Volgtopic Tika: terror teef Tika

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Allemaal ontzettend bedankt voor jullie berichtjes! Heel erg fijn om te lezen! 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

En zo zijn we alweer 4 maanden verder! 

 

Inmiddels hebben we het traject met de gedragstherapeut met succes afgerond! En wauw!!! We zijn een echt team geworden, samen met Kaylo. Het is heerlijk om de honden samen te zien spelen. Oké soms gaat het wat te hard... En Tika gaat nog wat tijd nodig hebben om ''honds'' te leren.. Kaylo kan keurig zijn grenzen aan geven maar zij snapt er niks van. Maar het andere moment liggen ze heerlijk samen in de tuin, lopen ze samen op en kunnen ze heel goed stoeien. 

 

Met andere honden gaat het ook steeds beter. Uitvallen kan ze nog steeds heel goed maar de realisatie dat het niet hoeft komt steeds sneller. Zo zijn we er achter dat wanneer honden binnen 5 meter komen ze eigenlijk alweer omslaat en nieuwsgierig wordt. We hebben haar op die manier al bij een paar honden kunnen introduceren en zo heeft ze zelfs vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Vreemde honden passeren gaat ook steeds beter. Echt uitvallen is het vaak al niet meer, het blijft bij een beetje gebrom maar al snel loopt ze mee de andere kant op. 

 

Zoals jullie wel weten is Tika reactief naar ongeveer alles (fietsers, honden, passanten etc..) ze is ontzettend onvoorspelbaar.. of eigenlijk was.. Afgelopen weekend hadden wij een feestje thuis en mevrouw lag er heerlijk tussenin. Zolang ik haar goed introduceer kan haar korf na 10 minuten alweer af en kan ik haar gang laten gaan. 

 

Ze is 1-2 dagen in de week bij mijn vader op de boerderij en ook daar vindt ze het heerlijk. Ze kan daar echt lekker erf hond zijn. Zijn paarden al onderdeel van het meubilair geworden (zolang de huisbaas maar niet op het paard zit, dat is gek.. haha) 

 

Onze 2 jongste katten blijven een uitdaging. De honden zitten permanent gescheiden van de katten maar met onze oudste kat gaat het inmiddels erg goed. Die loopt ook gezellig af en toe een rondje mee en krijgt tegenwoordig zelfs kusjes. 

 

We hebben zelfs onze grootste angst overwonnen. Wij wonen vlakbij een grote zandvlakte. Probleem was alleen dat wij hiervoor de sluisbrug moesten oversteken.. En dat betekend een heleboel fietsers en auto's.. Maar we hebben het gewoon gedaan! En dan als klap op de vuurpijl.. heeft ze gisteren gewoon losgelopen! Na alweer een jaar continu aangelijnd te zijn hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gisteren de lijn laten vallen. En ja hoor! Bleef keurig in de buurt en toen ze wel de bosjes in dook stond ze na 1x roepen weer voor onze neus. 

 

Wat ben ik blij dat ik niet heb opgegeven. Het gaat nooit een makkelijke hond worden. Maar op deze leeftijd, met haar achtergrond en raseigenschappen is dat ook niet zo gek. Als ik zie hoe we gegroeid zijn het afgelopen jaar kan ik alleen maar met veel positiviteit de toekomst in kijken. 

 

529529.jpg 

 529527.jpg

 

529528.jpg 

 

529533.jpg

Cranio sacraal therapie 

 

529530.jpg

De gezamenlijke hobby haha 

 

529531.jpg

 

529526.jpg

Het duo, zo is hun hoogte verschil ook goed zichtbaar haha 

 

529532.jpg

Geen dag is ook saai met haar. 

 

 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Zeer mooi foto s terug succes verder mooi is tika hp-thumbsupallebei eingelyk

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wat een heerlijke update!!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat fijn zeg dat jullie zo ver gekomen zijn al! Super zeg.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Wat een mooie update! Hoe gaat het nu met haar rug? Zijn jullie er nog achter gekomen wat er mis is / was?

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Mooie foto's! hp-smile

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik had jullie al gemist. Wat een fijne update en mooie foto's.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat is dat allemaal leuk om te lezen. Fijn hoor dat alle inzet geloond heeft en het zo goed gaat inmiddels. 

