Kangal geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel henkhenk

Is een kangal echt zo’n moeilijke hond als dat ze allemaal zeggen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je er de geschikte persoon voor bent en hem de juiste verzorging/uitdaging biedt, is geen enkele hond moeilijk.

Heb je geen zin om hem te geven wat hij nodig heeft, of zie je bepaalde eigenschappen écht niet zitten, dan wel.

honden page profiel henkhenk

Ja, maar ik hoor verhalen dat ook al train je ze goed dat ze dan nog steeds  agressief zijn en niet luisteren maar het leek me ook wel dat elke hond te trainen is.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, elke hond is te trainen, maar met alleen training krijg je niet elke eigenschap die bij het ras hoort erin/eruit. 

 

Ik ken zelf persoonlijk maar 1 kangal. Dat is een lieve hond. Erg waaks en niet gediend van vreemden. Blaft veel. Ik zou eens gaan praten met mensen die een kangal hebben om een beter beeld van ze te krijgen...

honden page profiel henkhenk

Ja helaas moeilijk om te vinden ik ga wel even een topic voor kangal eigenaren plaatsen maar vraag me af hoeveel kangal eigenaren er vaak kijken op dit forum.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Henk hou het bij een topic, je maakt nu al drie topics aan.

honden page profiel henkhenk

Ja oké sorry liep een beetje te hard van stapel ik zal deze wel verwijderen

honden page profiel henkhenk

Maar ik wou graag kangal in de titel maar volgensmij kan ik de vraag niet meer verwijderen

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ligt ook aan jouw definitie van "moeilijk" in vergelijking met een grizzly beer schijnt het goed mee te vallen. Maar als je Yorkshire terriërs gewend bent.....

Nee, maar eff zonder gein sommige mensen definiëren Obi ook als moeilijke hond gok ik. Wat verwacht jij van een hond dan kun je beter inschatten of een Kangal daar geschikt voor zou kunnen zijn. Je gaat b.v. niet snel lekker op het terrasje zitten met zo'n hond gok ik.

honden page profiel henkhenk

We hebben een Hond uit Bosnië het karakter komt volgensmij redelijk op het zelfde neer als een kangal. Voedsel beloning doet hem niet zoveel

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" We hebben een Hond uit Bosnië het karakter komt volgensmij redelijk op het zelfde neer als een kangal. Voedsel beloning doet hem niet zoveel "

Waarom denk je dat? Of waar baseer je dat op? 

Ik ken ze zelf alleen als waakhonden op grote lappen grond rondom een bedrijf aan huis. Juist dat ze zo geschikt zijn voor dit werk zegt wel wat over het feit dat ze wantrouwend zijn richting vreemden. Nu is mijn hond (ook een herder) dat ook in principe, maar mijn hond zal vrijwel altijd de confrontatie vermijden net zolang tot dat niet meer gaat, held op sokken is het zou je kunnen stellen. Obi is evengoed een uitmuntende waakhond maar geen die meer doet dan blaffen. Kangals zijn zeker niet bang voor confrontatie, dat kan wel een dingetje zijn natuurlijk. Kangals zijn ook heel groot en berensterk (duh). Mijn vriend is 185cm, iets over de 100kg en zei me vanmiddag nog: "Als Obi echt wil krijgt hij me van de plek af, hem tegenhouden is voor mij soms zelfs moeilijk". Obi weegt 50kg dus dat zul je met een Kangal zeker ook meemaken. Een blessure en het uitlaten van zo'n hond KAN echt een opgave worden.

honden page profiel henkhenk

Mijn hond komt overheen met alle karakter eigenschappen die ik op internet kan vinden (er is niet heel veel informatie te vinden) mijn hond is maar 22 kg en is voor zijn gewicht ook oké sterk dat is leuk mijn zoon gaat vaak met het longboard en dan de hond ervoor gemeten 40 kmh. 

honden page profiel henkhenk

Ja je hebt wel gelijk waar ik dat op baseer eigenlijk bijna nergens op alleen de info van internet. We weten ook niet wat voor ras het is of wat voor rassen er in zitten. Het was een beetje een verrassings ei als pup was die vrij groot maar groeide vrij langzaam en is dus ook niet heel groot geworden

honden page profiel rik ten wolderik ten wolde

Beste Henk, 

Een goede vriend van mij heeft 2 Alabai's gehad. Dit is een hond die qua geschiedenis, gebruik en karaktereigenschappen op veel punten overeenkomt met een Kangal. Hij heeft zijn honden zelf gehaald uit Oekraine, dit waren honden die qua karakter en uiterlijk nog erg puur waren. Ik heb me laten vertellen dat de Kangals die in Nederland worden aangeboden weinig meer hebben van het originele karakter en vaak zelfs kruisingen zijn van de originele rastypische Kangals. ik moet erbij zeggen dat ik dit alleen van horen zeggen heb en niet uit eigen hand.

