Helikoptertjes (esdoorn zaadjes) eten giftig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hoi Allemaal,

Ik weet niet goed waar ik deze vraag moet plaatsen en het is best een verhaal qua achtergrond, hopelijk staat hij hier ok.

 

Om te beginnen..Weten jullie of die helikoptertjes giftig zijn voor honden? Ik kan er online niets over vinden, behalve de effecten op paarden.

 

Ollie heeft namelijk sinds ze begonnen met vallen een behoorlijke voorkeur voor deze ontzettend interessante zaadjes.
Wij houden hem goed in de gaten, maar hier in de buurt is het letterlijk een helikopter walhalla. ze liggen overal met bergen en bergen. 
Met uitlaten gaat dat helemaal goed, let netjes op en hij pakt ze nu dan ook niet meer op. Op ons balkon is een ander verhaal.
Ik ben constant bezig met die rotdingen er vanaf vegen, maar hij krijgt er elke keer toch weer een te pakken. Ik wil hem natuurlijk niet binnen opgesloten houden als we een fijn balkon hebben waar hij graag mensen kijkt op z'n gemak dus ben ik elke keer aan het controleren.

 

Nu begon ollie ongeveer 10 dagen geleden met spugen, overal werd aangeraden, kijk het 24 uur aan voordat je de dierenart belt. Prima. Maar binnen 24 uur werd het zo erg dat hij midden in de nacht na het spugen begon te krijsen.
En echt krijsen, alsof hij dood ging. Naar de spoed geweest. konden niks vinden, geen koorts, geen harde buik etc.
Prikje en pillen tegen de misselijkheid gehad en rijst met kip geven tijdelijk.
Lang verhaal kort, we zijn 2 dagen geleden weer geweest, omdat hij toch elke keer af en aan bleef spugen. gal of z'n brokjes als die niet gemalen zijn. hij spuugt al snel gal, dus de rijst en kip was te weinig voedend om de nacht door te komen bijv en zijn brokken teveel voor z'n maag. Nu heeft hij speciale brokken die licht verteerbaar zijn maar wel voedzamer dan rijst en kip.
Gaat helemaal top! hij was binnen 10 dagen meer dan een halve kilo afgevallen dus we mogen beetje bijvoeren. Helemaal feest, ollie is gek op de brokjes en ze blijven erin. Hij leeft weer op!

 

Nu vind ik net verdorie stukjes van een .. je raad het al, esdoorn zaadje en meneer is weer zielig. ligt in de gang en als hij loopt z'n staartje tussen z'n benen. Heb hem zijn anti misselijkheid pilletje gegeven die hij de aankomende 7 dagen nog krijgt met wat brokjes. Hij eet zijn brokjes ook ineens raar en voelt zich niet lekker , dat is overduidelijk.

 

Zou het kunnen zijn dat die zaadjes giftig zijn en z'n maag helemaal van slag brengen? Ik wilde de dierenarts bellen, maar die is niet bereikbaar en ik weet niet of de spoedkliniek het waardeert als ik bel met zo'n vraag?



We hebben het wel toen bij de spoed aangegeven dat hij die dingen opeet, toen ze vroeg of het een hondje is die van de straat weleens wat mee pikt.
Normaal niet, maar met die dingen wel. Heeft ze niets over gezegd, maar nu het zo goed ging met ollie en na zo'n zaadje weer niet, ga ik toch twijfelen!

 

Ik voel me eerlijk gezegd een slecht baasje, omdat ik nu even niet weet wat ik moet. Ik haal elke keer (heel neurotisch) die helikopters weg, maar ze blijven op het balkon vallen en nu glipt er dus ook weer een tussendoor.

 

Herkent iemand misschien de symptomen of weet iemand of ze giftig kunnen zijn?

honden page profiel DoDo 3 doggies

honden foto van Do

Ik weet het ook niet of ze giftig zijn.

