Heeft iemand tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachelRachel

Goedenavond!

Ik heb 1week geleden een chihuahua teefje van 5maanden oud overgenomen van een gezin. Ze ging daar eigenlijk nooit naar buiten (alleen in de tuin) en deed haar behoeftes altijd in huis op een puppy trainer. Ik ben gelijk begonnen met zindelijk maken en dat ging echt super goed vanaf het eerste uur dat ze bij ons was! Om het uur ging/ga ik met maar naar buiten, het zelfde plekje en daar plaste en poepte ze dan! Belonen met een snoepje had geen zin want die nam ze niet aan, maar wel belonen met complimentjes en knuffels. Hooguit 2x per dag had ze een ongelukje. Maar nu sinds 2 dagen wilt ze helemaal niet meer naar buiten, ze weigert om te lopen, ze wilt alleen naar huis te rennen, of ze gaat liggen om de grond. Het lijkt er bijna op alsof ze ineens bang is buiten en ze doet ook haar behoeftes niet meer. Maar wel binnen. Ik vind het zo raar en ik vraag mij af of ik iets verkeerd doet of wat ik beter kan doen. Het ging zo goed en ik was echt super trots, maar nu is het ineens helemaal om geslagen, of maak ik me te snel zorgen? Heeft iemand misschien tips voor mij? Want ik wil het graag goed doen en haar zindelijk maken...

Groetjes Rachel 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Plast en poept ze wel? Het is vreselijk warm buiten. Sowieso te warm om overdag te wandelen. Dus alleen naar buiten voor het poepen en plassen.

's Ochtends in alle vroegte, rond een uur of half 6, is het heerlijk buiten en ook nog eens lekker rustig. Probeer dan een klein stukje te wandelen.

honden page profiel RachelRachel

Dankjewel voor je reactie, ik loop bewust een heel klein mini stukje  4meters ong omdat ik heb gelezen dat je bij het hinderlijk maken beter geen rondje kan maken, omdat ze het dan kan zien als uitje en genen plas moment. Half 6 ga ik  al naar buiten maar ze weigert om te lopen en als ik haar op het gras zet dan lijkt ze bijna bang en doet ze echt niks.. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Het lijkt er op dat ze ergens van geschrokken is buiten, zou dat kunnen?

Misschien als je terug denkt aan de laatste keer dat je met haar buiten was?

Dat zou misschien verklaren waarom ze liever ineens niet meer naar buiten wil (durft)?

Vooral omdat ze op de grond gaat liggen en weer zo snel mogelijk naar (haar veilige) huis wil terug rennen.

Soms zijn het kleine dingen, maar bij de vorige eigenaars ging ze alleen maar de tuin in en ze beleefd nu natuurlijk een stuk meer, wat alleen maar hartstikke goed is.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

http://www.hondenlezingen.nl/341055426

 

Misschien heb je aan dit artikel iets.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Misschien ben je wat je te snel gegaan en heeft ze teveel prikkels gekregen. Bouw het rustig op. Neem haar eerst een rondje mee op de arm naar buiten. Een keer later weer maar dan zet je haar een straat verderop neer. En bouw dit steeds verder uit. Ze kent de buiten wereld niet, dus dat is behoorlijk heftig voor haar in 1 week.

Volgende forumvraag: Piepen in bench, hoelang?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^