Snel cursus KVV voeren. Wie kan mij helpen?? *opgelost*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

Eigenlijk was ik hier al weg van deze site(omdat ik het niet eens ben met de bepaalde gang van zaken hier, ik hou me verder ook uit die discussies en ben hier alleen voor advies). 

Ik heb een nieuw account aangemaakt want op mijn andere account kan ik niet meer inloggen. 

 

Puk heeft al sinds we haar kennen last van haar anaalklieren. De dierenarts heeft ook de diagnose "luie anaalklieren" gestelt bij Puk. 

Door haar vorige baasjes zijn haar anaalklier problemen steeds verwaarloosd. Ze lieten ze steeds uitknijpen maar er is niet door een arts goed naar gekeken wat geleid heeft tot chronische anaalklier problemen. 

 

Puk haar anaalklieren raken steeds vol waardoor ze er irritaties/jeuk aan krijgt en dan moeten ze uitgeknepen worden. Puk heeft hele mooie harde ontlasting maar nogsteeds helpt dit niet om ze zelf te kunnen legen. 

 

We merken dat Puk er steeds sneller last van krijgt en de dierenarts heeft aangeraden om ze dmv een operatie te laten verwijderen. Ik vind een operatie erg ingrijpend. Zeker ook omdat je met een narcose altijd een risico loopt. Mocht er uiteraard geen enkele andere optie zijn dan wordt Puk wel geopereerd. Maar voor die tijd wil ik alles geprobeerd hebben. 

 

Nu heb ik gelezen dat KVV (met hoger bot percentage ofzoiets??) goed zou zijn voor anaalklier problemen. Maar ik weet helemaal niks over kvv... zouden jullie mij daarbij kunnen helpen?? 

Ik heb uiteraard al dingen erover gelezen op internet maar de inzichten van jullie in Puk haar specifieke situatie zou ik ook heel fijn vinden. 

 

Ook ben ik een beetje de weg kwijt geraakt in de hele KVV wereld. Single?? Compleet?? Wel of geen extra groente toevoegen?? Afwisselen van diersoorten?? Extra vis voeren 1 keer per week?? Wat voor vis en hoe?? Afwisselen met brokken?? Welke brokken?? Extra supplementen toevoegen?? Extra vet bijvoeren?? 

Welke merken zijn goed?? 

 

Zoals je ziet ben ik de weg een beetje kwijt haha. 

 

Hopelijk kunnen jullie mij helpen! 

 

Informatie over Puk: 

Puk heeft gevoelige darmen waardoor overstappen van brok naar brok al lastiger is. Ik verwacht dat het van brok naar KVV nog moeilijker is. 

 

Puk is allergisch voor graan en rund. 

 

Toen Puk bij ons kwam kreeg ze (vanuit haar vorige baasjes) purina beneful gezond gewicht brokken. Momenteel krijgt Puk Wolf of Wilderness blue river. 

Ook krijgt ze elke dag gekookte groente en een paar stukjes gekookte kip. Kan dit nogsteeds met KVV?? 

 

Puk heeft overgewicht. Ondanks dat ze minimaal te eten krijgt (en goed beweegt) gaat het er bij haar moeilijk af. Ze weegt nu 22 kg maar hoort rond de 18/19 kg te wegen. 

 

Hopelijk kunnen jullie mij helpen om de weg terug te vinden in de KVV wereld (aan barf begin ik niet eens haha). 

 

Sorry voor mijn vele vragen en alvast bedankt voor jullie adviezen! 

 

Als jullie denken dat KVV niet zal helpen met Puk haar anaalklier problemen dan hoor ik dat ook graag! In dat geval willen we overstappen op Acana light en fit brokken ivm overgewicht van Puk en verder zoeken naar andere oplossingen en in het laatste geval.. een operatie. 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik denk als Puk goede ontlasting heeft, dat kvv ook niet gaat helpen, als de drollen nu hard zijn dan zijn ze hard, en met kvv ook  waarschijnlijk raakt de drol de anaalklieren niet, en dan maakt het niet uit wat je geeft, ik heb dat al vaker gelezen.