 

Haha ik kan me voorstellen dat ze de baas op een paard maar gek vindt.hp-shiny

 

Geweldige foto's.hp-thumbsup

 

(Ik ga me eens in de cranial sacraal therapie verdiepen, wat het precies inhoud)

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Wat een mooie update! Hoe gaat het nu met haar rug? Zijn jullie er nog achter gekomen wat er mis is / was? "

Ik heb er nog geen foto's van laten maken maar de regelmatige chiropractie en cranio behandelingen helpen wel! Aanraken gaat beter, al lijkt dat ook vooral mentaal te zijn. Ze heeft een betere poephouding en ook wanneer ze zich uitschudt gaat haar bips weer mee haha. Ze zal begin volgend jaar weer aan haar gebit geholpen moeten worden dus wellicht dat ik dan gelijk foto's laat maken van rug en heupen

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Ik had jullie al gemist. Wat een fijne update en mooie foto's. "

Ja we zijn een tijdje ontzettend druk geweest. Ik heb ook een nieuwe baan en het is nog een beetje goochelen met uren indelen en combineren met de honden hp-shiny 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Heel af en toe lees ik het topic hier even terug om te zien wat voor vorderingen we hebben gemaakt. Want man oh man... wat een hond is het toch. Af en toe zit de frustratie hoog en heb ik geen idee meer wat ik met haar aanmoet. Het andere moment hangt ze compleet ontspannen op schoot te genieten van knuffels. 

 

We hadden niet verwacht dat ze zo ontzettend zou gaan groeien. De teller staat inmiddels op 72 cm en ze gaat richting de 40kg. We lopen regelmatig nog tegen dingetjes aan.. andere honden blijven een probleem. En ik weet niet of ik het er ooit in ga krijgen dat we gewoon rustig kunnen passeren zonder dat de andere hond opgegeten hoeft te worden. Ze heeft een paar vaste vriendjes en daar is ze erg lief naar. Voornamelijk reuen. Met Kaylo blijft het shaky. Ze zijn aan de ene kant gek op elkaar maar Tiek kan ook nog uit het niets op hem afvliegen. Verder escaleren doet het niet. Maar ik denk dat onze huidige leefomstandigheden daar een rol in spelen. Binnenkort gaan we op ons zelf wonen en kunnen we op neutraal terrein weer een relatie tussen hun gaan opbouwen. Ik heb bijna mijn rijbewijs dus dat betekend ook veel boswandelingen met mijn duo. 

 

Tiek is heftig, enthousiast, puberaal, koppig, zelfstandig, leergierig, slim, waaks, vrolijk, onzeker, grappig, regelteef en ga zo maar door. Haar afkorting is inmiddels TTT: Terror Teef Tika hp-angel

 

Naarmate ze ouder wordt merk ik dat de Sarplaninac genen zich steeds beter laten zien. De manier waarop ze waakt en haar binding met mij. Ik ben het voor haar. Andere mensen die dicht bij ons staan zijn leuk, maar hoeven weinig van haar te verwachten op wat knuffels na. Ze is altijd binnen een straal van 5 meter. We hebben een incidentje gehad toen mijn moeder over mijn schouder leunde om iets te laten zien. Ik kon net snel genoeg contact met haar krijgen om haar af te remmen. En dan hebben we het dus over iemand waarmee ze de hele week samenwoont. Ze slaapt 1 nacht in de week bij mijn vader. Wegbrengen vindt ze stom, daar zijn gaat prima. Tot de volgende dag rond een uur of 15/16. Dan wordt ze onrustig, kijkt uit het raam, verzamelt haar spullen en staat gewoon op mij te wachten. 

 

Na heel wat blunders zijn we voorzichtig op gaan bouwen met loslopen. Ik had het nooit durven dromen.. Maar wauw wat luistert ze goed! Ze vliegt alle kanten op, dwars door het bos.. Maar 1x roepen en ze komt er weer aan gehobbeld. 1 risico: als ze iets ziet is ze foetsie. Dus het zijn korte momenten op veilige plekken. 

 

Ik zeg wel is.. Tika is alles in een hond wat ik niet wilde. Maar ze is er en ik ben gek op haar. Ik leer onwijs veel van haar. En zij hopelijk ook van mij.. Gevalletje ''meant to be'' We gaan door. Ik heb voor haar gekozen en dat betekend dat we door gaan tot het einde. 

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond en buiten  Afbeelding kan het volgende bevatten: hond, lucht, buiten en natuur

Afbeelding kan het volgende bevatten: zittende mensen, tafel en binnen Afbeelding kan het volgende bevatten: zittende mensen, tafel en binnen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, hond en buiten

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het blijft interressant om te volgen. 

