Sammie's Samcafe 2

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Heros is gewoon een hondsbrutale hond die vroeger op school niet heeft opgelet tijdens de hondentaallessen. Mijn honden reageren dan net zo als Sam, die zijn daar helemaal niet van gediend als een hond zo op ze af komt stormen. Dat gebeurt nou eenmaal af en toe, maar het is nog nooit in een gevecht ontaard.

 

Ik zou die mensen toch nog een keer aanspreken en duidelijk maken dat je dit écht niet wilt en ze beter moeten opletten, dat je het geen goeie plek vindt om je hond los te laten (buiten dat het niet mag) en dat je het getrek aan de lijn niet kunt hebben vanwege je gezondheid en je rug. Dat je er anders werk van gaat maken.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zie niet zo wat Sam hier fout doet. Er zijn geen wonden dus dan zal t meer snauwen zijn? "

Nou het is wel meer dan snauwen, het gaat er wel wild aan toe maar geen echte beten, maar hij kan ook een keer de verkeerde tegenkomen, dus ik zou het graag wat af willen leren, maar dat is zo lastig met een losse hond.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Heros is gewoon een hondsbrutale hond die vroeger op school niet heeft opgelet tijdens de hondentaallessen. Mijn honden reageren dan net zo als Sam, die zijn daar helemaal niet van gediend als een hond zo op ze af komt stormen. Dat gebeurt nou eenmaal af en toe, maar het is nog nooit in een gevecht ontaard.
 
Ik zou die mensen toch nog een keer aanspreken en duidelijk maken dat je dit écht niet wilt en ze beter moeten opletten, dat je het geen goeie plek vindt om je hond los te laten (buiten dat het niet mag) en dat je het getrek aan de lijn niet kunt hebben vanwege je gezondheid en je rug. Dat je er anders werk van gaat maken. "

Heb ik al gedaan, ze weten dat ik last heb van mijn gezondheid, maar ik ga het inderdaad weer aankaarten, ik kom ze vast wel weer tegen, ik heb steeds de neiging om ergens anders te gaan lopen, maar dat is langs een drukke weg, helemaal niet fijn lopen.

Gaan jouw honden ook zo te keer?, je denkt echt dat er gewonden vallen, maar geen wonden.

Er loopt een andere hond die met de meeste honden niet kan ( behalve Faro) en die is in de wijk altijd netjes aangelijnd, wij kunnen inmiddels elkaar perfect passeren , ik hou Sam kort, zij haar hond, gaat prima, ik zeg Nee tegen Sam en loop gewoon door en zij ook, als we stil staan dan begint haar hond meteen.

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Zo weer bij met lezen tongue-out, weekje op vakantie geweest, maar daar word hier geen rekening mee gehouden hé?

 

Ik zou zeker het nog eens aankaarten Jo, dat je last hebt van je gezondheid, maar eigenlijk is het van de gekke dat je dat moet zeggen omdat hun die macho reu zo maar los flikkeren.

Als jij dat niet wil, zouden ze toch gewoon het respect op moeten kunnen brengen hun hond aan de lijn te houden/doen.

Maar ik geloof dat ik in een wereld van pakweg 30 jaar geleden leef, toen hielden mensen nog rekening met elkaar...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Zo weer bij met lezen , weekje op vakantie geweest, maar daar word hier geen rekening mee gehouden hé?
 
Ik zou zeker het nog eens aankaarten Jo, dat je last hebt van je gezondheid, maar eigenlijk is het van de gekke dat je dat moet zeggen omdat hun die macho reu zo maar los flikkeren.
Als jij dat niet wil, zouden ze toch gewoon het respect op moeten kunnen brengen hun hond aan de lijn te houden/doen.
Maar ik geloof dat ik in een wereld van pakweg 30 jaar geleden leef, toen hielden mensen nog rekening met elkaar... "

Ik ontwijk ze nu, en soms kom ik ze tegen naast een weg, een soort hoofdweg, ik steek dan over, moet je zien hoe snel ze hem dan aanlijnen, ja aso van mij misschien, ik wil ook niet dat de hond aangereden word, maar dan zijn ze wel heel snel met aanlijnen.

