Hoeveel gram per dag??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Ik weet het echt niet meer en wordt tureluurs van de verpakkingen.

Onze pup van 14 weken krijgt Renske brokken. Soms afgewissels met Renske vers. Bevalt heel goed en poept er netjes op.

Echter..hoeveel geef ik hem nou?

hij krijgt nu 3x 40 gram per dag brokken. Hij weegt nu bijna 4.5 kg en zal uiteindelijk tussen de 10 en 15 kg gaan wegen ongeveer. 

Op de verpakking staat een richtlijn van een gewicht van 5 kg=90 gram per dag. Dit is toch superweinig? Vanuit de fokker kreeg hij destijds andere brokken en dat was 40 gram per keer. Dus dat hebben we nu ook aangehouden. Hij eet alles op.

Via Renske kreeg ik het antwoord om het met een rekensom te doen. 1% van het lichaamsgewicht X 2.5 = aantal gram per dag 

Wie kan mij meer duidelijkheid geven?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Kijk naar de hond.  Die zal je meer kunnen vertellen dan een verpakking  ;) 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Ik vind die rekensommen ook altijd heel lastig. Onze hond krijgt Farmfood en heb daar in het begin ook een weegschaal bij gebruikt. Hond zag er super uit, maar maakte wel altijd een hongerige indruk. Nu heb ik dat wegen losgelaten. 

Vaak lijkt het allemaal heel weinig, maar is toch voldoende. Zo niet , geef je wat extra. Beetje kijken waar je hond behoefte aan heeft

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java kreeg 180 gram (acana) voor 10 kilo eindgewicht dus als ik het zo bekijk vind ik 90 gram ook wel heel weinig. Die kreeg pas minder toen ze ongeveer 9 maanden oud was. 

Je moet op de verpakking kijken bij wat het eindgewicht is, niet bij 5 kilo maar bij 10 a 15 kilo.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

https://www.renske.com/uploads/media/593fe9f06ee56/pup-richtlijn.png

 

Ik kom dan dus op 220 gram ongeveer bij jouw pup. 

 

Edit: of je hebt een andere variant dan zei ik niks innocent

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Java kreeg 180 gram (acana) voor 10 kilo eindgewicht dus als ik het zo bekijk vind ik 90 gram ook wel heel weinig. Die kreeg pas minder toen ze ongeveer 9 maanden oud was. 
Je moet op de verpakking kijken bij wat het eindgewicht is, niet bij 5 kilo maar bij 10 a 15 kilo. "

Als ik als eindgewicht 10 kg neem, dan zou hij nu 150 gram per dag mogen. Dus is 40 gram 3x per dag ( 120 gram ) niet heel verkeerd. Maar hoe zit het dan als ze groter worden? Als hij straks een maand of 8 is zal hij nog maar 2x per dag eten...dan is het nog steeds hetzelfde aantal gram per dag? Ik dacht altijd dat als een hond volwassen wordt hij minder vaak op een dag eet, maar dat ook het geheel minder werd, maar waarschijnlijk ben ik in de war. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Als ik als eindgewicht 10 kg neem, dan zou hij nu 150 gram per dag mogen. Dus is 40 gram 3x per dag ( 120 gram ) niet heel verkeerd. Maar hoe zit het dan als ze groter worden? Als hij straks een maand of 8 is zal hij nog maar 2x per dag eten...dan is het nog steeds hetzelfde aantal gram per dag? Ik dacht altijd dat als een hond volwassen wordt hij minder vaak op een dag eet, maar dat ook het geheel minder werd, maar waarschijnlijk ben ik in de war.  "

Je pup heeft nu alles nodig om te groeien, als hij al bijna uitgegroeid is gaat die dus gewoon sneller dik worden en heeft die niet meer zoveel voer nodig. Rond de 9 a 10 maanden bouw je dan ook langzaam af. Rond die leeftijd is het ook belangrijk dat je de ribben blijft voelen, als je die niet zonder druk kunt voelen is die te dik en krijgt dus teveel. 

 

2 keer per dag voeren is iets wat wij mensen voor het gemak aanleren, dat hoeft natuurlijk niet. Ik voer nog steeds 3x per dag maar je hebt bijvoorbeeld ook honden die maar 1x per dag willen eten. 

Volgende forumvraag: wat gaan we hem geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^