Volgtopic Tika: terror teef Tika *Update na ruim 1,5 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje 3 doggies

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

wat een prachtige hond heb je!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" wat een prachtige hond heb je! "

Dankjewel! 

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Wat een prachtige foto's weer! Mooi dat je wat aanvullende begeleiding zoekt.

Hoe was oud & nieuw gegaan?

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mooie foto's en fijn dat je een gedragsdeskundige hebt gevonden waar je een goed gevoel bij hebt en die het ras kent.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Wat een prachtige foto's weer! Mooi dat je wat aanvullende begeleiding zoekt.

Hoe was oud & nieuw gegaan? "

We hebben ons er door heen moeten slaan.. Ze stond op de CBD en de rust comp van de groene os. Daarbij nog een Bach bloesem speciaal voor vuurwerkangst.. Begin van de avond ging erg goed. Toen was ze een stuk rustiger dan ik had verwacht. Maar vanaf een uur of 22 ging het al snel minder.. Ipv dat ze in een hoekje gaat trillen probeert ze het weg te blaffen. Ze is uiteindelijk tussen mij en mijn moeder op de bank gaan zitten en ik heb mijn koptelefoon bij haar op gedaan... Met dog relaxing music. Dat hielp! Maar ik heb naast haar bench op de grond geslapen en ongeveer 4 uur haar oren gekriebeld.. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Al begonnen we deze week niet heel erg goed.. Botsing met Tika waarbij mijn knieschijf uit de kom is gegaan. Hadden we  vandaag ook de afspraak met de nieuwe GT. Wat een onwijs fijne ervaring. Ze is hier dik 2 uur geweest en ze begrijpt ons en Tika zo goed. We gaan een traject in voor de komende 6 maanden en ik heb er onwijs veel zin in. Met nu al een paar kleine aanpassingen heeft Tika gelijk zoveel meer rust. We hebben nog een lange weg te gaan maar heb er alle vertrouwen in! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Oie dat moet pijnlijk geweest zijn die knieschijf uit de kom! Is dat alweer in orde?

 

Maar wat heerlijk dat het zo'n goeie ervaring was met de nieuwe gt het er ook gelijk al wat gebracht heeft. Super!

 

En ik volg nieuwsgierig verderhp-shiny

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Hier nog een volger hoor.

Wat zal dat een pijn gedaan hebben aan je knie.

Hoop dat alles weer een beetje gaat, je zal nog wel napijn hebben?

 

Fij die goede ervaring met de gt en gelijk al een goede ervaring!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ja knie voel ik nog goed.. Gisteren veel te veel gedaan en zit nu weer aan de bank gebonden. Gelukkig kan mijn moeder en een vriendin inspringen met Tika. Kaylo is altijd zijn brave zelf en loopt netjes naast mijn kruk. Toen ik hem net kreeg liep ik ook op krukken dus hij is het gewend haha

 

Tika is deze week pittig. Veel gebeurd voor haar. Eerst dat ongeluk met mij, bezoek van de gt en aanpassingen in huis. Maar we doen het stap voor stap dus er zal wel weer snel rust komen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Al begonnen we deze week niet heel erg goed.. Botsing met Tika waarbij mijn knieschijf uit de kom is gegaan. Hadden we  vandaag ook de afspraak met de nieuwe GT. Wat een onwijs fijne ervaring. Ze is hier dik 2 uur geweest en ze begrijpt ons en Tika zo goed. We gaan een traject in voor de komende 6 maanden en ik heb er onwijs veel zin in. Met nu al een paar kleine aanpassingen heeft Tika gelijk zoveel meer rust. We hebben nog een lange weg te gaan maar heb er alle vertrouwen in!  "

Goed nieuws, voor jou een grote geruststelling dat het zo goed klikt met de nieuwe gt....succes.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Mijn veel te grote schoothond hp-heart

 

520658.jpg

 

520657.jpg

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Oh, die eerste foto, is om op te vreten zeg, wat een heerlijke foto is dat zeg!hp-heart

