Roedel reuen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Een vraag.....Wij hebben inmiddels een 10 jarige kruising witte herder (hond op profiel), een bijna 2,5 jarige kruising saarloos/husky/witte herder en een ruim 1 jarige kruising Chinese naakthond.

De 2,5 jarige is o.a aangeschaft als maatje voor de oudste, maar we realiseren ons dat we eigenlijk te laat zijn als we kijken naar zijn (hyper)activiteit en de beginnende ouderdom van onze oudste. De jongste is er bijgekomen doordat mn schoonouders een nestje hadden haha.

Nu gaan we vrijstaand wonen. Boerderijtje met grond. Ik zou heelgraag een 4de hond willen. Altijd al een roedel gewild, maar ik zou ook graag een actief speelmaatje willen voor onze 2,5 jarige en dan ook zo dat ze (grote) gedeeltes van de dag lekker buitem kunnen blijven. Zo krijgt de oudste ook wat rust en kan hij vaker rustig binnen blijven. De jongste dartelt overal tussendoor maar is dus kaal en kan niet buiten zonder toezicht (zon = smeren, kou = jas aan en regen = binnen).

Ik hou niet echt van teven. Eigenlijk sowieso niet van vrouwtjes dieren (heb mannetjes paarden, mannetjes katten)

Vraag is ten eerste kan er nog een reu bij of wordt dit vechten? Of wordt juist een teef erbij lastig? Een pup lijkt me makkelijker invoegen maar ja die kan het eerste jaar natuurlijk niet volop meedoen. Wat is wijsheid?

We zijn overigens veel thuis en zijn actief met de honden. Onze honden zijn vreselijk lief, maar er zit ook zeker karakter in. Het vele buiten houdem vind ik gewoon fijn als ik zie hoe de 2,5 jarige is en we hebben straks echt de ruimte. Leven zelf ook veel buiten. Ze woreem dus niet op het terrein gedumpt als terreinhond.

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Oudste 2 zijn overigens gecastreerd. Oudste heeft wel wat dominantie in zich naar andere honden (met name als een onbekende homd zich met onze roedel bemoeit). Middelste is ook wel wat bazig naar bepaalde honden, maar een heel ander soort vorm dan de oudste. De jongste heeft een gigantische grote snavel en wordt binnenkort gecastreerd.

Naar mij toe zijn ze overigens ontzettend braaf/onderdanig. Ik hoef maar te kijken of mn lichaamshouding te veranderen.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Het zou op zich kunnen, maar dan moet je wel zorgen dat het karakter van de nieuwe hond/pup echt goed bij je andere reuen past. Ook zal je dit natuurlijk moeten begeleiden als ze elkaar gaan uitdagen of klieren (hier was vooral het uitdagen erg vervelend in het begin, maar dat is helemaal goed gekomen). 

 

Verder zie ik niet waarom het niet kan. Een teef erbij wordt meestal wel aangeraden, maar als je de nieuwe pup leert dat hij de oudere met rust moet laten en dat er duidelijke regels zijn. Dan waarom niet hp-angel

 

Edit: je hebt trouwens echt een prachtige herderhp-heart

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Thnx! Ja ik denk op zich ook dat het kan, heb er nu ook al 3 en ook nu is het wel opletten en corrigeren hoor...

Ik hoorde iemand die het echt afraad, maar ik kan via google niet echt iets vinden wat het echt ondersteund

thnx Bink is echt prachtig...knüt ook trouwens (mn andere hond) en de jouwe ook!! Ik hou zo van herderachtigen

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Er wordt meestal dan wel een teef aangeraden om meer balans in je roedel te krijgen bij allemaal reuen. Maar jij kent je honden het beste kan ook heel goed gaan! Ik had al een teef en heb er nu een teef pup bij, werd mij ook een reu aangeraden, maar gaat supergoed en zijn beste vriendinnen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Hier altijd meerdere reuen in huis en momenteel zelfs vier, weliswaar allemaal gecastreerd, en werkelijk nog nooit problemen gehad. Eén van mijn eerdere opvangers, een gecastreerde reu, is geadopteerd door mensen met drie ongecastreerde reuen. Die kunnen het allemaal perfect met elkaar vinden vanaf dag één; Een van hun honden was een herderkruising die ook een speelmaatje van dezelfde grootte en leeftijd nodig had.

