wolfshond ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Hallo mensen,

Ik kom net een advertentie tegen op MP (ik ga ervan uit dat ik geen link mag plaatsen) waarin een Amerikaanse Wolfshond word aangeboden. Of het een echte wolfshond is, geen idee zoveel heb ik er geen verstand van. Nu lijkt het mij dat dit soort "honden" een andere aanpak nodig heeft dan onze "gewone" hond.

Normaal bemoei ik mij nooit met dat soort dingen maar zijn er geen organisaties in NL die dit soort honden opvangt ? Ik voel al wel weer aankomen dat veel mensen gaan reageren omdat het anders en interessant is.

Ik wist niet zo goed waar ik dit moest plaatsen dus sorry alvast als het fout staat.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Heb je een foto ?

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Mag ik dat plaatsen ? De advertentie is eventueel te zien bij; dieren/honden/Poolhonden keeshonden en oertypen. Daar kom je hem zo tegen.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Zou je mij misschien een linkje kunnen sturen in pb? ik kan hem op mp niet zo snel vinden 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Je promoot niks dus volgens mij mag je hem gewoon plaatsen

honden page profiel bentebente

Ik ben ook wel nieuwschierig naar een link.

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

jaaa ! die van Mila en Kaylo is hem.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wat moet ik me voorstellen bij een wolfdog

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Volgens mij zijn dit kruisingen, of lijnen van honden die vrij dicht bij de wolf staan. Waardoor er ook karaktertrekken zijn die toch wel anders zijn dan de gewone hond. Ze heeft waarschijnlijk ook andere behoeftes nodig.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Wat moet ik me voorstellen bij een wolfdog "

wolfdog is gewoon een wolfhond. Rassen als de Saarloos wolfhond, Tjechoslowaakse wolfhond en Tamaskan. En dus ook de Amerikaanse wolfhond. Een wolfhond is van oorsprong een kruising tussen een wolf en een hond. In de meeste gevallen is dat een kruising wat tientallen jaren terug. Maar er zijn ook lijnen waarbij de kruising pas enkele generaties geleden is. Er is alleen wel een verschil tussen wolfshond en wolfhond. Want wolfshonden zijn hondenrassen die gebruikt waren op de jacht op wolven. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Volgens mij mag je een awh gewoon houden weet alleen niet welk wolf percentage erin zit. Maar bij die honden zit die percentage erg hoog volgens mij vaak ook hybrides. De vraag is denk eerder moet je dit willen? Is vaak niet gewoon te houden als huishond. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

maar goed, wie zegt dat dit een echte AWH is... het is (nog) geen erkend ras dus iedere malloot kan roepen dat zijn hond een AWH is...

 

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Volgens mij mag je een awh gewoon houden weet alleen niet welk wolf percentage erin zit. Maar bij die honden zit die percentage erg hoog volgens mij vaak ook hybrides. De vraag is denk eerder moet je dit willen? Is vaak niet gewoon te houden als huishond.  "

Eens 

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Ik vroeg mij ook af net zoals Joop, is het er echt uberhaupt een. Als ik dan verder lees en dat ze eigenlijk niet binnen te houden is... lijkt mij dit dan ook weer niet de standaard huishond. Maar omdat hier mensen lid zijn en meelezen die hier vast veel meer verstand van hebben wou ik het toch even in de "groep" gooien.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Het lijkt wel op een AWH....in de FB groep waar ik een tijd beheerder ben geweest zat iemand met twee AWH. Als dit een echte is wat je moeilijk kan opmaken uit een foto vind ik.....dan kan je ze nauwelijks tot niet binnen houden.

 

Die gene op de FB groep had de garage volledig omgebouwd tot grote kennel. De honden konden zoals in de advertentie niet zonder toezicht binnen. Ook konden ze niet zomaar met andere honden, omdat zij veel dichter bij de wolf staan dan een normale gedomesticeerde huishond. 

 

Wat ik ook begreep van de eigenaar uit de groep waren het zeker geen makkelijke honden.....als er dergelijke organisaties hier in Nederland zijn die ze opvangen...weet ik niet.

honden page profiel --

honden foto van -

Natuurlijk zal zo'n hond veel mensen aantrekken, maar zo te lezen is de huidige eigenaar met verstand een geschikt baasje aan het zoeken. 

Een tijdje terug heb ik nog een fotosessie gedaan met een Amerikaanse wolfhond pup samen met drie volwassen Tsjechoslowaakse wolfhonden. Deze ervaring is natuurlijk niet voldoende om genoeg kennis te hebben van dit ras, maar ik heb toch bepaalde indrukken gekregen. 
Er zit inderdaad een hoger percentage wolf in de genen en een ruime tuin is wel een must. Wat me tijdens de sessie gelijk opviel was de zelfstandigheid van deze hond. Hij volgde zijn eigen weg en alles ging op zijn eigen tempo. Zo'n zelfstandig, eigenwijs en sterk karakter heeft wel zijn charmes vind ik. Hier ben ik ook echt voor gevallen.
Er zijn vast meer mensen die er hetzelfde over denken en ook kunnen bieden wat dit ras nodig heeft.