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een lieve foto's.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

heerlijke foto'shp-heart

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Nou inmiddels is Tika alweer 9 maanden in Nederland. Wat gaat de tijd toch snel. We hebben tot nu toe 3 sessies gehad met de GT. En ze gaat met sprongen vooruit. We krijgen steeds meer vertrouwen in elkaar en daardoor kan ik haar veel beter begeleiden. Ik had het vermoeden dat ze toch wat last had van haar rug, haar poephouding was wat vreemd. En bij een wervel gaf ze duidelijk aan dat dat niet helemaal lekker voelde. Kaylo krijgt al elke 3/4 maanden chiropractie/acupunctuur/osteopathie en nu was het ook de beurt voor Tika. Inderdaad heel wat blokkades en met osteopathie hebben we ook veel kunnen doen. Heb het idee dat ze nu ook rustiger is en ze loopt duidelijk beter. Over twee weken gaan we weer.

 

Ik heb de stap gezet om haar vaker een muilkorf te laten dragen, dit geef mij ook meer rust. In huis ligt ze nog veel aan de 5 meter lijn, dit ook ivm een operatie van mijn moeder. Ze kan erg onvoorspelbaar zijn nog naar Kaylo. Dus ze krijgen nu begeleide interactie momenten in de tuin waar Tika een korf draagt. Kaylo's zelfvertrouwen groeit daar ook van en Tika leert op een andere manier spelen. Ik laat een muilkorf op maat maken, ze gaat deze ook op langere wandelingen dragen waarbij ze meer ruimte krijgt aan de lange lijn.

 

Het is inmiddels een flinke dame. Iets over de 70 cm en 35 kg. Daar zullen nog wel wat kg's bij gaan komen want ze moet nog een beetje body kweken.

 

We hebben nog een lange weg te gaan maar geven niet op!

 

Fotospam!

 

Uitkijkend over het erf bij mijn vader. Dit soort foto's krijg ik dan toegestuurd als ik aan het werk ben haha. 

 

Een rustmomentje op onze wandeling. Even samen zijn. Ze gaat dan ook op mijn zitten, hangend tegen mijn been. 

 

Knapkind met haar muilkorf. Ze krijgt nog een mooie roze/blauwe hp-angel

 

 

Ochtendwandeling op het platteland. Wij slapen een nachtje in de week bij mijn vader, wanneer hij op Tika past, dit is makkelijker met werk. Ivm operatie van mijn moeder kan zij nu niet voor de honden zorgen. Mijn broer zorgt dan voor Kaylo. 

 

Het leven met een puber. 

 

En ook heerlijk in de rui. Dit is het resultaat van 15 minuutjes borstelen.. 

 

En natuurlijk een foto van mijn knappe jongen! Wij zijn heerlijk een weekendje naar Noordwijk geweest. Even Quality time samen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat lief dat je vader die foto's stuurt naar je als je aan het werk bent.

 

Fijn dat het ontdekt is van de wervel en ze geholpen kan worden zo. En ook dat het qua gedrag al een stuk beter gaat tussen die twee knapperds.

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Het is gewoon echt een pittige tante. Heel veel mensen verklaren me echt voor gek dat ik die hond nog niet heb weggedaan. Herplaatsen is gewoon echt geen optie, en natuurlijk zit ik ook wel is met mijn handen in het haar. Helemaal omdat ze zo ontzettend sterk is geworden. Maar ik ben ook gek op haar, en ze heeft zoveel potentie. En wat zijn die 9 maanden nog maar? We hebben ook nog een heleboel sessies te gaan. We komen er wel hp-thumbsup 

 

Ja ik ben super blij met mijn vader als oppas! 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een prachtige hond is het toch, mooie foto's!hp-heart

En natuurlijk gaat het goed komen.

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

door de korf lijkt het net of ze een hele grote snuit heeft en de 2 stukjes onderin die lichter zijn lijken net een soort lach...
misschien iets te ver gezocht qua fantasiehp-angel

knapperd is ze hoorhp-heart

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje 3 doggies

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

grappig die foto op de bench!