Wat ik zo lees is het een geweldige hond waar je ontzettend veel van geleerd hebt, en nog van leert en andersom ook natuurlijk, en waarmee je inmiddels een sterke band mee opgebouwd hebt.

 

Grappig dat ze de tafel zo'n leuk plekje vindt om op te liggen haha, doet ze dat om naar buiten te kunnen kijken?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Het blijft interressant om te volgen. 
Wat ik zo lees is het een geweldige hond waar je ontzettend veel van geleerd hebt, en nog van leert en andersom ook natuurlijk, en waarmee je inmiddels een sterke band mee opgebouwd hebt.
 
Grappig dat ze de tafel zo'n leuk plekje vindt om op te liggen haha, doet ze dat om naar buiten te kunnen kijken? "

We zijn heel close geworden. Vooral de laatste paar maanden. Dat kreeg ook even een negatief randje toen ze opeens had bedacht dat ze de nachten niet meer zonder mij kon doorslapen. Maar dat lijkt inmiddels weer onder controle gelukkig. 

 

Ja ze ligt heel graag hoog! Bij de eettafel is het eigenlijk niet de bedoeling maar ze klimt op elke stoel die een beetje naar achteren geschoven staat. Ze heeft nu ook haar eigen houten stoel, die is breder en hoger. Ze propt zich ook daar bovenop haha. Mijn vader heeft haar bench onder het raam gezet en een plank boven op gelegd. Daar kan ze nu ook uren zitten. Kan ze over het hele erf kijken. Wiebelen met haar bips als ze iemand ziet die ze kent. Mopperen als ze iets niet snapt. Dan moet mijn vader bij haar gaan staan en het benoemen. Dan is het weer over haha. Wij hebben straks een omheinde tuin en eigenlijk wil ik een verhoging voor haar maken in het midden. Zodat ze alles mooi kan overzien. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Terug zeer mooi foto's van Tika veel succes verder 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" We zijn heel close geworden. Vooral de laatste paar maanden. Dat kreeg ook even een negatief randje toen ze opeens had bedacht dat ze de nachten niet meer zonder mij kon doorslapen. Maar dat lijkt inmiddels weer onder controle gelukkig. 
 
Ja ze ligt heel graag hoog! Bij de eettafel is het eigenlijk niet de bedoeling maar ze klimt op elke stoel die een beetje naar achteren geschoven staat. Ze heeft nu ook haar eigen houten stoel, die is breder en hoger. Ze propt zich ook daar bovenop haha. Mijn vader heeft haar bench onder het raam gezet en een plank boven op gelegd. Daar kan ze nu ook uren zitten. Kan ze over het hele erf kijken. Wiebelen met haar bips als ze iemand ziet die ze kent. Mopperen als ze iets niet snapt. Dan moet mijn vader bij haar gaan staan en het benoemen. Dan is het weer over haha. Wij hebben straks een omheinde tuin en eigenlijk wil ik een verhoging voor haar maken in het midden. Zodat ze alles mooi kan overzien.  "

geweldig! Ze kan blijkbaar heel goed communicerenhp-shiny

 

dat zal ze vast heerlijk vinden straks, haar eigen tuin en dan een plekje waar ze alles kan overzien

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wauw, mooie update!
wat ligt ze ook mooi op de tafel hahahatongue-out

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Gave update. 

Heel véél respect voor je, wat een doorzetter ben je! Want het is tenslotte niet niets,  zo'n intense hond! Maar uit je bericht lees ik ook de wederkerige liefde die zo gegroeid is, heel bijzonder.  

Heel veel plezier van je prachtige honden!

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Gave update. 
Heel véél respect voor je, wat een doorzetter ben je! Want het is tenslotte niet niets,  zo'n intense hond! Maar uit je bericht lees ik ook de wederkerige liefde die zo gegroeid is, heel bijzonder.  
Heel veel plezier van je prachtige honden!
 
  "

Dankjewel! Dat is lief! 

 

Ze doet ook echt heel erg haar best. Ze luistert verder fantastisch. Trucjes leren vindt ze heel erg leuk. Ze heeft het allemaal zo super snel door. Ze is alleen super eigenzinnig. Daarom krijg ik dat uitvalgedrag er met de clicker er niet uit. Maar we gaan komend jaar nog meer oefenen en trainingen volgen. Dus we gaan er gewoon weer voor! 

pagina 14 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Wij zijn nieuw
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^