 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Qua kleuren en aftekening zie ik een soort van Aïdi.. met iets van windhond? 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Vermoedelijk zit er een flinke dosis Canis Africanis in.

 

Een site die je iets meer vertellen is http://www.africanis.co.za . Ik vind het zelf altijd wel de moeite waard om uit te zoeken welke rassen in een hond zit (al is het maar door gissen en vervolgens lezen over de rassen om te zien of je karaktertrekken herkent) zodat je wat meer handvatten hebt met de opvoeding en het gedrag en behoeftes beter begrijpt.

 

Ook deze pagina is boeiend, waaruit ik opmaak dat Embark kan nagaan of een hond tot de soort 'African Village Dog' kan word worden gerekend. Er is namelijk onderzoek gedaan, en de meeste Afrikaanse honden bleken qua DNA een vrij universele groep te zijn met een duidelijk profiel dat je overal in Afrika ziet - terwijl ze wel een enorme rijkheid aan genetische diversiteit hebben omdat er nooit selectief gefokt is. Die afkomst is dus na te gaan!

Volgende forumvraag: De grote retriever familie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^