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Heel gek om te beseffen dat ze er volgende maand alweer een jaar is! En wat een jaar is het geweest zeg.. Ik had nooit verwacht zo'n lastige hond te krijgen met de omschrijving die wij vanuit het buitenland en van de stichting hadden ontvangen. 

 

Ik was opzoek naar een gezellige vriendin voor Kaylo erbij. Hij genoot altijd zo van de logé's en de opvangers. Een middelgroot teefje moest het worden van volwassen leeftijd. Een flinke zoektocht hebben we gehad. Zo hebben wij een bepaald hondje maanden gereserveerd gehad tot de stichting opeens geen honden meer mocht plaatsen ivm traces. Na nog maanden te hebben gewacht de adoptie gecanceld.. En toen verder zoeken.. Meerdere honden zijn langsgekomen.. En toch is het Tika geworden. hp-angel Op papier is ze alles wat wij niet wilde. Maar ze zeggen wel is dat je niet de hond krijgt die je wilt maar de hond die je nodig hebt? Ik leer zo ontzettend veel van haar... Ik heb moeten vechten in mijn omgeving om haar te mogen houden en niet voor idioot uitgemaakt te worden... 

 

We zijn ook alweer halverwege het traject met onze gedragstherapeut en het gaat ontzettend goed. Er zijn nog zat momenten dat ze compleet kan flippen maar ze worden steeds minder. Management is erg belangrijk en ik heb allang geaccepteerd dat ik niet de meest makkelijke honden heb en dat bepaalde aanpassingen noodzakelijk zijn. Maar elke dag is een feestje met haar hp-heart

 

523805.jpg

 

Een heel bijzonder momentje samen. Een halfjaar terug was ze compleet overprikkeld geraakt en dan krijg je een soort explosie. 

 

523806.jpg

 

523807.jpg

 

Tussen deze twee gaat het ook steeds beter. Buiten gaat het eigenlijk altijd goed. En sinds Tika leert spelen gaat dit ook beter en weet ze zichzelf beter te doseren. 

 

523808.jpg

 

523809.jpg

 

De puppylooks is ze inmiddels kwijt en haar vacht veranderd ongeveer wekelijks haha. Als ik het allemaal terugreken zal ze nu ruim 1,5 zijn. Ze lijkt nu wel klaar te zijn in de hoogte en tikt een mooi 70 cm schoft aan. Haar gewicht ligt op dit moment rond de 36 kilo. Ze is op en top puber. Daagt uit en zoekt grenzen op. Nog een goede 2,5 jaar pubertijd te gaan ben ik bang innocent De Sarplaninac is een ras dat laat volwassen wordt. Fysiek ongeveer rond de leeftijd van 2 jaar en mentaal 4 jaar. 

 

Haar gezondheid is niet fantastisch. We gaan nu regelmatig naar de chiropractor en osteopaat. Haar bijnieren en rug zitten altijd ontzettend vast en ze vindt aanraking aan haar achterhand nog steeds niet prettig. Snel aaien is geen probleem maar langzaam alles afvoelen geeft ze duidelijk reactie op. Ook de laatste controle bij het strekken van haar heupen gaf ze een flinke reactie. Echter reageert ze helemaal niet op pijnstilling. Een tweede gebitssanering zal op langer termijn ook nog moeten plaatsvinden. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Echt mooi en mooie foto's 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dank je wel voor de update, Sam is eind van de maand 1 jaar bij ons, ook wij hadden niet de hond volgens de beschrijving, ik denk dat dat normaal is, ze worden steeds meer hunzelf, en na een jaar weet je echt wat je in huis hebt, maar ja, dat weet je met een pup ook niet..

