Weet iemand wat dit is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IonaIona

509692.jpgmijn vriend en ik passen 2 weken op een hele gave hond. ag 2 had hij bloed onder zijn kin en trof ik dit aan.

Wij behandelen het nu met betadine omdat het toch steeds gaat bloeden.

DA is geen optie omdat al het geld wat wij erin steken niet bij ons terug komt. Zoals eerder vermeld zijn het niet onze honden :( heeft iemand een idee wat het zijn kan?509693.jpg509692.jpg

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

als het een buitenlandse hond is qua herkomst ...zo zag de kin van mijn hond met leishmania eruit

Ik zie ook wat bultjes bij het oor.

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe bedoel je het geld krijg je niet terug als je naar de dierenarts gaat? Zou het mijn hond zijn dan zou ik het graag horen en dan moet je gewoon naar de dierenarts, dat zou ik dan graag betalen.

Weten de baasjes het wel dan?

honden page profiel toto

honden foto van to

Geen idee of de bereklauw al iets doet om deze tijd van het jaar??

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hoe lang zit het er al? Het lijkt wel een soort allergische reactie. Eet de hond uit een RVS voerbak? Ik zou sowieso even overleggen met de eigenaar en naar een dierenarts gaan. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Weten de eigenaren dat de hond een probleem heeft?

 

Ik vind het maar een rare denkwijze, wat als die hond nu iets levensbedreigends heeft?  Ga je hem dan laten sterven?  Daar zou ik als eigenaar niet kunnen mee lachen, vrees ik.

Als je de verantwoordelijkheid voor een dier neemt, moet je hem ook verzorgen, dacht ik zo.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik zie dat de hond ook van die bultjes aan zijn oor heeft , weet niet of er jeuk aan is? 

 

Jullie hebben besloten op de hond (en)  te passen dus ik neem aan dat er ook met de eigenaar afgesproken is wat er mogelijk is mocht de hond ziek worden? Lijkt mij wel dat dit door een dierenarts gezien moet worden.

 

Als iemand op Hummer zou passen en hij zou klachten krijgen dan zou ik willen dat er zo snel mogelijk een dierenarts naar kijkt en natuurlijk zou ik de kosten volledig terug betalen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik heb geen idee wat het kan zijn, maar ik zou deze foto's maar eens doorsturen naar de eigenaren met de vraag of ze het door de dierenarts nagekeken willen hebben. 

 

Ikzelf zou het niet zo fijn vinden als ik iemand op mijn honden laat passen en deze zelf maar wat gaat dokteren of niks doet als er iets aan de hand is. Dan heb ik toch het liefst dat ze naar de dierenarts gaan, wat ik uiteraard dan zelf zou betalen!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Jeetje zeg, mag toch hopen dat je intussen al bij de DA bent geweest. Zo kun je geen hond laten lopen, of de eigenaar bellen en het op factuur laten zetten of dan maar eerst voor schieten, zo duur is een consult niet. Arme hond.

honden page profiel IonaIona

Laat ik t zo zeggen dat als ze zouden overlijden de eigenaresse van een last verlost is, zo ziet zij ze. 

Klinkt heel hard om het zo te zeggen. Maar beesten krijgen geen aandacht hadden zwaar onder gewicht en waren echt bang voor de hand van de mens

Ik heb dezelfde hond vorige keer naar de da gebracht omdat hij een grote gapende wond had waar ze niets aan wilde doen. Deze kosten heb ik ook uit eigen zak betaald.

 

Eigenaresse weet dat hij ze heeft. Weet ook dat ie er jeuk aan heeft en zegt ach laat maar loslopen...

Daarom probeer ik via deze weg te kijken of iemand dit kent zodat ik niet nog een keer al m'n salaris aan andermans hond uit geef.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het kan van alles zijn. Stel nou dat wij hier zeggen wat het zou kunnen zijn en het is verkeerd. Wat dan?