Ik kan ze niet helemaal ontwijken, want ik moet een dijk af om te kunnen wandelen, dan kan ik ze elke dag beneden tegenkomen, gelukkig kan ik aardig zien of ze er aan komen of niet, Heros doet verder niks behalve dat hij zeer vervelend is, Sam is natuurlijk de schuldige in hun ogen, omdat Sam meteen van zich af bijt.

Zij vinden goed zo Sam, leer het heros maar, maar daar wil ik Sam niet voor gebruiken, ik wil ook niet dat Sam een keertje wel door bijt, tot nu toe is het veel herrie en gegrom en gesnap, maar geen bloed, maar ik wil daar natuurlijk niet op wachten.

Dus ik maak andere rondjes, minder leuk voor mij, Sam maakt het niet zoveel uit.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zal weer eens wat meer vertellen over Sammie, hoe het nu gaat, met zijn angst, zijn jachtdrive, en zijn korte lontje naar sommige honden.

 

Met mijn man gaat het nu steeds beter, zelfs in 2 weken zien we weer vooruitgang, zo gaat hij vaak bij hem zitten als mijn man achter de computer zit, wat hij nooit deed is met zijn rug naar ons toe zitten.

 

Nu gaat hij met zijn rug naar mijn man zitten en vraagt om een kroel, hij zit daar dan net zolang dat mijn man op houd met zijn rug aaien.

Ook naar mij zit hij heel vaak nu met zijn rug naar me toe.

 

Hij houd ontzettend van kroelen, liefst op zijn borst, en zijn blote dijen haha maar het is pas sinds kort dat hij steeds vaker zijn hoofd neer legt en gewoon geniet van het kroelen.

 

Het liefst houd hij je in de gaten waar je handen heen gaan, het is een beetje dubbel, hij wil heel graag kroelen maar vind het ook nog eng, maar daar zien we dus verbetering in, ook bij mijn man, maar omdat hij het meest bij mij ligt zie ik het grote verschil heel goed, natuurlijk is het nog niet 100% maar tjee we maken stappen.

 

Verder is hij vrolijk, speelt graag, dat doet hij vaak alleen, dan gooit hij zijn balletje in de lucht en wacht tot hij stil ligt, dan gaat hij er boven staan, starend en grommens, ooh wee als je beweegt bal!! en dan grauuw dan pakt hij zijn bal weer en gooit hem zelf in de lucht en kan zo zichzelf best bezig houden.

 

Sam laat heel veel met zijn stem weten, hij houd er niet van als ik een spelletje op de laptop doe, dat maakt geluid en daar heeft hij zo een hekel aan, maar ja, af en toe doe ik een spelletje en dan ligt Sam te zuchten en te kreunen en te jammeren dat ik er mee op moet houden, soms gooit hij zijn snoet in de strijd, probeert dan mijn handen van het toetsenbord te krijgen, hij duwt echt mijn handen weg met de bedoeling dat die handen dan hem gaan aaien.

 

Buiten wandelen gaat goed, hij kan heel netjes lopen totdat hij een andere hond moet passeren, dan moet en zal hij er naartoe om even te snuffelen, dit gedrag wil ik echt nog wel afleren, want wat als een hond er niet van gediend is, dus werk aan de winkel.

 

Onze stemmen moeten we zachtjes doen naar hem, zelfs fluisteren helpt, zodra de stem streng word dan word hij bang, maar met zachte stem kan hij, wachten, langzaam(soms loopt hij te snel voor me) zit, en naast.

 

Nee is een krachtig woord voor hem, die hoeven we niet te schreeuwen, zacht is voldoenden, zacht maar kort en toch krachtig.

 

Er zijn een paar honden die hij niet mag, ze benaderen hem ook frontaal en niet echt beleeft, zodra er dan een ppot op zijn lijf gezet word dan laat hij van zich weten, als de hond niet luisterd dan word dat steeds erger en het klinkt als vechten maar tot nu toe heeft hij nooit gebeten, dit gebeurd bij honden die los zijn, en ik kan dat lastig tegenhouden, de hond blokken lukt niet, anders werkt een NEE goed.