Wat ik bij die vriend heb gezien heeft mij de conclusie doen trekken dat dit geen goede keus is geweest. Ik ken jou thuissituatie natuurlijk iet, maar zoals hiervoor al werd genoemd door andere forumleden zijn dit honden die het best tot hun recht komen op grote stukken, in Nederland liefst afgezet, terrein aangezien het echte wakers zijn. Volgens die vriend van me, die zelf veel ervaring heeft met powerrassen en ook mastino's, flia's enz. heeft gehad, was dat allemaal niets vergeleken met deze honden, bijna de vergelijking van een huiskat met een puma. Hij liet zijn honden ook altijd aangelijnd uit met een muilkorf, aangezien ze inderdaad geweld naar vreemden en soms zelfs naar hem niet schuwden. Hij hield ze in een afgezet stuk van de tuin, maar dat was eigenlijk nog te klein. Ik wil benadrukken dat ik niet weet hoeveel Kangals en Alabai's op elkaar lijken, volgens mij redelijk veel, maar ik vraag me af of jij jezelf en deze hond een groot plezier doet in Nederland als je geen groot stuk grond hebt. Het zijn erg dominante honden dus uitlaten zonder lijn is een uitdaging en ik denk dat niet elke hondenbezitter jouw aanwinst uitbundig zal begroeten op een speelveld. Er vanuit gaande dat jij het powerliften tot kunst hebt verheven zal uitlaten van een Kangal jou weinig problemen opleveren maar anders kan het uitlaten van een hond van dat kaliber en formaat wel een uitdaging zijn Ook het feit dat een Kangal weinig opheeft met vreemden en in geval van twijfel of een slechte dag (en wie heeft dat soms niet) niet schroomt om daadwerkelijk de aanval in te zetten is wel iets wat je in je achterhoofd moet houden. Ook hier moet wel bij worden vermeld dat het wel verschil maakt of je een pure Kangal hebt, bijvoorbeeld een werklijn of een showexemplaar. Ik begreep, zoals ik hierboven al eerder heb vermeld, wat hier in Nederland wordt aangeboden zijn veelal showexemplaren, vaak met ingekruiste andere rassen. Oorspronkelijk schijnen de echte Kangals niet uitgevoerd te mogen worden. Wat betekend dat de beste, rastypische exemplaren dus nog steeds in Anatolië (bakermat van het ras) en omstreken zitten.

ik wil nogmaals benadrukken dat ik zelf geen ervaring heb met Kangals, en dus deze informatie allemaal uit de 2e hand heb. Er zullen ongetwijfeld forumleden zijn met veel meer ervaring en kennis van deze dieren, die mogelijk veel positiever zijn en hun visie kunnen onderbouwen met feiten. Mijn vriend was erg enthousiast over deze honden, maar persoonlijk kreeg ik niet de indruk dat deze honden echt helemaal tot hun recht kwamen bij hem.

honden page profiel henkhenk

Ik zoek al niet meer naar een kangal het lijkt mij inderdaad geen geschikte hond voor mij. 

Waarvoor ga je er meteen vanuit dat ik aan powerliften doe?

honden page profiel rik ten wolderik ten wolde

Och, zowel je naam als je vraag zijn kort maar krachtig. De hond waar je voorkeur sterk naar uit gaat valt ook wel onder de powerrassen. Dit alles deed het sterke vermoeden bij mij rijzen dat powerliften geheel in deze lijn zou passen. Met andere woorden, het was een grapje. Mijn excuses als het verkeerd is overgekomen Henk, ik bedoelde er niets mee.