Jij zorgt nu voor die hond en jij constateert dat hij ergens last van heeft wat zijn leven op dit moment negatief beïnvloed.

Dan moet je er mee naar de dierenarts. Doe je dat niet, dan is het dierenmishandeling/verwaarlozing.

 

Je had de eigenaresse de vorige keer ook kunnen aangeven bij de politie ivm verwaarlozing van haar huisdier en hem onthouden van de juiste medische zorg.

Maar in feite ben jij nu net zo bezig. Wij kunnen niet vanaf een beeldscherm zeggen waar die hond last van heeft. Daarvoor moet je naar een dierenarts.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Wauw moest ik op iemands hond passen en ik zou er niet mee naar de da mogen gaan als het wat mankeerd zou het oppassen voor mij gedaan zijn. 

Ik zou het niet over me hart kunnen verkrijgen als een dier iets mankeert en niet mee naar de da te gaan.undecided

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

Het lijkt op krentenbaard. Dat hebben veel molossers, vermoedelijk door het kwijlen. Het kan geen kwaad, als het dat is.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Als de eigenaar op se hoogte is van wat zijn/haar dier(en) mankeren vind ik niet dat er enig schuld bij ts ligt. 

Als de eigenaar weigerd de da kosten te betalen houd het voor ts op.

Ts heeft niet gekozen voor een hond en de daarbij behorende kosten.

En we weten allemaal hoe hoog da kosten kunnen oplopen dacht ik. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Jemig zeg, aangeven bij de politie omdat de hond een paar pukkeltjes op zijn kin heeft en ze er niet direct mee naar de dierenarts gaan. Het zijn hun honden niet, ze passen er even 2 weken op. Wat een geouwehoer.  Er zijn hier zat mensen op het forum met een hond die ergens last van heeft waarmee niet direct, à la minute, onmiddellijk mee naar de dierenarts gegaan wordt. Heb het met Beer ook een paar dagen aangekeken toen hij mank liep. Jullie zijn vrij om me aan te geven bij de politie, ga gerust je gang.

 

Mijn 1e bull had toen hij jonger was ook van die bloedende pukkeltjes op zijn kin. Was iets met hormonen en voer. Is gewoon weggegaan. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Jemig zeg, aangeven bij de politie omdat de hond een paar pukkeltjes op zijn kin heeft en ze er niet direct mee naar de dierenarts gaan. Het zijn hun honden niet, ze passen er even 2 weken op. Wat een geouwehoer.  Er zijn hier zat mensen op het forum met een hond die ergens last van heeft waarmee niet direct, à la minute, onmiddellijk mee naar de dierenarts gegaan wordt. Heb het met Beer ook een paar dagen aangekeken toen hij mank liep. Jullie zijn vrij om me aan te geven bij de politie, ga gerust je gang.
 
Mijn 1e bull had toen hij jonger was ook van die bloedende pukkeltjes op zijn kin. Was iets met hormonen en voer. Is gewoon weggegaan.  "

 

Dat dier heeft recht op een behandeling/diagnose.. Paar pukkeltjes mag aannemen dat als jou kin er zo uitziet dat we dan ook niet naar de dokter hoeven? Nogmaals het lijkt op leishmania en dat is dodelijk Het kan ook een stafylokken infectie zijn die is ook overdraagbaar op mensen en bacterie al behoorlijk resistent

Dus niet zomaar lullen over paar bultjes

 

Je kan 144 hier over zeker bellen 

zeker als de dame in kwestie haar honden al vaker heeft verwaarloost

honden page profiel IonaIona

" Jemig zeg, aangeven bij de politie omdat de hond een paar pukkeltjes op zijn kin heeft en ze er niet direct mee naar de dierenarts gaan. Het zijn hun honden niet, ze passen er even 2 weken op. Wat een geouwehoer.  Er zijn hier zat mensen op het forum met een hond die ergens last van heeft waarmee niet direct, à la minute, onmiddellijk mee naar de dierenarts gegaan wordt. Heb het met Beer ook een paar dagen aangekeken toen hij mank liep. Jullie zijn vrij om me aan te geven bij de politie, ga gerust je gang.
 
