Ervaring met broodfok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondenbaasjehondenbaasje

Lieve mensen, al enige tijd ben ik bezig met een website over broodfok. Het doel van de website is mensen te waarschuwen en hopelijk te zorgen dat zij een pup bij een goede fokker kopen.

Binnenkort gaat de website online, maar ik ben nog op zoek naar een aantal ervaringsverhalen. Het lijkt mij namelijk goed als bezoekers kunnen lezen hoe zo'n broodfokker nou te werk gaat, en dat soms alles prima lijkt, terwijl dit niet zo is. En dat mensen kunnen zien dat het dus wél regelmatig gebeurt dat een pup ziek blijkt te zijn en niet lang leeft.

Op dit moment heb ik 1 verhaal, van iemand die zijn Toller verloor terwijl deze pas 14 maanden oud was. Zijn hier misschien mensen die hun verhaal graag willen opschrijven?

De fokker hoeft niet bij naam genoemd en het vertellen mag ook anoniem (wel hoor ik graag of je ook contact hebt gehad met de fokker en hoe deze heeft gereageerd). Het doel is niet om mensen zwart te maken natuurlijk.

Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld!

 

* mailadres verwijderd door moderatorteam*

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 26 april om 19:02 --

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 26 april om 19:03 --

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Leuk dat je zoiets op zet (en hopelijk ook reclame over gaat maken) maar ik hoop toch dat je niet de gebruikelijke onzin over kennels gaat schrijven. Genoeg ontzettend goede fokkers die met kennels werken. De ene kennel is ook de andere niet. Een donkere schuur of een kennel die half ingericht is als huiskamer waar ook overdag bijna constant iemand is, radio, keukentje enz. dat is toch echt een verschil.

honden page profiel hondenbaasjehondenbaasje

Nee hoor, het wordt zeker geen zwart/wit website waar alles goed of slecht is. Bijvoorbeeld met uitleg over het nut van een stamboom, tips om een gezonde pup te vinden, uitleg over hoe broodfokkers te werk gaan en dus ook ervaringsverhalen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Op je website over broodfok en ik neem aan ook tegen handelaren in pups uit Oost Europa, zou je de volgende links/info kunnen opnemen:

puppy checklist

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/FAIRPUP%20CHECK.pdf

of/en


http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

foute fokker http://licg.nl/8fp/foute-fokker.html 

 

koop hier nooit een pup

https://www.facebook.com/Koop-Hier-Nooit-Een-Pup-1518169211793472/

 

http://www.comitedierennoodhulp.nl/fokkers.html

 

https://www.facebook.com/broodfokmoetstoppen

 

en zo zijn er tientallen initiatieven. Het zou al veel leed schelen als het verboden wordt om stamboomloze pups te importeren in plaats van import vergunningen te verstrekken:

https://www.lne.be/sites/default/files/atoms/files/erkende%20landen%20en%20kwekers%20bijlage%203%20KB%20270407_update_170118.pdf

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik wil best mijn verhaal met je delen. Daar heb ik nu de tijd niet voor maar morgen als ik er aan denk zal ik hem hier posten voor je hp-angel

honden page profiel hondenbaasjehondenbaasje

Dank je, Angelique! Het heeft zeker geen haast hoor.

Volgende forumvraag: Puppy mee op vakantie.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^