Chihuahuahoest?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ga zo met Lotus naar de dierenarts. Ik was met haar uit toen ze na het eten van wat gras een aanval van (vermoede ik) chihuahuahoest kreeg. Dit heeft ze wel vaker maar nu houd het de hele morgen al aan terwijl het anders nog geen minuut duurt. Ik heb de dierenarts gebeld en die vermoed dat het door een grasspriet word veroorzaakt en dat door de irritatie haar luchtwegen wat opzwellen. Ik zit nu te wachten op vervoer en dan kunnen we weg. Zolang ze rustig is valt het wel mee dus het is nu zaak om haar rustig te houden. Ik vrees dat ze onder narcose moet om in haar keel te kunnen krijgen. Ik ben best wel gestrest en maak mij zorgen om mijn kleine troel.

 

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Hoop niks erg Mar ga en rap beterschap voor lotus begrijp je gestrest ben maar misschien niet erg hoop van hart laat iets weten .?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ah gos, wat naar..

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ah gos, wat naar.. "

Het is idd een heel naar gezicht en geluid, soms vrees ik dat ze er in blijft. Gelukkig heeft ze minder last als ze rustig ligt hierom moet ze van de da ook rustig blijven en dit werkt het beste in de ren.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Och arme Lotus! Hopelijk is het zonder narcose op te lossen!

Succes bij de dierenarts en beterschap voor Lotus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jee Marga, hoop dat de dierenarts het kan verhelpen....

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hopelijk kan de dierenarts dit snel en zonder narcose verhelpen.

 

Lotus is hierdoor zeer onrustig en weet zich geen raad. Je kan het vergelijken met een kriebelhoest waar je niet af kan komen. Haar keel zal pijnlijk zijn door het vele hoesten. Als de dierenarts het verholpen heeft, vraag dan of je een paar maal daags een thee- of koffielepel tijmsiroop mag geven om haar keel te verzachten.

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Heb je al nieuws over lotus? 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

We zijn weer thuis. Het is een allergische reactie geweest. Er is onder een roesje in haar keel en mondholte gekeken maar er was geen grasspriet te bekennen, dit wil niet zeggen dat hij er niet heeft gezeten wel bleek haar keel erg gezwollen en ontstoken. Ze heeft een spuit met ontstekingsremmer en iets dat de zwelling doet afnemen gehad en voor vier dagen de zelfde medicijnen maar dan in tabletvorm. Ook heb ik medicijnen mee gekregen voor als dit ooit nog eens zal gebeuren dat ik haar dan zelf al iets kan geven om de zwelling tegen te gaan. Ze ligt nu in diepe slaap bij te komen van alle stres.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Och jee, dat is niet niks Marga! Hopelijk is Lotus gauw weer de oude.

Fijn dat je medicatie hebt meegekregen voor als het nog eens mocht voorkomen!

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

" We zijn weer thuis. Het is een allergische reactie geweest. Er is onder een roesje in haar keel en mondholte gekeken maar er was geen grasspriet te bekennen, dit wil niet zeggen dat hij er niet heeft gezeten wel bleek haar keel erg gezwollen en ontstoken. Ze heeft een spuit met ontstekingsremmer en iets dat de zwelling doet afnemen gehad en voor vier dagen de zelfde medicijnen maar dan in tabletvorm. Ook heb ik medicijnen mee gekregen voor als dit ooit nog eens zal gebeuren dat ik haar dan zelf al iets kan geven om de zwelling tegen te gaan. Ze ligt nu in diepe slaap bij te komen van alle stres. "

Hoop ze rap betert Mar ga kleine lotus 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Het was best schrikken, Lotus heeft wel vaker last van de chihuahuahoest (reverse sneezing) dit duurt meestal nog geen minuut maar nu bleef het maar komen. De dierenarts zei dat als ware de luchtwegen verkrampen, als ze het weer zo erg krijgt moet ze de medicijnen hebben en ik moet over haar keel strijken om deze te laten ontspannen. De rest van de dag blijft ze mooi in de ren en morgen laat ik haar alleen lopen waar geen hoog gras staat, ik ben bijna bang om met haar naar buiten te gaan omdat ik niet zeker weet wat dit heeft veroorzaakt.

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Het was best schrikken, Lotus heeft wel vaker last van de chihuahuahoest (reverse sneezing) dit duurt meestal nog geen minuut maar nu bleef het maar komen. De dierenarts zei dat als ware de luchtwegen verkrampen, als ze het weer zo erg krijgt moet ze de medicijnen hebben en ik moet over haar keel strijken om deze te laten ontspannen. De rest van de dag blijft ze mooi in de ren en morgen laat ik haar alleen lopen waar geen hoog gras staat, ik ben bijna bang om met haar naar buiten te gaan omdat ik niet zeker weet wat dit heeft veroorzaakt. "

Begrijp dat je geschrokken ben toch goed dat je rap bij da gegaan ben succes verder hoop ze het niet meer krijgt 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hopelijk herstelt ze snel.

Het zag er inderdaad niet uit als reverse sneezing.

Goed dat je naar de dierenarts gegaan bent.

Beterschap.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Bedankt voor de reacties.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Snel gehandeld, nu snelle beterschap Marga, grote schrik voor jullie.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Beterschap!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus is gelukkig weer helemaal de oude, ondanks dat er nu niets meer aan de hand lijkt te zijn moet ze nog vier dagen de medicijnen hebben. Het was niet te echt zeggen of het is gekomen doordat ze van gras heeft gegeten of dat ze ergens allergisch op heeft gereageerd. Voor nu gaat het in ieder geval weer goed met haar.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Lotus is gelukkig weer helemaal de oude, ondanks dat er nu niets meer aan de hand lijkt te zijn moet ze nog vier dagen de medicijnen hebben. Het was niet te echt zeggen of het is gekomen doordat ze van gras heeft gegeten of dat ze ergens allergisch op heeft gereageerd. Voor nu gaat het in ieder geval weer goed met haar. "

Fijn dat het weer beter gaat met Lotus! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^