Mijn 1e bull had toen hij jonger was ook van die bloedende pukkeltjes op zijn kin. Was iets met hormonen en voer. Is gewoon weggegaan.  "

Thnx zou zomaar kunnen dat t vanuit de hormonen komt, hij is niet gecastreerd.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

495817.jpg

 

Leishania

Hier zie je zijn wang maar het begon onder de kin

Leishmania concentreert zich vaak rond slijmvliezen

kin lippen neus en oren en ogen   

Ik zie bij jou oppas hond ook uitslag op lippen en oren

Dus als het geen leish is is lijkt het wel uit te breiden

Kan dus besmettelijk zijn(krentebaard is dat overigens ook!)

Was je handen goed!!!!

even met foto's naar lieve da praktijk en situatie uitleggen

Hopelijk krijg je dan wat tips over wat te doen en wanneer je echt in moet grijpen ivm foute boel

In dat geval zou je evt 144 kunnen bellen voor hulp zodat je zelf niet voor de kosten opdraait

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Iona de oppasser vraagt hier netjes wat het eventueel kan zijn wat deze hond heeft, ze behandeld het met betadine om het schoon te houden....en wordt hier neer gezet alsof ze de hond mishandeld om deze geen medische behandeling te geven....op de foto is het slecht te zien en van heel dichtbij genomen, als er een wat betere foto neer gezet zou kunnen worden is de heftige reacties wellicht wat anders hier.....de hond kan ergens doorheen gelopen zijn en wat hier al is aangegeven een krentenbaard, geef wat aanwijzingen aan topicopener zonder te roepen dat het schandalig is dat ze niet naar de dierenarts gaan.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hannah je hebt helemaal gelijk.....niemand holt direct met zijn/haar hond naar de dierenarts voor deze uitslag, en vraagt hier om hulp wat er eventueel aan gedaan kan worden....ook niet als het je eigen hond is...nogmaals de foto is van dichtbij genomen, ziet er dan erger uit dan het is....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik vraag me af waarom je een hond in huis neemt als je er niet voor wil zorgen. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik begrijp dat je geen geld terugziet als je naar de dierenarts gaat. Dat is vooral heel jammer voor de hond. Voor nu, als hij jeuk heeft zou ik er wel iets kalmerend opsmeren, bv calendulan van VS.  En goed schoonhouden. 

 

Ik neem aan dat wanneer hij iets levensbedreigends had je wel actie zou ondernemen.  

Voor de toekomst zou ik echt 3x nadenken voordat ik weer van zo iemand een hond opving. 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik vraag me af waarom je een hond in huis neemt als je er niet voor wil zorgen. 
  "

Dit dus.

 

Ik begrijp dat de eigenaresse niet in haar dieren geïnteresseerd is.  TS vangt ze op voor twee weken, als je op voorhand al weet dat er moeilijkheden komen als de dieren medische hulp nodig hebben, doe je dat gewoon toch niet.  In dit geval vind ik TS net zo reageren als eigenaresse, het mag geen geld kosten.  Begrijpelijk, maar dan neem je de honden niet in huis, simpel.

 

Als ik de zorg heb over een dier, ga ik ermee naar de DA of die baas dat nu weet of niet.  Ik kan niet aanzien dat een hond verwaarloosd wordt, laat staan dat ik het zelf zou doen.

 

En ja, ik ben één van die mensen die iets ziet, de dag erna bij de DA staat.  Als ik denk dat iets niet normaal is, ga ik naar de dokter, dat doe ik voor mezelf ook.

 

Mijn Evita heeft ook ooit zulk een uitslag gehad (het leek erop) ze had drie bultjes, ocharme, maar ook voor die drie bultjes heb ik de DA geraadpleegd, het is niet normaal dat een hond bulten heeft, punt uit.

