Kan dit epilepsie zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anna Anna

honden foto van Anna

Hoi allemaal,

Wij zijn weer terug van weggeweest! We hebben een aantal goede jaren gehad met relatief weinig problemen. Wel heeft Milow sinds hij drie jaar oud is epileptische aanvallen. Dit is begonnen na het druppelen met Advantix. Zijn leverwaarden werden hier ook heel slecht door. Sinds we weten dat deze troep dit veroorzaakt, druppelen we niet meer, maar hij heeft er wek epilepsie aan over gehouden.

Hij had eens per 9 maanden een grote aanval. Dan verloor hij totale controle over zijn lichaam, bewusteloos raken, schudden, schuimen, alles wat erbij hoort. Maar sinds een aantal maanden heeft Milow tijdens het wandelen regelmatig een moment dat hij ineens 10 seconden heel ongecoördineerd is en niet meer kan lopen. Hij blijft dan stil staan, en loopt daarna gewoon verder alsof er niets gebeurd is. Hij is dan volgens mijn gewoon helemaal bij. Kijkt dan wel om zich heen of snuffelt gewoon door, hij heeft zelf weinig last van deze momenten.
Ook heeft hij sinds kort dat hij af en toe kort de controle over zijn achterkant verliest. Dan glijdt hij even uit van achter, heel kort en dan is het weer over.

Milow is nu 8 jaar oud en gebruikt geen medicatie. Kan dit allemaal epilepsie zijn? De DA denkt namelijk dat dit het is maar ik maak me meer zorgen...bang voor een hersentumor ofzo. Voelt gewoon niet goed.

Iemand ervaring hiermee?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zo, wat sneu zeg......

Dat even stilstaan en even van de wereld zijn, is hij dan ook ' afwezig'? Reageert hij nog op zn naam bv? Of zijn zn ogen even star ?

Want dat zou dan inderdaad een ' absence' kunnen zijn:  een milde uiting van epilepsie. 

Dat door de achter hand zakken vind ik wat vreemder.  Het kan, dat dit een grotere absence is.

Maar ook hier: hoe reageert hij op zo'n moment? Afwezig?

Ogen star? Niets lijken te horen?

Let daar eens op als het weer gebeurd.

Als hij gewoon alert blijft bij dat door de poten zakken zou ik toch meer aan iets neurologisch denken.

Heeft hij ook pijn? Ergens aan de rug of heupen?

In elk geval heb je gelijk dat nader onderzoek nodig is, alleen al voor het geval dat het iets is waar goede behandeling voor te verzinnen is.

honden page profiel Anna Anna

honden foto van Anna

Tijdens het wandelen en uitglijden lijkt hij helemaal goed wakker te zijn. Hij staart niet. Blijft alert. Dat vind ik het vreemde ervan. Hij schrikt ook elke keer een beetje als dat gebeurdt. Echt sneu idd.

Ik maak me ook best wel veel zorgen. Ik heb wel eens het idee gehad dat hij last van zijn rug heeft. Hij gaat wel eens in het gras liggen rollen en toen hij dat een tijd terug deed, gilde hij het uit. Iets deed hem veel pijn. Maar dat is al wel 9 maand geleden en zijn klachten komen nu pas opzetten.

Bah, niks an als het niet lekker met je vriendje gaat...

honden page profiel Anna Anna

honden foto van Anna

Ik ga deze week toch maar naar de DA. Ik vertrouw het niet...

honden page profiel DoDo

honden foto van Do

 

 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik herken dit wel maar mijn hondje had toen een hernia dus ik zou het toch echt goed laten uitzoeken door de dierenarts.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

mijn oppaslabrador had ook van die absences af en toe, als ze zich druk gemaakt had bijvoorbeeld, of soms ook geen aanwijsbare reden, ook zij zakte toen door haar achterhand.

 

De da vond het niet ernstig genoeg om er iets mee te doen en de hond is er ook redelijk oud mee geworden (11jaar)

 

Ik zou in elk geval zorgen dat er verder naar gekeken wordt. Ikzelf zou dat het liefst doen bij een goed holistisch dierenarts ,juist ook omdat chemie slecht bij hem valt en hij je supplementen kan aanbevelen ter ondersteuning en met jou meekijken of het voer en/of de lekkertjes die hij krijgt, mee kunnen spelen.

 

Volgende forumvraag: Achterpoot optillen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^