 

honden page profiel henkhenk

Nee het is niet erg ik snapte de grap eerst niet.

honden page profiel henkhenk

Ik hou gewoon van grote honden maar alle grote honden die geschikt zijn als huishond vind ik dan weer minder geschikt dus zoek nu weer naar een ander ras

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat dacht je dan van een Ierse Wolfshond?

jethro-zappa-1024x459.jpg

 

Ik moet zeggen, ik weet niets van het karakter, maar het zijn de grootste honden die er bestaan.

Misschien weer even een nieuw topic openen?   (Willemijn   ....Afbeeldingsresultaat voor knipoog)

honden page profiel rik ten wolderik ten wolde

Ik snap precies wat je bedoelt Henk. Ikzelf ben sinds een jaar de trotse eigenaar van 2 Presa Canario's. Grote krachtige honden, loeisterk, dominant naar andere honden en op eigen terrein goed waaks. Het is echt mijn hobby en ik steek er meerdere uren per dag in. Persoonlijk denk ik dat deze honden een beetje  (voor mij) de grens zijn van wat ik aan zou kunnen op dit gebied. Wat ik begrepen heb, zijn Kangals echt nog wel een paar niveaus hoger. Ik woon dicht bij de bossen dus ze lopen veel los in verlaten gebieden en ook bij een onverwachte ontmoeting met mensen gebeurd er weinig.  De honden van mijn vriend, die ik nogmaals maar vergelijk qua uiterlijk en karakter met Kangals, waren veel meer oerhonden en hadden eigenlijk meer van een wild dier weg dan van een hond. Wilden ook niet binnen zijn en waren erg gericht op soortgenoten en hadden weinig interesse in interactie met mensen. Aangezien Kangals ook werden gebruikt om kuddes dieren te bewaken in de afwezigheid van mensen en soms voor langere tijden alleen werden gelaten is dit ook wel begrijpelijk. Als je dan toch een hond in huis wilt halen met het formaat van een halfvolwassen bulldozer is het op zijn minst wel prettig als hij in ieder geval de indruk wekt dat hij blij met je is. 

Ik begrijp erg goed dat je wel eens een ander ras wilt, 

honden page profiel rik ten wolderik ten wolde

Ze schijnen erg vriendelijk te zijn. Ik kan me voorstellen dat mensen met minder goede bedoelingen al worden afgeschrikt door hun uiterlijk.

honden page profiel henkhenk

Welk ras schijnt erg vriendelijk?

honden page profiel henkhenk

Hahah ik heb nu al 3 topics ik hoorde dat wat teveel werd maar heb ook al den topic over het algemeen welk ras

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Is een kangal echt zo’n moeilijke hond als dat ze allemaal zeggen? "

Ik neem aan van wel.  Waarom zouden mensen anders zo'n verhaal vertellen?

Ik heb er een gekend die in mijn plaatselijke asiel heeft gezeten. Die moest met twee personen/twee riemen/ gemuilkorfd uitgelaten worden en was dan nog moeilijk te hanteren.  Hij sprong naar alles wat bewoog en brulde daarbij als een leeuw. Het is door het asiel niet gelukt hem te plaatsen, dus werd hij overgeplaatst naar een volgend asiel.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat zoek je precies in een hond, behalve dat hij groot moet zijn? 

 

"Lief en groot" zijn 1000 hondensoorten, dus vertel eens wat je precies zoekt.. dat maakt het makkelijker

honden page profiel henkhenk

Ik zoek een hond die inderdaad heel lief is hij moet gemiddeld energie level hebben en waaks is prima als hij maar neit bij bezoekers aanvalt dit ligt natuurlijk aan de opvoeding en graag een hond die graag bij je komt liggen 

honden page profiel henkhenk

 

 

 

 

510275.jpgIk heb nu een mooie pup van 4 maanden uit Spanje gevonden 

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Geen een hond is moeilijk en bijten ook niet .

Kangal is geen makkelijk ras maar wel opvoedbaar.

Is mijn mening 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Geen een hond is moeilijk en bijten ook niet .
Kangal is geen makkelijk ras maar wel opvoedbaar.
Is mijn mening  "

Jij zegt dus: geen enkele hond is moeilijk in de omgang. Dat ontkracht je vervolgens door te zeggen dat kangals (toch ook honden) niet makkelijk zijn (== moeilijk).  Vervolgens onkracht je ook dat weer door te stellen dat ze toch wel op te voeden zijn. 

hmmm... hp-angel ok

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Een Duitse dog dan tongue-out heerlijk groot en lief hp-heart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Orientatie 2e hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^