 

Om een hond te vinden die qua leeftijd goed binnen jullie roedeltje past, zou ik gaan kijken voor een adoptiehond waarmee het klikt, in een asiel of via www.hhin.nl, of gewoon een buitenlandertje uit Spanje (die vind ik over het algemeen socialer en makkelijker dan Roemeentjes) maar wel via een goede stichting die met opvanggezinnen werkt (o.a. SOS-Strays, ACE, en Animals In Need) zodat er al van alles bekend is over het gedrag, en je mogelijkheden hebt om kennis te maken met een hond en ook af te spreken voor een keer wandelen met de honden erbij om te kijken naar een klik voor je de knoop doorhakt.

 

 

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Hoi, ja we zitten inderdaad ook al te kijken op zulke sites (opvanghonden) omdat inderdaad dan het karakter al bekend is en met een pup is dat uiteindelijk afwachten


Ik zou me het liefst inschrijven voor een Tamaskan pup, maar goed, ik vind het vooral belangrijk dat het goed matcht

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

" Hoi, ja we zitten inderdaad ook al te kijken op zulke sites (opvanghonden) omdat inderdaad dan het karakter al bekend is en met een pup is dat uiteindelijk afwachten


Ik zou me het liefst inschrijven voor een Tamaskan pup, maar goed, ik vind het vooral belangrijk dat het goed matcht "

Haha zoals mijn pup! Hele leuke ho den hoortongue-out alleen meestal wordt er 1 toegewezen door karaktertesten enz zo ging dat hier bij nova ook. Wel 1 van mijn 2 voorkeuren hoor daar houden ze wel rekening mee

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

OMG ik ben verliefd wat een leukerd!!!!

1 toegewezen krijgen vind ik niet erg, snap ik ook....Eeen goede fokker selecteert zn pups door ze te matchen met de nieuwe eigenaren vind ik

Onze Knüt (Knüt maakt alles kapüt en dat is niet güt) van 2,5 jaar hebben wij ons vreselijk in vergist in hoe hij was als pup en hoe hij nu is O-) desondanks 100% liefde en toewijding hoor (en uiteindelijk is hij leuker dan hij was als pup)

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Een roedel reuen kan best goed gaan. Ik heb liever een roedel reuen dan teven hp-angel

Vroeger hadden wij 2 intacte reuen, samen ging dat ontzettend goed. Naar intacte reuen samen waren ze niet altijd even vriendelijk. Bij Kaylo merk ik ook dat hij over het algemeen beter klikt met reuen dan met teven.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Nog een site om in de gaten te houden is deze: http://www.dierenopvangkoningen.nl/inshelters/category/honden-in-de-opvang/?pg=1

Ze selecteren zelf de honden in het buitenland, hebben hele goede contacten met de medewerkers van de asiels waarmee ze samenwerken, en als een hond geschikt (leuk en sociaal) is komt die naar hun opvangkennel. De adoptievoorwaarden zijn ook gunstig, want je hebt een proeftijd van een drie weken, wat meestal genoeg is om erachter te komen of het echt werkt. (Ook lang genoeg om te zien of een hond na een paar weken meer van zichzelf laat zien, mijn ervaring met alle sociale honden die ik heb opgevangen, dat je na ± anderhalve week/twee weken echt wel weet wat er in zit qua gedrag).

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

ahhhh dank je! aan zulke sites heb ik veel!

Ik ben inderdaad bang dat ik een hond neem die niet matcht en dan weg moet, lijkt me vreselijk

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

https://www.animalinneed.com/honden-in-nederland

http://ace-charity.org/nl/honden/honden?orderBy=1

http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html#sortnaam

En over deze stichting heb ik goede dingen gehoord: http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/Adopties.aspx

En ik ken iemand die veel voor (de katten) van Sphoek doet, is ook een prettige stichting, ik heb even een selectie opgezocht van hun volwassen honden in Nederland

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Over het algemeen zou een teef erbij in de roedel stabieler zijn. Maar dat ligt aan de karakters of een reu ook kan werken.