 

Zijn jachtinstinct staat aan nu, vanmiddag gaan we weer naar het bos en hij speurt alle fazanten op, we kregen een tip van een Trainer die een jachthond heeft, dat we door moeten lopen als hij dat doet, en inderdaad hij komt er sneller aan, roepen helpt niet, snoepie helpt niet, de neus is aan en de oren zitten dan dicht.

 

Gelukkig weten de fazanten altijd te ontsnappen, maar in het voorjaar kunnen we hem dus niet loslaten daar, want dan lopen er kuikens en dat willen we niet.

 

Misschien dat ik nog wel een cursus ga doen , iets met speuren, maar dat is nu nog te vroeg, wie weet in het voorjaar.

 

Vreemde mensen binne gaat steeds beter, natuurlijk zijn er eigenwijze mensen die als Sam gromt dat ze hem gewoon aaien, ik schrik me altijd rot, want ik zeg meestal, negeer hem maar en ik kan hem tegenwoordig goed weg sturen.

 

Maar het lijkt er op dat het niet meer dan grommen is, de mensen die niet naar me luisteren vertel ik, als hij bijt dan is het je eigen schuld, dan ben je zelf verantwoordelijk, natuurlijk wil ik dit niet dus probeer het wel in banen te lijden.

 

Sam krijgt in ieder geval steeds meer vertrouwen, en tot nu toe is er geen paniek als er vuurwerk is, wel met veegwagens en andere machines die heel veel herrie maken, maar daar word aan gewerkt.

 

Ik ben benieuwd hoe hij het doet als het vuurwerk echt begint, we hebben hem geleerd om te plassen in de tuin, en dat doet hij het liefst in het pad, dat is afgesloten en niemand heeft er last van.

 

Als we kijken hoe hij een half jaar geleden was en nu, dan heeft hij grote sprongen gemaakt en de sprongen worden steeds groter.

 

Ik zie er al naar uit naar het moment dat hij ons 100% vertrouwd, bij Faro duurde dat ongeveer 1 jaar.

 

Hij is wel een deugniet, jat van alles uit de wasmand, of de droger als ik die nog niet leeggehaald heb, soms vind je sokken onderbreken en zelfs manlief zijn sportslippers in zijn bed.

 

Oh ja, een probleem hebben we ook wel, zijn verlatingsangst, het is zelfs zo erg dat als we naar een plek gaan en ik loop weg, dat hij alles bij elkaar gilt en blaft, ik moest naar de tandarts en Manlief ging dan even wandelen met hem, hij wil dan niet poepen, niet plassen, want in zijn ogen klopt het niet.

 

Wel kan ik naar boven zonder dat ik meteen achtervolgt word, maar als ik te lang boven ben dan komt hij wel even kijken of ik er nog wel ben, naar buiten gaan gaat helemaal nog niet, ik moest even de oude overbuurvrouw helpen, was een paar minuutjes weg en we hoorden hem huilen. Hij was helemaal in paniek, dus tja, dat word nog wat, een goede oppas heb ik niet, want hij vertrouwd niemand, mijn broer wel aardig maar die heeft een hond die Sam uit huis wil jagen.

 

Dat was het wel zo'n beetje, het gaat goed met Sam, op een paar dingetjes na.

 

 

We zijn in ieder geval heel blij met hem, en volgens mij hij ook wel met ons.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Wat een ontzettend leuke update weer ;-)

Fijn dat het vertrouwen nog steeds groeit, en Sam zich zo goed ontwikkelt. Alleen de verlatingsangst is wel erg lastig. Hopelijk wordt dat met de tijd ook minder. Maar vaak gaat het nooit helemaal over. Mijn Beagle Lucky had het ook. Ondanks rustig opbouwen, trainen enz. is het altijd een dingetje gebleven. Voor mij als alleenstaande extra lastig, want je moet nu eenmaal soms iets doen waarbij de hond niet mee kan. Dit was voor mij ook de reden om geen Beagle meer te nemen

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat een ontzettend leuke update weer ;-)