 

Bij Evita was het acné trouwens, te verhelpen met een antibiotica zalf, voorgeschreven door de DA.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Dit dus.
 
Ik begrijp dat de eigenaresse niet in haar dieren geïnteresseerd is.  TS vangt ze op voor twee weken, als je op voorhand al weet dat er moeilijkheden komen als de dieren medische hulp nodig hebben, doe je dat gewoon toch niet.  In dit geval vind ik TS net zo reageren als eigenaresse, het mag geen geld kosten.  Begrijpelijk, maar dan neem je de honden niet in huis, simpel.
 
Als ik de zorg heb over een dier, ga ik ermee naar de DA of die baas dat nu weet of niet.  Ik kan niet aanzien dat een hond verwaarloosd wordt, laat staan dat ik het zelf zou doen.

Idd.  Zo denk ik dus ook. 

En een telefoontje is toch gauw gepleegd,  of is dat ook te kostelijk.

Of een mail sturen met de foto's naar de dierenarts is toch ook geen moeite. 

 

Zomaar toekijken op een dier en het dan doodleuk terug in de handen geven van iemand die er niet voor zorgt..   Ocharme die hond zeg. 

honden page profiel IonaIona

" Idd.  Zo denk ik dus ook. 
En een telefoontje is toch gauw gepleegd,  of is dat ook te kostelijk.
Of een mail sturen met de foto's naar de dierenarts is toch ook geen moeite. 
 
Zomaar toekijken op een dier en het dan doodleuk terug in de handen geven van iemand die er niet voor zorgt..   Ocharme die hond zeg.  "

Gister was dag 3 ik hoopte dat iemand anders mss een tip had wat ik kon doen. vandaag is het dag 4 vd 14 ik wilde even aankijken wat er gebeurde als ik betadine smeer. Jammer dat mensen zo veroordelend zijn.

Wij wisten op voorhand ook niet dat zij onze kosten voor onze rekening houd anders hadden wij dit ook zeker niet gedaan.

Bultjes lijken iets minder te worden en hij heeft er geen jeuk meer aan.

Ik ga vandaag zonder hond met foto's even langs mijn eigen da die wij voor onze eigen dieren hebben.

En ja ik wil idd niet dat t kostenplaatje te hoog op loopt. En wij gaan zodra de dame in kwestie terug is een stevig gesprek met haar aan en houden in de gaten of ze straks beter met de honden om gaat. Zo niet gaan wij in de nabije toekomst zeker verdere stappen ondernemen. 

Dit was iets wat ik niet online wilde zetten maar als ik uitgemaakt ga worden voor dierenbeul kennen jullie mijn situatie niet.

1 v.d. honden heeft wat plekjes ja die worden minder de ander kon je al z'n ribben tellen die komt nu ook alaan wat aan omdat we het ding eten leuk/lekker hebben gemaakt.

Ik zit niet op m'n centen maar heb zelf ook een hond en 2 katten waar ik m'n spaarpot voor moet houden.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou geen hond in huis willen die verwaarloosd wordt.

Zou er niet tegen kunnen,zulke dingen trek ik mij veels te veel aan en je kan er toch niks aan veranderen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Gister was dag 3 ik hoopte dat iemand anders mss een tip had wat ik kon doen. vandaag is het dag 4 vd 14 ik wilde even aankijken wat er gebeurde als ik betadine smeer. Jammer dat mensen zo veroordelend zijn.
Wij wisten op voorhand ook niet dat zij onze kosten voor onze rekening houd anders hadden wij dit ook zeker niet gedaan.
Bultjes lijken iets minder te worden en hij heeft er geen jeuk meer aan.
Ik ga vandaag zonder hond met foto's even langs mijn eigen da die wij voor onze eigen dieren hebben.
En ja ik wil idd niet dat t kostenplaatje te hoog op loopt. En wij gaan zodra de dame in kwestie terug is een stevig gesprek met haar aan en houden in de gaten of ze straks beter met de honden om gaat. Zo niet gaan wij in de nabije toekomst zeker verdere stappen ondernemen. 
Dit was iets wat ik niet online wilde zetten maar als ik uitgemaakt ga worden voor dierenbeul kennen jullie mijn situatie niet.
1 v.d. honden heeft wat plekjes ja die worden minder de ander kon je al z'n ribben tellen die komt nu ook alaan wat aan omdat we het ding eten leuk/lekker hebben gemaakt.
Ik zit niet op m'n centen maar heb zelf ook een hond en 2 katten waar ik m'n spaarpot voor moet houden. "

