Kaakklem door spel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Ik heb een American Bully.
In het bos is er 1 hond waar ze het erg leuk vind om mee te spelen.
Door haar over enthousiasme wilt ze, naar mijn zin, te lang vast houden aan de andere hond waar ze mee speelt (Hollandse Mastief, met de grote van een grote Bull Mastief).
Ik stop het spel als ze dit toont omdat ik dan bang ben dat ze niet meer los kan laten door een 'kaak klem'. doch vroeg ik mij af kan dit in spel vast houden' over gaan in een 'kaak klem'?
Karin Bakker
 
Hoi Karin,
Deze zin blijft toch echt wel bij mij hangen!!!!
"Ik stop het spel als ze dit toont omdat ik BANG ben dat ze niet meer los kan laten door een kaak klem"
Of dit spel in vast houden over gaan in een kaak klem?? Deze zinnen verontrusten mij als honden eigenaar.
Ik lees vertwijfeling of het wel goed gaat nu en voor de toekomst... Op andere momenten kom je zelf verzekerd over ook dat je Gaus gedrag hebt gestudeerd en alle signalen op weet te pakken.
Ik zeg het eerlijk als ik jou en deze hond in een los loop gebied tegen kom en jouw hond blijft mijn hond in de nek vast houden in het spel dan zou ik en mijn hond(en) dit niet waarderen!!!!!
En ik persoonlijk zou het NIET als spel zien voor mijn honden. "

Ik wist niet hoe dit zat met de "kaak klem", en dan beter hierover vragen dan dat ik denk dat ik wellicht te 'over voorzichtig ben'.Ze komen elkaar vaak tegen en speelde ook elke keer met elkaar als ze elkaar tegen kwamen, echter vond ik bij de  een na laatste keer dat ze te fanatiek in het spel zat en heb haar aangelijnd.Er word ook niet meer gespeeld. Ben het met je eens ook ik zag dit niet meer als spel hoewel het wel uit een spel situatie ontstaat. 

Zij vond het jammer maar begreep het wel volgens mij..

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

"  
Opvallende uitspraak..., dan heb je dus niet op zitten te letten, want de fabel van de kaakklem kwam in de cursus voor.
 
Leuk dat je alle signalen kan oppakken, want daar sla je werkelijk alle planken mee mis. Als je dat werkelijk denkt, heb je er niets van begrepen. Ik zie echt niet op 10 meter afstand kijkend naar mijn hond zijn achterste of ie een lip optrekt, maar jij met je x-ray ogen natuurlijk wel.
 
Leuk die boekjes wijsheden, maar het naar de praktijk vertalen, blijft moeilijk. Daarom gaat het zo vaak mis, maar jij zal vast wel de uitzondering zijn, tot je in de krant staat... "

En dit is zo waar.

Laat je hond gewoon niet meer los, doe er desnoods een lange lijn aan, zorg dat jij de controle houd, altijd!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Als het fout gaat ben je altijd te laat en krijg je ook nog een hoop gezeur met andere eigenaren. "

Pardon? Je hond is (half) dood gebeten en als je daar werk van maakt is dat "een hoop gezeur"?

 

Hoe krijg je het uit je toetsenbord. hp-cry

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Pardon? Je hond is (half) dood gebeten en als je daar werk van maakt is dat "een hoop gezeur"?

 

Hoe krijg je het uit je toetsenbord. "

 Sorry t kwam miss een beetje raar over.

Mr bedoelde meer dat je dan altijd te laat bent. Hoe lang het ook goed blijft gaan. Zodra de signalen er zijn ben je te laat.

En mocht er iets fout gaan is dat voor alle partijen verschrikkelijk. Het slachtoffer zal zwaar gewond zijn, de baasjes ervan zullen er kapot van zijn, het ras krijgt een nog slechter imago.

Jij als baas zal er (als het goed is) kapot van zijn en je schuldig voelen omdat je hem gwn niet los had moeten laten. In het ergste geval wordt jouw hond ingeslapen.

En als je iets met je Gaus opleiding wil gaan doen en dit bekend is, zullen ze je niet meer willen bij hondenscholen omdat je zelf onverantwoordelijk omgaat met je hond.

Dus met een hoop gezeur bedoelde ik meer dat er een hele hoop narigheid uit voort zal komen.

Lijn alsjeblieft gwn je hond aan voor de veiligheid.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Is ook zo.. Als ik zie dat ze te enthousiast word gaat ze aan de lijn. Ik heb overigens wel bij Gaus gedrag gestudeerd en weet wel alle signalen op te pakken. "

Dat is het hem nou net,

” als je ziet dat ze te enthousiast word gaat ze aan de lijn “.

Dan is het al te laat, 

je moet ze aan de lijn hebben net VOOR ze te enthousiast wordt.

honden page profiel minnieminnie

honden foto van minnie

"  
Ik heb zo'n hekel aan dit type eigenaren. Ze gaan pas hun roze bril afzetten als het te laat is.
 
Alles schreeuwt, pas op, de omkeer komt eraan, maar de baas wil het niet inzien. Ja want het is een am.bully XXL bla bla bla en die behoren volgens standaard x, x gedrag te hebben, dus je heb het mis. Einde discussie! Enkele maanden later lees je over een ernstig incident met een andere hond en tja dan blijkt dat, die negatieve eikel op HP toch weer gelijk had, maarja dat zullen we nooit gaan horen. Vervolgens krijgen de echte rasliefhebbers weer van alles naar hun kop, want ja die moordmachines waar jij mee loopt zijn levensgevaarlijk en zouden allemaal afgespoten moeten worden. Dat het probleem de baas is, die zijn hond niet correct wil lezen, word er dan niet bij vermeld. Nee het is ras x (want daar lijkt de zoveelste kruising van diverse rassen op) die gevaarlijk is.
 
Word er zo moedeloos van. Na meer dan 10 jaar in het wereldje, zie ik nog steeds dagelijks dit soort type eigenaren en steeds ook weer dezelfde krantenkoppen.... "

Helemaal mee eens! De moed zakt je idd in de schoenen. Ook weer veel bijtincidenten afgelopen week, zogenaamd met pitbuls schrijven de media maar het zijn bijna altijd american bullys.....

 

Er valt als verantwoorde eigenaar niet tegen op te boksen......

 

1 advies: Aanlijnen!!!!!!! Zet de roze bril af en neem je verantwoordelijkheid 

 

 

honden page profiel JamaicaJamaica

Waar Mick je dus voor probeert te waarschuwen, is dat er op een bepaald moment geen signalen meer zijn.

Fijn dat je je hebt ingelezen in hondengedrag, maar het gedrag van dit soort rassen is anders. Ook fijn dat je een Gaus-cursus hebt gevolgd, en dat je weet op welke signalen je moet letten, maar als er geen signalen meer zijn schiet je daar niets mee op. Je hond geeft nu wel een signaal, en dat is dat ze door haar enthousiasme te ver doorgaat. Dat wil dus helaas zeggen dat ze niet meer los kan lopen, want dit gaat gegarandeerd een keer omslaan.

En ja, ik weet waar ik over praat.

Je hebt genoeg advies, doe ermee wat je wilt. Of niet, maar dan komen we je inderdaad nog tegen in de krant.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^