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Dank je wel voor de update, Sam is eind van de maand 1 jaar bij ons, ook wij hadden niet de hond volgens de beschrijving, ik denk dat dat normaal is, ze worden steeds meer hunzelf, en na een jaar weet je echt wat je in huis hebt, maar ja, dat weet je met een pup ook niet.. "

Nee dat klopt.. Tika was echter in 24 uur al het tegenovergestelde van de beschrijving hihi. Maar een hond doet met stress gekke dingen. Maar zo'n allemansvriend is het duidelijk niet. De stichting ontkent helaas alles en is me nooit tegemoet gekomen. Als ik een hond adopteer dan ga ik daar natuurlijk 100% voor. Maar het is wel jammer dat de stichting 0 nazorg doet... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Krijgt ze eigenlijk bepaalde oefeningen en een voedingsadvies of evt. supplementen van de chiropracter en of gt of osteopaat mee? Ooit zou die rug toch weer goed moeten komen met de goede behandelingen die ze krijgt? 

 

Wel jammer dat de stichting van zich laat afweten, aan de andere kant kunnen ze denk ik niet beginnen aan bijdragen in kosten voor de da en gt. Dat is denk ik financieel niet haalbaar.

Ik heb met Jenna haar extreme allergische reakties wel hulp gehad in de zin dat er een bevriende dierenarts van de stichting geraadpleegd is over wat haar te geven, op zich dus wel de aandacht, maar geen financiele steun. 

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Krijgt ze eigenlijk bepaalde oefeningen en een voedingsadvies of evt. supplementen van de chiropracter en of gt of osteopaat mee? Ooit zou die rug toch weer goed moeten komen met de goede behandelingen die ze krijgt? 
 
Wel jammer dat de stichting van zich laat afweten, aan de andere kant kunnen ze denk ik niet beginnen aan bijdragen in kosten voor de da en gt. Dat is denk ik financieel niet haalbaar.
Ik heb met Jenna haar extreme allergische reakties wel hulp gehad in de zin dat er een bevriende dierenarts van de stichting geraadpleegd is over wat haar te geven, op zich dus wel de aandacht, maar geen financiele steun. 
 
  "

We hebben een aantal kleine oefeningen, maar die zijn nu vooral gericht op het wennen aan sommige aanrakingen. Echt oefeningen wat betreft haar rug nog niet. Ze is nu twee keer behandeld. Maandag moeten ze weer voor titeren, dan gaan we ook even plan van aanpak bespreken. 

 

Ze krijgt op dit moment ook ashwagandha en L-theanine op aanraden van de GT. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" We hebben een aantal kleine oefeningen, maar die zijn nu vooral gericht op het wennen aan sommige aanrakingen. Echt oefeningen wat betreft haar rug nog niet. Ze is nu twee keer behandeld. Maandag moeten ze weer voor titeren, dan gaan we ook even plan van aanpak bespreken. 
 
Ze krijgt op dit moment ook ashwagandha en L-theanine op aanraden van de GT.  "

super, dat wordt dus allemaal goed in de gaten gehouden. 

(grappig ik heb voor mezelf een tijdje ashwagandha gebruikt)

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" super, dat wordt dus allemaal goed in de gaten gehouden. 
(grappig ik heb voor mezelf een tijdje ashwagandha gebruikt) "

Ja zeker! :) 

 

Ik vind het heel typisch die achterhand... Thuis mag ik wel gewoon haar achterpoten helemaal strekken en vouwen. Maar boven bij haar bekken vindt ze het echt onprettig. Maar als het pijn doet.. dan zou je toch echt verwachten dat ze wel zou reageren op de pijnstilling. En dat heeft ze dus helemaal niet gedaan.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ja zeker! :-) 
 
Ik vind het heel typisch die achterhand... Thuis mag ik wel gewoon haar achterpoten helemaal strekken en vouwen. Maar boven bij haar bekken vindt ze het echt onprettig. Maar als het pijn doet.. dan zou je toch echt verwachten dat ze wel zou reageren op de pijnstilling. En dat heeft ze dus helemaal niet gedaan..  "

ja lastig, wat zou daar precies aan de hand zijn...hopelijk komt het allemaal goed met de behandelingen

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! hp-smile

pagina 12 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14
Volgende forumvraag: Hoe loopt een poedel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^