 

Zeker daarom zou ik inderdaad voor een volwassen hond gaan omdat je dan meteen kunt zien hoe het gaat, een pup veranderd nog zo erg van karakter dat je daar natuurlijk nog niks van kunt zeggen.

 

Aan de andere kant zou je bij een herplaatser eventueel ook voor een teefje kunnen kijken of het klikt met jou. Ik ben zelf vooral van de teefjes. Maar we hadden een tijdje geleden een reu in opvang en hij was zo leuk. hp-heart We hebben zelfs overwogen hem zelf te adopteren. Als ik voor een pup zou gaan zou ik nooit voor een reu kiezen, maar bij een volwassen hond waarvan ik kan zien wat zijn karakter is en het klikt, zou ik het zo doen. 

 

 

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Ik weet niet waarom ik zo 'anti' teefjes ben, of nou ja, ik weet het wel...Heb 2 poezen (4 katers en 2 poezen) en kan het niet met hen worden. Zo wispelturig. Ik heb 2 x een merrie gehad als paardeneigenaar en dat was het ook gewoon niet. Ik kan beter omgaan met reuen, ruinen en katers. Vind mannelijke dieren prettiger in de omgang. Stabieler, voorspelbaarder, minder afhankelijker van mn eigen mood

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Ik weet niet waarom ik zo 'anti' teefjes ben, of nou ja, ik weet het wel...Heb 2 poezen (4 katers en 2 poezen) en kan het niet met hen worden. Zo wispelturig. Ik heb 2 x een merrie gehad als paardeneigenaar en dat was het ook gewoon niet. Ik kan beter omgaan met reuen, ruinen en katers. Vind mannelijke dieren prettiger in de omgang. Stabieler, voorspelbaarder, minder afhankelijker van mn eigen mood "

Ik snap je wel hoor haha.

Ik ben zelf ook echt een reuen mens. Steegjes vind ik leuk en gezellig, maar in een nest trek ik echt meer naar de reuen toe. Ze zijn gewoon zo aanvankelijke en op een hele andere manier betrokken bij de baashp-heart

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik snap je wel hoor haha.
Ik ben zelf ook echt een reuen mens. Steegjes vind ik leuk en gezellig, maar in een nest trek ik echt meer naar de reuen toe. Ze zijn gewoon zo aanvankelijke en op een hele andere manier betrokken bij de baas "

Steegjes... met reuen?  Hihi! Dit topic neemt een wel heel onverwachte wending surprised

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Steegjes... met reuen?  Hihi! Dit topic neemt een wel heel onverwachte wending
  "

O hahaha oepsembarassed dat moet natuurlijk teefjes zijnhp-angel

De autocorrectie doet nog wel eens vervelendhp-frusty

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat de karakters met elkaar matchen. Nog belangrijker dan het geslacht.

Ik heb zelf 2 intacte reuen en ik hoop over een paar jaar een derde hond toe te kunnen voegen en ook dat zal een reu worden. Met name omdat ik zelf meer een reuenmens ben, maar ook omdat ik geen gedoe wil met loopsheid en honden scheiden etc.

Nu zijn jouw honden gecastreerd, maar bij intacte reuen kunnen natuurlijk strubbelingen ontstaan als er een intacte teef bij komt en deze wordt loops. Iets met op hol slaande hormen enzo :p

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Denk er wel aan dat een teef ook onrust kan brengen in je groep (loopsheid). Ik zie niet in waarom 3 reuen wel kunnen en 4 niet :D 

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Dank jullie wel! Ik ga sowieso voor een reu en ga diverse herplaatssites aanschrijven om onze zoektocht duidelijk te maken. Denk dat we toch gaan voor een jongvolwassen reu

Volgende forumvraag: Middel voor ontspanning?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^