Maar als je je er zo slecht bij voelt zou ik zeker gewoon de dierenarts bellen. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

gewoon naar de kliniek bellen...daar zijn ze voor

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" gewoon naar de kliniek bellen...daar zijn ze voor "

Naar de spoedkliniek bedoel je dan ?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Naar de spoedkliniek bedoel je dan ? "

ja  want die is open

Als het giftig is of kwaad kan is het urgent

en indien niet...dan weet je dat

Je mag dus best bellen en advies vragen..daar zijn ze voor

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" ja  want die is open
Als het giftig is of kwaad kan is het urgent
en indien niet...dan weet je dat
Je mag dus best bellen en advies vragen..daar zijn ze voor "

oke, dan ga ik dat gewoon doen. Ik ben snel overbezorgd, vooral sinds dat spugen is begonnen dus bel het liefst voor alles. Daarom wist ik niet of het misschien toch te overdreven was om de spoed te bellen.embarassed Bedankt

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" oke, dan ga ik dat gewoon doen. Ik ben snel overbezorgd, vooral sinds dat spugen is begonnen dus bel het liefst voor alles. Daarom wist ik niet of het misschien toch te overdreven was om de spoed te bellen. Bedankt "

nee hoor is echt niet overdreven of gek

Ik heb dat echt regelmatig gedaan bij iets geks aan

Of iets giftig is of schade kan geven  is hele relevante vraag

zeker omdat de hond al tijdje klachten heeft met overgeven ect

 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Het is niet giftig volgens mij maar als die er veel van eet kan dat wel voor een obstructie zorgen. 

Als die symptomen blijven, is even een foto laten maken het beste denk ik.. 

Beterschap.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Het is niet giftig volgens mij maar als die er veel van eet kan dat wel voor een obstructie zorgen. 
Als die symptomen blijven, is even een foto laten maken het beste denk ik.. 
Beterschap. "

Bij de spoed gaven ze ook aan dat deze normaliter niet giftig zijn. Het kan zijn dat, omdat zijn maag al wat van streek is al die tijd, hij er nu buikpijn of misselijk van is. Hij heeft nog niet gespuugd (misschien vanwege dat pilletje.), maar wil zijn eten ook niet eten terwijl hij gek is op die nieuwe brokjes. Hij wil ook niet echt lopen en gaat elke keer liggen, hij wil zelfs geen rondje lopen. Even aankijken nog.

 

Toen hij begon met spugen 10 dagen geleden kwamen er wel wat stukjes van de zaadjes mee in het begin. Verteren die misschien niet en dat die de maag blijven irriteren?

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Bij de spoed gaven ze ook aan dat deze normaliter niet giftig zijn. Het kan zijn dat, omdat zijn maag al wat van streek is al die tijd, hij er nu buikpijn of misselijk van is. Hij heeft nog niet gespuugd (misschien vanwege dat pilletje.), maar wil zijn eten ook niet eten terwijl hij gek is op die nieuwe brokjes. Hij wil ook niet echt lopen en gaat elke keer liggen, hij wil zelfs geen rondje lopen. Even aankijken nog.
 
Toen hij begon met spugen 10 dagen geleden kwamen er wel wat stukjes van de zaadjes mee in het begin. Verteren die misschien niet en dat die de maag blijven irriteren? "

Volgens mij verteren die inderdaad niet. Normaal zouden ze wel gewoon weer uitgepoept worden maar als het dus echt om veel zaden gaat kan het zijn dat ze vast komen te zitten ja..

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Volgens mij verteren die inderdaad niet. Normaal zouden ze wel gewoon weer uitgepoept worden maar als het dus echt om veel zaden gaat kan het zijn dat ze vast komen te zitten ja.. "

Veel zaden zijn het niet geweest en het ging goed tot hij vandaag zon rotding heeft gegeten. Nah ik moest afwachten zeiden ze dus dan doe ik dat maar.. best een moeilijke opgave als bezorgt baasje haha

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe gaat het nu?