Fijn dat het vertrouwen nog steeds groeit, en Sam zich zo goed ontwikkelt. Alleen de verlatingsangst is wel erg lastig. Hopelijk wordt dat met de tijd ook minder. Maar vaak gaat het nooit helemaal over. Mijn Beagle Lucky had het ook. Ondanks rustig opbouwen, trainen enz. is het altijd een dingetje gebleven. Voor mij als alleenstaande extra lastig, want je moet nu eenmaal soms iets doen waarbij de hond niet mee kan. Dit was voor mij ook de reden om geen Beagle meer te nemen "

Ja lastig wel ja, Faro had het ook, een voordat wij hem bij iemand konden brengen duurde ook een tijd, Met Sam zal dit helemaal niet gemakkelijk zijn, hopelijk word de hond van mijn broer wat vriendelijker tegen Sam.

 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje 3 doggies

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Klinkt goed !

 

Het zou mooi zijn als je nog wat met die verlatingsangst kan doen. Ik zou niet weten wat, iig geen dingen die je zelf al bedacht kan hebben.

 

Succes met je lieve Sam!

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Goede berichten! Geweldig hè als ze zo heeeel voorzichtig toestaan dat je ze op steeds meer kwetsbare plekjes mag kroelen!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Goede berichten! Geweldig hè als ze zo heeeel voorzichtig toestaan dat je ze op steeds meer kwetsbare plekjes mag kroelen! "

Ja dat is heel bijzonder, en ontzettend mooi om te zien en mee te maken, sommige mensen zouden het gedoe vinden, maar als je het mee maakt is wel bijzonder hoor.

Sam ligt nu naast me, en als ik hem aan raak gooit hij zijn dijen bloot, dijenkletsen vind hij heerlijk.

Hij ligt alleen ook te meuren naast me, dat is iets minder haha hij ruikt niet naar bloemetjes.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een vooruitgang Jo, dat is toch prachtig om te lezen zeg!

En dat hij op zijn rug gaat liggen om gekriept te worden, is toch wel een hele mooie sprong vooruit, vertrouwen heet dat.hp-heart

Fijn ook dat het met je man en Sam een stuk beter gaat.

En ach de andere puntjes daar kan je nog aan werken, Sam heeft grote stappen vooruit gemaakt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat een vooruitgang Jo, dat is toch prachtig om te lezen zeg!
En dat hij op zijn rug gaat liggen om gekriept te worden, is toch wel een hele mooie sprong vooruit, vertrouwen heet dat.
Fijn ook dat het met je man en Sam een stuk beter gaat.
En ach de andere puntjes daar kan je nog aan werken, Sam heeft grote stappen vooruit gemaakt. "

Ja hoor, we zijn hartstikke trots hoe het gaat met hem. En ik heb altijd al een tik voor honden dijen gehad hahaha, vooral als ze een beetje bloot zijn, je kan ook zo lekker kletsen op ze, klets klets klets, een heerlijk geluid, en Sam vind het prima..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Samspam!!!

 

518610.jpg

Mijn nieuwe regenjas, want ik hou niet van regen, maar eigenlijk ook niet van jasjes.

518611.jpg

Eigenwijs hoofd

518613.jpg

Bor de wolf?

518616.jpg

Huh??

518617.jpg

Wijdbeens op mijn rug liggen en het liefst wil ik dan dat ze dijen kletsen bij me.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

hp-heart

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Heerlijke samspam hp-heart

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Samspam!!!
 

Mijn nieuwe regenjas, want ik hou niet van regen, maar eigenlijk ook niet van jasjes.

Eigenwijs hoofd

Bor de wolf?

Huh??

Wijdbeens op mijn rug liggen en het liefst wil ik dan dat ze dijen kletsen bij me. "

Wow dat laat ik Obi allemaal maar niet zien anders wordt hij nog jaloers. surprised

Obi wil ook wel een regenjasje gok ik, maar ik weet niet of ze maatje partytent voor hem hebben. Wat is Sam een bofkont zeg!

 

Schattige foto's zeg hp-heart

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Haha Sadi, Hettie en Koning Obi, hij is zo schattig en zeer eigenwijs, weet hij goed wat hij wilt en niet wilt.