Een ander aanpak lijkt me trouwens niet nodig. Beschik je over de juiste kennis van de hond algemeen, ben je je bewust van de eigenschappen etc. van het ras en kan je bieden wat dit ras nodig heeft, dan komt het vast goed. Ik krijg niet de indruk dat de Am. wolfhond waar ik mee heb samengewerkt anders wordt behandeld. 

Hopelijk vindt de hond in de advertentie snel een nieuwe eigenaar waar ze de rest van haar leven mag blijven. Op 1á2-jarige leeftijd al herplaatst worden is behoorlijk snel.  

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

De eigenaren zijn toch duidelijk opzoek naar een verantwoorde baas... Anders hadden ze er niet bijgezet dat de hond niet alleen kan blijven en dergelijke, dan hadden ze hem/haar wel afgedaan als een brave huishond. 
Snap het nut van dit topic niet zo direct. Lijkt me overigens wel een mooie hond, maar qua karakter niet het simpelste ras natuurlijk..

honden page profiel six one sixsix one six

honden foto van six one six

Mijn vader had een kruising wolf en herder, maar daar komen toch even hele andere dingen bij kijken dan gewone huishonden hoor. Eigenlijk niet te houden alsj en iet dicht bij de natuur woont.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mijn vader had een kruising wolf en herder, maar daar komen toch even hele andere dingen bij kijken dan gewone huishonden hoor. Eigenlijk niet te houden alsj en iet dicht bij de natuur woont. "

Ik heb daar ook eens een documentaire over gezien. Uiteindelijk belanden ze in grote kennels. 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" De eigenaren zijn toch duidelijk opzoek naar een verantwoorde baas... Anders hadden ze er niet bijgezet dat de hond niet alleen kan blijven en dergelijke, dan hadden ze hem/haar wel afgedaan als een brave huishond. Snap het nut van dit topic niet zo direct.  "

mjah, verantwoorde baas... in de ad lees ik dat de hond niet met hun andere honden kan, sloopt en daarom niet binnen gehouden kan worden

 

als dat de redenen zijn voor herplaatsing, denk ik: waarom heb je dan zo'n hond genomen, was er dan niet aan begonnen

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

" mjah, verantwoorde baas... in de ad lees ik dat de hond niet met hun andere honden kan, sloopt en daarom niet binnen gehouden kan worden
 
als dat de redenen zijn voor herplaatsing, denk ik: waarom heb je dan zo'n hond genomen, was er dan niet aan begonnen "

Verantwoord met mate inderdaad. Ze hadden beter na moeten denken, maar dat is nu verleden tijd. Fout is gemaakt, belangrijkste is nu dat ze gewoon verantwoordelijk zijn en zien dat de hond wel goed terecht komt... 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Dat klopt.

honden page profiel bentebente

" maar goed, wie zegt dat dit een echte AWH is... het is (nog) geen erkend ras dus iedere malloot kan roepen dat zijn hond een AWH is...
 
  "

Ja, precies. Ik vind de hond ook niet echt lijken op een wolfhond. Veel te klein.

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Op YouTube zijn wel mensen met dit soort honden.
ik heb van 1 man wat video's gekeken en hij wandelt zo'n 5 uur per dag wat een normale hond niet volhoudt volgens hem. Vandaar de keuze voor zo'n hond

Ook houdt hij meer exoten en zie vaker dat mensen met dit soort 'honden' ook andere exoten houden.


Weet niet of je het moet willen. Zie bij de wolfshonden al zoveel fout gaan bij mensen die zich niet inlezen of het onderschatten of van alles van die honden verwachten. Laat staan bij een wolf x hond

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Volgens mij mag je een awh gewoon houden weet alleen niet welk wolf percentage erin zit. Maar bij die honden zit die percentage erg hoog volgens mij vaak ook hybrides. De vraag is denk eerder moet je dit willen? Is vaak niet gewoon te houden als huishond.  "

Klopt..Er is ergens op 'you tube' een filmpje van mensen die deze dieren fokken..Bij de al genoemde wolf kruisingen zijn deze toch het minst geschikt als huisdier..

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Kan prima een AWH zijn, en deze worden helaas heel veel aangeboden... 

 

Er is een organisatie binnen de wolfhondenwereld die zich gaat ontfermen over de AWH. Dit omdat het echt de spuigaten uitloopt wat ten koste gaat van deze prachtige dieren. 

Deze organisatie gaat in juni/juli van start, maar doen nu al heeel veel achter de schermen.

 

 

Een AWH heeft (net als iedere wolfhond) inderdaad een andere aanpak nodig dan een normale hond. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^