Ik vind dat je goed handelt ,

je vangt de honden op ,Zorgt dat ze goed te eten krijgen ,Ze worden al dikker ,Je smeert de puistjes in ,gaat naar de dok voor foto's van wat pukkels te laten zien ,Iedereen kan wel zeggen dat ze het anders zouden doen ,maar waar vindt je mensen die zomaar twee verwaarloosde honden opvangen?

Inderdaad moet je er het geld ook maar voor hebben ,en als het al een krappe beurs is en je doet dit voor deze honden ,vind ik het knap .

Dan vraag je wat advies hier en krijgt berichten waarvan ik denk ,is dit nodig?

En net wat je zegt ,ga het gesprek aan met de eigenaren dat zo'n verzorging echt niet kan ,en misschien in overleg een andere plek voor ze zoeken ,Maar de ervaring leert dat dat soort mensen dan snel weer wat anders aanschaffen want daar trekken ze wel geld voor uit ,

Succes met de verdere verzorging !

honden page profiel IonaIona

" Ik vind dat je goed handelt ,
je vangt de honden op ,Zorgt dat ze goed te eten krijgen ,Ze worden al dikker ,Je smeert de puistjes in ,gaat naar de dok voor foto's van wat pukkels te laten zien ,Iedereen kan wel zeggen dat ze het anders zouden doen ,maar waar vindt je mensen die zomaar twee verwaarloosde honden opvangen?
Inderdaad moet je er het geld ook maar voor hebben ,en als het al een krappe beurs is en je doet dit voor deze honden ,vind ik het knap .
Dan vraag je wat advies hier en krijgt berichten waarvan ik denk ,is dit nodig?
En net wat je zegt ,ga het gesprek aan met de eigenaren dat zo'n verzorging echt niet kan ,en misschien in overleg een andere plek voor ze zoeken ,Maar de ervaring leert dat dat soort mensen dan snel weer wat anders aanschaffen want daar trekken ze wel geld voor uit ,
Succes met de verdere verzorging ! "

Thnx! Het is fijn dat somige mensen positief kunnen kijken naar een "negatieve" situatie. 

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

Ik snap eigenlijk totaal niet waarom ts wordt aangevallen, maar ja, dat lijkt hier de standaard te zijn, al blijft het gelukkig bij een klein groepje.

Top dat je de honden opvangt, het zou beter zijn als ze konden blijven.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"En ja, ik ben één van die mensen die iets ziet, de dag erna bij de DA staat.  Als ik denk dat iets niet normaal is, ga ik naar de dokter, dat doe ik voor mezelf ook."

Dat doe ik dus niet, ik kijk het altijd even aan. Nou ja, behalve toen Dobby zich gespietst had op een scherp stuk beschoeiing, toen het bloeden na 30 minuten en schoonmaken niet gestopt was, ben ik naar de dierenarts gegaan - hij moest gehecht worden.

Daarom zie ik ook het probleem niet. Mijn vorige hond heeft dit soort pukkeltjes ook wel eens gehad, en hij is 14 jaar geworden, dus ik zie de noodzaak niet om hier acuut mee naar de dierenarts te gaan. Ook niet als het mijn eigen hond zou zijn.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Diaree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^