Vandaag was ik weer eens op het schoolplein, en meneer zat weer aan de verkeerde kant van de bosjes, nog wel veilig, niet langs de weg, maar meneertje kwam niet ook al riep ik snoepie vrolijk, dus ik heb niks meer gezegd en ben omgelopen, en daar kwam hij aangerend, hij wil me ook niet kwijtraken, toch wel lastig dat jachtinstinct van hem, maar ja, hij komt wel terug, binnen 5 minuten, Faro kon er gerust meer dan een uur over doen.

Maar het is een schat hoor, hij is stoer, lief, vrolijk, een slaper maar oh wee als hij dan wakker word, heeft door dat de laptop geen hondenpoten op zich wilt, ik ben zuinig op de laptop, dus zo krijgt hij wel zijn zin, even dan.

Het gaat gewoon goed met hem en hij is leeeuuk!!hp-heart

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Knap fotomodel hoor , en dijenkletsen houdt Lance ook van hp-smile 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Knap fotomodel hoor , en dijenkletsen houdt Lance ook van   "

hahah lekker geluid heh..

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje 3 doggies

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

staat hem goed hoor!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

jajaja lijkt op een trainingsjasje, die streep op zijn rug dat is een lampje..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Klinkt goed !
 
Het zou mooi zijn als je nog wat met die verlatingsangst kan doen. Ik zou niet weten wat, iig geen dingen die je zelf al bedacht kan hebben.
 
Succes met je lieve Sam! "

Ja ik hoop toch dat mijn broer de vaste oppas kan worden, Sam vind mijn broer wel leuk, nu die dame op 4 poten nog, maar er lopen soms al 3 honden daar, en dat is net te druk voor Sam, niet dat er gevechten hoor.

 

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Mooie jas hoor! Zo kunnen jullie alle regen aan :-D

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Mooie jas hoor! Zo kunnen jullie alle regen aan :-D "

Stoer jasje heh laughing, hij vind het we een beetje eng, dus langzaam opbouwen, maar als het hard regent rent hij ook hard naar binnen, en hij heeft het best snel koud.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Het is gewoon even wennen. Duke wilde er in het begin ook niks van weten, nu wandelt hij heerlijk met jas aan als het heel slecht weer is

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Het is gewoon even wennen. Duke wilde er in het begin ook niks van weten, nu wandelt hij heerlijk met jas aan als het heel slecht weer is "

Ja dat doen we dan overdag, niet zijn laatste rondje, hij heeft het ook echt koud, als we moeten wachten om over te steken zit hij te bibberen van de kou, dus dat is ook zielig.

Hij gaat er wel aan wennen hoor, gewoon overdag doen, plast hij dan niet kunnen we altijd nog een rondje doen.

Ik kan me niet zo heel goed meer herinneren, maar Faro vond het ook eng, en later wilde hij zonder jas niet meer in de regen.

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Leuke foto's! hp-smile

honden page profiel IngeborgIngeborg 3 doggies

honden foto van Ingeborg

" Haha Sadi, Hettie en Koning Obi, hij is zo schattig en zeer eigenwijs, weet hij goed wat hij wilt en niet wilt.
Vandaag was ik weer eens op het schoolplein, en meneer zat weer aan de verkeerde kant van de bosjes, nog wel veilig, niet langs de weg, maar meneertje kwam niet ook al riep ik snoepie vrolijk, dus ik heb niks meer gezegd en ben omgelopen, en daar kwam hij aangerend, hij wil me ook niet kwijtraken, toch wel lastig dat jachtinstinct van hem, maar ja, hij komt wel terug, binnen 5 minuten, Faro kon er gerust meer dan een uur over doen.
Maar het is een schat hoor, hij is stoer, lief, vrolijk, een slaper maar oh wee als hij dan wakker word, heeft door dat de laptop geen hondenpoten op zich wilt, ik ben zuinig op de laptop, dus zo krijgt hij wel zijn zin, even dan.
Het gaat gewoon goed met hem en hij is leeeuuk!! "

Wel fijn dat hij achter je aankomt. Hier een halve husky, die als ze los loopt en op jacht gaat lekker haar eigen weg kiest en totaal geen oog meer heeft voor mij. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Leuke foto's!  "

Dank je Baasje van Spaiky laughing

pagina 26 van 40 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 2627 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: De avonturen van colin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^