 

Hoe oud was puk ook al weer, want tegenwoordig met een goed vooraf onderzoek, bloed, hart , gewoon kijken of puk gezond genoeg is om dat aan te kunnen, en met de moderne narcose, gebeuren er nog maar weinig ongelukken.

Mijn dierenarts noemde het nog zo'n ouderwetse gedachte, dat honden overlijden door narcose, dat kwam vroeger vaker voor, maar met een goed onderzoek vooraf en de moderne narcose, gasnarcose dan is de kans heel klein dat er iets gebeurd.

 

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

In de Da praktijk schrijven wij wel is wortelpellets voor bij honden met anaalklierproblemen. O.a. te bestellen bij vetconcept. Maar als ze nu ook al mooie ontlasting heeft denk ik niet dat veranderen van voer heel veel invloed gaat hebben op de anaalklieren. Je wilt ook niet dat ze kanonskogel gaan poepen. Als je het operatief laat verwijderen en bang bent voor de narcose kan je een pre anesthetisch bloedonderzoek laten uitvoeren, je haalt er niet alles uit maar je krijgt wel meer info waar de narcose op aangepast kan worden 

 

Mocht je überhaupt interesse hebben in kvv mag je mij ook een pb sturen, teveel info om in zo'n reactie kwijt te kunnen haha. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik ga mee met het bovenstaande. Als de structuur van de ontlasting al goed is gaat kvv je niet verder helpen.

Het enige wat de kvv met beel bot zou doen, is zorgen voor hardere ontlasting. En dan bedoel ik zo hard als schoolkrijtjes. Alleen maar kans dat ze verstopt komt te zitten en die anaalklieren zijn nog steeds niet leeg dan, hoor.

 

Nee dat helpt je alleen maar verder van huis.

honden page profiel DeniseDenise

Puk is nu 6.5 jaar oud.

 

Ik denk dat het sowieso handig is als er bloed onderzoek gedaan wordt. Ondanks dat ze door de dierenarts steeds gezond verklaard wordt (door een check up) en er niks is dat erop wijst dat er meer onderzoek nodig is vind ik het ook wel fijn om nu ook eens te weten "hoe het van binnen zit" (dmv bloedonderzoek).
Ik ben gewoon over over over bezorgd haha. Ik weet dat het risico héél klein is dat er iets gebeurd maar toch ben ik dan bezorgd.embarassed

 

Ik ben blij dat ik het hier gevraagd heb. Ik zat zelf ook al te denken dat Puk haar drollen door KVV met extra bot juist té stevig zouden worden en dat dat weer voor problemen ging zorgen. Maar ik las er ook weer zoveel goede verhalen over op het internet vandaar mijn vragen hier haha.
Ik ben blij dat jullie mijn gevoel bevestigd hebben.

 

KVV zal het sowieso niet worden voor Puk. Ze doet het heel erg goed op brokken en met haar gevoelige darmen houden we het liever ook zo. Mocht het wel dé oplossing geweest zijn dan hadden we het gedaan maar jullie hebben gelijk. Haar drollen zijn al goed dus daar ligt het probleem niet.

 

Ik had nog nooit gehoord van wortelpellets. Wat ik eruit begrijp is het 100% wortel? Als er graan in zit kan Puk het helaas niet krijgen vanwege haar graanallergie.
We gaan overstappen op acana light en fit. Deze brokken hebben al extra vezels(meer dan dat er nu in haar huidige brokken zitten). We gaan eerst kijken hoe dat gaat uitpakken. Mochten we denken dat wat extra vezels toch net het verschil kan maken dan gaan we Puk zeker wortel pellets geven. Ik denk dat ze dat best lekker zal vinden, ze is sowieso gek op wortel.

 

Heel erg bedankt voor jullie tips en adviezen!!

Volgende forumvraag: Kvv prijs-kwaliteit advies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^