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Wat ik bizar vind, esdoornzaden vallen nu niet. dat is pas eind zomer begin herfst. 

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Hoe gaat het nu? "

Lief dat je het nog vraagt! Het gaat weer goed met ollie, hij was de rest vam de dag nog wat zielig, maar de dag erna weer wat fitter. Hij heeft geen kopters meer te pakken gekregen en zich ook niet meer rot gevoeld gelukkig! ????

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Wat ik bizar vind, esdoornzaden vallen nu niet. dat is pas eind zomer begin herfst.  "

Als ze niet vallen dan ben ik gek aan het worden denk tongue-out ze liggen hier namelijk overal. Er was eergisteren noodweer en al onze putjes op de galerijen liepen over omdat alles verstopt zat met die rot dingen. Ik ga even twijfelen of ik ze wel bij de juiste naam noem dan? Ik noem het helikoptertjes omdat ik ze zo alleen ken, maar google gaf aan esdoorn zaadjes en de plaatjes erbij klopte.. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Die liggen er nog van vorig jaar?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Lief dat je het nog vraagt! Het gaat weer goed met ollie, hij was de rest vam de dag nog wat zielig, maar de dag erna weer wat fitter. Hij heeft geen kopters meer te pakken gekregen en zich ook niet meer rot gevoeld gelukkig! ???? "

Oh wat fijn om te lezen. Eind goed al goed hp-shiny

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Er zijn verschillende soorten Esdoorn he. De gewone Esdoorn verliest zaden in Oktober en bijvoorbeeld de Zilveresdoorn in Mei. Er zijn in de 100 soorten ofzo tongue-out

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Die liggen er nog van vorig jaar? "

Nee hoor, in mn eerste post was het 10 dagen geleden dat ollie ziek was voor het eerst en denk een week of max 2 ervoor Begonnen ze te vallen. Ervoor lagen ze er niet. Of ze horen te vallen of niet weet ik niet, heb echt geen verstand van esdoorns. kan alleen zeggen wat ik wel weet en dat is dat ze de afgelopen weken vielen hier..hp-smile 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Nee hoor, in mn eerste post was het 10 dagen geleden dat ollie ziek was voor het eerst en denk een week of max 2 ervoor Begonnen ze te vallen. Ervoor lagen ze er niet. Of ze horen te vallen of niet weet ik niet, heb echt geen verstand van esdoorns. kan alleen zeggen wat ik wel weet en dat is dat ze de afgelopen weken vielen hier..  "

Ja dan kan het niet inderdaad, maar wat Brenda zegt, er zijn dus een heleboel soorten, hier zie ik ze niet.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Ja dan kan het niet inderdaad, maar wat Brenda zegt, er zijn dus een heleboel soorten, hier zie ik ze niet. "

Gelukkig maar! Of nouja, als je viervoeter ze niet eet maakt het natuurlijk niks uit uiteindelijk haha

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Wat een leukerd is Ollie! Hoe oud is hij?

 

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Wat een leukerd is Ollie! Hoe oud is hij?
  "

Hij is nu 1 jaar en 2 maanden. De foto is al oud, maar het is nog steeds een droppie haha

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer Lieve

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Wat ik bizar vind, esdoornzaden vallen nu niet. dat is pas eind zomer begin herfst.  "

Eea kan gevolg zijn van de grote droogte van de afgelopen maanden. De natuur houdt zich even niet aan kalenders.... 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

" Hij is nu 1 jaar en 2 maanden. De foto is al oud, maar het is nog steeds een droppie haha "

Ja vind ik ook echt een heel lief droppie, mooi donker is hij. Soms veranderen die vachten nogal, zijn net toverballetjes dan.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Het kan makelijk hoor. 

De eikels zijn ook al volop aan het vallen. En dat is ook véél te vroeg. 

Volgende forumvraag: voer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^